Eigen groepsreis Sicilië 2024 – Voorbij

Van 16 mei tot 23 mei 2024 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis o.l.v. onze eigen gids Eddy Willems.

Maximum 18 deelnemers

Download hier het volledige programma

Op Sicilië kan je genieten van cultuur en natuur, van het mooie weer en de culinaire hoogtepunten. Dankzij zijn bewogen verleden vind je er prachtige Griekse tempels, pittoreske barokstadjes, middeleeuwse kastelen en Saraceense torens. En wat de natuur betreft, de Etna is zeker het hoogtepunt, maar ook het andere natuurschoon is een genot voor de natuurliefhebber. Sicilië heeft het allemaal!

 

Dag 1 Brussel – Catania – Enna

Samenkomst van de deelnemers op de luchthaven van Zaventem, vertrek om 11u05 naar Catania. Aankomst om 13u45, gevolgd door een bezoek aan de historische stad Enna, bekend als “navel van Sicilië”. Ontdekking van het oude centrum en de Duomo, met afsluitend avondmaal en overnachting in Hotel Riviera bij Lago di Pergusa of gelijkwaardig.

Dag 2 Piazza Armerina en Agrigento

Na het ontbijt vertrek naar Piazza Armerina om de beroemde Romeinse mozaïeken, waaronder de iconische ‘bikini vrouwen’, in de Villa del Casale te bezichtigen. Deze villa, bekend om haar uitgestrekte en fijn gedetailleerde mozaïeken, werd rond 300 n. Chr. gebouwd. Na de lunch, bezoek aan Agrigento voor een tour langs de indrukwekkende Dorische tempels, waaronder de tempel van Hercules en de goed bewaarde tempel van Concordia. Avondmaal en overnachting in Hotel Delle Valle 4**** of gelijkwaardig.

Dag 3 Marsala – Zoutpannen – Palermo

Bezoek aan de Donna Fugata wijnkelders in Marsala, bekend om de oudste en beroemdste Marsala wijn. Geniet van een rondleiding en proef verschillende wijnen met Italiaanse streekgerechten tijdens een BRUNCH SICILIANO. Verkenning van de pittoreske zoutpannen tussen Marsala en Trapani, onderdeel van het natuurreservaat Riserva de Stagnone. Bezoek aan het Museo del Sale in Nubia om meer te leren over de Siciliaanse zoutproductie, gehuisvest in een 300 jaar oud zoutwerkershuis. Avondmaal en overnachting in Hotel Federico II Central Palace of gelijkwaardig.

Dag 4 Palermo

Vandaag bezoeken we Palermo, een stad met een unieke ‘Arabische’ sfeer en een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Feniciërs. De stadswandeling omvat de levendige markten en een bezoek aan het Noormannenpaleis “Palazzo dei Normanni”, met zijn indrukwekkende Cappella Palatina. Na de lunch, een verkenning van het Teatro Massimo, de Cathedraal en de pleinen Quatro Canti, Piazza Pretoria en Piazza Marina. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de catacomben van het Convento dei Cappuccini. Avondmaal en overnachting inHotel Federico II Central Palace of gelijkwaardig.

Dag 5 Palermo – Cefalu – Catania

De dag begint met een bezoek aan Monte Pellegrino, 4km van het centrum van Palermo, bekend als pelgrimsoord sinds de ontdekking van het lichaam van de heilige Rosalia in de 17de eeuw. Bewonder het uitzicht op Palermo vanaf 458 meter hoogte en bezoek de barokke kapel met de schrijn van Rosalia. Vervolgens vertrek naar Cefalù, beroemd om zijn rol in de film Cinema Paradiso en zijn UNESCO-werelderfgoed centrum met middeleeuwse sfeer. Na een facultatieve lunch, terugkeer naar Catania voor avondmaal en overnachting in Hotel Nettuno of gelijkwaardig.

Dag 6 Syracuse en Ortygia

Vertrek naar Syracuse voor een bezoek aan het indrukwekkende archeologische park, inclusief het Griekse theater, het altaar van Hieron II en de beroemde grot ‘Oor van Dionysos’, bekend om zijn unieke akoestiek. Syracuse, ooit een van de meest prominente steden van het Griekse rijk, biedt ook Romeinse overblijfselen zoals een groot theater. Na een vrije lunch, verkenning van Ortigia met zijn Griekse geschiedenis, waaronder de Apollo Tempel en de tempel gewijd aan Athene. Bewonder de barokke architectuur van het Piazza Duomo en het Piazza Archimede met zijn Jugendstilfontein. Avondmaal en overnachting in Hotel Nettuno te Catania of gelijkwaardig.

Dag 7 Etna en Taormina

Voordat de beklimming van de Etna begint, bezoek aan de olijfoliemolen van Giuseppe Russo in Belpasso, waar sinds 1950 extra vergine olijfolie van Nocellara olijven wordt gemaakt. De wandeling op de Etna onthult een vulkaanlandschap van zwarte en grijze lava, omgeven door vruchtbare grond met fruitbomen, amandel- en hazelnootbomen. Op 1.900m hoogte kunnen wandelingen gemaakt worden rond uitgedoofde zijkraters en over recente lavastromen. Vrije lunch.

Daarna bezoek aan Taormina, spectaculair gelegen boven de zee, bekend om zijn Griekse theater en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee, de kustlijn en de Etna. Wandeling door het bloemrijke stadje start bij Porta Messina, langs de Via Corso Umberto naar Piazza Vittorio Emanuele en uiteindelijk naar het theater. Avondmaal en overnachting in Hotel Nettuno of gelijkwaardig.

 

Dag 8 Catania – Brussel

Afsluiting van de reis begint met ontbijt en check-out, gevolgd door een wandeling door Catania, een chaotische maar sfeervolle en historisch rijke stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De route omvat de Kathedraal, Teatro Massimo Bellini, Fontana dell’Amenano en het Anfiteatro Romano. Ervaar de authentieke sfeer in Via Crociferi en bezoek La Pescheria, de bruisende vismarkt op het Piazza Pardo. Om 12 uur vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België: vertrek uit Catania om 14u45, aankomst in Brussel om 17u35.