Eigen groepsreis Japan

van 13 mei tot 26 mei 2024 - Schrijf je nu in

Gegarandeerde afreis

Begeleide groepsreis met Karel Baillieux

OSAKA – HIROSHIMA – MIJAMA – KYOTO – ARASHIYAMA – KANAZAWA – SHIRAKAWAGO – TAKAYAMA – TOKYO

 

m_180895

 

Dag 1 – Brussel – Osaka

Vertrek naar Osaka. Economy-vluchten met aangeboden maaltijden aan boord.

IMG_1418 - kopie
 

Dag 2 – Osaka 

Na je aankomst in Osaka word je verwelkomd door een Engelstalige vertegenwoordiger van ons agentschap. Vervolgens word je met een limousine shuttle comfortabel naar het hart van Osaka gebracht, waar je incheckt in je hotel. De rest van de avond is aan jou om te ontspannen en je aan te passen aan de nieuwe omgeving.

 

Zodra je je opgefrist hebt, staat een avondwandeling in de bruisende wijk Dotonbori op het programma, een ervaring die je niet mag missen. Laat je verleiden door de bonte verzameling van restaurants en proef de lokale straatsnack “takoyaki”, overheerlijke gebakken deegballetjes gevuld met inktvis.

Diner in een lokaal restaurant. 

Overnachting in hotel Agora Osaka Namba of gelijkwaardig

Dag 3 – Osaka – Hiroshima 

Ontbijt in het hotel. Je gaat naar het station van Osaka waar je de hogesnelheidstrein neemt naar Hiroshima (reistijd: ca 1h45 met 1 overstap). Bij aankomst in Hiroshima staat een gids klaar om je te ontmoeten en samen de stad te ontdekken.

m_183027

 

Hiroshima ligt aan de Seto Binnenzee en is de grootste stad in de regio Chugoku, in het uiterste westen van het hoofdeiland Honshu. Het atoombombardement op 6 augustus 1945 heeft elk gebouw in het centrum van de stad volledig verwoest, behalve wat nu bekend staat als de Hiroshima Atomic Bomb Dome, een UNESCO werelderfgoed als getuigenis van de verwoesting van kernwapens en een symbool voor wereldvrede.

japan

 

Bezoek het Peace Memorial Park op de plaats waar op 6 augustus 1945 de eerste atoombom in de geschiedenis viel. In dit rustige en ruime gebied, voltooid in 1954, bevinden zich de ruïnes van het voormalige industriële expositiecentrum, gelegen op slechts 160 meter van het hypocentrum van de explosie, dat werd omgedoopt tot Atoombomkoepel. Veel andere monumenten of gebouwen zijn gebouwd om de doden te herdenken, waaronder het opmerkelijke Hiroshima Peace Memorial Museum, ontworpen door sterarchitect Kenzo Tange en gewijd aan de gevolgen van de bom.

hiroshima

 

’s Avonds check-in en overnachting in het hotel.

Overnachting in Daiwa Roynet Hiroshima of gelijkwaardig

IMG_2430 - kopie
 

Dag 4 – HIROSHIMA – MIYAJIMA – HIROSHIMA   

Na het ontbijt in het hotel maak je de transfer naar Miyajima per trein en ferry. Miyajima, ook bekend als Itsukushima, is het juweel van de San’yo kust. Het “Eiland van Mens en God”, heilig in de Shinto-religie, herbergt een in 593 gebouwd heiligdom en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, gesymboliseerd door een vermiljoenkleurige drijvende torii, of portiek, die één van de drie beroemdste bezienswaardigheden van Japan is.

m_180895

 

Bezoek Itsukushima Shrine, een UNESCO World Heritage Site. Hoewel de site al sinds de 6e eeuw bestaat, dateert de huidige structuur uit de 12e eeuw, wat de verfijnde architectuur van de Heian-periode (794-1185) verklaart. Gebouwd op platforms op palen, contrasteert het heiligdom, gelakt in een flamboyant vermiljoenrood, subliem met het intense blauw van de zee en het diepe groen van de oerbossen van de berg Misen. Het heeft een opmerkelijke galerij van 262 meter lang en 4 meter breed, en het enige Nō-theaterpodium dat op water is gebouwd. Voor je ligt de befaamde « drijvende torii » in de baai van Hiroshima. Bij laagtij kan je zelfs wandelen naar de torii. In het park Momijidani neem je de kabelbaan naar de top van Mt Misen (535m). Bij helder weer heb je er een prachtig zicht op de baai van Hiroshima, de Japanse Binnenzee en het eiland Shikoku. Verder heb je wat vrije tijd om op het eiland rond te wandelen en de gezellige sfeer op te snuiven.

’s Avonds neem je de ferry en lokale trein terug naar Hiroshima. Lunch en diner in een lokaal restaurant. 

Overnachting in Daiwa Roynet Hiroshima of gelijkwaardig

Dag 5 – MIYAJIMA – KYOTO

Begin je dag met een ontbijt in het hotel en zet vervolgens koers naar Kyoto (reistijd ca. 1h40, rechtstreeks). Kyoto staat bekend als het culturele hart van Japan. Bij aankomst in Kyoto staat er al een lokale gids te wachten om je rond te leiden.

Kyoto is een fascinerende mix van oud en nieuw, met moderne straten die naadloos overlopen in gebieden vol historische monumenten. Dit was de zetel van keizers en de vroegere shoguns tot het jaar 1868. Ondanks de moderne invloeden, koestert Kyoto haar rijke tradities.

In de middag bezoek je de levendige Nishiki Markt, waar je je kunt onderdompelen in de kleurrijke wereld van de Japanse keuken. Ontdek de verscheidenheid aan voedsel, van verse vis tot gedroogd zeewier en exotische kruiden, allemaal terwijl je geniet van de bruisende atmosfeer.

 

Daarna maak je een wandeling door Gion, de beroemde geishawijk, waar je wordt omringd door traditionele houten huizen en winkeltjes. Je bezoek aan Kyoto zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Kiyomizu-dera, een historische tempel met een prachtig uitzicht over de stad.

Tussen de activiteiten door geniet je van een lunch in een authentiek lokaal restaurant en ervaar je de rust van een traditionele theeceremonie. Na een dag vol indrukken check je in bij je hotel voor een welverdiende nachtrust.

 

Overnachting in hotel Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo of gelijkwaardig

Dag 6 – KYOTO – ARASHIYAMA – KYOTO

Vandaag bezoek je het groene Kyoto. Jouw gids wacht je ‘s morgens op het in het hotel. Verder naar Arashiyama Bamboo Forest waar je een wandeling doet en de Arashiyama Togetsu Bridge.

 

Indien gewenst kan je bijvoorbeeld naar de verborgen tempel van Adashino Nenbutsuji wandelen om via een bewegwijzerd pad naar de Iwatayama-berg te gaan waar je misschien enkele wilde apen kan zien in hun natuurlijke omgeving. Je hebt er bovendien ook een prachtig zicht op de omgeving. Een andere optie is om de tuinen van Okochi Sanso.

Later op de dag volg je een sushi-workshop.

 

Overnachting in hotel Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo of gelijkwaardig

 

Dag 7 : KYOTO – KANAZAWA    

Ontbijt in het hotel. Jouw gids wacht je op in het hotel en je neemt de trein voor een korte rit richting Inari. Daar ga je samen het Fushimi Inari Shrine bezoeken, één van de meest indrukwekkende schrijnen in het land. De stad werd in de 8e eeuw gesticht en is in heel Japan beroemd om de duizenden toriis (portieken) die een ware tunnel van vier kilometer lang vormen. Er zijn ook veel beelden van vossen, boodschappers van Inari, de godin van het geluk.

Na het bezoek neem je de trein naar Kanazawa (reistijd: ca. 2h45 met 1x overstappen). Welkom in Kanazawa, een kleine geïsoleerde kunststad in het hart van het land! Wandel door de geplaveide straten van de oude samoerai-wijk Nagamachi waar je de voormalige residentie van de Nomura-familie kunt bezoeken, genoemd naar een grote krijgersfamilie in de regio, en versierd met prachtig houtwerk. Installatie in jouw hotel en overnachting.

 

Overnachting in hotel Resol Trinity Kanazawa of gelijkwaardig

Dag 8 : KANAZAWA 

Stadsbezoek met een privégids. Tijdens de toer maak je gebruik van het openbaar vervoer en is er lunch voorzien in een lokaal restaurant.

 

De Kenroku-en Garden mag je zeker niet missen, het is één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan, en de charmante Seisonkaku Villa, in 1863 gebouwd door de daimyo (clanleider) Maeda om zijn moeder te huisvesten. Daarna verder naar het kasteel van Kanazawa dat gebouwd werd in 1583. Het was 14 generaties lang de residentie van de machtige Maeda-heren. Hoewel het bijna volledig werd verwoest door verschillende branden – alleen de tuinen, de monumentale poort en de vestingmuren zijn overgebleven – is het gerestaureerd. Het kasteelpark is prachtig als de vele kersenbomen in het voorjaar bloeien. Tot slot ga je naar de prachtige oude wijk Higashi Chaya met zijn oude theehuizen en de dagelijkse markt van Omicho.

Overnachting in hotel Resol Trinity Kanazawa of gelijkwaardig

Dag 9 – KANAZAWA – SHIRAKAWAGO – TAKAYAMA 

Ontbijt in het hotel. Daarna vertrek je naar Takayama via Shirakawago met jouw gids. Vanuit Kanazawa neem je eerst de bus naar Shirakawago waar je een stop maakt (lokale bus, reistijd ca 1h30). Shirakawago is één van de mooiste bergdorpen in Japan en UNESCO Werelderfgoed. De boerderijen in deze streek zijn gebouwd in de gassho-zukuri-stijl, die wordt gekenmerkt door steile, puntige rieten daken, bedoeld om de hevige sneeuwval te kunnen weerstaan. Deze gebouwen zijn de enige voorbeelden van deze stijl in Japan.

 

Je maakt een wandeling door dit typische dorp. De liefhebbers kunnen de wandeling tot Shiroyama Tenbôda doen, waar je een prachtig panoramisch zicht op de stad hebt. Deze bergachtige streek was gedurende lange tijd afgesloten van de rest van de wereld en heeft zich daardoor vrij onafhankelijk van de omliggende streken ontwikkeld. De inwoners leefden van het cultiveren van de moerbei en het telen van zijderupsen. Na bezoek van het mooie dorp reis je verder naar Takayama  (lokale bus, reistijd ca 1h).

Check-in in het hotel en tijd om Takayama, een klein charmant stadje dat zijn authenticiteit heeft behouden, te ontdekken. Het is een vredig stadje te midden van de Japanse Alpen, een tradtionele plek met nauwe steegjes en eeuwenoude winkels. Het wordt ook wel klein Kyoto genoemd en de goden die er op de bergen wonen waken er over de bedrijvige markten, traditionele winkels en typische ryokans (traditionele Japanse herberg/familiehotel of ‘bed & breakfast Japanese style’).

In de Yatai Kaikan Hall kun je vier van de prachtige praalwagens bewonderen, gebouwd tussen de 17e en 18e eeuw, rijkelijk versierd met lakwerk, verguldsel, bronzen platen, paarlemoeren inlegwerk en bekroond met geanimeerde poppen. Ze worden ook gebruikt in processies tijdens festivals en hier kan je ze alvast bewonderen. ‘s Avonds typisch Japans diner in jouw ryokan.

 

Overnachting in ryokan Honjin Hiranoya bekkan

Dag 10 – TAKAYAMA – TOKYO

Word wakker in het prachtige kleine stadje midden in de Japanse Alpen. Je bezoekt de de oude wijk van Shitamachi, de Miyagawa-markt en de traditionele huizen van de wijk Sannomachi te bezoeken, het hart van de oude stad. Hier loop je door smalle straatjes en langs de oude houten gebouwen. Proef hier ook zeker de uitmuntende saké in een kleine brouwerij, de stad staat erom bekend! 

 

In de vroege namiddag reis je verder naar Tokyo (reistijd: ca. 4h30; 1x overstappen). Bij aankomst ga je naar het hotel voor check-in. Vrije avond, maak alvast een verkennende wandeling in deze bruisende stad!

Overnachting in hotel Sunshine City prince of gelijkwaardig

 

Dag 11 – TOKYO

Ontbijt in het hotel. Vroege start! Vandaag dompel je je onder in deze mega-city!

In de voormiddag bezoek je de wijk Tsukiji  waar de buiten-vismarkt zich bevindt naast de (voormalige en ondertussen verhuisde) binnen-vismarkt. Tsukiji Outer Market is gericht op verkoop aan het publiek. Er zijn tal van kleine winkels en restaurants waar je het meest verse sushi, vis of de grootste oesters kan krijgen die je ooit zult hebben. Wie zin heeft in verse vis proeven of kijken, gaat hier dus best in de voormiddag naartoe (de meeste handelaren sluiten om 14h). Voor foodies is dit een paradijs om hier rond te wandelen.

’s Middags doe je een food tour (datum onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Je gaat naar de Asakusawijk en de Senso-jitempel, de oudste en meest vereerde tempel van de stad met zijn mooie pagodes en vele bedevaarders die het geheel bijzonder sfeervol maken. En ook naar de buurt Akihabara met de vele elektronica- en mangawinkels,  ‘Akihabara Electric Town’, de ‘gamewijk’ van Tokyo, waar volwassenen weer een beetje kind kunnen zijn. Op straat zie je bizarre billboards en gevels die zijn versierd met reusachtige mangafiguren. Werkelijk overal zijn arcadehallen, gokpaleizen en mangawinkels. Je waant je even op een andere planeet, maar het is echt geweldig om te zien 

Vandaag kan je een sumo toernooi bijwonen (onder voorbehoud, kan pas bevestigd worden vanaf ca 1 maand voor het toernooi).

 

Overnachting in hotel Sunshine City prince of gelijkwaardig

Dag 12 – TOKYO  

Ontbijt in het hotel. Volledige dag om Tokyo te bezoeken. Route (te bepalen naargelang jullie interesse) : Shibuya, Harajuku, Takeshita, Omotesando, Meiji, Shinjuku, Omoide Yokocho, Golden Gai.

 

Overnachting in hotel Sunshine City prince of gelijkwaardig

Dag 13 – TOKYO     

Ontbijt in het hotel.

Bezoek aan de oostelijke Tuinen van het Imperial Palace, de chique wijk Ginza, bijgenaamd de Champs Elysées van Tokio, waar het hoofdkantoor van veel grote bedrijven en designerboetieks zijn gevestigd. Hier vind je ook het beroemde Kabuki-za theater, waar je traditionele Japanse theatervoorstellingen kunt bekijken. Lunch in een lokaal restaurant.

Bezoek aan de wijk Yanaka: De natuur domineert nog steeds het beton in de rustige wijk Yanaka, waar je kunt wandelen tussen de tempels en houten huizen. Deze ongerepte omgeving kan worden verklaard door het bijzonder gelukkige lot van deze wijk, die ontsnapte aan brand, de aardbeving van 1923 en de bombardementen van 1945. Je wandelt er door Yanaka-Ginza, een levendige winkelstraat vol kraampjes met sembei (rijstwafels), tofu en andere lekkernijen.

Tot slot maak je een wandeling in Ueno Park. Dit park ligt in het noordoosten van Tokio en bevat verschillende musea, waaronder het Nationaal Museum van Tokio en het Wetenschapsmuseum, een dierentuin, vijvers, het Tosho-gu heiligdom, een grote boeddhistische pagode en verschillende tempels.

Transfer naar de luchthaven.

Vertrek in Tokyo om middernacht. Maaltijden aan boord.

Dag 14 – Terugreis

Na een tussenstop van twee uur in Dubai vervolgt je reis naar Brussel  

 

 
 
 

 

japan