Denemarken

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Charme autorondreis Zuid Denemarken ( gezinsvriendelijk)

13-daagse rondreis met eigen wagen door enkele van mooiste toeristische streken van Zuid Denemarken inclusief het eiland Samsø. Je verblijft telkens 3 nachten per locatie in kleinschalige en charmante hotels, vaak niet ver van de zee. Een mooie eerste kennismaking met Denemarken die je de kans geeft om op een rustig tempo en een stressvrije manier de vele bezienswaardigheden te ontdekken en vooral de beleven! Breid deze rondreis nog extra uit met een tussenstop in de mooiste hoofdstad van Scandinavië, Kopenhagen

route

 

denemarken

 

dag 1 : België naar Fjelde (787 km)

Via de Duitse autosnelwegen naar Puttgarden. Inscheping en vertrek met de ferry naar Rødby op het eiland Lolland in Denemarken. Lolland is een belangrijk landbouwgebied waar jaarlijks vele tonnen suikerbieten worden geoogst. Er is ook nauwelijks reliëf, wat niet hoeft te verbazen als je weet dat Lolland letterlijk ‘laag land’ betekent.

 

 

dag 2-3 : verblijf in Fjelde

Fjelde is gelegen op het kleine gezellige eiland Lolland. Samen met Falster en Møn behoort het tot de Oost Deense eilanden van de regio Seeland. Hoogtepunten tijdens je verblijf aan deze regio zijn ongetwijfeld de artistieke Dodekalitten bij Torrig, de aantrekkelijke Nakskov fjord en de mooie kliffen van Møns Klint. Met ondermeer het Knuthenberg Safaripark en het kindvriendelijke zandstrand van Marielyst worden ook de kleinste bezoekers niet vergeten. Ook voor wie de eilandengroep graag op een sportieve manier wil verkennen, zijn er talrijke wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden.

Bezienswaardigheden

 

Marielyst

Dodekalitten

Møns klint

Nakskov Fjord

Maribo

dag 4: Møn naar Kopenhagen

Rijd verder richting het eiland Seeland naar de mooie hoofdstad Kopenhagen. Onderweg kan je stoppen bij Køge, met één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Denemarken.  Of houd halte in Roskilde, waar vooral de kathedraal en het Vikingschipmuseum de moeite waard zijn. Voor de liefhebbers van actie en avontuur ligt ook het nieuwe Camp Adventure op de reisroute.

Graag nog wat extra natuur op je pad? Dan rijd je best via de kust naar Kopenhagen. Stevns Klint, het kleine broertje van Møns Klint, ligt ten Oosten van Køge. Mooie gemarkeerde wandelpaden worden afgewisseld met enkele fraaie uitzichten over de kustlijn.

Bezienswaardigheden
Køge

Camp Adventure

Roskilde

Geologisch museum Faxe

Stevns Klint

dag 5-6 De noordkust van Denemarken

Een verblijf in het noorden van Seeland omvat een mooie balans tussen de rijke geschiedenis en het innovatieve heden en toekomst van Denemarken. Bezoek er de verschillende paleizen, kastelen en oude middeleeuwse kloosters die tot leven komen door middel van theatervoorstellingen, festivals en evenementen. Onder andere het Kronborg Slot dat Shakespeare gebruikte als decor voor Hamlet en het renaissance kasteel van Frederiksborg met zijn prachtige tuinen zijn een must voor alle cultuurliefhebbers. Het Louisiana museum en het Maritiem museum behoren dan weer tot de meest innoverende en moderne musea van Denemarken. De kust van het Noorden van Denemarken wordt ook wel eens de Deense Riviera genoemd. Het is al jaren een geliefd vakantieoord voor de Denen waarvan velen hier in de buurt een zomerhuisje hebben. De stranden bij Liseleje en Hornbaek nodigen uit voor een dagje strand. Daarnaast leent vooral de streek rond de grote meren Arresø en Esrum Sø zich perfect voor het maken van mooie fietstochtjes door oude beuken- en sparrenbossen.

 

Bezienswaardigheden
Hornbaek

Liseleje

Louisiana Museum

Maritiem Museum

Kronborg Slot

Frederiksborg Slot

 

denemarken

dag 7: Gilleleje naar het eiland Samsoe

Rijd verder langs de Noordkust naar Hundested, een kleurrijk vissersdorp en neem vervolgens de lokale overtocht (ter plaatse te regelen) over de Isefjord naar Rørvig.

Je rijdt nu door het Geopark van Odsherred beter bekend als ‘de moestuin van Denemarken’. Hiervan getuigen de vele boerderijwinkels, lokale restaurantjes en zelfs de wijngaarden.

Daarna richting Kallundborg waar je in de namiddag de ferry neemt naar het heuvelachtige eiland Samsø. Dit is het grootste eiland in het Kattegat en ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheden
Sommerland Sjælland

Geopark Odsherred

Hundested

dag 8-9:  verblijf op Samsø

Samsø is een eiland en een gemeente met slechts 3750 inwoners. Men leeft er vooral van lokaal toerisme, landbouw en het leveren van groene stroom. Beleef al fietsend of al wandelend de authenticiteit van dit leuke eiland en bezoek er de typische Deense dorpjes en kleine vissershaventjes, waaronder Langør en Nordby. Of trek er gezellig op uit naar een van de vele rustige strandjes.

Bezienswaardigheden
Nordby op Samsø

dag 10: Samsø naar Hjerting

Na het ontbijt kan je nog wat langer vertoeven op Samsø of verlaat je het eiland met de ferry vanuit het havendstadje Sælvig. Je bereikt opnieuw het vasteland nabij Hou. Vervolgens zet je koers richting het westen van Denemarken tot in Hjerting. Je kan er ook voor kiezen om een kleine omweg te maken via het moderne Aarhus of het merengebied van Silkeborg.

Vandaag ligt ook Billund op je reisroute, waar het enige echte LEGOLAND zich bevindt. Plezier verzekerd, voor jong én oud!

Bezienswaardigheden
Aarhus

Silkeborg Merengebied

Legoland Billund

Legohouse

Himmelbjerget

Givskud Zoo

 

dag 11-12 : verblijf Hjerting aan de westkust

Kuier over de uitgestrekte stranden bij Hjerting of vaar vanuit Esbjerg naar het laatste eiland in de lange rij Waddeneilanden, Fanø. Hier kan je de dag al wandelend of fietsend doorbrengen. Maak een zeehondensafari, pluk oesters of neem deel aan een van de andere activiteiten die georganiseerd worden door het Wadden Sea Centre.

Voor de cultuurliefhebbers mag Ribe ook zeker niet ontbreken. Deze nederzetting is de oudste in heel Scandinavië en is uitstekend goed bewaard gebleven met een doolhof van kasseistraatjes en scheefgezakte vakwerkhuizen.

Het nieuwe ontworpen Tirpitz museum neemt je mee ondergrond in de oude bunkers daterende uit WOII en biedt interactieve tentoonstellingen over de geschiedenis van West-Jutland.

Bezienswaardigheden
Fanø

Ribe

Wadden Sea Centre

dag 13: Hjerting naar België (902 km)

Via de Duitse autosnelweg terug huiswaarts. Stoppen kan je eventueel nog in het middeleeuwse stadje Kolding.

Bezienswaardigheden
Kolding

reisroute, foto’s en afbeeldingen van Noorderhuis