Coolcation in IJsland

individuele rondreis mei-sep - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Imagine Travel

 

8-daags programma met combinatie van 2 hotels van waaruit u de omgeving kunt verkennen. Een Coolcation in IJsland is de perfecte ontsnapping uit de zomerse hitte en de drukte van het dagelijkse leven. Verken de weidse natuur en geniet van de ongeëvenaarde rust en schoonheid van IJsland. Of u nu houdt van een actieve vakantie of een ontspannende vakantie, IJsland biedt voor iedereen wat wils. Ontsnap naar en ontspan in IJsland en keer terug van een onvergetelijke Coolcation vakantie!

dag 1 : Brussel – Keflavik – Hveragerdi (+/-100 km)

Vlucht naar Reykjavik en bij aankomst pick-up van de huurwagen. Begin van uw IJsland ervaring met een rit langs de zuidelijke kust van de Reykjanes peninsula richting uw eerste overnachtingplaats, het charmante dorpje Hveragerdi. Het dorp is een van de weinige plaatsen in de wereld gebouwd op een geothermisch gebied. Daardoor zult u hier veel serres vinden verwarmd door het warme water van de nabijgelegen warmwaterbronnen. Het dorp heeft dan ook de bijnaam “bloemendorp”.
Optioneel: U kunt onderweg stoppen aan de Blue Lagoon en relaxen in het geothermische water.

dag 2 : Hveragerdi

Vandaag kunt u genieten van de ontspannend omgeving in uw hotel of op uitstap gaan.
Wandel naar een natuurlijke warmwaterrivier en neem een bad. De Reykjadalur Vallei is een paradijs voor wandelaars. Als je de vallei in wandelt, word je begroet door veelkleurige warmwaterbronnen en modderpoelen.

Probeer geothermisch gebrouwen bier! In Ölverk, een plaatselijk familierestaurant, vind je een breed scala aan verschillende bieren die ter plekke worden gebrouwen met behulp van geothermische energie. Dit is de enige plek in Europa waar je dit kunt proberen!

Ga zwemmen! Hveragerði heeft twee verschillende zwembaden. Het eerste is het Laugarskarð zwembad en het tweede het Hveragerði zwembad. Het eerste is meer ontspannen en het tweede meer gezinsvriendelijk.

Verwen je smaakpapillen bij Almarsbakarí. Een van de beste bakkerijen in IJsland. Hun kaassalade zal je versteld doen staan!

Bezoek Garðyrkjustöð Ingibjargar. Ingibjorg’s Tuincentrum / Plantenkwekerij is een kleurrijke en fantastische plek met een geweldige sfeer.

Ga paardrijden in Reykjadalur. Hou je niet van wandelen maar wil je toch Reykjadalur bezoeken? Waarom probeer je het niet eens op een paard!

In Raufarhólshellir kunt u wandelen in lavatunnels of u kunt naar de Kerid krater gaan om een wandeling rond de krater te maken.

Overnachting in Hveragerdi.

dag 3 : Hveragerdi

Vandaag kunt u ervoor kiezen om in de omgeving van het hotel te blijven ofwel een uitstap naar Vik te maken (285km) .

ijsland reis



Rijd langs de spectaculaire zuidkust en bekijk onderweg hoogtepunten zoals de Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen en de Myrdalsjokull gletsjer. Als de lucht helder is, kun je zelfs een glimp opvangen van de prachtige berg Hekla, de vulkaan die het vaakst uitbarst. De Myrdalsjokull gletsjer biedt geweldige mogelijkheden voor begeleide sneeuwscooter- of ijswandeltochten.
Ga naar Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland. In de omgeving kun je de zeevogelklif van Dyrholaey* en het zwarte zandstrand van Reynisfjara bekijken. Hier nestelen veel zeevogels, waaronder papegaaiduikers. (Papegaaiduikers zijn over het algemeen in IJsland tussen begin mei en half augustus).

dag 4 : Hveragerdi – Gouden Cirkel – Borgarnes (225km)

ijsland reis

Verder naar Gullfoss of de indrukwekkende “Gouden watervallen”. Onderweg kunt u stoppen aan Fludir voor een duik in de Secret Lagoon. Aan de watervallen kunt u een kleine wandeling maken. Daarna verder rit naar het nabijgelegen Geysir met zijn actieve geiser U kunt eventueel stoppen aan Laugarvatn (25min rijden) om iets te eten of een ontspannend moment te nemen in de Laugarvatn stoombaden.

Ijsland reis

Daarna verder naar Thingvellir, UNESCO werelderfgoed, is een adembenemende vallei waar de staat IJsland in de Vikingtijd is ontstaan. Dit is ook de plaats waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische continentale platen uit elkaar drijven. Deze slenk loopt dwars door IJsland en dit is de plaats waar hij het best gezien kan worden: 4km breed en 40m diep over een afstand van 16km. Hier zult u misschien 30min-1u. rondwandelen. Er is een pad dat u volgt waar de meeste toeristen op lopen. U kunt ook aan het info center een aparte wandelroute vragen op maat van uw conditie die wat minder toeristisch is maar wel langer zal duren.


Rit naar Borgarnes voor de overnachting.

dag 5 : Borgarnes

Bezoek aan Deildartunguhver, Europa’s meest krachtige warmwaterbron. U kunt hier ook vertoeven in de geothermische spa Krauma. Verder naar Reykholt, thuishaven van een middeleeuws stamhoofd die enkele van de meest gekende IJslandse saga’s heeft neergeschreven. Rit naar Hraunfossar en Barnafoss, 2 prachtige watervallen. Niet ver van de watervallen is het vertrekpunt naar de ijstunnel.
Terugkeer naar Borgarnes voor de overnachting.

Optionele activiteiten: golf, toegang tot de Krauma spa, de ijstunnel van de Langjokull gletsjer per 8wheeldrive monstertruck, paardrijden en verkenning van de grootste lavagrot van IJsland, nl. Vidgilmir.

dag 6 : Borgarnes

Vandaag kunt u in de omgeving van het hotel verblijven en/of activiteiten van de dag ervoor doen.

Een andere optie is het schiereiland ontdekken (+/-260km, lange dag). Op de tip van het schiereiland ligt de vulkaan Snaefellsjökull bijna volledig bedekt door een ijskap. Deze vulkaan is beschreven in het boek “Naar het middelpunt der aarde” door Jules Verne. Rit via Bjarnarhofn met zijn haaimuseum, Grundafjordur met de prachtige berg Kirkjufell, naar het Nationaal park van Snaefellsness. Voorbij Hellisandur, kunt u de krater Saxholl beklimmen. Verder naar het vissersdorp Arnarstapi met een prachtig uitkijkpunt op de kliffen bewoond door zeevogels. In het plaatsje Budir kunt u even stoppen en een wandeling maken tot aan de zee.
Optioneel: verkenning van de Vatnshellir grot, walvissafari vanuit Olafsvik en het haaimuseum.

Overnachting in Borgarnes.

dag 7 : Borgarnes – Reykjavik – Keflavik (125km)

Rit naar de luchthaven van Keflavik voor de vroege ochtendvlucht te volgende dag. Onderweg kunt u stoppen in Reykjavik of het schiereiland Reykjanes verkennen.
Overnachting in de buurt van de luchthaven.

dag 8 : Keflavik- Brussel

Inleveren van de huurwagen. Vlucht naar Brussel.

Hotel IJsland

Hotels in IJsland

De prijzen zijn steeds op basis van hotel categorieën. We werken niet met sterren omdat de IJslandse sterrenclassificatie niet overéénkomt met hier. Er zijn daar bv geen 5* hotels. 4* hotels worden beschouwd als de luxehotels en betaal je de prijs van een 5*luxe hotel hier. De kwaliteit en service is echter niet te vergelijken met onze 4* hotels. Binnen elke hotelcategorie heb je ook veel verschil, er zijn de verouderde typische hotels met veel hout, de gerenoveerde hotels en dan de nieuwe moderne hotels. Buiten Reykjavik zijn de hotels heel erg verspreid op het platteland. Bij boeking is het mogelijk dat we geen beschikbaar hotel in de buurt vinden omdat er maar 1 of 2 hotels zijn en dat daardoor het programma aangepast moet worden.

Uitleg hotelcategorieën

Budget: is een mix van B&B, guesthouses, geen privé badkamer.
Comfort: is een mix van B&B, guesthouses, boerderijen en hotels 2-3* met privé badkamer.
Quality: is een mix van B&B, boerderijen en hotels 3*-4* met privé badkamer
Superior: is de best mogelijk accommodatie in elke regio. Meestal 4* hotels maar kunnen ook boerderijen of B&B zijn.
Boutique: kleinschalige quality hotels.
Exclusief: hotels buiten categorie zoals bv. The Retreat Blue lagoon of hotel Silica. Prijzen op aanvraag. Kan eventueel op het einde van dit circuit geboekt worden in plaats van de laatste nacht aan de luchthaven. Van de Blue Lagoon naar de luchthaven is het +/-20min. rijden.