Over ons

Fotoshoot van onze nieuw interieur

Vertrek met een gerust hart op reis

We begrijpen maar al te goed dat het vandaag de dag geen evidentie is om eender welke reis naar eender welke bestemming te boeken. De onzekere tijden doen ons afwachten en met zijn allen kijken we nog even de kat uit de boom, want “je weet maar nooit”… Toch is absoluut niet nodig om schrik te hebben voor de mogelijke impact van de coronapandemie op jouw reisplannen. Wanneer je bij een erkende reisorganisatie zoals TAILOR MADE TRAVEL boekt, dan ben je als reiziger in feite optimaal beschermd en kan je met een gerust hart naar je reis toeleven. Graag geven we in een notendop de belangrijkste wetenswaardigheden mee, maar lees gerust meer op onze website.

Wij hanteren een flexibel beleid op maat van de reiziger.

De annuleringsverzekering van Allianz dekt een positieve coronatest voor afreis.

Wordt je ziek ter plaatse? Dan kan je rekenen op de bijstandsverzekering van Allianz die wij optioneel aanbieden.

Het Garantiefonds Reizen beschermt de reiziger bij financieel onvermogen van Tailor Made Travel.

Als erkende reisorganisatie zijn we onderworpen aan bijstand- en informatieplicht. Wij zullen jullie dus voor afreis op en top informeren en zullen je ook tijdens het reizen met raad en daad bijstaan indien nodig. 

De veiligheid (zowel fysiek als financieel) van de reiziger is onze topprioriteit.

Kies je voor een reis met Tailor Made Travel, dan wordt je reis verzorgd door een solide Belgische reisorganisatie en geniet je van alle voordelen die de Belgische wetgever voorzien heeft ter bescherming van de reiziger. Zo onderschrijft Tailor Made Travel de Algemene Reisvoorwaarden van De Geschillencommisie Reizen, waar o.a. Testaankoop deel van uitmaakt. Bovendien zijn wij aangesloten bij het Garantiefonds Reizen. Zo geniet je als klant bij ons van een optimale bescherming, zowel voor als tijdens je reis.

Een beleid op maat van de reiziger

Tailor Made Travel stelt van nature het welzijn van de reiziger voorop, dat wil zeggen dat wij in iedere situatie zullen bekijken hoe we de reiziger het best van dienst kunnen zijn. Dat hoort bij de persoonlijke aanpak die wij hanteren om ieder dossier op maat van de reiziger af te stemmen. Uiteraard hebben wij in onze bijzondere voorwaarden ons standaard annuleringsbeleid, maar als het even kan wijken wij daar graag van af. We gaan er namelijk van uit dat de reiziger ons vertrouwt en dat wij mogen vertrouwen op de reiziger. Doet er zich voor afreis een probleem of conflict voor? Dan zullen we eerst onderzoeken op welke manier de reis alsnog kan doorgaan (op hetzelfde tijdstip of later), waarbij we extra kosten ten alle tijden trachten te vermijden. In samenspraak met de reiziger gaan we op zoek naar de meest voordelige oplossing. De reiziger kan op die manier bij ons met een gerust en bewust hart boeken.

Kan je reis absoluut niet doorgaan omdat er ernstige reisbeperkingen gelden (bv: de overheid van de bestemmeling beslist om de grenzen te sluiten), dan krijg je als reiziger je reeds betaalde reissom van ons integraal terugbetaald.

COVID-19: vertrek juist verzekerd op reis

Veel reizigers vragen zich hoe ze zich in tijden van het coronavirus het best kunnen indekken tegen de risico’s die het virus met zich meebrengt. Niemand ziet graag zijn of haar geld in rook opgaan omdat het virus roet in het eten strooit. Met de juiste verzekering kom je al een heel eind verder.

Allianz, de leverancier van de verzekeringen die wij aanbieden, beschouwt het oplopen van het coronavirus als een ziekte, ongeacht of je symptomen hebt of niet. Test je dus voor afreis officieel positief (a.d.h.v. een PCR- en/of antigeentest) met een medisch attest waardoor je reis niet kan doorgaan en heb je een annulatieverzekering afgesloten, dan krijg je je reeds betaalde reissom gewoon terugbetaald. Wordt je ter plaatse ziek en heb je medische verzorging nodig? Dan wordt dit gedekt door de reisbijstandverzekering die aangeboden wordt.

Dus kort samengevat:

De annulatieverzekering  dekt de reiziger indien je voor afreis positief test en de reis niet kan doorgaan.

De bijstandsverzekering  dekt de reiziger indien je tijdens de reis positief test en er medische kosten gemaakt worden.

Garantiefonds Reizen

Tailor Made Travel is lid van het Garantiefonds Reizen Dit betekent dat de consument beschermd is in het geval van financieel onvermogen. Indien je nog niet vertrokken bent, zal het Garantiefonds ervoor zorgen dat je je reeds betaalde reissom terug krijgt of dat je op een andere manier alsnog kan vertrekken. Indien je je reeds op de bestemming bevindt zal het Garantiefonds een gepaste oplossing zoeken. Als reiziger kan je dus met een gerust gemoed je reis boeken.

Bijstand- en informatieplicht

Een touroperator is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het reiscontract. Als organisator bieden we bijstand indien de reiziger zich in moeilijkheden bevindt. Dit doen we door nuttige informatie te verstrekken en door de reiziger te ondersteunen bij het vinden van een juiste oplossing.

Een reis boeken in woelige tijden

Een reiziger die een reis boekt, veronderstelt dat de organisator ervoor zorgt dat de reiziger ook effectief kan vertrekken. Soms kunnen bepaalde externe factoren, zoals een pandemie, oorlog of milieuramp er echter voor zorgen dat de geplande reis niet kan doorgaan. Tailor Made Travel is hier op voorzien en stelt zich steeds flexibel op tegenover reiziger. Wij begrijpen dat er soms simpelweg niets aan gedaan kan worden. Indien dit het geval zou zijn, zoeken we ook steeds naar een geschikte oplossing. Daarbij houden we natuurlijk rekening met zowel de fysieke als de financiële veiligheid van de reiziger. Veiligheid is namelijk onze prioriteit.

nieuw interieur en verbouwing juli 2021

heropening 2/4/22

geschiedenis

Tailor Made Travel is een familiebedrijf, opgestart door Jules Corthouts in 1999.  Sinds 2014 baant dochter Tine zich ook een weg door de boeiende reiswereld. Met een 40-jarige carrière in de reissector op zak, is de zaakvoerder een vat vol kennis over alles wat reizen inhoudt. In een gemoedelijke sfeer, ontvangen wij u graag voor het samenstellen van uw droomreis.

Wat doen wij?

GROEPSREIZEN

Onze specialisatie is eigen begeleide groepsreizen, zowel binnen Europa als naar verre oorden. Ondersteund door onze eigen begeleiders, verzorgen wij rondreizen die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Uw zorgeloze vakantie begint aan uw voordeur en eindigt met een reünie enkele maanden na de reis. 

Verder kan u met al uw groepsreizen op maat bij ons terecht. Van scholen, families, naar verenigingen tot sportclubs die samen naar het buitenland willen reizen, wij verzorgen transport, accommodatie en excursies.

SCHOOLREIZEN

Alle leerkrachten die op zoek zijn naar een partner voor de organisatie van uw schoolreis, kunnen bij ons terecht.  Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het uitwerken van korte citytrips en meerdaagse rondreizen door Europa.  Wij werken betaalbare vliegtuigreizen of busreizen.

VERENIGINGEN

U ben lid van een vereniging en wenst een groepsreis te organiseren in samenwerking met een ervaren reisorganisator?  U kan op ons beroep doen voor enkele voorstellen voor gewenste bestemmingen.  U kan bij ons terecht voor vliegtuigreizen of busreizen, voor leuke citytrips of mooie rondreizen, zowel binnen Europa als verre bestemmingen.  Wij kunnen zorgen voor ervaren eigen begeleiders, lokale gidsen en reserveren de restaurants en activiteiten.

INDIVIDUEEL

Zin in een citytrip naar het bruisende New York, een rondreis door Sri Lanka met privé-gids of  per motorhome door Canada? Wij stellen volledig op maat een individuele reis samen volgens uw wensen. Met onze jarenlange ervaring streven we ernaar om er iets onvergetelijk van te maken. Deze unieke formule biedt u het voordeel om zelf uw reis samen te stellen, met onze hulp, en dit op alle continenten!

Naast het maken van reizen op maat, verzorgen we ook de verkoop van reizen uit brochures.  Daarvoor werken we samen met selecteerde tour operators.

  • persoonlijke aanpak in een gemoedelijke sfeer
  • we beschikken over vakkennis via (40 jaar) ervaring en opleidingen
  • we bieden de beste service voor onze klanten, zowel voor, tijdens als na de reis
  • de klant kan bij geschillen beroep doen op de Geschillencommissie Reizen
  • we zijn lid van VVR die ter beschikking staat met raad en daad.
    https://www.vvr.be/
  • we beschikken over een erkenningsnummer, verplichte verzekeringen: insolventie en burgerlijke  aansprakelijkheid reisonderneming.
  • we zijn aangesloten bij een collectieve verzekeringen via de VVRO

heropening 2 april 22

hello again

Het zou fijn zijn om jullie terug te zijn en bij te babbelen!

Kerstboodschap 2021

2021 was alweer een bewogen jaar met heel wat ups en downs. Onze branche heeft te maken gehad met helaas veel onzekerheden. Daarom hartelijk dank voor uw steun en voor het in ons gestelde vertrouwen.  

We zijn hoopvol voor 2022. We wensen jullie een zeer fijn eindejaar en kijken er naar uit om samen met jullie weer mooie reizen te kunnen maken in 2022! 

Onze familie