St. Petersburg en Moskou

van 14 juli tot 21 juli 2022 - Schrijf je nu in

Nederlandstalig begeleide groepsreis met Karel Baillieux

 

Dag 1                    Brussel  Sint-Petersburg

Samenkomst op de luchthaven van Zaventem. We vliegen met Brussels Airlines rechtstreeks.

 

Brussel                             08u45  

Sint-Petersburg              12u40

 

Vervolgens worden we door onze lokale Nederlandstalige gids verwelkomd op de luchthaven.

 

St.-Petersburg is in 1703 gesticht door Peter de Grote en telt heden bijna 5 miljoen inwoners.

De stad wordt ook wel beschouwd als het “venster op Europa” vanwege haar eeuwige flirt met Westerse steden als Amsterdam, Parijs en Rome. Sint Petersburg is de meest Noordelijke miljoenenstad ter wereld. De stad vierde haar 300 jarig bestaan in 2003 uitgebreid. In de aanloop tot die viering heeft de stad een flinke opknapbeurt gekregen. Ook door de sterke economische groei van de laatste jaren ontwikkelt St.-Petersburg zich in snel tempo tot een moderne metropool.

 

Vooraleer in te checken maken we een verkennende tour doorheen de stad.

 

Avondmaal en overnachting in COURTYARD ST.PETERSBURG CENTER HOTEL

 

 

Dag 2                     Sint-Petersburg: stadstour

We vertrekken voor een panoramische stadsrondrit die ons de stad laat ontdekken. We bezichtigen het paleizenplein met het winterpaleis, het kunstenplein met het Russisch Museum, de zomertuin, het marsveld en het Senate Square. De Newski Prospekt is de hoofdstraat van St. Petersburg en tevens één van de oudste wegen. Zij werd gebouwd in 1710 als verbindingsweg tussen de Admiraliteit en de Grote Nowgorod Weg. Langs de 4 km lange Newski Prospekt verrezen de belangrijkste bouwwerken van de stad. Vele bekende personen uit de Russische historie, bijvoorbeeld Gogol en Tchaikovski, hebben hier gewoond. Het is tevens de meest mondaine straat van de stad.

smolny sint petersburg

Verder passeren we nog aan het Smolny Kathedraal en het Smolny instituut.

Namiddag brengen we een bezoek aan de Kerk van de Verlosser op het Bloed, een Russisch-orthodoxe Kerk aan het Gribojedovkanaal.

Avondmaal en overnachting in ons hotel

sint petersburg

Dag 3                    Sint-Petersburg: Peterhof en Hermitage

In de voormiddag bezoeken we Petrodvorets, het Russische Versailles gelegen aan de Finse Golf. Hier bezoeken we het grote paleis en de omliggende tuinen.

peterhof sint petersburg rusland

In de namiddag trekken we naar één van de hoogtepunten van St. Petersburg en dat is natuurlijk de Hermitage met zijn kunstschatten. De Hermitage bezit één van de grootste schilderijencollecties ter wereld. U treft in dit enorme paleis/museum werken van wereldberoemde schilders als Leonardo da Vinci, Rembrandt, Monet, Vincent van Gogh en Picasso aan.  Het museum is ontstaan in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote, die ruim 300 schilderijen ontving van Johann Ernst Gotzkowsky, omdat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen

Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 4                    Sint-Petersburg: Pushkin en Pavlovsk

In de voormiddag maken we een uitstap naar Pushkin, het vroegere Tsarskoje Selo, waar zich het Zomerpaleis van Catharina de Grote bevindt.

Op een paar kilometer van Tsarskoje Selo ligt Pavlovsk, een landgoed dat Catharina II in 1777 aan haar zoon, de latere Tsaar Paul I, cadeau gaf. Het paleis is geïnspireerd op een Italiaanse villa. Het landgoed bestaat uit een uitgebreid landschapspark, compleet met een riviertje, bruggetjes en een tempel.

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5                    Sint-Petersburg –  Moskou

In de voormiddag staat nog een bezoek aan het Yusupov Paleis op het programma. Eén van de vier paleizen in de stad die eigendom waren van de gefortuneerde Felix Yusupov.

Dan gaan we aan boord van de SAPSAN hogesnelheidstrein richting Moskou.

Vertrek om 15u en aankomst om 18u45.

Kennismaking met onze gids in Moskou en transfer naar het hotel voor de overnachting.

Holiday Inn Suschevskaya 4**** in Moskou

Dag 6                    Moskou: stadstour, Kremlin en Novodevitchye

Na het ontbijtbuffet maken we kennis met Moskou. De hoofdstad van Rusland is groots, overweldigend en is een stad met twee gezichten. De westerse neonreclames zouden je haast doen vergeten dat het land een communistisch verleden heeft. .

Het Rode Plein, oftewel Krasnaya Ploschad, is het hart van de stad. Het dateert van de 15e eeuw, toen het nog een marktplaats was. Het plein is meer dan 70.000² m groot, en één van ’s werelds bekendste plekken.

moskou rode plein

We bezoeken de Basilius Kathedraal, dé belangrijkste blikvanger van het Rode Plein.

basilius kathedraal moskou

De laatste uitstap van vandaag is naar het Novodevichy klooster. Het complex werd gebruikt door vrouwen van de familie van de tsaar en de adel en op de begraafplaats van het klooster zijn familieleden en verwanten van de tsaar begraven.

Avondmaal en overnachting

Dag 7                    Moskou : Tretyakov en Zagorsk

Na het ontbijt bezoeken we de Tretyakovgalerij. De galerij heeft een uitgebreide kunstverzameling waarvan de basis door Pavel Tretjakov in 1892 aan de stad Moskou overgedragen werd.

Na de lunch trekken we naar weer één van de hoogtepunten van deze reis. De prachtige oude kloostervesting van Zagorsk ligt 70 km ten noordwesten van Moskou, bij de samenloop van de Koshura- en Glimitsarivieren. Rond het klooster ontstond in 1762 een stad die momenteel circa 125.000 inwoners telt. Voor 1917 was de naam Sergiev Posad een dorp gesticht door Sergius.

zagorsk moskou

Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 8          Moskou  – Brussel

Voormiddag bezoeken we de beroemde metro.

De Metro van Moskou is het grootste ondergronds museum. Om de diverse kunstwerken op pijlers, vloeren en zolderingen te bewonderen, moet je in 125 stations in- en uitstappen. Zij zijn allemaal verschillend en puilen uit van artistieke rijkdom en nog een beetje communistische propaganda.

Daarna maken we een wandeling op de bekende Arbat straat. Begin jaren tachtig werd de Arbat een voetgangerszone, die zich ontwikkelde tot het centrum van straatmuzikanten, -schilders en -artiesten.

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Moskou                            15u45  

Brussel                             18u25  

Nota:

Tijdens deze reis bieden wij aan de deelnemers ook de gelegenheid om een ballet voorstelling bij te wonen in het Bolsjoj theater in Moskou en/of het Hermitage theater in Sint-Petersburg. Van zodra de programmatie en de prijzen  bekend zijn zullen we hieromtrent een voorstel formuleren.