Over ons

tailor made travel

Duurzaam reizen – greentripper

We reizen voor ons plezier, in onze vrije tijd of voor het werk, en dit heeft helaas een impact op het klimaat en het milieu. Greentripper laat toe om de natuur terug te geven wat ze ons geeft.

Duurzaam reizen, of duurzaam toerisme, is toerisme dat volledig rekening houdt met de huidige en toekomstige economische, sociale en milieu-impact, en voldoet aan de behoeften van bezoekers, professionals in het toerisme, het milieu en de gastgemeenschappen. (Wereldorganisatie voor Toerisme – WTO)

 

Je kan een verantwoordelijke reiziger zijn met eenvoudige gebaren:

 1. Denk aan het vervoermiddel: kan je vliegreizen vervangen door een treinreis? Kan je carpoolen?
 2. Boek een accommodatie met een groen label:
  Kies een hotel met een groen label. Deze hotels houden rekening met het behoud van het milieu en de lokale middelen (bijvoorbeeld het “Green Key”-label) En ter plaatse:
  • Als je meerdere dagen in hetzelfde hotel verblijft, vraag dan om jouw handdoeken te houden.
  • Ook de toegang tot elektriciteit is in sommige landen beperkt. Schakel de elektrische apparaten en de verlichting in een kamer uit als je er niet bent.
  • Verspil geen water want het is een waardevolle grondstof.
 3. Bereid “groene bagage” voor: neem een waterfles mee, kies voor biologisch afbreekbare producten (zeep, zonnebrandcrème, afwasmiddel, …) omdat ze in het water terechtkomen en ecosystemen, koralen, enz. vernietigen.
 4. Deel je materiaal (tenten, kampeeruitrusting, wintersportkleding, enz.)
 5. Behoud het ecosysteem
  • Als je gaat duiken, zorg er dan voor dat je de koralen niet met jouw handen aanraakt en dat je er niet met je zwemvliezen op stapt.
  • Voeder de dieren niet en raak ze niet aan want dit kan hun eetgewoonten sterk verstoren.
  • Pluk geen bloemen, sommige soorten worden met uitsterven bedreigd.
 6. Koop en eet lokaal en biologisch:
  • Als je vlees wilt eten, vraag dan waar het vlees vandaan komt. Probeer gelabeld en lokaal vlees te krijgen.
  • Voor je souvenirs, geef de voorkeur aan lokale ambachten.
 7. Verminder je afval:
  • Gooi je afval niet in het wild en als je kunt, raap dan het afval op dat je onderweg vindt (plastic zakken, blikjes, …) en leg het in de dichtstbijzijnde vuilnisbak. Rondslingerend afval kan het leven van bepaalde dieren (vogels, vissen, schildpadden, …) kosten.
  • Als je een roker bent, neem dan een draagbare asbak mee, want een sigarettenpeuk is erg gevaarlijk en duurt lang om te vergaan!
 8. Kies voor milieuvriendelijke activiteiten (fietsen, wandelen, surfen, kanoën…).
 9. Compenseer je vlucht hier. Je hoeft alleen maar je reis in te vullen op greentripper.org, je kiest je compensatieproject, je betaalt en Greentripper compenseert de impact voor jou.
 10. Steun gecertificeerde projecten. Je kan jouw CO2-impact compenseren door een financiële bijdrage te leveren aan een CO2-reductieproject in een ontwikkelingsland. Deze projecten zijn een garantie voor concrete actie voor het klimaat

 

Door de CO2-uitstoot van je reizen te compenseren, geef je ons de mogelijkheid om te werken met NGO’s en mensen in armere landen aan projecten die CO2-emissies voorkomen, aan de hand van duurzame sociaal-economische ontwikkeling

Fotoshoot van onze nieuw interieur

Vertrek met een gerust hart op reis

We begrijpen maar al te goed dat het vandaag de dag geen evidentie is om eender welke reis naar eender welke bestemming te boeken. De onzekere tijden doen ons afwachten en met zijn allen kijken we nog even de kat uit de boom, want “je weet maar nooit”… Toch is absoluut niet nodig om schrik te hebben voor de mogelijke impact van de coronapandemie op jouw reisplannen. Wanneer je bij een erkende reisorganisatie zoals TAILOR MADE TRAVEL boekt, dan ben je als reiziger in feite optimaal beschermd en kan je met een gerust hart naar je reis toeleven. Graag geven we in een notendop de belangrijkste wetenswaardigheden mee, maar lees gerust meer op onze website.

Wij hanteren een flexibel beleid op maat van de reiziger.

De annuleringsverzekering van Allianz dekt een positieve coronatest voor afreis.

Wordt je ziek ter plaatse? Dan kan je rekenen op de bijstandsverzekering van Allianz die wij optioneel aanbieden.

Het Garantiefonds Reizen beschermt de reiziger bij financieel onvermogen van Tailor Made Travel.

Als erkende reisorganisatie zijn we onderworpen aan bijstand- en informatieplicht. Wij zullen jullie dus voor afreis op en top informeren en zullen je ook tijdens het reizen met raad en daad bijstaan indien nodig. 

De veiligheid (zowel fysiek als financieel) van de reiziger is onze topprioriteit.

Kies je voor een reis met Tailor Made Travel, dan wordt je reis verzorgd door een solide Belgische reisorganisatie en geniet je van alle voordelen die de Belgische wetgever voorzien heeft ter bescherming van de reiziger. Zo onderschrijft Tailor Made Travel de Algemene Reisvoorwaarden van De Geschillencommisie Reizen, waar o.a. Testaankoop deel van uitmaakt. Bovendien zijn wij aangesloten bij het Garantiefonds Reizen. Zo geniet je als klant bij ons van een optimale bescherming, zowel voor als tijdens je reis.

Een beleid op maat van de reiziger

Tailor Made Travel stelt van nature het welzijn van de reiziger voorop, dat wil zeggen dat wij in iedere situatie zullen bekijken hoe we de reiziger het best van dienst kunnen zijn. Dat hoort bij de persoonlijke aanpak die wij hanteren om ieder dossier op maat van de reiziger af te stemmen. Uiteraard hebben wij in onze bijzondere voorwaarden ons standaard annuleringsbeleid, maar als het even kan wijken wij daar van af. We gaan er namelijk van uit dat de reiziger ons vertrouwt en dat wij mogen vertrouwen op de reiziger. Doet er zich voor afreis een probleem of conflict voor? Dan zullen we eerst onderzoeken op welke manier de reis alsnog kan doorgaan (op hetzelfde tijdstip of later), waarbij we extra kosten ten alle tijden trachten te vermijden. In samenspraak met de reiziger gaan we op zoek naar de meest voordelige oplossing. De reiziger kan op die manier bij ons met een gerust en bewust hart boeken.

Kan je reis absoluut niet doorgaan omdat er ernstige reisbeperkingen gelden (bv: de overheid van de bestemming beslist om de grenzen te sluiten), dan annuleren we de reis.

COVID-19: vertrek juist verzekerd op reis

Veel reizigers vragen zich hoe ze zich in tijden van het coronavirus het best kunnen indekken tegen de risico’s die het virus met zich meebrengt. Niemand ziet graag zijn of haar geld in rook opgaan omdat het virus roet in het eten strooit. Met de juiste verzekering kom je al een heel eind verder.

Allianz, de leverancier van de verzekeringen die wij aanbieden, beschouwt het oplopen van het coronavirus als een ziekte, ongeacht of je symptomen hebt of niet. Test je dus voor afreis officieel positief (a.d.h.v. een PCR- en/of antigeentest) met een medisch attest waardoor je reis niet kan doorgaan en heb je een annulatieverzekering afgesloten, dan krijg je je reeds betaalde reissom gewoon terugbetaald. Wordt je ter plaatse ziek en heb je medische verzorging nodig? Dan wordt dit gedekt door de reisbijstandverzekering die aangeboden wordt.

Dus kort samengevat:

De annulatieverzekering  dekt de reiziger indien je voor afreis positief test en de reis niet kan doorgaan.

De bijstandsverzekering  dekt de reiziger indien je tijdens de reis positief test en er medische kosten gemaakt worden.

Garantiefonds Reizen

Tailor Made Travel is lid van het Garantiefonds Reizen Dit betekent dat de consument beschermd is in het geval van financieel onvermogen. Indien je nog niet vertrokken bent, zal het Garantiefonds ervoor zorgen dat je je reeds betaalde reissom terug krijgt of dat je op een andere manier alsnog kan vertrekken. Indien je je reeds op de bestemming bevindt zal het Garantiefonds een gepaste oplossing zoeken. Als reiziger kan je dus met een gerust gemoed je reis boeken.

Bijstand- en informatieplicht

Een touroperator is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het reiscontract. Als organisator bieden we bijstand indien de reiziger zich in moeilijkheden bevindt. Dit doen we door nuttige informatie te verstrekken en door de reiziger te ondersteunen bij het vinden van een juiste oplossing.

Een reis boeken in woelige tijden

Een reiziger die een reis boekt, veronderstelt dat de organisator ervoor zorgt dat de reiziger ook effectief kan vertrekken. Soms kunnen bepaalde externe factoren, zoals een pandemie, oorlog of milieuramp er echter voor zorgen dat de geplande reis niet kan doorgaan. Tailor Made Travel is hier op voorzien en stelt zich steeds flexibel op tegenover reiziger. Wij begrijpen dat er soms simpelweg niets aan gedaan kan worden. Indien dit het geval zou zijn, zoeken we ook steeds naar een geschikte oplossing. Daarbij houden we natuurlijk rekening met zowel de fysieke als de financiële veiligheid van de reiziger. Veiligheid is namelijk onze prioriteit.

nieuw interieur en verbouwing juli 2021

heropening 2/4/22

geschiedenis

Tailor Made Travel is een familiebedrijf, opgestart door Jules Corthouts in 1999.  Sinds 2014 baant dochter Tine zich ook een weg door de boeiende reiswereld. Met een 40-jarige carrière in de reissector op zak, is de zaakvoerder een vat vol kennis over alles wat reizen inhoudt. In een gemoedelijke sfeer, ontvangen wij u graag voor het samenstellen van uw droomreis.

Kerstboodschap 2021