Thailand: De juwelen van de eilanden – Privérondreis

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Travelworld

Go, go, go, van Ko naar Ko

Van Ko naar Ko, of in het Nederlands van eiland naar eiland… Dat staat er op het programma bij deze prachtige rondreis door het zuiden van Thailand.

Aan alle strandliefhebbers, opgelet, want de mooiste, bekendste en beste stranden van Zuid-Thailand zijn allemaal samengebundeld in deze mooie reis. Van Ko Phi Phi naar Krabi, Ko Tao, Ko Phangan en Ko Samui, het vizier staat op 2 weken lang chillen, zwemmen, snorkelen en vooral genieten!

Volg de tropische rode draad en ontdek alles wat de Golf van Thailand je te bieden heeft. Je ontdekt het échte exotische gevoel met een decor aan hagelwitte zandstranden en een heldere zee in alle tinten blauw waar snorkelen en duiken een waar feest is met een gevarieerde en kleurrijke onderwaterwereld. Kleine waarschuwing: er is een grote kans dat je nooit meer naar huis wil… Durf jij het aan?

Dag 1

Brussel – Phuket

Wat een heerlijk vooruitzicht, de mooiste stranden wachten je op in het zuiden van Thailand. Op naar het paradijs…

Neem nog een lekkere koffie op de luchthaven van Brussel, alvorens het vliegtuig te boarden. Neem je plaats en droom alvast maar weg van alles wat je te wachten staat.

 

Dag 2

Phuket

Thailand is echt ontworpen met vakanties in het achterhoofd, zo gezegend is het land van moderne steden tot gouden, tropische stranden. Beleef zelf de befaamde gastvrijheid van de Thaise bevolking, waardoor het land ook bekend staat als ‘The land of smiles’.

Eens aangekomen op de luchthaven van Phuket, wordt je opgewacht en met een transfer naar het hotel gebracht.

Verblijf: The Charm Resort Phuket **** – Deluxe kamer

 

Dag 3

Phuket – Ko Phi Phi

Geniet van een lekker ontbijt alvorens de ferry te nemen richting Phi Phi Don, het hoofeiland van de eilandengroep. Hier kan je zelf kiezen welke ferry je neemt (keuze tussen 8u30, 13u45 of 15u00), zo kan je eerst nog op verkenning gaan in Phuket zelf of indien je graag vroeg richting Ko Phi Phi gaat, kan je alvast genieten van het sprookjesachtige landschap van je eerste eiland-ervaring.

Verblijf: Phi Phi Natural Resort ***+ – Mountain View Room

 

Dag 4

Ko Phi Phi

Vandaag verken je de mooiste stranden van de omgeving, alsook de bekendste door de Hollywood film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. 

Je vertrekt met een privéboot richting Phi Ley Lagoon, passeert de Viking Cave, Lohsamah Bay om zo de brug over te steken en te genieten van een zicht van jawelste met hét strand Maya Bay op de voorgrond. Je sluit de voormiddag af met een bezoekje aan Monkey beach om één van de vele aapjes te zien. 

Verblijf: Phi Phi Natural Resort ***+ – Mountain View Room

 

Dag 5

Ko Phi Phi – Krabi

Na een stevig ontbijtje, verander je naar een ander klein paradijsje… Je verlaat namelijk Ko Phi Phi met de ferry rechtstreeks richting Krabi. 

Eens toegekomen ben je volledig vrij om op ontdekking te gaan in het gezellige stadje.

Verblijf: Holiday Inn Resort Krabi Ao Nang Beach **** – Standaard Garden View kamer

 

Dag 6

Krabi – Railay Beach

Loop op de boot mooi voorruit en geniet vandaag van een heerlijk dagje uit. Je vaart richting Railay Beach, een strand dat enkel bereikt kan worden met een typische long-tail boot. Geniet hier van zwemmen, snorkelen en relaxen op het prachtige strand, alsook kan je op zoek gaan naar aapjes of hagedissen rondom het wandelpad dat van het oostelijke naar het westelijke strand loopt. 

Hierna ga je nog richting Phra-Nang Cave Beach, waar je volgens lokale tradities een wens kan uitbrengen die ook echt zal uitkomen. Maar aangezien je hier bent, zijn al je dromen uitgekomen, toch?  

Verblijf: Holiday Inn Resort Krabi Ao Nang Beach **** – Standaard Garden View kamer

 

Dag 7

Krabi – Ko Samui

Na het ontbijt wordt je opgehaald voor een korte vlucht richting Ko Samui en geniet van een dagje aan het strand of het zwembad.

Verblijf: Peace Resort Samui ****+ – Deluxe Bungalow

 

Dag 8

Ko Samui – Ko Tao – Ko Nang Yuan

Sta vandaag lekker vroeg op, om te kunnen genieten van elke strandstop.

Je vertrekt met de boot richting Ko Tao en Ko Nang Yuan, een eilandengroep op ongeveer 1u 30min varen van Ko Samui. Je kan hier naar boven klimmen voor een wondermooi panoramisch uitzicht vanop de berg, geniet ook van het zwemmen, snorkelen en relaxen op het prachtige strand. Na de lunch brengt de boot je naar de mooiste plaatsen om te snorkelen om zo de onderwaterwereld van de eilanden te ontdekken. Je bent terug in Ko Samui omstreeks 17u.

Verblijf: Peace Resort Samui ****+ – Deluxe Bungalow

 

Dag 9 – 10

Ko Samui – Ko Phangan

Na het ontbijt, hop je weer naar een ander eilandje, ontdek Ko Phangan voor de komende twee dagen, het eiland vooral gekend door zijn volle-, halve- en zwarte maanfeestjes. Leef je uit in het nachtleven, maar vergeet ook zeker niet van op ontdekking te gaan op één van de vele prachtige stranden, waar je met een klein beetje geluk helemaal alleen bent.

Verblijf: Havana Beach Resort Phangan ***+ – Superior kamer

 

Dag 11

Ko Phangan – Ko Samui

Na terug volledig ontspannen te zijn van de afgelopen dagen aan de mooie stranden van Ko Phangan, ga je om 8u00 de ferry terug richting Ko Samui nemen, want daar staat je een hele dag eilandplezier te wachten.

Je wordt opgewacht aan de haven en naar de eerste stop van de dag gebracht, waar eventuele andere deelnemers je ook ontmoeten. Krijg inzicht in de Chinees-Thaise geloofsovertuigingen bij een bezoek aan het grootste boeddhistische tempelcomplex in Samui, waar je Guanyin, de godin van barmhartigheid en empathie ontmoet. Ga hierna verder naar Lad Koh, één van de mooiste uitkijkpunten op Ko Samui met een onvergetelijk uitzicht op het strand van Chaweng en de Golf van Thailand. Krijg verder meer informatie over de oorsprong van de beroemde opa en oma rotsen in het zuiden van eiland, een bizarre rotsformatie die doet denken aan het mannelijke en vrouwelijke geslacht. 

Ga verder nog op bezoek bij de Guan Yu-schrijn, een bronzen oorlogsbeeld van 16 meter hoog, alsook bij de Wat Khunaram tempel om de gemummificeerde monnik Luong Pordeng te bezoeken, die overleed in 1973 in een meditatieve zithouding. 

Verblijf: Peace Resort Samui ****+ – Deluxe Bungalow

 

Dag 12

Ko Samui

Geniet nog van een dagje uitrusten aan het strand van Ko Samui, alvorens de valiezen terug te beginnen inpakken.

Verblijf: Peace Resort Samui ****+ – Deluxe Bungalow

 

Dag 13

Ko Samui – Brussel

Geniet na het ontbijt nog wat van de vrije tijd, alvorens een transfer je komt ophalen om naar de luchthaven van Ko Samui te gaan.

Daar board je de vlucht terug richting Brussel… Bye bye Thailand!

 

Dag 14

Brussel

Welkom terug in ons Belgenlandje…