Eigen groepsreis Argentinië – Nog maar 5 plaatsen beschikbaar

van 7 tot 25 oktober 2024 - Schrijf je nu in

Van 7 tot 25 oktober 2024

Een rondreis die ons meeneemt van Patagonië over het Lago Argentino met de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno tot het beagle kanaal in de meest zuidelijke stad Ushuaia.  We ontdekken Buenos Aires met zijn nostalgische charme , op het ritme van de beroemde Argentijnse tango. Doorkruis het Noordwesten met zijn schrale valleien waar cactussen groeien, proef van de charme van het koloniale Salta, de streek van de beroemde gaucho’s. De wereldberoemde watervallen van Iguazu verwachten u.

Dag 1    vertrek naar Buenos Aires          7/10

Bustransfer naar de luchthaven van Amsterdam. 

Amsterdam vertrek met KLM om 20u30       

         

Dag 2     Buenos Aires          8/10

Aankomst in Buenos Aires om 05u10

Verwelkoming en transfer naar het hotel voor bagage af te geven. Vroege check -in in het hotel inbegrepen.

Voormiddag bekomen van de reis.

Namiddag eerste geleid bezoek aan de bekendste plekken van de stad:  de Obelisk, het Colon theater, het kerkhof van Recoleta, Plaza de Mayo met La Casa Rosada (het presidentieel paleis) en het Cabildo (het huis van de eerste gouverneur van Argentinië).

We eindigen de tour in een restaurant in Puerto Madero om Argentijnse steak te proeven.

Overnachting in Buenos Aires in hotel Madero 4*

Dag 3             Buenos Aires          9/10

Tweede dag bezoek aan Buenos Aires;

Buenos Aires, een van de belangrijkste steden van Latijns-Amerika, is een grote kosmopolitische en multifunctionele metropool. Met duidelijk universele invloeden wekt het verbazing bij toeristen. De Europese architectuur lijkt op de straten van Parijs en daarom staat het bekend als “het Parijs van Amerika”. Getuigen van het belangrijkste culturele leven zijn de vele musea, tentoonstellings- en conferentiezalen, kunstgalerijen, bioscopen en theaters met nationale en internationale eersteklas voorstellingen. Het Colon-theater, een van de belangrijkste lyrische theaters ter wereld, is naast andere gevarieerde scènes gastheer van een intense muzikale activiteit en het wordt vaak bezocht door orkesten, groepen en solisten uit de hele wereld. De typische en beroemde tango schittert in verschillende wijken zoals La Boca, El Abasto en San Telmo. De financiële, beurs- en economische zetel van het land is de belangrijkste haven van het land.

Vanavond: tango show in La Ventana

Een avondmaal en show om vingers bij af te likken!

Buenos Aires en tango horen bij elkaar, want deze muziek en de dans hebben de stad beroemd gemaakt, en andersom. In 2010 werd de tango door de UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. De tangoshows worden in prachtige gerenoveerde zalen gehouden, waar de sfeer van La belle epoque nog volop aanwezig is.

Overnachting in hotel Madero Buenos Aires 4*

Dag 4             Ushuaia        10/10

Met ontbijtbox nemen we de transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld.

Vertrek Buenos Aires 04u45 – aankomst Ushuaia 08u25

Bij aankomst in Ushuaia brengen we een bezoek aan de Presidio de Ushuaia, de legendarische gevangenis die aan de basis heeft gestaan van de ontwikkeling van Ushuaia. Sinds 1884 werden de veroordeelden naar the Jail verbannen en tot levenslange arbeid veroordeeld. Ook het maritiem museum is ondergebracht in het gevangenisgebouw. In dit museum krijgen we een overzicht van de wetenschappelijke expedities in Vuurland.

Namiddag vrije tijd.

Overnachting in Los Cauquenes Resort & Spa Ushuaia 5*

Dag 5             Tierra del Fuego    11/10

We bezoeken in de voormiddag het Nationaal Park Tierra del Fuego, waar de weg uiteindelijk doodloopt in de baai van Lapatía: het einde van de wereld. Vuurland is dichtbebost met beuken en kent een subarctische vegetatie. Het is heerlijk wandelen tussen de besneeuwde uitlopers van de Andes die hier voorgoed in zee verdwijnen. De alomtegenwoordige stilte vormt een waar paradijs voor natuurgenieters. Tijdens het diner proeven we van de lokale specialiteiten van Ushuaia.

Een boottocht over het Beaglekanaal is een absolute must als je in Ushuaia bent.  Dit doen we in de  namiddag.

Vanaf het water heb je het mooiste uitzicht op de gekleurde, houten huisjes en 1500 meter hoge bergen van deze stad. Je vaart vervolgens langs ruige eilandjes zoals Isla de los Pájaros en Isla de Los Lobos. Als laatste maak je een rondje om Faro Les Eclaireurs, waar de Vuurtoren van het Einde van de Wereld ver bovenuit steekt.

Onderweg bewonder je de meest bijzondere diersoorten.: een pinguïnkolonie en groepjes zeeleeuwen bezetten Isla de Los Lobos. Wenkbrauwalbatrossen, reuzenstormvogels en visdieven gieren boven je hoofd. En met een beetje geluk reizen dolfijnen van Peale en dwergvinvissen met je mee.

Overnachting in Los Cauquenes Resort & Spa Ushuaia 5*

Dag 6             El Calafate: estancia Nibepo Aike                    12/10

Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht naar El Calafate, een klein stadje in het meest spectaculaire berggebied van Argentinië.

Vertrek Ushuaia 10u15 – aankomst El Calafate 11u35

Bezoek aan de eeuwenoude Estancia Nibepo Aike, gevestigd in een schapenfokkerij met een schitterend uitzicht op de bergen, op 69 km van de gletsjer Perito Moreno. Er is een restaurant en een weelderige tuin.

Hier zal je getuige zijn van het dagelijkse leven op de estancia: paarden verzorgen, werken op het land en het uitlaten van de kudde.

 We dineren ook op deze typische estancia.

Terugkeer naar El Calafate

Overnachting in  Design Suites Calafate 4*

Dag 7             Los Glaciares National Park: Perito Moreno gletsjer                     13/10

Ontbijt in het hotel. Vandaag maken we een daguitstap naar Los Glaciares National Park en de bekende  Perito Moreno.

Eenmaal in het park gaan we naar “Curva de los Suspiros” (“Kromme van de Zuchten”), waar we uitstappen om de Perito Moreno gletsjer voor de eerste keer te zien. Verderop zullen we stoppen bij de Muelle Bajo las Sombras (Pier Onder de Schaduwen) zodat degenen die willen zeilen dichter bij de zuidelijke wand van de gletsjer kunnen komen (optioneel). Daarna gaan we verder naar de voorste catwalks van de gletsjer, waar we de gletsjer vanaf verschillende balkons kunnen bekijken en van onze vrije tijd kunnen genieten bij een verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. Het is de enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen gigantische golven veroorzaken.  

We bewonderen de drijvende ijsbergen in deze prachtige omgeving. ‘s Avonds terugkeer naar El Calafate.

Overnachting in  Design Suites Calafate 4*

Dag 8             Upsala en Spegazzini gletsjer               14/10

‘s Ochtends vertrek richting Punta Bandera haven en boottocht  (5u) op het derde grootste meer van Zuid-Amerika. Na ongeveer twee uur varen komen we aan de indrukwekkende gletsjer Upsala, die we samen met de spectaculaire Barrier ijsbergen kunnen bewonderen.  (lunchbox vandaag)

We varen langs het Spegazzini kanaal waar we de Seco gletsjer observeren.  Lunch word opgediend in een prachtige omgeving.

Later komt de boot nog aan in Puesto de las Vacas, een rustige baai in het Spegazzini kanaal , waar de motor wordt stilgelegd en waar er een wandeling wordt gemaakt met een gids. Tijdens de wandeling aanschouw je nog prachtige zichten op de Spegazzini Glacier.

De boot brengt u terug naar port La Soledad.  In de namiddag terugkeer naar El Calafate.

Overnachting in  Design Suites Calafate 4*

Dag 9             Salta              15/10             

Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar het noordwesten van Argentinië .

Vertrek El Calafate 10u40 – Aankomst Buenos Aires 13u40

Vertrek Buenos Aires 14u45 – aankomst Salta 17u00

Vrije lunch op de luchthaven.

Verwelkoming in Salta waarna transfer naar het hotel. Vrije avond.

In de ongekroonde hoofdstad van het noordelijke deel van Argentinië waant men zich in de tijd van de conquistadores. Het is de stad van generaal Güemes die hier gedurende de onafhankelijkheidsoorlog een gaucholeger samenstelde en aan het begin van de vorige eeuw maar liefst zeven Spaanse aanvallen met succes wist af te slaan. Een van de hoofdattracties van de stad is haar gedenkteken en men herkent de Salteños meteen dankzij de roodzwarte poncho van de gauchos. Het centrale plein Plaza 9 de Julio en het Cabildo of Raadhuis zijn hier qua architectuur en historische betekenis de interessantste van het land.

Salta is de meest koloniale en aangename stad van het noordoosten. Ze is gelegen op een hoogte van 1.190m en gesticht in 158. De stad werd heel vlug belangrijk omdat ze een verplichte doorgang was voor het uitvoeren van goederen vanuit Peru en Bolivië naar Europa.  Hier ontdekken we de tropische Andes met haar verrassende landschappen die heel verschillend zijn dan die van de Peruviaanse Andes.

Overnachting in hotel DESIGN SUITES SALTA 4*

Dag 10                      Cachi             16/10             

Vertrek in Salta. We nemen de route over de Cuesta del Obispo

De helling gaat omhoog vanaf de grenzen van Chicoana stad tot aan de top bij Piedra del Molino (panoramisch punt) op 3340 meter boven de zeespiegel, vanwaar provinciale Route 33 het Los Cardones National Park doorkruist in de richting van Cachi.

Grenzend aan ravijnen en kliffen tot aan de top zijn het hele jaar door verschillende wolkenformaties te zien die halverwege hangen en condors die op enkele meters hoogte over de plaats vliegen.

Stop in Los Cardones National Park. De naam van het park leent zich van ‘cardoon’, een veelvoorkomende cactus in de regio.

Overnachting in Cachi in El Cortijo boutique hotel 4*

Dag 11                      Cafayate       17/10

Bezoek aan Cachi, op 2.280 m tegenover de besneeuwde bergtoppen van de Cachi en de Nevado Palermo-berg.

De architectuur van het kleine stadje is voornamelijk in Spaanse koloniale stijl met wit geschilderde adobe-huizen die op rotsfundamenten zijn gebouwd, met oude smeedijzeren ramen. Rond het centrale plein staat de kerk van Cachi, uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument.

We rijden verder door de bergachtige streek met typische indiaanse en koloniale dorpjes zoals Seclantás,

Molinos en Angastaco.

Overnachting in wine resort Vinas de Cafayate 3*

Dag 12                      Salta              18/10 

Cafayate en omgeving zijn beroemd voor wijngaarden. Hier vind je uitstekende wijnen en wijngaarden waar torrontés druiven worden geteeld dus bezoeken we een wijndomein met degustatie.

Na de lunch keren we terug naar Salta via de Schelpenkloof, waar we de bijzondere rotsformaties bezoeken die door regen en wind zijn ontstaan, zoals het Amfitheater of de Duivelskeel. We komen aan in Salta na het oversteken van de Lerma Vallei.

Terugkeer naar Salta.

 Overnachting in hotel Design Suites Salta 4*

Dag 13                      Purmamarca en zoutvlaktes        19/10                                  

Vandaag reizen we naar Purmamarca, een klein Precolumbiaans dorp. We passeren het zevenkleurig gebergte.

Rit door de woestijnachtige gebieden van de provincie Jujuy. Aangekomen bij de ‘Salinas Grandes’ bewonderen we de immense uitgestrektheid van de grote witte zoutvlakten.

overnachting in Purmamarca in Marques de Tojo 4* hotel

Dag 14                      Salta              20/10

Ontbijt. De tour gaat verder door Tilcara waar we een bezoek aan de Pucará (oude inheemse vesting) aanraden, vandaag de dag herbouwd, het is een tastbaar voorbeeld van de pracht en praal van de oude bewoners, de tilcaras. Richting het noorden, nadat we Huacalera en de Steenbokskeerkring zijn gepasseerd, komen we aan in Uquía, waar in de kerk een van de belangrijkste collecties van de beroemde “Arquebusier Engelen” is ondergebracht, emblematische voorbeelden van de schilderkunst van Cuzco.

De stad Humahuaca, gelegen op 3048m hoogte, het hart van de Quebrada vallei vol natuurlijke, historische en culturele bezienswaardigheden. Onder deze laatste vallen het Monument van de Helden van de Onafhankelijkheid en het gearticuleerde beeld van San Francisco Solano op, dat elke middag op het centrale plein verschijnt om de stad te zegenen.

De vallei van Quabrada is een spectaculaire landschap en heeft een spectrum van kleuren, het lijkt bijna onrealistisch. Het landschap verandert voortdurend, van een haast witte omgeving tot dieprode rotsformaties. In 2003 werd de vallei om deze reden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd.

Overnachting in DESIGN SUITES SALTA 4*

Dag 15                      Iguassu Braziliaanse zijde          21/10

Transfer naar de luchthaven van Salta voor de vlucht naar Iguazu.

Vertrek Salta 07u00 – aankomst Buenos Aires 09u05

Vertrek Buenos Aires 10u30 – aankomst Iguazu 12u25

Na aankomst bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen (3u). Het uitzicht is er totaal verschillend. Ontdekking van de watervallen door te wandelen langs de paden, allemaal goed gelegen om aan de toeristen het beste uitzicht te bieden. Wandeling in het Iguassu National Park op de bruggen.

Overnachting Melia Iguazú Resort & Spa 5*

Dag 16                      Iguazu Argentijnse zijde             22/10

‘ s Morgens vertrek naar één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties te bewonderen: de watervallen van Iguazu. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hart van een tropisch paradijs.

FACULTATIEVE BOOTTOCHT OF HELIKOPTERVLUCHT BOVEN DE WATERVALLEN:

In Iguazú kan facultatief een boottocht langs en een helikoptervlucht boven de watervallen gemaakt worden. Deze activiteiten zijn ter plaatse te reserveren en te betalen. Prijs boottocht: ongeveer 75 USD, prijs helikoptervlucht: ongeveer 200 USD. Prijzen per persoon en steeds onder voorbehoud van wijziging.

Overnachting in Melia Iguazú Resort & Spa 5*

Dag 17                      Iguazu  23/10

Vrije tijd in de voormiddag. Indien de vlucht op 21/10 vertraagd is bezoek we vandaag de Braziliaanse zijde van de watervallen.

Na de lunch, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires.

Vertrek Iguazu 16u20 – Aankomst Buenos Aires 18u20

Transfer naar het hotel en vrije tijd. Afscheidsdiner.

Overnachting in Buenos Aires hotel Madero 4*

Dag 18                      vertrek Buenos Aires       24/10

Ontbijt en vrije voormiddag. Rit naar de luchthaven voor de internationale vlucht van Buenos Aires naar huis.

Vertrek in Buenos Aires om 14u35 met KLM

Dag 19                      aankomst     25/10

Aankomst in Amsterdam om 08u40

bustransfer naar België