Eigen groepsreis Japan

van 16 tot 26 oktober 2023 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis met Karel Baillieux

 

TOKYO – KANAZAWA – KYOTO – NARA – SHIGISAN – OSAKA

m_180895

Dag 1 : Brussel – Tokyo

Vertrek naar Tokyo. Vluchten in economy en maaltijden aan boord.

IMG_1418 - kopie

Dag 2 : Tokyo

Aankomst in Tokyo. Ontvangst door een Engelstalige vertegenwoordiger van ons agentschap. Transfer per limousine shuttle naar het centrum van Tokio. Check-in in jouw hotel en rest van de dag vrije tijd om te relaxen na de vlucht, te acclimatiseren of om de omgeving van je hotel te verkennen.

Overnachting in Akihabara Washington Hotel

IMG_1998 - kopie

Dag 3 : Tokyo (o,l)

Ontmoeting met jouw Engelstalige gids voor een stadstour met het openbaar vervoer, zoals de locals. Tijdens de tour lunch je in een lokaal restaurant. Je bezoekt de wijk Asakusa en de Senso-ji tempel, de oudste en meest vereerde tempel van Tokio. Je ontdekt er prachtige pagodes en snuift er de sfeer op van boeddhistische pelgrims die bidden of flaneren in de Nakamisé-dori, een kleine voetgangersstraat met veel traditionele winkels. Daarna verder naar het Ueno Park in het Ueno gedeelte van Taitō-ku, in Tokyo. Het is gevestigd op de plaats van de voormalige Kaneiji, een tempel die sterk geassocieerd werd met de Tokugawa shoguns. Het is de thuisbasis van het Nationaal Museum met zijn rijke collecties van oude kunst. In het oude district van Yanaka zie je vele typische tempels en nog enkele houten huizen. In het Yasukuni-schrijn, dat in 1869 werd gebouwd, worden de zielen geëerd van alle soldaten die sinds 1868 in dienst van de keizer zijn gesneuveld. Tot slot bezoek je de tuinen van het keizerlijk paleis (gesloten op maandag en vrijdag). In 1868 verplaatste keizer Meiji de hoofdstad van Kyoto naar Tokio en vestigde de keizerlijke residentie op de plaats van het paleis van de Tokugawa shoguns. Sindsdien wonen de keizer en keizerin daar.

Overnachting in Akihabara Washington Hotel

IMG_2430 - kopie

Dag 4 : HET MODERNE TOKYO – KANAZAWA   (o,l)

Ontdek het moderne Tokyo met jouw Engelstalige privégids. De stadstoer maak je met het openbaar vervoer. Lunch is voorzien in een lokaal restaurant.  De toer gaat langs het Tokyo Metropolitan Government Building met zijn panoramisch uitzicht over de stad, en het Shinjuku district met zijn vele eigentijdse gebouwen Bezoek de Meiji Jingu, het mooiste shinto-schrijn van de hoofdstad, opgericht ter ere van de Meiji-keizer en zijn nakomelingen in een bos van 70 hectare in het centrum van Tokio. Er worden zeer mooie huwelijksceremonies gevierd in de zuiverste Shinto-traditie. Vervolgens ga je door de wijk Harajuku en vooral door de straat Takeshita-dōri, waar veel jongeren komen die van het weekend, waarin ze niet verplicht zijn het gebruikelijke uniform te dragen, gebruik maken om zich te onderscheiden door hun kledingstijl. Je ziet er lolita’s, jongeren verkleed als rockzangers, ‘cosplayers’ verkleed als manga, anime of videospelfiguren…  Laatste halte van de dag is in Shibuya, de chique wijk voor modeliefhebbers waar het standbeeld van de legendarische hond Hachiko wordt gebruikt als ontmoetingsplaats voor de locals aan het “kruispunt” waar tot enkele duizenden voorbijgangers bij elk stoplicht paraderen.  De hond Hachiko, geboren in 1923, vergezelde zijn meester Hidesaburo Ueno elke dag op het station van Shibuya en wachtte hem ’s avonds op als hij uit de trein stapte. In mei 1925 overleed de leraar aan een beroerte op zijn werkplek. De hond Hachiko wachtte hem trouw elke avond op in Shibuya Station, tien jaar lang, tot haar eigen dood. Na de toer begeleidt jouw gids je in de late namiddag naar het station van Tokio om de sneltrein “Shinkansen” te nemen (ca. 3 uur) naar Kanazawa, een kleine geïsoleerde kunststad in het hart van het land. Bij aankomst in Kanazawa ligt jouw hotel op wandelafstand van het station. Check-in voor overnachting.

 

Bagageservice: Je reist met een tas met de benodigdheden voor de eerste overnachting in Kanazawa, jullie (grote) bagage (1 per persoon) wordt apart vervoerd van Tokyo naar Kanazawa.

Overnachting in Mystays Premier Kanazawa (twin room)

IMG_1136

Dag 5 : TOP VERKENNING IN KANAZAWA   (o,l)

Stadsrondrit met een Engelstalige privégids. Tijdens de toer maak je gebruik van het openbaar vervoer en is er lunch voorzien in een lokaal restaurant. Je bezoekt het 21st Century Museum of Contemporary Art: het nieuwe museum, geopend in oktober 2004, stelt experimentele hedendaagse kunstwerken tentoon die bezoekers kunnen aanraken of waarop ze kunnen gaan zitten. De meest fascinerende aspecten zijn de in opdracht gemaakte werken, die in de structuur van het museum zelf zijn geïntegreerd: zij omvatten een realisatie die de bezoeker laat geloven dat hij zich op de bodem van een met water gevuld zwembad bevindt, een muurvlak gekleurd met bloemen die in de buitenwijken van Kanazawa zijn geplukt, en een zaal met een opening in het plafond waardoor de bezoeker de veranderingen van de hemel kan waarnemen. Ook de Kenroku-en Garden mag je niet missen, het is één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan, en de charmante Seisonkaku Villa, in 1863 gebouwd door de daimyo (clanleider) Maeda om zijn moeder te huisvesten. Daarna verder naar het kasteel van Kanazawa dat gebouwd werd in 1583. Het was 14 generaties lang de residentie van de machtige Maeda-heren. Hoewel het bijna volledig werd verwoest door verschillende branden – alleen de tuinen, de monumentale poort en de vestingmuren zijn overgebleven – is het gerestaureerd. Het kasteelpark is prachtig als de vele kersenbomen in het voorjaar bloeien. Tot slot ga je naar de prachtige oude wijk Higashi Chaya met zijn oude theehuizen.

Overnachting in Mystays Premier Kanazawa

Dag 6 : KANAZAWA – KYOTO   (B,L)  

m_183027

Na het ontbijt ga je te voet naar het station van Kanazawa voor de treinreis naar Kyoto (totale reistijd ca. 3 uur). Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan. Deze provinciestad, die tot 1868 de voormalige residentie was van de keizers en de eerste shoguns, is weliswaar modern, maar houdt haar traditiecultus angstvallig in stand. De stad is een mengeling van moderne wijken en ontelbare eilanden van traditionele monumenten, om nog maar te zwijgen van de particuliere residenties met tuinen en theepaviljoens, waar ceremonies van bloemschikken, wierook, dans en luit- en harpmuziek nog steeds worden uitgevoerd.

Je Engelstalige gids wacht je op in het station van Kyoto en neemt je mee voor een stadstoer in de namiddag (met het openbaar vervoer). Lunch is voorzien in een lokaal restaurant. Je bezoekt de Ginkaku-ji Tempel (Zilveren Paviljoen), gebouwd in 1483 door de shogun Ashikaga die de schoonheid van het door zijn grootvader gebouwde gouden paviljoen wilde overtreffen. Maar de shogun stierf voordat het werk klaar was en wat zijn paleis moest worden, werd nooit bedekt met bladzilver, maar werd een tempel. Ga verder naar het Filosofenpad, of “Tetsugaku no michi”, één van de meest populaire plaatsen in Kyoto. En naar de oude houten boeddhistische tempel Kiyomizu-dera die tegen een heuvel gebouwd is op een platform dat wordt ondersteund door palen, en vanwaar je een mooi panoramisch uitzicht over de stad hebt. Op het einde van de dag heb je vrije tijd om zelf door de steegjes van de historische wijk Gion te wandelen. De houten huizen huisvesten traditionele winkels, theehuizen en geishawoningen.

Overnachting in Daiwa Roynet Kyoto Grande (twin room)

IMG_1118

Dag 7 : FESTIVAL IN KYOTO   (B,L)       

Stadstour met Engelssprekende privégids van 9.00 tot 17.00 uur (gebruik van openbaar vervoer). Lunch in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Vandaag maak je een traditioneel festival mee in Kyoto: het Jidai Matsuri festival dat elk jaar op 22 oktober plaatsvindt en één van de bekendste drie grote festivals van Kyoto is. Dit wordt zonder twijfel een hoogtepunt van jouw reis. ’s Morgens maak je de “Jidai matsuri” (Feest der Eeuwen) processie mee. Het werd opgericht in 1895, het jaar van de 1100ste verjaardag van de stichting van Kyōto, wordt elke 22 oktober gehouden en is nauw verbonden met het Heian-jingū heiligdom, dat in dezelfde tijd werd gesticht. Je woont de kleurrijke processie bij die ongeveer 2 uur duurt en die vertrekt vanuit het Kyōto Imperial Palace Park (Kyōto-gosho) en eindigt bij de Heian-jingū. Anti-chronologisch beeldt het de gebeurtenissen in historische kleding en kostuums uit van de meest recente tot de oudste.

In de namiddag ga je naar de markt van Nishiki. Deze markt strekt zich uit over een lang overdekt winkelcentrum in het centrum van Kyoto. De hele Japanse keuken is er te zien: verse of gedroogde vis, ingemaakte groenten, zeewier, thee, traditioneel gebak… dat je kan proeven! Het is een explosie van kleuren en geuren, een streling voor het oog en de smaakpapillen. Een plek vol leven waar je Japanse huisvrouwen hun inkopen ziet doen. Het is een aangename wandeling, zelfs op regenachtige dagen, want de markt is overdekt.

Bezoek het kasteel van Nijo, dat de officiële residentie was van de Tokugawa shoguns die Japan regeerden van 1603 tot 1868. Het is het enige overgebleven voorbeeld van een residentie van de grote Japanse politici uit die tijd. Het werd gebouwd door Tokugawa Ieyasu in de 17e eeuw en heeft nog enkele mooie originele decoratieve kenmerken.

Overnachting in Daiwa Roynet Kyoto Grande (twin room)

IMG_1958

Dag 8 : FIETSEN IN KYOTO   (B,L)          

Ook vandaag neemt een Engelstalige privégids je op sleeptouw door de stad. Je maakt de verplaatsingen zoals een local met het openbaar vervoer én de fiets en lunch is voorzien in een lokaal restaurant.

In de voormiddag doe je alvast je helm aan voor een heuse fietstocht naar het bamboebos.

Transfer naar het Kinkakuji Cycle Terminal waar om 9u30 een fietstocht met een Engelstalige privégids start. Het eerste bezoek op weg is aan de Kinkaku-ji of het beroemde Gouden Paviljoen. Deze uitzonderlijk mooie tempel is volledig versierd met bladgoud. Het originele gebouw is vernietigd in een brand in 1955, maar werd minutieus heropgebouwd en is op heden Unesco Werelderfgoed. De tempel ligt in het hart van een park waar het zalig wandelen is. Daarna rij je verder naar Ryõan-ji, de perfecte Zen-tuin aangelegd met stenen en zand. Merkwaardig, van de 15 stenen die er neergelegd zijn kan je er telkens slechts 14 zien. Je fietst langs het Hirosawa Pond. Dit meer is gelegen tussen de rijstvelden en is een oase van rust. Daarna gaat het verder naar het bekende Arashiyama Bamboo Forest waar je een wandeling doet. Overal waar je kijkt zie je metershoge bamboe. In de buurt ligt de Arashiyama Togetsu Bridge. Deze charmante meer dan 150 meter lange brug met een prachtig uitzicht op de berg Arashiyama is vooral mooi in de lente of herfst wanneer de nabijgelegen kersenbomen allemaal prachtig gekleurd zijn. Vanwege het romantische karakter verscheen de brug in veel Japanse films. Tijdens jouw fietstocht zijn verzekering, helmen, regenbescherming en kaartje inbegrepen.

 

En verder het Fushimi Inari Shrine, één van de meest indrukwekkende schrijnen in het land. De stad werd in de 8e eeuw gesticht en is in heel Japan beroemd om de duizenden toriis (portieken) die een ware tunnel van vier kilometer lang vormen. Er zijn ook veel beelden van vossen, boodschappers van Inari, de godin van het geluk. Niet ver daarvandaan bezoek je het heiligdom van Tofuku-ji, een complex van zen-boeddhistische tempels van de Rinzai school, en in het bijzonder beroemd om zijn natuurlijke omgeving en de prachtige tuinen.  Sommige van de paviljoenen zijn intact gebleven sinds hun bouw tijdens het Muromachi-tijdperk (14e – 16e eeuw) en de majestueuze Sanmon-poort zal zeker indruk maken met zijn 22 meter hoogte en prachtige omgeving. De wandeling door de momiji (Japanse esdoorns) tijdens de lente- of herfstkleuren is een echte betovering met als hoogtepunt de “droge tuin” van het Hojo-gedeelte.

Overnachting in Daiwa Roynet Kyoto Grande 

IMG_2079

Dag 9 : KYOTO – NARA – IN HET KLOOSTER IN SHIGISAN   (B,L,D)  

Je ontmoet jouw Engelstalige gids in het hotel en vertrekt naar Nara met het openbaar vervoer voor een bezoek aan het Nara Park en zijn talrijke tempels en tuinen. Lunch in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Je grote bagage wordt apart verstuurd. Todaiji is de thuisbasis van ’s werelds grootste bronzen Boeddhabeeld in ’s werelds grootste houten structuur. In het Nara Park, beter bekend als “Deer Park“, leven bijna 1.200 herten in semi-vrijheid. De meeste historische monumenten van de stad bevinden zich in en rond dit grote beboste park. Bezoek Kasuga Shrine met zijn rood-gelakte gebouwen, beroemd om zijn laan met drieduizend stenen lantaarns. Het is gewijd aan de goddelijke en mythische voorouders van de Fujiwara-familie en is gelegen aan de voet van een heuvel, aan de rand van het park waar heilige herten rondlopen. Later op de dag gaat het verder naar de berg Shigi (Chōgosonshi-ji), een pelgrimsoord dat in de loop van de geschiedenis veel bezocht werd. De heuvels van Ikoma blijven het hele jaar door een groot aantal pelgrims verwelkomen. Na een wandeling door het bos komt je oog in oog te staan met Fukutora, de grootste papier-maché tijger ter wereld! Gemodelleerd naar Prins Shotoku, is het zeer populair bij jongeren.  Het is een magische plek, midden in de natuur, met een hoofdtempel op de top van de heuvel.

Wandel door de lanen en steegjes van deze opmerkelijke plaats naar de Shigisan tempel die nog steeds een nationale schat herbergt: de “Shigisan engi maki”, rollen die de legendes van de tempel illustreren en op fictieve wijze de biografie vertellen van de monnik Myoren, stichter van Chōgosonshi-ji.  In de namiddag kan je je installeren in het “Gyokuzoin”, het klooster op de berg Shigi, in een eenvoudige Japanse kamer met gedeeld bad en toilet. Het diner wordt bereid in de vegetarische keuken van de monniken.  Vergeet zeker niet om ’s avonds een wandeling te maken, want het pad wordt verlicht door de duizenden lantaarns die elke avond branden. De sfeer is uitzonderlijk !

Overnachting In Shigisan: belangrijke Informatie

Het is een Japanse traditie dat mannen en vrouwen gescheiden slapen in het kloostercomplex. Mannen en vrouwen slapen apart in een “slaapzaal”. De gids slaapt ook in het klooster en zal je begeleiden tijdens deze bijzondere ervaring.

Bagageservice: Je reist met een tas met de benodigdheden voor de overnachting in Shigisan, jullie (grote) bagage (1 per persoon) wordt apart vervoerd van Kyoto naar Osaka.

Overnachting in klooster Gyokusu In (eenvoudige japanse kamer met gemeenschappelijke badkamer )

Dag 10 –  25/10/2023                        SHIGISAN – STADSTOER IN OSAKA   (B,L)        

                              

‘s Morgens maak je de dagelijkse rituelen en gebeden van de monniken mee. Geniet van de serene sfeer van deze mooie en vredige plek voordat je met jouw gids verder reist naar Osaka. Bij aankomst in Osaka neemt jouw gids je mee voor een toer door de stad. Je maakt gebruik van het openbaar vervoer en lunch is voorzien. Ontdekt het kasteel van Osaka, één van de beroemdste kastelen van Japan, die een belangrijke rol speelde bij de eenwording van het land in de 16e eeuw. En het Shitenno-ji, het is is één van de oudste Japanse boeddhistische tempels, gelegen in het zuidoosten van Osaka. Het was het eerste gebouw dat in opdracht van de keizer werd gebouwd, toen het boeddhisme in Japan nog niet was verspreid. Hoewel het in de loop der eeuwen door opeenvolgende branden is verwoest, wordt het thans herbouwd naar het beeld van zijn schepping in de 6e eeuw. Later in de namiddag kom je aan bij het Umeda Sky Building, een futuristische wolkenkrabber met twee torens. Bezoek er het observatorium op de 39e verdieping – Floating Garden Observatory – op 173 meter boven de grond, vanwaar het uitzicht over de stad adembenemend is. Retour naar het hotel en vrij om de bijzonder levendige wijk Dotonbori te verkennen. Last but not least is er ‘s avonds een afscheidsdiner (buffet) voorzien met zicht op Osaka.

Overnachting in Gracery Osaka Namba (twin room)

 

 

Dag 11 –  26/10/2023                         OSAKA VERTREK   (-)   

                              

Transfer naar de luchthaven per limousine shuttle voor je terugvlucht. Check-in en intercontinentale retourvlucht. Aankomst dezelfde dag in België.

 

o= ontbijt, l = lunch, a= avondmaal