Rocky Mountains

Individuele selfdrive - Schrijf je nu in

Individuele selfdrive  in Amerika van 18 dagen / 17 nachten 

usa-2010-299

DAG 1: Aankomst SEATTLE (U.S.A)

Bij aankomst, opname van de huurwagen en korte rit naar het voorziene hotel.

DAG 2: SEATTLE

Tijd voor een uitgebreid bezoek met o.a. Space Needle en de monorail, de pittoreske havenwijk, Pioneer Square en de “Underground City”, het Sea-aquarium, enz.

DAG 3: SEATTLE – VANCOUVER 220 km

Via Everett (optioneel bezoek aan de fabriek van Boeing) naar de Amerikaans/Canadese grens. Geniet van prachtige vergezichten op de eilanden van de Pudget Sound en op de hoge toppen van het bergmassief van de North Cascades. Aankomst te Vancouver en eerste verkenning van de stad.

img_8076

DAG 4: VANCOUVER

Volledige dag voor eigen verkenning: Stanley Park, het historische ‘Gastown’, de Steam Clock, Capilano Suspension Bridge, Chinatown, het Queen Elisabeth Park, Canada Place, enz…

 img_8067

DAG 5: VANCOUVER – WHISTLER 140km

Vandaag volgt u de kustlijn langs Howe Sound die u fraaie en schilderachtige panorama’s biedt op fjorden en kleine eilanden. Daarna komt u terecht in de uitlopers van het hooggebergte en in het Garibaldi Park kan naar hartelust gewandeld worden. Verder tot het mooie stadje Whistler en logies.

img_6847

 

DAG 6: WHISTLER – VERNON     385 km

Via meren, parken en glooiende vlaktes rijdt u naar Cache-Creek en Kamloops. Dan komt u terecht in de beroemde fruit- en groentenstreek van British Columbia. Logies te Vernon.

DAG 7: VERNON – BANFF            430 km

Vanuit de Okanagan vallei rijdt u richting Revelstoke, zo verder tot Glacier National Park en de Rogers Pass. Klein qua oppervlakte maar overweldigend qua natuur (gletsjers, rivieren, hoge bergkammen). Via Golden bereikt u de schitterende Icefield Parkway die u meteen tot Banff brengt.

img_9952

DAG 8: BANFF – LAKE LOUISE – BANFF   120 km

Start met een uitgebreid bezoek van Banff : Bow Falls, het historische Banff Springs Hotel, Lake Minnewanka, een trip per gondellift naar Sulphur Mountain en in de namiddag rit naar Lake Louise, één van de mooiste plekjes in de Canadese “Rockies”. Geniet van een wandeling rond het meer en daarna terug naar Banff voor logies.

USA 2010 278

DAG 9: BANFF – CRANBROOK 240 km

Een rustige, ontspannen rit door het prachtige Kootenay en Yoho National Park. Het gezellige stadje Radium Hot Springs beschikt over een aantal therapeutische warmwaterbronnen en brengt u meteen in een optimale vakantiesfeer.

 usa-2010-248

 

DAG 10: CRANBROOK – KALISPELL 240km

U verlaat Canada via meren, steile bergtoppen, gezellige dorpjes, door de uitlopers van de Rocky Mountains en reist tot Kalispell, toegangspoort tot het sublieme Glacier National Park.

img_7655

 

DAG 11: KALISPELL – GREAT FALLS 370 km

Vroeg uit de veren en op pad via de “Going-to-the-Sun” Highway, één van de allermooiste en spectaculairste bergroutes ter wereld. U doorkruist Glacier National Park van west naar oost en geniet van onvergetelijke panorama’s, verblindende gletsjers,… om daarna rustig uit te bollen richting Great Falls.

img_7546

 

DAG 12: GREAT FALLS – BUTTE 260km

Vandaag reist u zuidwaarts tot Helena, hoofstad van Montana waar een bezoek aan het Historical Society Museum, Library & Archives op het programma staat. Ook het State Capitol en Governor’s Mansion mogen niet ontbreken. Dan doorreis tot Butte .

 

DAG 13: BUTTE – YELLOWSTONE NATIONAL PARK 240 km

Verder zuidwaarts tot u Yellowstone National Park bereikt, Amerika’s eerste en grootste Nationaal Park, wellicht ook het meest beroemde.

Wij raden u aan te starten met de “North Loop”, een ontdekking van immense canyons, stormachtige watervallen, imposante rotspartijen, enz… Logies in één van de lodges te West Yellowstone/Montana.

usa-2010-414

usa-2010-550

 

DAG 14: YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Volledige dag om het park verder te bezoeken. Volg nu de “South Loop” waar u vulkanische activiteit vindt in de ontelbare geyserbekkens en vooral de “Old Faithful” is een “must”.

usa-2010-543

usa-2010-570

 

DAG 15: YELLOWSTONE NATIONAL PARK – JACKSON    170 km

Het prachtige Grand Teton Park is een uitloper van het Yellowstone Park. U neemt er tijd voor een wandeling of geniet er van een gezellige pick-nick aan de rivier. Verder naar Jackson voor logies.

usa-2010-449

usa-2010-279

DAG 16: JACKSON – SALT LAKE CITY 470km

Een schitterende tocht van 6u. brengt u via het Caribou National Forest naar het centrum van de Mormonen in Utah, nl. Salt Lake City. Vlakbij de stad vindt u één van de grootste zoutmeren ter wereld.

 

DAG 17: SALT LAKE CITY

Ga op ontdekking in de stad en bezoek Mormon Temple Square en het beroemde Tabernacle, maak een uitstap naar het bergstadje Park City of geniet van een paar uur shopping aan het eind van deze prachtige rondreis.

DAG 18: Vertrek SALT LAKE CITY

Einde van deze trip, inleveren van de wagen op de luchthaven. Terugvlucht of individuele verlenging.

EXTENSIE OPTIE: SEATTLE – MOUNT RAINIER & OLYMPIC NATIONAL PARK

DAG 1: Aankomst SEATTLE

Meteen na aankomst, ophaling van de huurwagen en intrek in het voorziene hotel in de buurt van de luchthaven.

DAG 2: SEATTLE – ASHFORD / MOUNT RAINIER 185 km

Vandaag rijdt u naar het prachtige natuurpark van Mount Rainier. Doorkruis het park van noord naar zuid en maak nadien een fikse wandeling vanaf het Sunrise Visitor Center van waar u trouwens geniet van de allermooiste panorama’s op het hooggebergte. Logies te Ashford, net buiten het park.

DAG 3: ASHFORD – OLYMPIA     400 km

Nu gaat de trip naar het desolate, grijze landschap rondom Mount St. Helens. Bekijk de verwoesting die de laatste uitbarsting van 1980 tot gevolg had en loop even binnen in het info center vlakbij Silver Lake. De dag eindigt in Olympia, hoofdstad van de staat Washington.

DAG 4: OLYMPIA – FORKS          300 km

Rij even tot Capitol Way en de Legislative Buildings van waar u een mooi uitzicht krijgt op Mount Rainier en Mount St. Helens. Dan richting Aberdeen en verder noordwaarts tot Lake Quinault, één van de mooiste plaatsjes in het zuiden van het immens grote Olympic National Park. Maak een uitgebreide wandeling in het subtropisch regenwoud of geniet van een rustgevende kanotocht op het meer.

Daarna volgt u de weg ten westen van het park, eerst langs de wilde oceaankust, daarna terug landinwaarts tot Forks.

DAG 5: FORKS- SEQUIM 130 km.

Via Forks bereikt U Lake Crescent voor een wandeling naar de Marymere Falls en daarna mag een sidetrip naar Hurricane Ridge niet ontbreken. Bij mooi weer geniet u boven van een onvergetelijk panorama op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Daarna terug naar de hoofdweg en verder tot Port Angeles, van waaruit de ferries naar Victoria op Vancouver Island vertrekken. Logies te Sequim.

 

DAG 6: SEQUIM – SEATTLE         115 km

Op de terugweg mag een halte aan Old Fort Townsend en Fort Warden niet ontbreken. Hier zijn nu nog enkele mooie Victoriaanse huizen bewaard. Langs kleine vissersdorpjes aan de Puget Sound rijdt U naar Tacoma en zo verder tot het centrum van Seattle.

Logies= dag 1 van de basisroute.

DAG 7: = dag 2 basisroute.

foto’s: www.baardmanfotografie.com