Japan

individuele rondreis - Schrijf je nu in

individuele rondreis

   

m_183149

reisroute

Programma dag per dag:

DAG 1             Brussel Tokio

Vertrek vanuit Zaventem naar Narita Airport in Tokio.

DAG 2             Tokio

Pick-up door lokale gids na aankomst in de namiddag, transfer naar het hotel, inchecken. Vrije tijd.

Avondmaal en overnachting in Tokio.

m_183243

DAG 3             Tokio

Na het ontbijt vertrek voor een volledige dag besteed aan het bezoek van de Japanse megapolis Tokio. Tokio of ‘oostelijke hoofdstad’ is sinds 1868 de facto de hoofdstad van Japan. Het wordt als hoofdstad beschouwd omdat het de zetel is van de Japanse regering, het Keizerlijk Paleis er staat en het de woonplaats van de Japanse Keizerlijke familie is.

Eerst een bezoek aan de volkswijk van Asakusa met zijn Sensôji tempel. Aan de uitgang bevindt zich de Nakamise Shopping Arcade, een 200m lange winkelstraat.

Onmisbaar is een bezoek aan het prachtige Tokyo National Museum, het meest volledige en interessante museum van Japan.  Dit museum is gelegen in het Uenopark. Ueno telt verder een groot aantal boeddhistische tempels, zoals de Bentendo, gewijd aan de godin Benzaiten.  Stop in Akihabara, een van de grootste winkelgebieden ter wereld voor elektronische apparaten en computergoederen.

Overnachting in Tokio

 m_182679

DAG 4             Nikko

Vandaag daguitstap naar de stad Nikko (2u), met in de voormiddag een bezoek aan het Toshogu, een shintoschrijn waarvan sommige tempels deel uit maken van de UNESCO.

Het meer van Chuzenji is gelegen in de Bergen boven de stad Nikko. Het meer ligt aan de voet van Mount Nantai, de heilige vulkaan van Nikko, waarvan de eruptie 20 000 jaar geleden door een blokkade van de vallei het meer heeft doen ontstaan. Vlakbij ligt de Kegon waterval, de grootste waterval van Japan. Hij is niet zozeer beroemd om het spektakel als wel om het natuurschoon.

Overnachting in Tokyo.

 m_157049

DAG 5             Tokyo

’s Morgens bezoek aan het keizerlijk heiligdom Meji Jingû in klassieke Shinto stijl, toegewijd aan de hervormer van het moderne Japan. Daarna begeven we ons naar Omotesando, een boulevard in de speciale wijken Minato en Shibuya. De boulevard staat bekend als exclusieve winkelstraat waar internationale merken hun door beroemde architecten ontworpen flagship stores huisvesten.

m_182829

Vervolgens naar de wijk Shinjuku, het belangrijk zaken-en bestuurscentrum van Tokio. Het Station Shinjuku is één van de belangrijkste spoorwegstations in Tokio, waar iedere werkdag meer dan 3,60 miljoen mensen in- en uitstappen.

Daarna komt het plein van het keizerlijk paleis aan de beurt. Tot slot maken we een wandeling in de Ginza wijk en de buurt Odaiba.

Overnachting in Tokio.

 m_101089

DAG 6             Tokyo – Kamakura – Hakone

Vertrek naar de stad Kamakura (1.5u), de zetel van de militaire regering uit de 12e tot 14e eeuw, waar we de bronzen Daibutsu  ‘grote Boeddha’ van de Kôtoku-in tempel uit 1252 bewonderen.

Daarna  naar Hakone. Deze omgeving is gekend voor zijn zwavelbronnen en stoomgeiser. Het natuurgebied van Hakone is ook beroemd om zijn uitzicht op de Fuji, ’s werelds mooiste vulkaan. Ritje met de gondel met uitzicht op het blauwe water van het Ashi meer, de fumarolen van de Owakudani vallei en Mount Fuji.

Overnachting in Hakone, inclusief warmwaterbronnen van Onsen

m_130086

DAG 7             Hakone – Mount Fuji – Matsumo

Vandaag bekijken we de legendarische Mount Fuji vanaf het 5e station (1.5u). Dit is het laatste bezoekersstation en vanaf hier vertrekken de klimroutes naar de top. Mount Fuji is de hoogste berg van Japan met 3776 meter en is wereldberoemd doordat hij te zien is vanuit Tokyo.

m_183133

Verder naar Matsumoto in 3u. In het centrum van de stad staat het indrukwekkende kasteel Matsumoto. De zwarte toren van het kasteel, met zes verdiepingen en vijf daken, kent in Japan zijn gelijke niet.

Overnachting in Matsumoto

m_120032

DAG 8             Matsumoto –Takayama

Rit naar Takayama, een authentiek bergstadje met een oud centrum en gebouwen uit de 16e en 17e eeuw zoals ambachtshuizen, winkels, sakebrouwerijen en herbergen. Vooral in Kami Machi Street zijn deze typische gebouwen te vinden.

Bezoek aan Takayama Jinya, een voormalig overheidsgebouwtje, en Yatai Kaikan, een museum dat 4 van de 11 Yatai (soort paradewagentjes) tentoonstelt, die getrokken worden door de straten tijdens een processie voor een festival in oktober en in het voorjaar. In Sakurayama Nikkokan bekijken we de nagebouwde schrijnen en tempels uit Nikko.

Overnachting in Takayama

m_101272

DAG 9             Takayama- Kyoto

In de voormiddag gaan we op in de ochtendmarkt in het dorp van Takayama.

De historische dorpen van Shirakawago en Gokayama zijn drie Japanse dorpjes (Ogimachi, Ainokura en Suganuma) die sinds 1995 op de Unesco-Werelderfgoedlijst zijn ingeschreven. De dorpen liggen in een bergachtige streek die gedurende lange tijd afgesloten was van de rest van de wereld en die zich daardoor vrij onafhankelijk van de omliggende streken hebben ontwikkeld.

Ondanks de economische veranderingen zijn de dorpjes uitzonderlijke voorbeelden gebleven van de traditionele manier van leven die perfect aansluit bij de omgeving en de socio-economische omstandigheden.

Bezoek aan een traditionele Wada huis, waarna rit naar Kyoto (4u).

Overnachting in Kyoto
m_165371

DAG 10           Kyoto

Vandaag ontdekking van Kyoto. In de ochtend maken we een aangename wandeling over de paden in het vredevolle en mooie bamboewoud. Laat je verbazen door de schoonheid van duizenden kaarsrechte bamboestammen.

Een korte wandeling brengt ons bij Togetsukyo Brug. De brug steekt twee rivieren tegelijk over, de Hozu Rivier en de Katsura Rivier. Vervolgens gaan we naar het beroemde Gouden Paviljoen of Kinkakuji, een meesterwerk van harmonie waarvan de volmaakte schoonheid door Mishima bezongen werd. Het betreft een oorspronkelijke keizerlijke villa omgevormd in een zen-tempel na het overlijden in 1408 van Yoshimitsu.

Na de lunch verkenning van het Nijo Kasteel, waarvan de geschiedenis innig verweven is met deze van de shoguns. Nijo is terecht beroemd voor zijn harmonieus opgevatte gebouwen, zijn prachtige uma’s (schuivende panelen), zijn schilderijen en uitgestrekte tuinen.

Afsluitend bekijken we hoe kimono’s gemaakt worden in het Nishijin textielcentrum en daarna naar Gion district, een traditionele theaterbuurt.

Overnachting in Kyoto

m_143145

DAG 11           Kyoto

De dag begint met de Fushimi Inari-schrijn, de hoofdschrijn van de 40.000 schrijnen in Japan die zijn gewijd aan Inari, de godin van de rijst en welvaart.

De bergpaden die rond de schrijn lopen, hebben over de volledige lengte torii-poorten, Japanse tempelpoorten. Deze poorten zijn gedoneerd door individuele mensen en bedrijven; hun namen en de datum van schenking staan achterop.

Na een bezoek aan een Sake brouwerij, gaat het naar Mizudera “Pure Water Temple” , gekend voor het houten terrasdek dat boven de heuvelzijde uitsteekt. Van hieraf heb jein de herfst een mooi panoramisch zicht over de kerselaren en esdoorns in een zee van kleur.

m_182571

Vrije wandeling door de traditionele straatjes Sannenzaka en Ninenzaka.  Op de Nishiki Markt vind je traditioneel eten, zowel heel gek als heel lekker.

Overnachting in Kyoto

 

DAG 12           Kyoto – trein- Hiroshima

m_183027

Vertrek per Shinkansen-hogesnelheidstrein van Kyoto naar Hiroshima.

Bezichtiging van het A-park, een ontroerende ruimte die de verschrikking van de eerste atoombom (6 augustus 1945) oproept. De a-bomkoepel is het grimmige en enige overblijfsel dat gedeeltelijk stand heeft gehouden tegen de alles vernietigende kracht van de ontploffing en is als herdenkingsmonument blijven staan.

Bezoek aan het Peace memorial museum.

Daarna naar Miyajimaguchi, waar we de ferry nemen naar het eiland Miyajima. Bezoek aan het ‘drijvend’ heiligdom van Itsukushima. Zijn grote Torii met de voeten in de zee is één van de beroemdste uitzichten van het Land van de Rijzende zon.

Overnachting in Hiroshima

 m_182565

 

DAG 13           Hiroshima – trein – Osaka

Vertrek vanuit Hiroshima naar Osaka met Shinkansen-hogesnelheidstrein .

In Osaka maken we een stadstoer om de hypermoderne skyline van Osaka te ontdekken.

Naar Shinsaibashi & Dotombori ,een populaire shopping- en entertainmentbuurt.

We genieten van een indrukwekkend uitzicht vanop het Umeda Sky Building floating garden observatory.

Het kasteel van Osaka is een van de meest bekende kastelen van Japan. Het speelde een belangrijke rol in de vereniging van de verschillende regio’s van Japan in de 16de eeuw.

Afsluiting van de dag op de Kuromon Food Market.

Overnachting in Osaka

 m_105506

 

DAG 14           Nara

Daguitstap naar Nara.

Naramachi is het oude stadsgedeelte van de stad Nara. In deze straatjes vind je winkeltjes, restaurants, galerijen en typische huizen.

’s Morgens begeven we ons eerst naar het tempelcomplex Todaiji , waarvan de Grote Boeddhazaal het grootste Boeddhabeeld ter wereld herbergt.

Het Nara deer park werd in 1880 voor het publiek geopend en er leven meer dan 1000 sikaherten.

Daarna bezoek aan het Kasuga heiligdom, dat oorspronkelijk van de familie Fujiwara was, die Nara hielp stichten. De toegangsweg naar het oranjerode shintoheiligdom wordt geflankeerd door 3000 stenen, ijzeren, bronzen of houten lantaarns.

De buurt Naramachi is het oude handelscentrum, met vele goed bewaarde typische huisjes. Uit de Edo-periode.

Overnachting in Osaka

 m_181491

DAG 15           Osaka –Brussel

Transfer naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar huis

m_180895