Combi Java, Borneo & Bali

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van TravelWorld

Ontdek de groenste natuur en het blauwste water

Reizen van eilandje naar eilandje… klinkt idyllisch, toch? 

Tijdens deze rondreis komen al je dromen uit, van het ontdekken van het mooiste Unesco Werelderfgoed aan tempels tot de groenste natuur, orang-oetans in het wild, een combinatie van wit tot zwart zand in Bali en uitzichten om U tegen te zeggen tijdens het beklimmen van vulkanen. Met meer dan 16.000 eilanden is Indonesië ’s werelds grootste eilandstaat en je bent hier dan ook niet snel uitgekeken. 

Combineer al deze ongerepte plaatsen met een levendige bevolking, ontspan aan hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en beleef een ongelooflijke vakantie! 

Kom mee en verlies ook je hart aan het prachtige Indonesië dat zoveel te bieden heeft. 

Dag 1 Brussel – Jakarta

Bye bye Europa, hello Jakarta…

Vlieg over de Indische Oceaan richting één van de duizenden eilanden van Indonesië, de start van deze fantastische reis.

 

Dag 2 Jakarta

Eens aangekomen in Jakarta, wordt je opgewacht en met een transfer naar het hotel gebracht.

Verblijf: Santika Hayam Wuruk Jakarta **** – Deluxe Room

 

Dag 3 Jakarta

Vandaag ga ja de bruisende stad van Jakarta verkennen en enkele van zijn meest iconische bezienswaardigheden. Als eerste stop je bij het Merdeka-plein, het Nationaal Monument en het presidentieel paleis. Daarna ga je verder richting het Nationaal museum met een enorme verzameling aan historische en culturele artefacten, alvorens de oude haven Sunda Kelapa te bezichtigen die een fascinerende blik biedt op de rijke maritieme geschiedenis van Jakarta.

Ga in de namiddag verder op ontdekking in het Indonesia Miniature Park, een prachtig en uitgestrekt park met verschillende paviljoens die de diverse en veelzijdige aspecten van de Indonesische cultuur laten zien. Je krijgt de kans om elk paviljoen te bezoeken alsook het museum ter plaatse, met een schat aan informatie en tentoonstellingen. 

Verblijf: Santika Hayam Wuruk Jakarta **** – Deluxe Room

 

Dag 4 Jakarta – Tanjung Puting National Park

Na het ontbijt wordt je opgehaald voor het avontuur van je leven, een ontmoeting met orang-oetans in hun natuurlijke habitat.

Na een korte vlucht van Jakarta naar Kalimantan (Indonesische gedeelte van Borneo), sta je klaar voor een korte transfer richting je verblijf voor de komende 2 dagen, een huisboot. Je cruiset langs de Kumai-rivier richting de Seikonyer-rivier, de hoofdrivier van het nationale park Tanjung Putting. Hier spot je al tropische vogels, alsook verschillende soorten apen, zoals de makaken, de speciale neusaap alsook natuurlijk de reden om richting dit park te komen, de orang-oetang.

Verblijf: Deluxe huisboot KM Borneo Eco Tour 

 

Dag 5 Tanjung Puting National Park

Na het ontbijt ga je richting Pondok Tanggui, een revalidatiecentrum voor de orang-oetan en kan je hier deel uitmaken van het voederen van deze mensapen. Ga hierna verder met de huisboot richting Camp Leakey dat dient als informatie centrum rond deze primaten. Onderweg passeer je langs Balck river en zal je tal van wildlife kunnen spotten zoals vogels, primaten, vele soorten vissen alsook krokodillen. 

In de late namiddag ga je richting Nipa Palm, waar je zal genieten van een ongelooflijk avondmaal met tal van lichtjes aan de lucht, niet alleen door de vele sterren, maar door duizenden vuurvliegjes die zorgen voor een romantische setting.

Verblijf: Deluxe huisboot KM Borneo Eco Tour 

Dag 6 Tanjung Puting National Park – Yogyakarta

Na een korte vlucht sta je terug op Java, maar nu in het zuiden van het eiland bij de prachtige stad van Yogyakarta. Hier ga je direct naar het Unesco Werelderfgoed van Borobudur, gebouwd tussen de 8e en 9e eeuw is het een prachtig en kolossaal Boeddhistisch monument. 

Maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om de magnifieke Mendut-tempel te bezoeken, die dateert van vóór de Borobudur en met zijn piramide-achtige vorm een nog groter gevoel van oudheid geeft. Ga als laatste nog de Pawon-tempel bewonderen met zijn ingewikkelde reliëfpanelen en prachtig ontwerp. 

Verblijf: The Phoenix Hotel ***** – Superior Heritage kamer

 

Dag 7 Yogyakarta

Vandaag ga je op verkenning in Jogjakarta, pal in het midden van Java. Je start de dag met een bezoek aan The Sultans Palace, een prachtig voorbeeld van traditionele Javaanse architectuur gebouwd tussen 1756 en 1790. Het paleis, dat de residentie van de sultan is, is een levend museum met een showcase van de Javaanse cultuur. 

Hierna maak je een becak-rit (de locale fietstaxi) om het naburige Kauman-dorp te verkennen, met gezellige kleine straatjes die zo ontworpen zijn om lawaai en verkeer te minimaliseren om de studenten niet te onderbreken in hun studie. Je rit eindigt bij het Taman Sari Water Palace, een toevoeging aan het koninklijke complex dat meer dan 200 jaar geleden werd gebouwd door de eerste sultan met verschillende baden voor zijn harem. 

In de namiddag verken je de beroemde Prambanan-tempel, die wordt beschouwd als de mooiste en sierlijkste hindoetempel in Indonesië. Dit Unesco Werelderfgoed bestaat uit vele verschillende tempels met scherp gebeeldhouwde torens waarvan de hoogste 47 meter hoog is. Ga hierna nog even verder naar het nabijgelegen traditionele dorp Bugisan, waar je vriendelijke en lokale gastheren je komen ophalen met een ossenkar, en je bij één van de traditionele huisjes een verfrissende thee en wat lokale snacks krijgt. 

Verblijf: The Phoenix Hotel ***** – Superior Heritage kamer

 

Dag 8 Yogyakarta – Bromo

Geniet deze ochtend van een pittoreske treinrit richting Jombang in Oost-Java. Eens aangekomen bezoek je nog het nabijgelegen stadje van Trowulan, de voormalige hoofdstad van het Majapahit-koninkrijk, om het archeologisch museum en de tempels te bezoeken.

Daarna staat er nog een rit van ongeveer 4 uur op het programma richting Mount Bromo.

Verblijf: Jiwa Jawa Bromo **** – Deluxe kamer

 

Dag 9 Bromo – Banyuwangi

De ochtendstond heeft goud in de mond…

Neem dat deze ochtend letterlijk, want het vroege opstaan vergeet je al snel eens je het landschap waargenomen hebt. Rond 3u30 vertrek je per jeep naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de Bromo-vulkaan en omgeving. Kijk hoe de zon opkomt vanachter de vulkaan en ga daarna verder per jeep naar de krater, vaak nog bedenkt met mist in de vroege ochtend. Maar deze mist in combinatie met de grijze en as-bedekte grond zorgt voor een bijna buitenaardse atmosfeer, vaak vergeleken met het oppervlak van de maan. 

(Opmerking: Breng warme kledij mee voor deze zonsopgangexcursie, want de temperaturen zijn laag)

Eens terug in het hotel, check je uit en rij je richting Banyuwangi.

Verblijf: Dialoog Banyuwagi **** – Deluxe kamer

 

Dag 10 Banyuwangi – Lovina

Vertrek vanochtend vroeg naar Mount Ijen, een 2250 meter hoge actieve vulkaan met één van de blauwste en zuurste meren op aarde. Je vertrekt met de jeep richting Paltuding basiskamp alvorens de tocht naar de top in te zetten. Dit is een wandeling van 3 kilometer langs een brede aardeweg, maar eens toegekomen op de top bewonder je het fantastische kratermeer. Geniet van het uitzicht alvorens dezelfde route in te zetten naar het basiskamp en terug richting het hotel te vertrekken.

Na het uitchecken, neem je transfer naar Ketapang ferry terminal om de oversteek naar Bali te doen. Eens voet gezet op het Balinese eiland, rijd je richting Lovina, een gebied vooral gekend voor zijn gemoedelijke sfeer, zwarte lavastranden en vele palmbomen.

Verblijf: The Lovina ****+ – Deluxe studio

 

Dag 11 Lovina – Ubud

Geniet van een vrije voormiddag aan het zwembad of op het zwarte zandstrand van het hotel. In de namiddag rijd je richting Ubud via nog enkele leuke pitstoppen. Zo rijd je naar het pittoreske dorpje Bedugul, gelegen in de centrale hooglanden en bekend op zijn prachtige landschap en drie meren. Maak een wandeling over de traditionele markt en ga naar het nabijgelegen Lake Beratan om foto’s te maken van de iconische Ulun Danu-tempel, gelegen te midden van het rustige meer.

Verblijf: Sakti Garden Ubud **** – Deluxe Garden

 

Dag 12 Ubud

Verken het beste van Ubud, het culturele hart van Bali, en ontdek inspirerende uitzichten, traditionele huizen, dieren in het wild en nog zo veel meer.

De eerste stop is bij het dorp Batuan om een traditioneel Balinees huis te bezoeken en de unieke architecturale tradities te begrijpen. Hierna rijd je verder naar het noorden naar de iconische rijstterassen van Tegallalang, waar weelderige groene rijstvlaktes, prachtige niveaus creëren aan de zijkant van de heuvels. Maak een wandeling door de mooie ontworpen terrassen, alvorens het Ubud Palace en de Ubud-markt te bezoeken.

Ga verder naar het Puri Lukisan Museum, het oudste kunstmuseum op Bali om een scala aan hedendaagse schilderijen en houtsnijwerk te bewonderen. Sluit de dag af bij het Ubud Monkey Forest, een toevluchtsoord voor de fotogenieke langstaartmakaken. 

Verblijf:  Sakti Garden Ubud **** – Deluxe Garden

 

Dag 13 Ubud – Sanur

Begin de dag met een uitvoering van de beroemde traditionele Balinese dans die de strijd tussen het goed en het kwaad vertelt. Hierna rijd je naar Tampaksiring om de unieke tempel van Gunung Kawi te bezoeken. Deze 11e-eeuwse temppels liggen aan de voet van een weelderige groene riviervallei waar je ook uit de rotsen gehouwen heiligdommen kunt aanschouwen. 

Ga verder naar Kintamani rond de rand van de Batur-krater en kijk uit over de meest actieve vulkaan van Bali, Mount Batur, die meer dan 1800 meter in de lucht zweeft. In het midden ligt een prachtig turquoise groen meer, dat het grootste is van het eiland. Je vertrekt dan naar de westelijke hellingen van Mount Agung met de Moedertempel en de heiligste plaats op Bali. 

Verblijf: Griya Santrian Sanur, A Beach Resort & Spa **** – Garden Wing kamer

 

Dag 14 Nusa Penida

Ontdek de ongerepte natuur van het afgelegen en onontwikkelde eilandje, Nusa Penida. Dit staat bekend om zijn natuur, ongerepte stranden, prachtige kliffen aan de kust en verborgen watervallen. Na 45 minuten komt de boot aan in Nusa Penida, en je start je dag direct bij het iconische uitkijkpunt van de Kelingking Cliff of Diamond Beach om het prachtige uitzicht over de ongerepte baai en omliggende witte kliffen te zien. 

Rijd hierna naar het nabijgelegen Broken Beach, waar een reeks kliffen de zee heeft omringd en daardoor een turquoise zwembad gecreëerd is waar vaak ook mantaroggen te zien zijn. Vlakbij ligt ook Angel’s Billabong, een natuurlijk zwembad dat best te zien is bij eb met kleurrijke geelgroene rotsen en een strand die bewaakt wordt door heuvels aan beide zijden die het beschermen tegen de golven van de Indische Oceaan.

Verblijf: Griya Santrian Sanur, A Beach Resort & Spa **** – Garden Wing kamer

 

Dag 15 Bali – Brussel

Neem afscheid van een geweldige reis en stap op de vlucht richting ons Belgenlandje…

Bye bye Indonesië 

 

Dag 16

Brussel

Welkom terug in Brussel.

Krijg je nog meer Indonesische kriebels? Kijk snel eens naar onze andere rondreizen op één van de vele eilanden.