Jordanië – Groepsreis in internationaal gezelschap

groepsreis internationale gezelschap - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Travelworld

Ontdek samen de kroonjuwelen van dit magische koninkrijk

Je ervaart een onweerstaanbare drang om op verkenning doorheen Jordanië te trekken, maar doet dit liever niet op eigen houtje? Hop dan aan boord van onze comfortabele tourbus met Engelstalige gids, die jou en je reisgezellen van diverse afkomst zorgeloos doorheen dit verleidelijke koninkrijk leidt. 

Je start je Arabische avontuur in de levendige hoofdstad Amman​, om al snel door te reizen naar Madaba, gekend voor z’n wereldberoemde mozaïeken. Aansluitend werp je vanaf Mount Nebo​ een panoramische blik over het Heilige Land, net zoals de Bijbelse Mozes dat ooit deed, waarna je over de verbluffende King’s Highway verder richting Wadi Musa tuft. Je verkent er de antieke UNESCO-stad Petra en z’n sprookjesachtige omgeving, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Nadien verlaat je onze wereld dan voor even, want in de woestijn van Wadi Rum waan je je eerder op de rode planeet Mars dan op Aarde. Vervolgens trek je naar de Dode Zee voor een dagje ontspanning aan het laagstgelegen meer ter wereld. Dankzij het hoge zoutgehalte drijf je hier op het wateroppervlak als een plank piepschuim. Nee hoor, we overdrijven heus niet! 

Via de Romeinse ruïnes van Jerash en de groene heuvels rond Ajloun maak je de cirkel rond en beland je opnieuw in Amman. Dit wordt je uitvalsbasis om de mythische woestijnkastelen in de buurt te ontdekken. Tenslotte eindig je je rondreis met een stadstour en afscheidsdiner in het kloppende hart van Jordanië: de hoofdstad Amman.

Tijdens deze groepsreis in internationaal gezelschap ontdek je niet alleen het allermooiste van Jordanië, maar maak je ook nog eens nieuwe vrienden voor het leven. 

Travelworld biedt deze reis aan als ‘Sit in Coach’, wat wil zeggen dat je je aansluit bij een internationaal gezelschap met Engelstalige gids.

Dag 1 Brussel – Amman

Vertrek van je vlucht naar Jordanië.

Bij aankomst op Queen Alia International Airport, de luchthaven van Amman, doorloop je de nodige luchthavenprocedures, zoals immigratie en het ophalen van je bagage. Onze lokale vertegenwoordiger assisteert je daarbij. Eens alle formaliteiten achter de rug zijn, brengt de bus je naar je hotel in Amman, de hoofdstad van Jordanië. 

Diner en overnachting in Amman: Gerasa Hotel **** (standaardkamer) of gelijkwaardig

 

Dag 2 Amman – Madaba – Mount Nebo – Wadi Musa

Ontbijt in het hotel. 

Deze ochtend beginnen we onze reis met een bezoek aan Madaba, bekend als het culturele epicentrum voor Byzantijnse en Umayyad-mozaïeken. Daarna trekken we verder naar Mount Nebo, een belangrijke berg op religieus vlak vanwege zijn rol in het Oude Testament. Volgens de Bijbel beleefde Mozes hier zijn laatste dagen en keek er wanhopig uit over het Beloofde Land, dat hij zelf nooit zou bereiken. Volgens de overlevering ligt het lichaam van Mozes hier begraven, maar dat is nog niet bewezen. Mount Nebo is al sinds de 4e eeuw na Christus een bedevaartsoord. Op de top van de berg werd er een kerk en een heiligdom opgericht om Mozes te eren. 

Lunch onderweg.

Over de panoramische King’s Highway rijden we verder tot aan Wadi Mujib, een spectaculaire 22 km brede canyon die ons op een fenomenaal uitzicht trakteert. In de namiddag bezoeken we verder nog Beida, ook wel “Little Petra” genoemd, om tenslotte in Wadi Musa in het hotel in te checken. 

Diner en overnachting in Wadi Musa: Petra Moon Hotel **** (standaardkamer) of gelijkwaardig

 

Dag 3 Petra

Ontbijt in het hotel. 

Vandaag staat volledig in het teken van een bezoek aan Petra, één van de nationale schatten van Jordanië en verreweg de bekendste toeristische attractie. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Petra stond toen al te boek om haar verfijnde cultuur, massieve architectuur en een ingenieus complex van dammen en waterkanalen. De historische stad pronkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort daarnaast ook tot de zeven nieuwe wereldwonderen. 

We bezoeken de rozerode stad, die in de Bijbel bekend staat als Sela. Maar liefst vijf eeuwen lang bleef de stad voor de wereld verborgen, tot ze in 1812 herontdekt werd. We sluipen Petra binnen doorheen een smalle kloof die uitmondt op de sprookjesachtige Schatkamer. Deze uit de zandstenen rotsen gebeitelde graftombe vergaarde naam en faam in de film “Indiana Jones and the Temple of Doom”. Met een gids verken je de oogverblindende site, die tal van oude monumenten herbergt.

Lunch in Petra.

Diner en overnachting in Wadi Musa: Petra Moon Hotel **** (standaardkamer) of gelijkwaardig

Dag 4 Wadi Musa – Wadi Rum – Dode Zee

Ontbijt in het hotel. 

Onze dag begint met een rit naar de woestijn van Wadi Rum, een magische plek die vaak als filmdecor gebruikt wordt in verschillende Hollywood-films die zich op de planeet Mars afspelen. Wadi Rum is tevens de thuisbasis van tal van nomadische bedoeïenenstammen en werd in de prehistorie al bewoond door de Nabateeërs. De kalmte van de woestijn zal je geest ongetwijfeld tot rust brengen en je gedachten even helemaal uitschakelen.

Start van de 2 uur durende jeepsafari in de woestijn van Wadi Rum, met een bezoek aan de Lawrence of Arabia Spring, de Khazali Canyon en de zandduinen.

Lunch, gevolgd door de transfer naar de Dode Zee.

Je eindigt de dag aan de Dode Zee​, waar je kan pootje baden in de mineraalrijke wateren, bekend om de therapeutische en helende eigenschappen. Dankzij het hoge zoutgehalte van het meer, blijf je zonder enige inspanning op het water drijven. Smeer je op het strand ook eens in met de befaamde Dode Zee-modder, die een reinigend en verjongend effect op je huid heeft. Leuk weetje: Je bevindt je hier op het laagste punt op Aarde, zo’n 400m onder zeeniveau!  

Vrije tijd om te genieten van de stranden van de Dode Zee en de zwembaden van je resort.

Diner en overnachting aan de Dode Zee: Ramada Resort by Wyndham Dead Sea **** (Standaardkamer) of gelijkwaardig

Dag 5 Dode Zee

Ontbijt in het hotel. 

Vandaag is het tijd om je te ontspannen in je resort aan de Dode Zee. ‘Dode Zee’ betekent in het Arabisch Al-Baḥr Al-Mayyit (“Zee des Doods”) en in het Hebreeuws Yam HaMelaẖ (“Zoutzee”). Vanwege het hoge zoutgehalte in het meer is er niets van leven mogelijk in z’n zilte wateren. Jaarlijks daalt het waterniveau in het meer trouwens nog steeds met ongeveer één meter. Verder vormt de Dode Zee ook een kruispunt van een aantal landsgrenzen, de ene al officiëler dan de andere. De oostelijke oever behoort tot Jordanië en de zuidelijke helft van de westelijke oever behoort tot Israël. De noordelijke helft van de westelijke oever ligt op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever en wordt sinds de Arabisch-Israëlische oorlog van 1967 door Israël bezet. De Jordaan, waaruit de Dode Zee bijna al haar water ontvangt, stroomt vanuit het noorden het meer in.

Lunch, diner en overnachting aan de Dode Zee: Ramada Resort by Wyndham Dead Sea **** (Standaardkamer) of gelijkwaardig

 

Dag 6 Dode Zee – Jerash – Ajloun – Amman

Ontbijt in het hotel. 

Vanaf de Dode Zee rijden we verder naar de oude stad Jerash, waar we de uiterst goed bewaarde ruïnes aantreffen die dateren van het Romeinse rijk. Dwaal door de zuilengalerijen, bewonder de tempels en het amfitheater en luister naar de vele verhalen over het verleden, gebracht door de deskundige gids. 

De volgende stop is Ajloun, een stad die vooral beroemd is omwille van zijn kasteel op een heuveltop, omringd door een prachtig landschap. De lokale bevolking maakt vaak gebruik van het weelderig groene landschap rond Ajloun om even het drukke stadsleven van Amman te ontvluchten. Bezoek aan het kasteel. 

Lunch in Ajloun. In de namiddag keer je terug naar Amman

Diner en overnachting in Amman: Gerasa Hotel **** (standaardkamer) of gelijkwaardig

 

Dag 7 Woestijnkastelen & Amman

Ontbijt in het hotel . 

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan de woestijnkastelen, stuk voor stuk prachtige voorbeelden van vroeg-islamitische kunst en architectuur. Ze zijn getuigen van een fascinerend tijdperk in de rijke geschiedenis van het land. Hun prachtige mozaïeken, fresco’s, steen en stucwerk en illustraties, geïnspireerd door Perzische en Grieks-Romeinse tradities, vertellen talloze verhalen over het leven zoals het was in de 8e eeuw. De woestijncomplexen, die kastelen worden genoemd vanwege hun imposante gestalte, dienden in werkelijkheid verschillende doelen, zoals karavaanstations, landbouw- en handelscentra, vakantiepaviljoens en buitenposten die verre heersers hielpen banden te smeden met de lokale bedoeïenen. 

Lunch onderweg. 

We bezoeken de kastelen van Amra, Kharranah en Azraq. Daarna keren we terug naar Amman voor een stadstour. 

Amman, de hoofdstad van Jordanië, is een fascinerende stad vol contrasten, gelegen in een heuvelachtig gebied tussen de woestijn en de vruchtbare Jordaanvallei. Het commerciële hart van de stad bulkt van de ultramoderne gebouwen, hotels, chique restaurants, kunstgalerieën, traditionele koffieshops en kleine ambachtswerkplaatsen. De buurten van Amman zijn divers en variëren volgens hun culturele en historische achtergrond, van de drukte van de markten in het centrum tot de kunstgalerieën van Jabal Lweibdeh en de moderne winkelwijk Abdali. 

Afscheidsdiner en hotelovernachting in Amman: Gerasa Hotel **** (standaardkamer) of gelijkwaardig

Dag 8 Amman – Brussel

Ontbijt in je hotel. 

Check out ten laatste om 12u. Transfer naar de luchthaven van Amman voor je terugvlucht naar huis.

We hopen dat je Jordanië verlaat met mooie herinneringen om nooit meer te vergeten en nieuwe vrienden gemaakt hebt voor het leven.