cruise Scandinavische hoofdsteden en St.Petersburg

1/05/2021 - Schrijf je nu in

 

 

Op deze cruise van Scandinavië tot in Sint-Petersburg ontdekt u de verschillende landen rond de Baltische Zee. U maakt kennis met drie Scandinavische hoofdsteden in al hun diversiteit: het moderne Oslo, dat getuigt van de Noorse welvaart, Kopenhagen, met zijn architecturale harmonie en drukke bedrijvigheid en het kleurrijke en majestueuze Stockholm. Afwisselen doen we met de mooie landschappen van het eiland Gotland. Visby, de best bewaarde versterkte stad van Noord-Europa, was hier in de Hanzetijd het belangrijkste handelscentrum in de Baltische Zee. Bovendien bezoeken we ook de Estse hoofdstad Tallinn, die met zijn omwalling en eenvoud bijzonder aantrekkelijk is. We sluiten de cruise af met een uitgebreid bezoek van twee dagen aan Sint-Petersburg, de voormalige hoofdstad van de Russische tsaren. De Nevski Prospekt met zijn vele winkels, het Paleisplein, de Admiraliteit, de Petrus- en Paulusvesting en de Hermitage zullen u verrassen met hun pracht en praal.

concept 

All Ways organiseert cruises voor Belgische passagiers met tweetalige (NL/FR) reisbegeleiding. Sommige afvaarten zijn 100% Nederlandstalig.

Boeiende voordrachten aan boord

Zorgvuldig uitgekozen gastsprekers zorgen ervoor dat uw bestemming geen geheimen meer zal hebben voor u.

Kleine schepen, groot comfort

Het grootste schip verwelkomt 180 passagiers, het kleinste schip 28. Dit zorgt voor een gemoedelijke, familiale sfeer.

Unieke vaarroutes

Aangepaste, kleinere schepen, kunnen in havens aanleggen waar de grote mastodonten niet geraken.

Excursies voor iedereen

Vaak varieert de moeilijkheidsgraad van de excursies, zodat er voor elk wat wils is.

In deze video vertelt de reisleidster alles over cruises naar Scandinavië met het gloednieuwe expeditieschip ‘world explorer’.

 

Vaarroute

DAG 1
Zeebrugge (België)
 

Transfer per luxe-autocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar de haven van Zeebrugge. Inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.

DAG 2
Op zee
 

Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 3
Oslo (Noorwegen)
 

De Noorse hoofdstad ligt op het einde van de enige grote fjord aan de zuidkust. Het contrastrijke Oslo, een stad tussen zee en woud, is de Europese hoofdstad die het meest met de natuur verbonden is. Met zijn vele musea, zijn koninklijk paleis, zijn architecturale hoogstandjes en zijn hippe wijken is het een bijzonder boeiende culturele bestemming. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 4
Kopenhagen (Denemarken)
 

Kopenhagen ligt op twee eilanden, wordt doorkruist door kanalen en is een grootstad op mensenmaat. Het is ook een op-en-top mo-derne stad, waar design en eigentijdse architectuur op een prachtige manier afwisselen met tuinen en koninklijke paleizen. Laat u verleiden door de lokroep van de Kleine Zeemeermin! Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 5
Gudhjem (Bornholm)
 

Het eiland Bornholm is een natuurparadijs midden in de Baltische zee. Het havenstadje Gudhjem, met zijn bontgekleurde vakwerk-huizen en oranje dakpannen, ligt er midden in het groen.

DAG 5
Ertholmene-eilanden
 

Na de lunch schepen we in voor een tochtje naar de Ertholmene-archipel met zijn uitbundige natuur, idyllische stranden en indrukwekkende kliffen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 6
Visby (Gotland, Zweden)
 

Het middeleeuwse Visby is de hoofdstad van Gotland en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De Hanzestad was eeuwenlang de draaischijf voor de handel in de Baltische Zee. De meer dan drie kilometer lange omwalling is daar nog altijd een indrukwekkende getuige van. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 7
 
Stockholm (Zweden)

Stockholm is gebouwd op een grote archipel van 14 eilanden aan de rand van de Baltische Zee en telt bijna een miljoen inwoners. De verschillende wijken zijn met elkaar verbonden door wel 50 bruggen! De jonge en aantrekkelijke koninklijke hoofdstad telt tal van culturele bezienswaardigheden, charmante straatjes en hippe winkels. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 8
Tallinn (Estland)
 

Met ons bezoek aan Tallinn dompelen we u onder in een middeleeuwse stad die Unesco- werelderfgoed is. De Estse hoofdstad ligt aan de Finse Golf, staat bekend om zijn klassieke, barokke-en renaissancewoningen met pastelkleurige gevels en is omringd door een ongelooflijk goed bewaard gebleven stadsmuur. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 9
Sint Petersburg (Rusland)
 

De voormalige hoofdstad van de tsaren werd gesticht door Peter de Grote in 1703. Langs de kanalen staan majestueuze architecturale parels, kerken met kleurrijke, bolvormige torens en musea met een ongelooflijke rijkdom. Sint-Petersburg biedt een subtiele mengeling van Russische en Europese invloeden, wat een magische sfeer oplevert tijdens de nachten waarin de zon nooit ondergaat. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 10
Sint Petersburg (Rusland)
 

Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

DAG 11
Sint Petersburg (Rusland)
 

Ontbijt aan boord. ‘s Ochtends: vrij bezoek of deelname aan de optionele excursie afhankelijk van het vliegschema. Ontscheping en transfer naar de luchthaven van Sint-Petersburg. Vlucht naar Brussel (chartervlucht of lijnvlucht).

Schip

De gloednieuwe World Explorer werd opgeleverd in augustus 2019. Dit schitterende expeditiejacht is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het milieuvriendelijke, ruime en gezellige schip is ideaal om samen te reizen en weg te dromen tijdens unieke cruises op mensenmaat.

De World Explorer is door ervaren cruisespecialisten speciaal ontworpen om de wereld en de natuur te ontdekken. Het schip beschikt dan ook over tal van binnen- en buitenlocaties om volop te genieten van de prachtige omgeving. Of u nu kiest voor het ruime observatiedek (dek 8) of comfortabel wilt genieten in het observatiesalon (dek 7), overal bent u verzekerd van uitzonderlijk mooie panoramische uitzichten.

Bekijk hier het filmpje over het schip:

Het is ook mogelijk om u terug te trekken in de gezellige bibliotheek, die de klok rond open is, om op uw gemak een boek te lezen, te kaarten, te schaken of Scrabble te spelen. Of geniet van deugddoende momenten samen in het Explorer-salon, met een vers kopje koffie of een goed glas. De sprekers aan boord geven tijdens de cruise lezingen in het elegante en perfect uitgeruste auditorium, dat beschikt over een groot scherm en comfortabele zetels.

En om helemaal tot rust te komen beschikt de World Explorer over een wellness by l’Occitane (betalend) met behandelingen en massages, een goed uitgeruste fitnesszaal en een hardlooppiste (buiten). Aan het verwarmde buitenzwembad met zijn vele ligstoelen bevinden zich ook twee jacuzzi’s en een buitensnackbar, waar tussendoortjes en salades kunnen worden besteld. Onder de centrale koepel van het observatiesalon werd bovendien een hoogtechnologisch, cirkelvormig beeldscherm geplaatst, waarop live te zien is wat zich afspeelt onder water, gefilmd door een camera onder de romp. De beelden, die vaak de peilloze diepte onder het schip tonen, zorgen in combinatie met de voorbijglijdende landschappen voor een unieke zintuiglijke ervaring. 

Categorie 1, dek 3: Expeditie kajuit met vast venster