Madrid en Castilië

16 tot 21 oktober 2021 - Schrijf je nu in

Eigen begeleide groepsreis 

download hier het volledige programma

In hartje Spanje ligt Madrid met daarrond een stedentrio met o.a. de best bewaarde Romeinse aquaduct, de mooiste stadsmuur en een granieten rots in de Taag waaraan El Greco zijn hart verloor. Segovia, Ávila en Toledo staan gedrieën met stip genoteerd op de Werelderfgoedlijst.

Castilië is één van de Europese bestemmingen met de grootste variatie aan natuurgebieden, indrukwekkende monumenten en een zeer uitgebreide gastronomie.

Dit is dé regio in het binnenland van Spanje waarvoor je zeker warm zult lopen.

De traditionele gastronomie van Castilië met typische gerechten zoals: heerlijke tapas, gegrilde lamsbout, worstjes van varkensvlees of “botillo”, gegrild speenvarken… en lokale kwaliteitswijnen   …. gewoonweg verrukkelijk.

De traditionele gastronomie is de specialiteit van Castilië met typische gerechten zoals: heerlijke tapas, gegrilde lamsbout, worstjes van varkensvlees of “botillo”, gegrild speenvarken… en kwaliteitswijnen zoals die van Ribera de Duero. Gewoonweg verrukkelijk

 

 

Dag 1 Brussel – Madrid

Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vlucht met Brussels Airlines naar Madrid –  aankomst om 11.50 u. Check-in, even opfrissen waarna gezamenlijke tapaslunch op de Plaza Santa Ana.

Wandeling naar en bezoek aan het Palacio Real.

madrid koninklijk paleis

 Opfrissen in hotel en avondmaal in een restaurant.

 

 

Dag  2          Madrid                                                                                                 MADRID

Na het ontbijt bezoek aan Oud-Madrid. Wij bewonderen o.a. Plaza de Espana met monument van Cervantes,  Palacio del Senado ,  de Cathedral de la Almudena, Plaza de Oriente met het Teatro Real

Na de lunch wandeling langs vele andere historische gebouwen. Aflsuitend op Plaza Mayor is het terrasjestijd.

Na het bezoek aan Museo Reina Sofia, dineren we in de stad.

Dag  3  :      Madrid – Segovia        

Na het ontbijt, vertrek richting Segovia via de bergroute met een        fotostop in Navacerrada. We bezoeken de tuinen La Granja van San Ildefonso.

Hierna volgt een bezoek aan Segovia. De autocar stopt ter hoogte van de beroemde Romeinse Aquaduct. Van hieruit wandelen we doorheen het gezellige stadje.  

segovia

Na de vrije lunch bezoeken we het sprookjesachtige Alcazar.

 

We sluiten af met een fotostop aan de Cuesta de los Hoyos (prachtig zicht op het Alcazar).

Avondmaal in een restaurant in Madrid – overnachting in ons hotel.

 

Dag  4 :       Madrid

Na het ontbijt te voet naar Puerto de Alcala voor bezoek aan Bourbon Madrid met zijn vele  interessante gebouwen. Hoogtepunt is echter een bezoek aan het Pradomuseum. Onze gids loodst u langsheen de 10 belangrijkste kunstwerken.

                                                                                                

Vrije lunch

MADRID

Hierna mag u zelf beslissen hoe u de namiddag invult. U kan met onze gids mee voor een bezoek aan het bekende musea Thyssen-Bornemisza of u geniet van enkele uurtjes shoppen in de leuke winkelstraten. Gezamenlijk avondmaal in de stad.

Dag  5 :       El Escorial -Avila – Madrid

Ontbijt en vertrek per autocar voor een uitgebreid bezoek aan het kloosterpaleis San Lorenzo de El Escorial.

ecscorial avila

Vrije tijd om te lunchen waarna vertrek naar Avila, met onderweg fotostop aan de “Cuatros Postes”, een prachtig uitzichtpunt over deze stad.

avila castilië

Verkenning van de oude stad Avila met o.a.  een wandeling op de stadswallen.

Terug naar Madrid voor een avondmaal in de omgeving van ons hotel.       

AVILA CASTILIE

 

Dag  6         :         Madrid – Toledo – Brussel

 ontbijt en vertrek naar Toledo.

We maken een historische wandeling in het prachtige centrum en bezoeken de gigantische kathedraal, de synagoge met de Jodenwijk, het Monastery of San Juan de los Reyes en de Iglesia de Santo Tomé. Onderweg lunchen we samen in het Restaurante Placido.

synagoge toledo

Omstreeks 18 uur vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

21u10  Vertrek Madrid

23u25 Aankomst Brussel