Eigen groepsreis Japan

van 22 oktober tot 3 november 2023 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis met Karel Baillieux

 

OSAKA – HIROSHIMA – NARA – KYOTO –  – ARASHIYAMA – KANZAWA – TOKYO

 

m_180895

 

 

Dag 1 : Brussel – Osaka

Vertrek naar Osaka. Vluchten in economy en maaltijden aan boord.

IMG_1418 - kopie

Dag 2 : Osaka (l)

Aankomst in Osaka. Ontvangst en transfer naar het centrum van Osaka. Check-in in jouw hotel. Na het achterlaten van de bagage in het hotel in Osaka neemt jouw gids je mee voor een toer door de stad .

osaj

Je maakt gebruik van het openbaar vervoer en lunch is voorzien. Ontdek het kasteel van Osaka, één van de beroemdste kastelen van Japan, die een belangrijke rol speelde bij de eenwording van het land in de 16e eeuw. En het Shitenno-ji, het is is één van de oudste Japanse boeddhistische tempels, gelegen in het zuidoosten van Osaka. Het was het eerste gebouw dat in opdracht van de keizer werd gebouwd, toen het boeddhisme in Japan nog niet was verspreid. Hoewel het in de loop der eeuwen door opeenvolgende branden is verwoest, wordt het thans herbouwd naar het beeld van zijn schepping in de 6e eeuw.

japan

Later op de dag kom je aan bij het Umeda Sky Building, een futuristische wolkenkrabber met twee torens. Bezoek er het observatorium op de 39e verdieping – Floating Garden Observatory – op 173 meter boven de grond, vanwaar het uitzicht over de stad adembenemend is. Retour naar het hotel en vrij om de bijzonder levendige wijk Dotonbori te verkennen.

 

Overnachting in Gracery Osaka Namba

 

Dag 3 : Osaka – Hiroshima ( o,l)

Ontbijt in het hotel. Je gaat naar het station van Osaka waar je de hogesnelheidstrein neemt naar Hiroshima (reistijd: ca 1h45 met 1 overstap). Bij aankomst in Hiroshima lunch in een lokaal restaurant. 

m_183027

Hiroshima ligt aan de Seto Binnenzee en is de grootste stad in de regio Chugoku, in het uiterste westen van het hoofdeiland Honshu. Het atoombombardement op 6 augustus 1945 heeft elk gebouw in het centrum van de stad volledig verwoest, behalve wat nu bekend staat als de Hiroshima Atomic Bomb Dome, een UNESCO werelderfgoed als getuigenis van de verwoesting van kernwapens en een symbool voor wereldvrede.

japan

Bezoek het Peace Memorial Park op de plaats waar op 6 augustus 1945 de eerste atoombom in de geschiedenis viel. In dit rustige en ruime gebied, voltooid in 1954, bevinden zich de ruïnes van het voormalige industriële expositiecentrum, gelegen op slechts 160 meter van het hypocentrum van de explosie, dat werd omgedoopt tot Atoombomkoepel. Veel andere monumenten of gebouwen zijn gebouwd om de doden te herdenken, waaronder het opmerkelijke Hiroshima Peace Memorial Museum, ontworpen door sterarchitect Kenzo Tange en gewijd aan de gevolgen van de bom.

hiroshima

’s Avonds check-in en overnachting in het hotel.

Overnachting in Vista Hiroshima

 
IMG_2430 - kopie

Dag 4 : HIROSHIMA – MIYAJIMA – NARA   (O,L)  

Na het ontbijt in het hotel maak je de transfer naar Miyajima per trein en ferry. Miyajima, ook bekend als Itsukushima, is het juweel van de San’yo kust. Het “Eiland van Mens en God”, heilig in de Shinto-religie, herbergt een in 593 gebouwd heiligdom en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, gesymboliseerd door een vermiljoenkleurige drijvende torii, of portiek, die één van de drie beroemdste bezienswaardigheden van Japan is.

m_180895

Bezoek Itsukushima Shrine, een UNESCO World Heritage Site. 

 

Daisho-in is een van de belangrijkste tempels van het Shingon boeddhisme. Het ligt aan de voet van de berg Misen. De stichter van de sekte, Kobo Daishi, begon de beoefening van het boeddhisme op het eiland Miyajima in deze tempel. Daisho-in heeft een verscheidenheid aan gebouwen, beelden en andere religieuze objecten die bezoekers kunnen bewonderen.

 

Lunch in een lokaal restaurant.

 

Op de heuvel net boven Itsukushima, is Toyokuni Shrine gewijd aan Hideyoshi Toyotomi, een van de drie unifiers van Japan in de 16e eeuw. Het gebouw wordt meestal aangeduid als het Senjo-kaku of Duizend Tatami Paviljoen, een naam die aangeeft dat het het grootste bouwwerk van Miyajima is. Daarnaast staat een vijf verdiepingen tellende Pagode, een majestueus gelakt bouwwerk van 27,6 m hoog. Na de bezoeken reis je verder naar Nara (reistijd: ca. 3h met 2 overstappen). ’s Avonds check-in en welverdiende overnachting in het hotel.

 

Overnachting in Hotel Obana Nara

IMG_1136

Dag 5 : NARA – SHIGISAN – overnachting in een klooster (O,L,D)  

shigisan

Ontbijt in het hotel. Je vertrekt naar Nara met het openbaar vervoer voor een bezoek aan het Nara Park en zijn talrijke tempels en tuinen. Lunch in een lokaal restaurant tijdens het bezoek.

Todaiji is de thuisbasis van ’s werelds grootste bronzen Boeddhabeeld in ’s werelds grootste houten structuur. In het Nara Park, beter bekend als “Deer Park“, leven bijna 1.200 herten in semi-vrijheid. De meeste historische monumenten van de stad bevinden zich in en rond dit grote beboste park. Bezoek Kasuga Shrine met zijn rood-gelakte gebouwen, beroemd om zijn laan met drieduizend stenen lantaarns. Het is gewijd aan de goddelijke en mythische voorouders van de Fujiwara-familie en is gelegen aan de voet van een heuvel, aan de rand van het park waar heilige herten rondlopen.

japan

Later op de dag gaat het verder naar de berg Shigi (en de tempel Chōgosonshi-ji), een pelgrimsoord dat in de loop van de geschiedenis veel bezocht werd. De heuvels van Ikoma blijven het hele jaar door een groot aantal pelgrims verwelkomen. Na een wandeling door het bos komt je oog in oog te staan met Fukutora, de grootste papier-maché tijger ter wereld! Gemodelleerd naar Prins Shotoku, is het zeer populair bij jongeren.  Het is een magische plek, midden in de natuur, met een hoofdtempel op de top van de heuvel.

 

Wandel door de lanen en steegjes van deze opmerkelijke plaats naar de Shigisan tempel die nog steeds een nationale schat herbergt: de “Shigisan engi maki”, rollen die de legendes van de tempel illustreren en op fictieve wijze de biografie vertellen van de monnik Myoren, stichter van Chōgosonshi-ji. 

overnachting in een klooster

In de namiddag kan je je installeren in het “Gyokuzoin”, het klooster op de berg Shigi, in een eenvoudige Japanse kamer met gedeeld bad en toilet. Het diner wordt bereid in de vegetarische keuken van de monniken volgens de traditionele shojin ryouri keuken.  Vergeet zeker niet om ’s avonds een wandeling te maken, want het pad wordt verlicht door de duizenden lantaarns die elke avond branden. De sfeer is uitzonderlijk !

 

Overnachting In Shigisan: belangrijke Informatie

Het is een Japanse traditie dat mannen en vrouwen gescheiden slapen in het kloostercomplex. Mannen en vrouwen slapen apart in een “slaapzaal”. De gids slaapt ook in het klooster en zal je begeleiden tijdens deze bijzondere ervaring.

 

Overnachting in Gyokuzoin Monastery (Japanse kamer met gemeenschappelijke badkamer en toilet 

 

 

Dag 6 : SHIGISAN – KYOTO   (O,L)  

 
 

‘s Morgens maak je de dagelijkse rituelen en gebeden van de monniken mee. Geniet van de serene sfeer van deze mooie en vredige plek en een typisch vegetarisch ontbijt voordat je met jouw gids verder reist naar Kyoto (reistijd: ca. 2h per bus en trein met 1 overstap).

Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan. Deze provinciestad, die tot 1868 de voormalige residentie was van de keizers en de eerste shoguns, is weliswaar modern, maar houdt haar traditiecultus angstvallig in stand. De stad is een mengeling van moderne wijken en ontelbare eilanden van traditionele monumenten, om nog maar te zwijgen van de particuliere residenties met tuinen en theepaviljoens, waar ceremonies van bloemschikken, wierook, dans en luit- en harpmuziek nog steeds worden uitgevoerd.

 

In de namiddag ga je naar de markt van Nishiki. Deze markt strekt zich uit over een lang overdekt winkelcentrum in het centrum van Kyoto. De hele Japanse keuken is er te zien: verse of gedroogde vis, ingemaakte groenten, zeewier, thee, traditioneel gebak… dat je kan proeven! Het is een explosie van kleuren en geuren, een streling voor het oog en de smaakpapillen. Een plek vol leven waar je Japanse huisvrouwen hun inkopen ziet doen. Het is een aangename wandeling, zelfs op regenachtige dagen, want de markt is overdekt.

 

Bezoek het kasteel van Nijo, dat de officiële residentie was van de Tokugawa shoguns die Japan regeerden van 1603 tot 1868. Het is het enige overgebleven voorbeeld van een residentie van de grote Japanse politici uit die tijd. Het werd gebouwd door Tokugawa Ieyasu in de 17e eeuw en heeft nog enkele mooie originele decoratieve kenmerken.

 

Lunchen doen je in een lokaal restaurant. Overdag volg je ook een traditionele en typische thee-ceremonie. ’s Avonds installatie in jouw hotel en overnachting.

 

Overnachting in Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo

IMG_1118

 

 

 

Dag 7 : KYOTO   (O,L)    

 

Ontbijt in het hotel. Bezoek samen met jouw gids het Fushimi Inari Shrine, één van de meest indrukwekkende schrijnen in het land. De stad werd in de 8e eeuw gesticht en is in heel Japan beroemd om de duizenden toriis (portieken) die een ware tunnel van vier kilometer lang vormen. Er zijn ook veel beelden van vossen, boodschappers van Inari, de godin van het geluk. De Sanjusangen-do Tempel is het langste houten bouwwerk ter wereld. Hij werd gesticht in 1132 en bevat een beeld van de elf-gevormde, duizend-armige boddhisattva Kannon, dat is uitgeroepen tot nationale schat, evenals 1000 andere Kannon-beelden, 28 boeddhistische beschermers en twee Shinto-goden. Deze beelden staan allemaal op een rij in de tempel, die met 118,22 meter de langste ter wereld is. Je luncht in een lokaal restaurant. Verder naar de oude houten boeddhistische tempel Kiyomizu-dera die tegen een heuvel gebouwd is op een platform dat wordt ondersteund door palen, en vanwaar je een mooi panoramisch uitzicht over de stad hebt. Op het einde van de dag heb je vrije tijd om zelf door de steegjes van de historische wijk Gion te wandelen. De houten huizen huisvesten traditionele winkels, theehuizen en geishawoningen. Overnachting in het hotel.

 

Overnachting in Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo

 

     

 

         

 
 

Dag 8 : KYOTO – ARASHIYAMA – KYOTO   (O,L)

Ontbijt en verkenning van Kyoto met de fiets.

 

Fietstocht met een Engelstalige gids 

Het eerste bezoek op weg is aan Kinkaku-ji of het Gouden Paviljoen. Deze uitzonderlijk mooie tempel is volledig versierd met bladgoud. Het originele gebouw is vernietigd in een brand in 1955, maar werd minutieus heropgebouwd en is op heden Unesco Werelderfgoed. De tempel ligt in het hart van een park waar het zalig wandelen is.

Verder naar Ryõan-ji, de perfecte Zen-tuin aangelegd met stenen en zand. Merkwaardig, van de 15 stenen die er neergelegd zijn kan je er telkens slechts 14 zien. Verder naar Arashiyama Bamboo Forest waar je een wandeling doet en de Arashiyama Togetsu Bridge. Einde van de fietstocht rond 13h. De fietsen kan je verder vrij gebruiken tot 18h (inbegrepen).

japan

 

Daarna kan je op eigen houtje de bezoeken verder zetten. Enkele suggesties: je kan bijvoorbeeld naar de verborgen tempel van Adashino Nenbutsuji wandelen om via een bewegwijzerd pad naar de Iwatayama-berg te gaan waar je misschien enkele wilde apen kan zien in hun natuurlijke omgeving. Je hebt er bovendien ook een prachtig zicht op de omgeving. Een andere optie is om de tuinen van Okochi Sanso of de zen-tempel Tenryû-ji  te bezoeken. Of fiets na de tour eens door de woonwijk Arashiyama (geen toeristen !) en zie hoe locals buiten de stad leven. Of bezoek Gio-ji tempel, de andere ‘mos’ tempel van Kyoto met een prachtige mos-tuin rondom de tempel. Geassocieerd met een voor alle Japanners bekende liefdesgeschiedenis, zal deze charmante tempel in een sfeer van rust en stilte je zeker bevallen. De fietsen kan je gebruiken tot 18h, het tijdstip waarop ze dienen ingeleverd te worden in de cycle terminal. Je keert terug naar het hotel met het openbaar vervoer (reistijd ca. 10 min met een rechtstreekse trein).

Overnachting in Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo

          

Dag 9 : KYOTO – KANAZAWA   (O,L)  

Ontbijt in het hotel. Je bezoekt het indrukwekkende Heian-jingū, een Nationaal Cultureel Erfgoed, dat in 1894 werd opgericht om de 1100ste verjaardag van de verhuizing van de hoofdstad naar Kyoto te herdenken.

 

 Je luncht in een lokaal restaurant en daarna neem je de trein naar Kanazawa (reistijd: ca. 2h15 zonder overstappen). Welkom in Kanazawa, een kleine geïsoleerde kunststad in het hart van het land! Wandel door de geplaveide straten van de oude samoerai-wijk Nagamachi waar je de voormalige residentie van de Nomura-familie kunt bezoeken, genoemd naar een grote krijgersfamilie in de regio, en versierd met prachtig houtwerk. Installatie in jouw hotel en overnachting.

 

Overnachting in Mystays Premier Kanazawa

 

Dag 10                KANAZAWA   (O)

Stadsrondrit met een Engelstalige privégids. Tijdens de toer maak je gebruik van het openbaar vervoer en is er lunch voorzien in een lokaal restaurant. Je bezoekt het 21st Century Museum of Contemporary Art: het nieuwe museum, geopend in oktober 2004, stelt experimentele hedendaagse kunstwerken tentoon die bezoekers kunnen aanraken of waarop ze kunnen gaan zitten. 

 

Ook de Kenroku-en Garden mag je niet missen, het is één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan, en de charmante Seisonkaku Villa, in 1863 gebouwd door de daimyo (clanleider) Maeda om zijn moeder te huisvesten. Daarna verder naar het kasteel van Kanazawa dat gebouwd werd in 1583. Het was 14 generaties lang de residentie van de machtige Maeda-heren. Hoewel het bijna volledig werd verwoest door verschillende branden – alleen de tuinen, de monumentale poort en de vestingmuren zijn overgebleven – is het gerestaureerd. Het kasteelpark is prachtig als de vele kersenbomen in het voorjaar bloeien.

Tot slot ga je naar de prachtige oude wijk Higashi Chaya met zijn oude theehuizen.

 

Overnachting in Mystays Premier Kanazawa

 

Dag 11                          KANAZAWA – TOKYO   (B,L)

Ontbijt in het hotel. Daarna vertrek je naar Tokyo (reistijd: ca. 2h30 zonder overstappen). Bi aankomst lunch je in een lokaal restaurant en doe je de bezoeken met het openbaar vervoer. Laat je meevoeren op het ritme van deze onvergetelijke stad. Bezoek de tuinen van het keizerlijk paleis

 

De wijk Ginza, ooit bekend om zijn ambachtslieden die zilver maakten (Ginza betekent zilverwerkdistrict), is tegenwoordig de thuisbasis van vele grote bedrijven en merkwinkels. Ja kan er de prachtige moderne gebouwen van Mikomoto 2 (architect Toyo Ito) en De Beers (architect Jun Mitsui) bewonderen. Op de vier hoeken van het kruispunt Ginza 2 zie je de gebouwen van Chanel, Dior, Bulgari en Louis Vuitton.  Je passeert ook het beroemde theater van Kabuki,het ‘Kabuki-za’. Overnachting in het hotel.

 

Overnachting in Vista Tokyo

 

Dag 12 –                   TOKYO   (O,L)  

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Shinjuku, één van de meest levendige wijken van de hoofdstad, een zakencentrum, waar de hoofdkantoren van vele grote bedrijven zijn gevestigd. Je maakt een stop bij het stadhuis van Tokio, voltooid in 1991, ontworpen door de beroemde architect Kenzo Tange. Loop verder langs het Twin Towers Observatorium, dat een uitzonderlijk uitzicht biedt over de hele megastad, inclusief de berg Fuji op een heldere dag (als je geluk hebt). Je passeert de vele ultramoderne wolkenkrabbers van het westelijke district, zoals de Cocoon Tower (2008) van de Tokyo Fashion School, één van de meest recente.

 

Bezoek Harajuku, de wijk van trendy ‘Tokyoites’, met ‘cosplays’ en tieners die schattige kinderlijke ornamenten en accessoires dragen. Loop vervolgens naar Takeshita dori, de favoriete straat van de gekke tieners van de hoofdstad. Vlakbij ligt Omotesandō Avenue, met zijn buitengewone moderne designwinkels en het winkelcomplex Omotesandō Hills, dat in 2006 is ontworpen door de beroemde architect Tadao Andō. Lunch in een lokaal restaurant tijdens de tour. Daarna naar de wijk Asakusa en de Senso-ji tempel, de oudste en meest vereerde van Tokio: hier zie je prachtige pagodes met een sfeer van boeddhistische pelgrims die bidden. Wandel zeker in Nakamisé-dori, een kleine voetgangersstraat met veel traditionele winkels. Je bezoekt ook de wijk Akihabara, die ooit een wijk was die geheel gewijd was aan elektronica. De kleine winkeltjes met reserveonderdelen zijn vervangen door enorme winkels met meerdere verdiepingen waar allerlei huishoudelijke apparaten, computers, telefoons en de nieuwste camera’s worden verkocht. Dit gebied wordt nu het centrum van de ‘otaku’-cultuur, met talloze winkels en cafés met mangathema’s en de beroemde “meidencafés” waar de serveersters verkleed zijn als meiden.

 

Overnachting in Vista Tokyo

Dag 13 –                     TOKYO – VERTREK   (O)             

                           

Ontbijt in het hotel. Volgens jouw vluchtschema naar de luchthaven per limousine bus voor jouw internationale retourvlucht. Maaltijden aan boord. Aankomst in België 

IMG_1998 - kopie

o= ontbijt, l = lunch, a= avondmaal

 
 
 
 

 

japan

Reisroute, sommige foto’s en beelden zijn van Travel Sensations