Ierland

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Autorondreis ‘ de wilde schoonheid’ – 10 dagen

 

Cliffs of Moher at sunset

Ontdek de bezienswaardigheden van Ierland. In het land van de groene heuvels, mythen en legenden ligt een rijkdom aan historische schatten en adembenemende landschappen op je te wachten. Ga mee op ontdekkingsreis langs eeuwenoude kastelen, prachtige tuinen, kleurrijke vissersdorpjes en de hoogste kliffen die je ooit gezien hebt.

 Purple Mountain over Muckross Lake,Muckross, Killarney Co. Kerry.

bezienswaardigheden:

Dublin

Je ontdekt de charmante stad Dublin, waar één derde van de Ierse bevolking woont. Je geniet van een panoramische toer doorheen Dublin, waarbij u het stadsgedeelte ten noorden van de Liffey rivier bezoekt. Aan de zuidzijde van de rivier ontdek je pleinen zoals Merrion Square, waar het huis van Oscar Wilde staat en kleurrijke deuren op Grafton Street.

V19A9444

Bezoek aan Trinity College en Book of Kells. Het Book of Kells dateert van de 9e eeuw en is één van de bekendste middeleeuwse manuscripten ter wereld. Het is één van de grootste bezienswaardigheden van Dublin.

P51 DOCKED

De toer bij Dublin Castle omvat een bezoek aan de hall van St. Patrick, die vandaag gebruikt wordt voor officiële gelegenheden en voor de aanstelling van de Ierse president.

 tp_091107_114

Galway

Maak in Galway een panoramische tour en en stop onderweg bij Athlone Castle dat een roerige geschiedenis heeft gekend. De rivier de Shannon waar dit kasteel aan ligt was een belangrijke scheidingslijn in de vaak bloedige geschiedenis van Ierland.

Ballynahinch Castle 06

Galway City, gelegen in de Galway baai, is een pittoreske en levendige stad met een mooie avant-garde cultuur.

Sky Road , Clifden, Connemara, Co. Galway.

Connemara

Na de lunch vertrekken we naar de Connemara, een regio van meren en rivieren, moerassen en bergen. Er zijn dorpjes waar nog Gaelic wordt gesproken en waar de tijd is stil blijven staan. Het is zonder twijfel de meest romantische plek van heel Ierland en een echt paradijs voor natuurliefhebbers.

Connemara Landscape 12

de Cliffs of Moher via The Burren

The Burren , een regio van 300 km² bestaande uit karst van kalksteen. U ontdekt er de dorpjes, verlaten in de periode van de grote hongersnood en groene wandelwegen vrij van alle verkeer. De flora van The Burren is een mix van Arctische, Mediterrane en uitzonderlijke bloemen. The Burren bevat ook verscheidene megalithische tomben en Keltische kruisen.

Black Head, The Burren, County Clare, Ireland, The wild Atlantic Way

 bezoek aan de cliffs van Moher, gelegen aan de Atlantische Oceaan en één van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland.

 

Cliffs of Moher, Co. Clare

 

Ring of Kerry

De kustlijn en de diepe baaien, ontstaan door de machtige Atlantische oceaan, spelen met het licht en dit is een adembenemend uitzicht. De oogverblindende schoonheid van het schiereiland Iveragh bestaat uit de grote diversiteit aan landschappen, die eindeloze contrasten bevatten.

Upper Lough, Killarney Co. Kerry.

De rit gaat verder door de bergen naar Molls Gap en Ladies View, met schitterend uitzicht op de bekende meren van Killarney

Bezoek de farm van Brendan, een Kerry boer en herder van 20 schapenrassen.

Overnachting nabij Killarney

small-3N2A0285

Rock of Cashel

De kloosterruïnes bovenop de Rock of Cashel zijn geologisch gezien interessant. Het is namelijk echt een eenzame rots in een verder vlak landschap. De gebouwen bovenop de “Rock”, waaronder een kathedraal, een burcht en “Round Tower”, werden vanaf de twaalfde eeuw na Chr. gebouwd.

web-WP9X3187

Verder naar Kilkenny, de stad die in de Middeleeuwen de hoofdstad van Ierland was. Een middeleeuwse stad met talloze prachtig gerestaureerde gebouwen en kronkelende straatjes.

De stad wordt gedomineerd door het 12de eeuw Kilkenny Castle, gebouwd door de Noormannen bij hun aankomst in dit deel van Ierland.

Powerscourt House and Gardens – Dublin

Ten zuiden van Dublin ligt Wicklow County, bekend als “the Garden of Ireland” de tuin van Ierland. Deze regio heeft alle verschillende soorten uitzichten die Ierland zo mooi maken. Bezoek Powerscourt House en Gardens, een van de mooiste landgoederen in Ierland.

ch_oct06_113

 

tp_091107_336

PROGRAMMA: de wilde schoonheid 10 dagen/9 nachten

Houdt u van het ruigere landschap, de woeste kliffen, de stilte, de open ruimte ? Dan is deze reis op uw maat gemaakt. Deze 10 dagen vormen een perfecte mix van een beetje cultuur en vooral veel uitzonderlijke natuurelementen: bergpassen met zicht op uitzonderlijke valleien, hoge kliffen, wondermooie zeelandschappen bezaaid met speciaal gevormde eilanden, een prachtig fjord en niet te vergeten, het buitenaards landschap van de Burren.

Dag 1: Dublin – Cashel (ca. 180 km)
De reis start met een rit naar één van de indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden in Ierland, de Rock of Cashel, een indrukwekkende ruïne van een kathedraal, een kapel en een round tower, boven op een 60 meter hoge rots die majestueus boven het landschap uit torent. Overnachting in de omgeving van Cashel/Cahir. 

Dag 2: Cashel – Cork – Glengariff(ca. 170 km)
Onderweg naar de Beara Peninsula in het westen van Ierland kan u een kort bezoek inlassen aan Cork of aan Blarney Castle om de steen der welbespraaktheid te kussen of de prachtige tuinen te bewonderen. In de namiddag raden wij u zeker een bezoek aan de Italiaanse tuinen op Garnish Island in Glengariff aan. Tijdens het boottochtje naar het eiland heeft u kans om zeehonden op Seal Island te zien liggen. De tuinen zelf zijn weelderig en opgesmukt met tempels en een oude Martello-toren. Overnachting in Glengariff.

Dag 3: Beara Peninsula
Voor de echte Ierland kenners is het Beara Peninsula één van de mooiste schiereilanden. U vindt er alles wat Ierland, Ierland maakt: stille weggetjes, eilanden, kliffen, verlaten stranden, authentieke dorpjes, traditionele pubs maar ook de kabelbaan naar Dursey Island waar u heerlijk kan wandelen. Maar de 2 hoogtepunten zijn zonder twijfel Derreen House & Gardens en de prachtige Healy Pass. Vertrek vroeg en geniet van uw dag op dit unieke schiereiland. Overnachting in Glengariff.

Dag 4: Glengariff – Killarney – Dingle/Tralee (ca. 135 km)
Via Kenmare en door de ruige natuur rond Molls Gap rijdt u naar Killarney. Stop onderweg zeker even aan Ladies View om het onvergetelijke uitzicht op de meren van Killarney in u op te nemen. In Killarney bezoekt u het mooie Muckross House & Gardens met zijn grote variëteit aan kleurrijke bloemen. ’s Middags  heeft u in Killarney ruime keuze voor de lunch maar hou er rekening mee dat het er in de zomer zeer druk is. Na de middag kan u opteren voor een wandeling, een koetsritje of een boottocht in het Nationaal Park voor u verder rijdt naar Dingle. Overnachting in de omgeving van Dingle/Tralee.

Dag 5: Dingle Peninsula
National Geographic noemde het ooit ‘de mooiste plek op aarde’, Hollywood heeft er gefilmd en de beroemdste inwoner is een dolfijn. Welkom op het Dingle schiereiland. Dingle stad is één van de meest pittoreske steden in Ierland en ten westen van Dingle vindt u een waanzinnig mooie kust. Rij de Slea Head Drive en geniet ! Onderweg bezoekt u het Blasket Islands center, een modern interactief centrum over de geschiedenis van de Blasket Islands die net voor de kust van het schiereiland liggen. Ook een wandeling langs de kust tot aan de Cloghar Cliffs mag zeker niet op uw programma ontbreken.

Dag 6: Dingle – Spanish Point/Miltown Malbay (ca. 130 km)
Vandaag laat u county Kerry achter zich en zet u koers richting county Clare. Hiervoor neemt u in Tarbert de ferry over het estuarium van de Shannon naar Killimer. Tijdens dit 20 minuten durende boottochtje geniet u van de frisse zoute zeelucht terwijl u uitkijkt of u misschien een dolfijn ziet. Eenmaal voet aan land in Killimer zet u uw tocht verder richting Spanish Point/Miltown Malbay.

Dag 7: Loop Peninsula (ca. 110 km)
Voor vandaag raden wij u de Loop Head Heritage Trail aan. Deze brengt u helemaal naar het uiterste zuidelijke punt van Loop Peninsula, Loop Head. Onderweg kan u een wandeling maken aan de kliffen van Kilkee, Dunlickery Castle bekijken, wandelen naar de Bridges of Ross. Op de terugweg neemt u de zuidelijke route en kan u stoppen aan de Grave of the Yellow Man, Rinevella Bay, Kilcredaun Church of Querrin Pier. Allemaal de moeite waard ! Overnachting in Spanish Point/Miltown Bay.

Dag 8: Spanish Point – Cliffs of Moher – Burren – Oughterard (130 km)
Na uw ontbijt wacht u weer een mooie dag vol onverwachte natuurwonderen. De eerste stop is aan de indrukwekkende Cliffs of Moher waar u een spectaculaire wandeling kan maken langs de 200 meter hoge kliffen en een kijkje kan nemen in het informatieve visitor centre. Een stukje verder naar het noorden wacht het mysterieuze landschap van de Burren. Dit karstlandschap werd 240 miljoen jaar geleden op de zeebodem gevormd en vormt nu een bizar landschap rijk aan fauna en flora en bijzondere natuurfenomenen zoals verdwijnende meren. Maak in de namiddag een wandeling in het gezellige centrum van Galway city. Overnachting in de omgeving van Oughterard.   

Dag 9: Connemara (ca. 125 km)
De Connemara is een regio die iedereen tot de verbeelding spreekt. Het is het woeste achterland van de westkust van Ierland. Zo goed als helemaal omgeven door water met Clew Bay in het noorden, Galway Bay in het zuiden en de meren Lough Corrib en Lough Mask in het oosten. Een rit door de Connemara is indrukwekkend, dit is echt Ierland unplugged. U geniet van een Killary fjord cruise op het enige fjord dat Ierland rijk is. Ook een bezoek aan Kylemore Abbey & gardens mag zeker niet op uw programma ontbreken. Net boven Clifden kan u een prachtige wandeling maken op de Clifden Sky Road. Overnachting in de omgeving van Oughterard.

Dag 10: Oughterard – Dublin (240 km)
Afhankelijk van uw vertrekuur uit Dublin kan u onderweg nog een stop voorzien in Athlone of aan Tullamore Distillery.