THAILAND MET HET GEZIN

Reizen met het gezin - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van TravelSensations

PROGRAMMA


DAG 1 – VLUCHT NAAR BANGKOK

DAG 2 – PER “LONG TAIL BOAT” DOOR BANGKOK

Aankomst Bangkok. Onthaal en transfer naar je hotel. Kamers zijn beschikbaar vanaf 14u. “Early check-in” mogelijk (op aanvraag). Vrije tijd. In de namiddag, nadere kennismaking per “long tail boat” met de “khlongs” (kanalen) van de wijk Thonburi, vervolgens bezoek aan de spectaculaire ‘Tempel van de Dageraad’, de Wat Arun, langs de rivier Chao Phraya. Terug naar het hotel.  

DAG 3 – MET DE FIETS DOOR BANGKOK EN BEZOEK AAN HET KONINKLIJK PALEIS (B-L)

Ontdek met de fiets een van de meest ongerepte buurten van Bangkok, die je bereikt met de boot vroeg in de ochtend. Je voelt je plotseling ondergedompeld in een andere wereld, terugreizend in de tijd. Wandel over kleine verharde en verhoogde paden, over smalle wegen in de schaduw van kokospalmen, langs tuinen, plantages en traditionele houten huizen. Na een lichte snack verken je het Koninklijk Paleis, met zijn vergulde spitsen, zijn chedi ‘s en zijn ‘Tempel van de Smaragden Boeddha’. In de late namiddag terug naar je hotel.

DAG 4 – DE VERLOREN STAD AYUTTHAYA PER “TUK TUK” (B-L-D)

 

Vertrek ‘s ochtends van Bangkok naar Ayutthaya. Je neemt plaats in een “Kermit tuk tuk” (soort grote tuk tuk) en je rijdt langs de rivier, richting de overblijfselen van de voormalige hoofdstad, alwaar je o.a. de Wat Phra Si Sanphet bezoekt, het symbool van Ayutthaya, en de Wat Mahathat, met zijn Boeddha-hoofd fotogeniek ingesloten in de wortels van een Banyan-boom. Je rijdt verder in je mini-van richting de Wat Chai Mongkol, met zijn liggende Boeddha en imposante beelden. Aan de rand van het eiland bezoek je tevens de majestueuze Wat Chaiwatthanaram. Lunch in een lokaal restaurantje. Je reist verder noordwaarts, richting Suphanburi. Inscheping voor een boottochtje op de rivier, door vredige buurten en langs slaperige huizen. Aankomst aan de ponton van je privé-villa. Avondmaal in de villa


DAG 5 – HET THAISE PLATTELAND VERKENNEN (B-L-D)

Een ruime waaier aan mogelijkheden staat hier tot je beschikking. Je kan vroeg opstaan om het dagelijks ritueel van de ‘bedelende’ monniken te observeren, waarbij de lokale bevolking vooral voedsel aanbiedt om verdiensten te verwerven. Je kan er ook voor kiezen om te gaan vissen in het gezelschap van een dorpeling: mogelijke vangst bestaat uit vis, riviergarnalen, … die je dan kan laten klaarmaken. Een fietstocht door het dorp en langs pittoreske rijstvelden behoort eveneens tot de mogelijkheden. Lunch bij de villa, tenzij je liever in een klein lokaal restaurantje wilt gaan lunchen. Gelegenheid om de boot te nemen, waarmee je langs sluimerende oevers vaart, langs lokale huizen en tempels, … Aan de rand van het dorp, in de late namiddag, komen de mensen bij mekaar om tesamen fitness oefeningen te doen, om pétanque te spelen e.d.m. Tenzij je verkiest om “thuis” rond te hangen, genietend van fruitsap,  van thee, van het zwembad dat naar je lonkt.. Avondmaal bij de villa.


DAG 6 – MET DE TREIN NAAR DE RIVIER KWAI EN EEN SFEERVOL KAMPVUUR (B-D)

 

Vertrek naar Kanchanaburi. Halte aan de oorlogsbegraafplaats van de geallieerden, bezoek aan het lokaal museum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, stop bij de wereldbekende brug over de rivier Kwai, die je dan ook kan oversteken. Treinrit over de heuvelflank langs de rivier. In de namiddag, intrek in het Hintok River Camp, een comfortabel tentenkamp gelegen aan de rivier in een prachtige groenrijke omgeving. Je kan de fiets nemen voor een tochtje op het platteland naar het nabijgelegen dorp. Rest van de dag vrij.

DAG 7 – ONTMOETING MET OLIFANTEN (BLD)

Speciale ontmoeting met olifanten in een buitengewoon kamp. Hier is er geen sprake van shows of ritten gezeten op de rug van een olifant, hier ijvert men ervoor om aan oudere of zieke olifanten een goede opvang en nazorg te bieden. Je kan deelnemen aan diverse activiteiten: het kappen en herplanten van fruit, van suikerriet, … je kan de maaltijden van de ‘dikhuiden’ helpen klaarmaken, je kan hen mee een bad geven in de rivier. De kleintjes kunnen deelnemen aan een workshop waar ze een klein olifantenbeeldje leren maken. De lunch wordt in het kamp geserveerd. Terug in de late namiddag.

DAG 8 – VERTREK NAAR HET STRAND (B-L)

Na het ontbijt, terugrit naar Bangkok. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Phuket. Bij aankomst, verwelkoming door je lokale gids en transfer naar Khao Lak, waar je hotel gelegen is op ongeveer 1,5 uur rijden van de luchthaven. Aankomst ’s avonds en intrek in je hotel. Vrij avondmaal.


DAG 9 – STRANDVERBLIJF (B)


DAG 10 – STRANDVERBLIJF (B)

 

DAG 11 – STRANDVERBLIJF (B)


DAG 12 – KHAO LAK – TERUGVLUCHT (B)

Vrije tijd tot je transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

DAG 13 – AANKOMST