Japan

individuele rondreis - Schrijf je nu in

individuele rondreis met railpass

Authentic Japan

Combinatie van moderne steden en het traditionele platteland. 15-daagse individuele rondreis per trein met gebruik van de Japan Railpass.

   

 

 

m_183149

bekijk de route: 

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1UN4Yu-sVJsUoBeup-ZUC-WFyKIUWL4Xz&ll=35.2310974977786%2C137.607225&z=7

Programma dag per dag:

DAG 1             Brussel Tokio

Vertrek vanuit Zaventem naar Narita Airport in Tokio.

DAG 2             Tokio

Aankomst te Narita Airport, waar u wordt opgewacht door onze lokale agent. Transfer per trein of per shuttle bus naar het hotel Gracery Shinjuku (standaard).

 

m_183243

DAG 3             Tokio ( o)

Volle dag bezoek aan de stad met privé gids waaronder bezoek aan de tuin van Hama-Rikyu, waar u na de wandeling kunt stoppen bij het theehuis gelegen op een klein eiland in het parkmeer. Proef er de ‘matcha’, de Japanse groene thee! Daarna cruise op de Sumida rivier naar Asakusa, waar de Senso-ji tempel ligt, de oudste tempel van Japan. Daarrond liggen winkelstraatjes waar u allerlei religieuze en typisch Japanse souvenirs kunt vinden. De tour eindigt met een bezoek aan Meiji Jingu, Tokio’s beroemdste heiligdom gewijd aan keizer Meiji en een populaire locatie voor traditionele Shinto-bruiloften. Het heiligdom is ook de thuisbasis van ongeveer 120.000 bomen, waardoor het gemakkelijk is om te vergeten dat net buiten het terrein twee van de populairste winkelstraten van de stad zijn, Harajuku en Omotesando.

 

Overnachting in Tokio

 

DAG 4             Tokio ( o)

Vrije dag. Onze suggestie: Wandel tussen de wolkenkrabbers van het financiële district van Marunouchi. Zie er de supersnelle shinkansen-treinen vertrekken vanaf het station van Tokyo, dat voor het eerst werd geopend in 1914. Breng daarna een bezoek aan de wijk van Ginza met de meest exclusieve winkels op het gebied van kledij, cosmetica, sieraden en andere luxe producten. Als u niet van mode houdt, maar van elekronica of manga en anime, kunt u kiezen om de elektrische wijk Akihabara te bezoeken.

 

’s Avonds kunt u het observatiedek bezoeken van de torens van de Tokyo Metropolitan Government Building voor een panoramisch zicht over de stad of eindigen in de bruisende wijk Shibuya en het bekendste kruispunt van Tokyo.

m_101089

 

Overnachting in Tokyo.

 m_157049

DAG 5             Tokio – Matsumoto ( o)

Vandaag ruilt u de bruisende metropool in voor de stad Matsumoto, gelegen aan de voet van de Japanse Alpen. Matsumoto is een belangrijke startplaats voor berg- en trekkingstochten naar de Japanse Alpen, die met toppen tot 3000 meter het landschap domineren. Bezoek aan het  van Matsumoto dat sinds de 16e eeuw het uitzicht van de stad domineert. Het kasteel kreeg door haar zwarte kleur, vaak de bijnaam ‘kraaienkasteel’.

 

Overnachting in het hotel Buena Vista*** (standaard).

m_182829

 

 

 

DAG 6             Matsumoto (o)

Vrije dag.

Ons voorstel: maak een excursie naar Kamikochi, middenin de Japanse Alpen.
De natuur en de bergen behoren tot de mooiste in Japan en u kunt er prachtige wandelingen maken (3 à 4u). In de winter kunt u een bezoek brengen aan het apenpark in Jigokudani, waar Japanse makaken graag een warm bad nemen. Jigokudani ligt op een hoogte van 850 meter, en betekent letterlijk ‘Vallei van de Hel’. Het dankt zijn naam aan de stoom en het kokende water van de geothermische warmwaterbronnen. Het park wordt omgeven door steile kliffen en bossen.

 

DAG 7             Matsumoto – Tsumago ( Kiso vallei) ( o-a)

U verlaat Matsumoto en reist per trein langs de oude Nakasendo-route richting de Kiso
vallei. Verblijf in Tsumago waar de sfeer uit de Edo-periode behouden bleef. Bij aankomst
in Nakatsugawa station neemt u de bus naar de oude handelspost Magome (ter plaatse
te betalen). Hier kunt u de wandeling beginnen over de oude Nakasendo postroute terug
naar Tsumago. Deze 3u durende wandeling, voert u dwars door bossen, langs watervallen
en over houten loopbruggen. Verblijf in een Japanse minshuku, dit is een Japanse stijl B&B, gerund door een familie. Intrek in ryokan Komanoyu (standaard). Op traditionele wijze wordt er ’s avonds voor u gekookt.

 

 

DAG 8             Tsumago –Takayama ( o-a)

U vertrekt richting Takayama, een klein stadje gelegen in de Hida Alpen van de regio Gifu. Door zijn geïsoleerde ligging in de bergen heeft het zijn authentieke karakter weten te behouden. Dit traject gebeurt via de express trein “Hida Wide View”, een van de mooiste treinreizen door Japan.

In Takayama raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Shitamachi, de oude wijk van Takayama. Hier zijn de straten gevuld met sake brouwerijen, oude koopmanshuizen en lokale winkels. Breng een bezoek aan een sake stokerij, het bekende restaurant waar ze Hida beef sushi verkopen of stop bij een café voor een kopje thee. In Takayama verblijft u in een ryokan, een traditioneel Japans hotel.

Overnachting in de ryokan Asunaro (standaard).

 

m_101272

DAG 9             Takayama ( o-a)

U spendeert een hele dag in dit bergachtige gebied. Onze suggestie: bezoek er de Miyagawa ochtendmarkt, waar lokale bewoners hun handgemaakte waren aan de man brengen. U kunt heel wat souvenirs kopen zoals houten snijwerk, het iconische Sarubobo (Japanse amulet) of chopsticks. Daarna kunt u nog een bezoek brengen aan het Yatai Kaikan praalwagen museum, het Kusakabe erfgoedhuis & -museum. Vervolgens wandeling in de Kami Sannomachi wijk langs eeuwenoude traditionele huizen met overwegend houten gevels. Of u kunt optioneel deelnemen aan de ‘Food & Culture Walk’ (in kleine groep) met o.a. een proeverij van lokale Japanse snoep, rakugan, en sake. In de namiddag is er een uitstap naar Shirakawago voorzien (zonder gids, enkel transport).

Dit alpendorp is UNESCO-werelderfgoed door zijn bekende ‘gassho zukuri’ huizen. Deze bouwstijl is zo’n 250 jaar oud en is bijzonder omdat de daken zonder ook maar één nagel werden vastgezet. Terug naar uw voor avondmaal en overnachting.

 

 

DAG 10           Takayama – Kyoto (o)

Vandaag treinreis van 3u naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Ze telt namelijk
om en bij de 2000 schrijnen en tempels. Intrek in hotel Vista Premio Nagomi-tei (standaard).

m_183027

Overnachting in Kyoto

 

DAG 11           Kyoto ( o)

Vandaag volle dag bezoek aan de stad met privé gids. U bezoekt er het Nijo kasteel uit 1603 met zijn sierlijke decoratie en mooie tuinen en het schitterende Gouden Paviljoen (Kinkakuji). In de namiddag bezoek aan Kiyomizu tempel vanwaar je een mooi uitzicht heeft over de stad. Afsluiter van de dag is een wandeling door het levendige Higashiyama district.

japan

 

 

 

Overnachting in Kyoto

 

DAG 12           Kyoto – Nara – Kyoto ( o)

Vanuit Kyoto kunt u een trip maken naar de oude hoofdstad Nara, het centrum van de oudste Japanse cultuur met vele tempels op de werelderfgoedlijst. Nara is vooral bekend voor zijn reusachtige Todaiji-tempel (grootste houten bouwwerk ter wereld) en het Kashuga shinto heiligdom. Aanrader: Maak op de terugweg naar Kyoto een stop aan het Inari Fushimi heiligdom.

japan

 

 

DAG 13           Kyoto – Koyasan ( o-a)

 

Met meer dan 100 tempels is Koyasan het centrum van het Shingon Boeddhisme, een
belangrijke boeddhistische sekte die al meer dan 1200 jaar bestaat. Koyasan staat op de
UNESCO Werelderfgoedlijst. De reis naar Koyasan zelf is al een van de hoogtepunten van
het bezoek aan deze plek. U zult enkele lokale treinen nemen en om uw reis te eindigen
neemt u een kabelbaan naar boven. Vannacht verblijft u in een Shukubo, een overnachting
in een Japanse tempel en u zult shojin ryori eten, een traditionele boeddhistische
keuken (vegetarisch). Overnachting in Eko-in (standaard). Met gemeenschappelijke badkamer.

 

DAG 14           Koyasan – Osaka ( o)

Om Koyasan volledig te beleven, raden wij u aan om mee te doen met het ochtendgebed.
Gewoonlijk start dit om 6.00u. U zult niet enkel de kans hebben om de monniken te zien bidden, maar u zult ook de binnenkant zien van de kamer waar er gebeden wordt. Na het ochtendgebed gaat u naar het shojin ryori ontbijt.

japan

Daarna vertrek naar Osaka en vrije dag om de stad te ontdekken. Bezoek er het kasteel van Osaka en het Floating Garden Observatory op de top van de iconische Umeda Sky Building met een indrukwekkend 360°-panorama over de stad, de haven en de zee. Vervolgens bezoek aan Dotonbori, een wijk die lang werd gelinkt aan Osaka’s entertainment district en de voormalige wijk van “plezier. Overnachting in het hotel Cross (standaard).

 DAG 15           Osaka –Brussel

Transfer naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar huis

 

overnachten in een ryokan

korte beschrijving : verblijf in een ryokan

Japan kent een lange traditie van gastvrijheid, die het best tot uiting komt in de traditionele gastverblijven : ryokans en minshukus, vaak door dezelfde familie sedert generaties uitgebaat. Zij bieden reizigers een kamer met tatami matten, een gemeenschappelijk bad en andere openbare delen, waar de bezoekers zich na het diner kunnen ontspannen in hun yukata (badjas verwant met de kimono). In een ryokan kamer staat een laag tafeltje en dunne comfortabele matrassen (futon) om op te slapen. Tegenwoordig is er vaak een TVtoestel, maar verder weinig comfort, wel steeds meer airconditioning. Dineren in een ryokan is meestal een feest. Verfijnde gerechten met een verfijnde presentatie.