Zeecruise van Spaanse Baskenland naar Portugal

22/09/22 - Schrijf je nu in

Op deze cruise vaart u mee langs de Iberische kusten, van Spaans Baskenland tot aan Lissabon. Onze eerste halte is San Sebastian, een elegante badstad die bekendstaat om zijn gastronomie. Van daaruit gaat het naar het architecturaal bijzonder vernieuwende Bilbao. We meren ook aan in La Coruña, de toegangspoort tot Santiago de Compostella, dat al meer dan 1000 jaar lang een bedevaartsoord is. Verder naar het zuiden, in Portugal, maken we kennis met de beroemde havensteden van waaruit, in de 15e eeuw, stoutmoedige avonturiers naar de Nieuwe Wereld trokken. Meer dan twee eeuwen lang werden zo enorme rijkdommen vergaard en weelderige paleizen en tuinen gebouwd. Met zijn unieke bruggen, kleurrijke gevels en barokkerken ademt Porto de ware sfeer van Portugal. Lissabon, onze laatste stop, weet dan weer te charmeren met zijn aloude schoonheid, zijn kloosters, zijn zwart-wit geplaveide trottoirs, zijn wirwar aan straatjes en trappen, de azulejos die de gevels sieren en zijn pittoreske tram. Scheep dus in voor een heerlijke reis vol cultuur en geschiedenis!

concept 

Rivages du monde organiseert cruises voor Belgische passagiers met tweetalige (NL/FR) reisbegeleiding. Sommige afvaarten zijn 100% Nederlandstalig. 

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van rivier-, kust- en zeecruises verlopen onze cruises in een gemoedelijke sfeer, waarbij het delen van nieuwe ervaringen centraal staat.

Nederlandstalig

Het dagprogramma, de menukaarten, de aankondigingen, de activiteiten en de workshops alles wordt in het Nederlands aangeboden. Wanneer het technisch mogelijk is kan er ook naar een Nederlandstalige televisiezender gekeken worden. Alle excursies worden zoveel mogelijk begeleid door gidsen die Nederlands spreken. 

Boeiende voordrachten aan boord

Zorgvuldig uitgekozen gastsprekers zorgen ervoor dat uw bestemming geen geheimen meer zal hebben voor u. De reisleiders en de door Rivages du Monde uitgenodigde voordrachtgever praten allemaal Nederlands. 

Kleine schepen, groot comfort

Onze cruiseschepen bieden plaats aan 28 tot 180 passagiers. Dit zorgt voor een gemoedelijke, familiale sfeer.

Unieke vaarroutes

Aangepaste, kleinere schepen, kunnen in havens aanleggen waar de grote mastodonten niet geraken.

Excursies voor iedereen

Vaak varieert de moeilijkheidsgraad van de excursies, zodat er voor elk wat wils is.

vaarroute

DAG 1

Brussel (België)
 

Transfer per TGV vanuit Brussel naar Bordeaux.

DAG 2

San Sebastian (Spanje)

San Sebastian, een badplaats aan de Golf van Biskaje in Spaans Baskenland, ligt in een uitzonderlijk mooie omgeving met heuvels en bergen. De stad staat bekend om de stranden La Concha en Ondarreta, die beide over een aangename wandelpromenade beschikken, en om zijn internationaal vermaarde restaurants. In het oude middeleeuwse centrum bevinden zich tal van historische monumenten, winkeltjes, voetgangersstraatjes en gezellige pintxobars. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

 

DAG 3

 
Bilbao (Spanje)

Bilbao, een industrie- en havenstad omringd door groene bergen, is bekend om zijn Guggenheimmuseum uit 1997. Het werd ontworpen door Frank Gehry en gaf de hoofdstad van Spaans Baskenland een hele nieuwe dynamiek. Vandaag zijn design en architectuur er de codewoorden, tot in de metro toe. De rivier Nervión, die door de oude stad stroomt, is de levensader van Bilbao en wordt overspannen door een zweefbrug die Unescowerelderfgoed is. Een industrieel juweeltje! Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 4

La Coruña (voor Santiago de Compostela, Spanje)
 

Deze haven in het noordwesten van Spanje is de belangrijkste stad van Galicië, een afgelegen regio met woeste, grillige kusten. La Coruña staat bekend om zijn Romeinse vuurtoren, zijn middeleeuwse oude stad en de art-deco woningen in het centrum. De stad is ook de toegangspoort tot Santiago de Compostella, waar het graf van Sint-Jakob en de Romaanse kathedraal al sinds 829 bezocht worden door bedevaarders. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

 

DAG 5

 
Porto (Portugal)
 

Porto is een meer dan 2000 jaar oude stad met een rijke geschiedenis aan de monding van de Douro. Het historische hart van Porto behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Met zijn bruggen, barokkerken, typische azulejos, balkons vol bloemen en leuke winkelstraten heeft de stad al zijn authenticiteit behouden. De levendige kaaien bieden een schitterend uitzicht op de door Gustave Eiffel ontworpen Maria Pia-brug en de eeuwenoude opslagplaatsen van de beroemde port- en dourowijnen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 6

Lissabon (Portugal)

Het elegante en populaire Lissabon is gebouwd op zeven heuvels aan de monding van de Taag, en biedt een heel diverse aanblik. Het Praça do Comércio en de talloze kerken, kloosters en paleizen getuigen van het rijke maritieme verleden. De pittoreske gele tram rijdt door een wirwar aan straatjes en de zonnige terrassen kijken uit op het Castelo de São Jorge, dat trots boven de stad uittorent, en de Ponte 25 de Abril, die doet denken aan San Francisco. Modernisme en tradities gaan hand in hand in Lissabon, waar authentieke wijken met hippe winkels, schaduwrijke terrassen en prachtige gevels met kleurrijke azulejos elkaar afwisselen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

torre de belem lissabon

DAG 7

Lissabon (Portugal)
 

Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel (chartervlucht of lijnvlucht).

 

Schip: world explorer

Bekijk hier het filmpje over het schip:

De nieuwe World Explorer werd opgeleverd in augustus 2019. Dit schitterende expeditiejacht is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het milieuvriendelijke, ruime en gezellige schip is ideaal om samen te reizen en weg te dromen tijdens unieke cruises op mensenmaat.

De World Explorer is door ervaren cruisespecialisten speciaal ontworpen om de wereld en de natuur te ontdekken. Het schip beschikt dan ook over tal van binnen- en buitenlocaties om volop te genieten van de prachtige omgeving. Of u nu kiest voor het ruime observatiedek (dek 8) of comfortabel wilt genieten in het observatiesalon (dek 7), overal bent u verzekerd van uitzonderlijk mooie panoramische uitzichten.

Het is ook mogelijk om u terug te trekken in de gezellige bibliotheek, die de klok rond open is, om op uw gemak een boek te lezen, te kaarten, te schaken of Scrabble te spelen. Of geniet van deugddoende momenten samen in het Explorer-salon, met een vers kopje koffie of een goed glas. De sprekers aan boord geven tijdens de cruise lezingen in het elegante en perfect uitgeruste auditorium, dat beschikt over een groot scherm en comfortabele zetels.

En om helemaal tot rust te komen beschikt de World Explorer over een wellness by l’Occitane (betalend) met behandelingen en massages, een goed uitgeruste fitnesszaal en een hardlooppiste (buiten). Aan het verwarmde buitenzwembad met zijn vele ligstoelen bevinden zich ook twee jacuzzi’s en een buitensnackbar, waar tussendoortjes en salades kunnen worden besteld. Onder de centrale koepel van het observatiesalon werd bovendien een hoogtechnologisch, cirkelvormig beeldscherm geplaatst, waarop live te zien is wat zich afspeelt onder water, gefilmd door een camera onder de romp. De beelden, die vaak de peilloze diepte onder het schip tonen, zorgen in combinatie met de voorbijglijdende landschappen voor een unieke zintuiglijke ervaring.