Marokko ‘woestijn en keizerlijke steden’

Individuele trip - Schrijf je nu in

Dag 1: Marrakech

Verwelkoming en privétransfer per Mercedes Vito naar uw luxehotel in Marrakech. We voorzien een mooie tweepersoonskamer in het Riad Sultana boetiekhotelletje, midden het oude centrum. U kan echter ook kiezen voor het 6* Selman (coup de coeur), een heerlijke villa in het 6* Mandarin Oriental, het oriëntaalse 6* Oberoi, , het elegante 6* Amanjena of het relaxe 5* Sofitel.

Dag 2: Marrakech: Yves Saint Laurent en sidecar

Na uw rustig ontbijt introduceert uw privégids u in de schitterende tuinen van Marjorelle en de door Bergé & YSL zorgvuldig verzamelde artefacts uit het Rif gebergte. Aansluitend bezoek aan het door KO Studio ontworpen, nieuwe YSL museum met werk van het mode-icoon . We reserveren een tafeltje in het Grand Café de la Poste (directe betaling). Na de middag een verrassing van formaat. Zet uw helm en zonnebril op en neem plaats in de sidecars voor een onvergetelijke rit door de medina, de oud-Franse wijk, de palmoase, de geheime tuinen, art déco architectuur etc…

Dag 3: Marrakech: Culinaire geheimen en de oude stad

Ontbijt en korte rit (30’) naar de Amizmiz vallei voor een kookles bij Chef Tarik die met u een typisch tweegangenmenu maakt met verse kruiden en groenten uit zijn kwekerij. Lunch onder olijfbomen en retour naar de stad. Samen met uw sympathieke privégids naar de verbazende collectie artefacten uit de Sahara, Mali en Marokko van de Nederlandse antropoloog Bert Flint. Ook de Saadian graven, het Al Bahia paleis en natuurlijk de Koutoubia moskee, de soeks en het levendige Djemaa El Fna plein staan tijdens de wandeling op het programma.

Dag 4: Skoura. De Atlas, filmdecors en luxe in de oase

Ontbijt en prachtige rit (4u) door de bergen van de Atlas naar de karavaanstad Aït-Benhaddou waar eeuwenlang goud, zilver, zout, kruiden en slaven verhandeld werden. Bezoek zeker de filmdecors van the Gladiator, Lawrence of Arabia, the Mummy en scenes uit de Game of Thrones. Vrije lunch op een van de terrasjes. Twee uur verder ligt de vruchtbare palmenoase Skoura met haar tuinen vol rozen, granaatappels, vijgen en olijfgaarden. We reserveerden een woestijndiner en een mooie junior suite in het 5* boetiekhotel Dar Ahlam, een ‘Small Luxury hotel’, midden de koele oase.

Dag 5: Merzouga, een nacht in de woestijn

Ontbijt en langs groene olijf- en amandelbomen naar El Kelaa M’Gouna, midden de rozenvallei. Even verder ligt de kloof van Todra met 300m hoge wanden, dadelplantages en graanvelden. Een memorabel en onverwacht hoogtepunt. We reserveren een degelijke lunch bij Tinerhir (directe betaling). Na de middag naar Erfoud waar we chauffeur met 4-wheeldrive geregeld hebben die u naar de Erg Chebbi brengt, een der grootste duinen van de Sahara, midden een desolate vlakte. De zonsondergang, de rust en vrede zijn spectaculair. Geniet van een diner, een kameelrit en nacht onder de sterren in een verzorgde tent van het 16 units tellende Desert Luxury Camp. Optie: mogelijkheid tot overnachting in het private camp even verderop, voor u alleen.

Dag 6: Door de Hoge Atlas naar Fes

Ontbijt en prachtige rit door de palmvallei naar El Rachidia, een levendige grenspost. Langs spectaculaire landschappen via de Ziz vallei, de tunnel van de legionairs en over de Hoge Atlas naar Midelt (3u). We zorgden voor een reservatie in een degelijk restaurant (directe betaling). Na de middag door prachtige cederwouden naar Ifrane (2u), een door Frankrijk gebouwd stadje uit 1930 met rode pannendaken en bloemperken. U bent nu op een goed uur van Fes waar we voor 3 nachten een mooie kamer in het 5*Riad Fes hebben gereserveerd, een Relais & Chateau hotelletje.

Dag 7: Fes: Historische wandeling

 Na het ontbijt wandeling met privégids door de meer dan duizend jaar oude stad, nu Unesco werelderfgoed en het culturele centrum van het land. Bezoek de oude en nieuwe medina, het groen betegelde theologisch universiteitscentrum. We voorzien een fijne lunch in het ‘palais medina’ (directe betaling). Bewonder de nieuwe Bab Boujloud toegangspoort, de Fontein, de joodse wijk en de mooie kruidensoek.

Dag 8. Volubilis, wijndegustatie en Meknès

Na het ontbijt bent u op een uurtje in het oud-Romeinse Volubilis voor een wandeling met privégids door deze oude ruïnes met schitterende mozaïeken vloeren. We nemen u daarna mee naar de wijngaarden rond Meknes waar we een lunch en wijndegustatie geregeld hebben van mooie cru’s en fair trade wijnen. Tenslotte naar Meknès, het ‘Marokkaanse Versailles’, levendig maar toch rustiger dan de andere keizerlijke steden, voor een oriëntatiewandeling met expertgids. Terugkeer naar Fes.

Dag 9. Rabat (of naar Chefchaouen en een Spaanse strandvakantie: zie variante)

Na uw ontbijt bent u op minder dan drie uur in Rabat, de charmante hoofdstad van Marokko waar we een moderne deluxe room reserveerden in Villa Diyafa, een luxueus boetiekhotelletje van 27 kamers en een 25m zwembad, midden de nette, diplomatieke wijk. Bezoek zeker de Romeinse necropolis, het mausoleum van Mohammed V, de kasbah en de medina.

Dag 10. Naar de kust

Na het ontbijt rijdt u via Casablanca en het Unescoerkende El Jadida naar Oualidia (3u), een uitzonderlijk ecovogelreservaat van 12 km met permanente internationale monitoring. Het gebied bestaat uit lagunes, zoutpannen en duinen waar jaarlijks duizenden trekvogels een halte houden. Intrek in een mooie kamer in het 5* Oualidia Sultana, gescheiden van de oceaan door de prachtige lagune met zachte zonsondergangen. Hier zijn tal van interessante activiteiten mogelijk zoals vogelsafari’s, wijn- en oesterdegustatie, gourmet-uitstapjes met de vissersboot, aroma-massage met muntthee, surflessen, verzorgde strandpicknick, etc.

Dag 11. Verlenging in Oualidia of terugkeer via Casablanca of Marrakech (2 à 3 u).

VARIANTE: STRANDVAKANTIE SPANJE
U ruilt hier Rabat en de kust in Oualidia voor het keizerlijke Chefchaouen en een strandhotel in Spanje.

Dag 9: Chefchaouen
Na het ontbijt door het wondermooie Rif gebergte via Ouazzane (3,5 u) of via Katama (5,5 u) naar de heilige stad Chefchaouen, een provinciestadje op een wat koelere 557 m met felle azuurblauwe huisjes, een heerlijke kasba en medina. We reserveerden een mooie kamer in het beste hotel van de stad, Parador, midden de oude buurt en ideaal om de stad te verkennen.

Dag 10: Tangier – Spanje
Maak na het ontbijt nog een wandeling door de oude stad want op een goede twee uur bent u al in Tanger waar u de huurauto inlevert. Van hieruit brengen 18 snelle veerboten u dagelijks op minder dan een uur naar het Spaanse Tarifa. Van hieruit bent u op een goed uur in Marbella voor uw strandvakantie in een van onze mooie hotels aan de Spaanse zuidkust.

Prijs op aanvraag.

Prijzen en programma van Odysseus.be