Lapland in groep – shortbreak

meerdere afreisdata 2023-2024 - Schrijf je nu in

Naar het Noorden van Finland in een 5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis,

vertrek op 3, 11 & 18 februari en 10 & 17 maart 2024

lapland noorderlicht

Een verblijf in een comfortabele chalet van een wildernislodge aan de rand van een meer staat garant voor een onvergetelijke Laplandervaring. De ligging is uitermate geschikt om het noorderlicht waar te nemen. U geniet van een sauna en hot tub aan de rand van het meer en maakt er kennis met de heerlijke lokale keuken. Tijdens uw verblijf zijn een selectie van dranken inbegrepen bij het diner. Als absoluut hoogtepunt ontdekt u de magie van sneeuw en ijs tijdens een diner in het Snow Village

lapland finland

GEZELLIGE WILDERNISLODGE

Deze wildernislodge telt slechts een 8-tal kamers die enkel door Asteria Expeditions klanten worden bezet. Hierdoor zijn de excursiegroepjes beperkt waardoor u een enorme meerwaarde ervaart. Het 5-daags programma is ideaal om even te ontvluchten en ten volle te genieten van de natuur en al het moois wat Lapland u zal bieden.

Programma

dag 1: (L + D)

Vertrek vanuit Brussel in de voormiddag richting de luchthaven van Kittilä per rechtstreekse Asteria Expeditions vlucht.

Aankomst in de loop van de voormiddag. Lunch bij aankomst en vervolgens wordt u voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken voor de duur van uw verblijf. De uitrusting bestaat uit een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Vervolgens wordt u per bus naar de wildernislodge gebracht waar u de komende dagen kennis zal maken met de rust en de pracht van de Lapse natuur.

Onderweg brengt u nog een bezoek aan een lokale rendierboerderij waar u een woordje uitleg krijgt over de rendieren en het leven op zo’n boerderij. Natuurlijk kan u er ook een kort ritje maken met een rendierslede.

Deze wildernislodge telt een aantal chalets waarin overnacht wordt. Elke chalet telt 2 à 3 kamers, een gemeenschappelijke ruimte met douche- en toiletfaciliteiten en een woonruimte met een aantal zetels en kitchenette. De hoofdchalet is de centrale plaats, hier is ook de keuken en de gezellige eetruimte voorzien. De saunahut is aan de oevers van een meer gelegen.

e lodge telt een aantal chalets waarin overnacht wordt
Iedere hut telt een 2 à 3-tal kamers, een gemeenschappelijke ruimte met douche- en toiletfaciliteiten en een gemeenschappelijke woonruimte met open haard

Dit verblijf in een dergelijke eenvoudige maar zeer comfortabele en gezellige wildernischalet is een ideale gelegenheid om eens tot uzelf te komen in een oase van rust. Bovendien is de noordelijke ligging en de afgelegen locatie ver weg van alle kunstlicht een ideale basis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voordoet.

Elke avond van uw verblijf kan u genieten van een typisch Finse en hout gestookte sauna (badkledij verplicht). Op de eerste dag van uw verblijf kan u ook genieten van de hot tub op het buitenterras. Hopelijk kan u genieten van een heldere sterrenhemel en het noorderlicht.

Tot slot wordt er voor de ganse groep een heerlijk 3 gangen diner bereid met koffie/thee. Tijdens het diner in de lodge zijn tafeldranken zoals water, frisdrank, wijn of bier inbegrepen.

Dag 2 (O + L + D)

Na het ontbijt in de hoofdchalet wacht u op voor een dag vol winters avontuur.

Indien de tracks het toelaten wordt er naar de Zweedse grens gereden
Even stoppen om te genieten van het mooie uitzicht en tijd om een fotootje te nemen

Na een korte instructieles vertrekt u op een lange sneeuwscootersafari in de wondermooie Lapse natuur. U rijdt met 2 personen op een sneeuwscooter langs diverse locaties in de natuur. Af en toe wordt er halt gehouden. Zo wordt er onder meer gereden naar de top van een van de vele heuvels in deze regio. Bij helder kan weer kan u er genieten van prachtige vergezichten. Onderweg kan u genieten van een lunch (duur: 6u).

In de vooravond worden de sauna en de hot tub opgewarmd en kan iedereen nagenieten van de belevenissen van de dag onder een open hemel.

Ondertussen wordt opnieuw een heerlijk 3-gangendiner bereid.

Ondertussen wordt opnieuw een heerlijk 3-gangendiner bereid
Tijdens een van de avonden zal uw gastheer of gastvrouw een woordje uitleg geven over het magische noorderlicht

Tijdens een van de avonden zal uw gastheer of gastvrouw een woordje uitleg doen over het magische noorderlicht. Na deze presentatie zal u het ‘hoe’ en het ‘wat’ van dit bijzondere natuurfenomeen beter begrijpen. De wildernislodge ligt ver weg van alle kunstlicht en is daarom een uitstekende locatie om vanaf het meer noorderlicht waar te nemen. Het noorderlicht is echter een natuurfenomeen en het al dan niet zien hangt af van vele factoren. Niettemin wordt vanaf deze locatie heel regelmatig noorderlicht waargenomen.

Dag 3 (O + L + D)

Ontbijt in de hoofdchalet.

Vandaag staat de dag in het teken van het ‘genieten’ van de natuur en de immense stilte rondom u.

Op het nabijgelegen meer kunt u samen met de gids aan ijsvissen doen. Bij het ijsvissen worden de technieken u getoond hoe er gevist wordt tijdens de wintermaanden en hoe een gat in het ijs gemaakt wordt.

Op een bevroren meer kan u de technieken van het ijsvissen onder de knie krijgen
Vervolgens maakt u een sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen rendierboerderij

Nadien kunt u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Vervolgens maakt u een sneeuwschoenwandeling en verkent u de wondermooie natuur rondom de lodge

Wildernislunch in een kota bij het kampvuur.

’s Avonds kan u opnieuw genieten van de sauna en hot tub.

Hierna geniet u opnieuw van een 3-gangen in de lodge. Tijdens het diner zijn tafeldranken inbegrepen.

Dag 4 (O + L + D)

Ontbijt in de hoofdchalet.

Vrije namiddag.

Per bus wordt u in de namiddag naar een lokale huskyboerderij gebracht. Bij aankomst staan de honden te huilen van ongeduld. De huskyherder zal u alles goed uitleggen hoe u een slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. U rijdt met 2 personen op een slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal onderweg geniet u van een hemelse stilte en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

Tijdens een bezoek aan een lokale huskyboerderij maakt u kennis met deze dieren

U maakt een mooie en lange tocht van maar 15 km (duur: 1u30). Voor en na de tocht is er tijd om foto’s te nemen van de honden en beantwoordt de huskyherder uw vragen. De lunch wordt ofwel in de lodge of op de huskyboerderij voorzien.

Na het bezoek aan de huskyboerderij wordt u naar het Snow Village gebracht. Dijt ijshotel is gelegen middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs.

Deze sfeervolle sneeuw- en ijsconstructie wordt elk jaar opnieuw opgebouwd en gesculpteerd waardoor ze over alle nodige hotelfaciliteiten beschikt. Vooral de Ice Bar, het Ice Restaurant en de sfeervol verlichte ijssculpturen zijn beslist het bezichtigen waard.

Tijdens een bezoek aan een lokale huskyboerderij maakt u kennis met deze dieren
Vooral de Ice Bar, het Ice Restaurant en de sfeervol verlichte ijssculpturen zijn beslist het bezichtigen waard

Korte rondleiding bij aankomst, gevolgd door een welkomstdrankje in de Ice Bar en een 3-gangendiner in het koude restaurant. Na het diner heeft u nog wat vrije tijd om de Ice Suites te bezichtigen en fotograferen alvorens u terugrijdt naar de lodge.

Dag 5 (O)

Ontbijt in de hoofdchalet, gevolgd door checkout en inleveren van de thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel per rechtstreekse vlucht Asteria Expeditions vlucht.

Verleng uw verblijf in Levi

U kan dit programma ook verlengen met een verblijf op individuele basis in het gezellige skidorpje van Levi (hotel, chalet, glazen iglo,…). U vindt de betere skipistes van Finland terug, alsook diverse restaurantjes en winkeltjes. Prijs te verkrijgen op aanvraag.

UW VERBLIJF IN DE LAKE LODGE, FINS-LAPLAND

De wildernislodge Lake Lodge is gelegen aan de rand van een meer gelegen nabij de Zweedse grens. Door de afgelegen en noordelijke ligging ver weg van alle kunstlicht is dit een ideale locatie om het noorderlicht te spotten. De wildernislodge bestaat uit kleinere chalets die rondom de hoofdchalet gelegen zijn. In deze centrale plaats is ook het restaurant en een gezellige zitruimte voorzien met open haard.

De wildernislodge bestaat uit kleinere chalets die rondom de hoofdchalet gelegen zijn

De wildernislodge telt een aantal chalets waarin overnacht wordt. Iedere chalet telt een 2-3 kamers, gemeenschappelijke doucheruimte en toilet-faciliteiten en gemeenschappelijke woonruimte met haard en zetels waar u tijdens de vrije momenten kan vertoeven. Alle kamers zijn voorzien van twin bedden waarvan sommigen samen kunnen geplaatst worden. De badkamers werden recent gerenoveerd. Voor families zijn er grotere kamers met extra stapelbed beschikbaar.

Rondom de hoofdchalet liggen een aantal gezellige chalets. U kan er gebruik maken van de gratis wifi, maar deze locatie nodigt eerder uit om eens ‘offline’ te gaan en volop te genieten van de prachtige natuur rondom de chalets. U kan er genieten van prachtige zonsopgangen of -ondergangen en heel wat activiteiten gaan door in de onmiddellijke omgeving van de chalets.

Verder beschikt het complex over een houtgestookte saunahut met hot tub aan de oevers van het meer gelegen. U kunt de sauna en hot tub gedurende uw verblijf meerdere avonden gebruiken. Voor jonsten zijn er sleetjes voorzien om te spelen rond de chalets.

RECHTSTREEKSE VLUCHTEN NAAR LAPLAND

IN SLECHTS 3U20 MET UW VOETEN IN DE SNEEUW

Onze troeven

  • Rechtstreekse vluchten in samenwerking met TUI Fly
  • Uitstekende vluchturen
  • Bagage gratis inbegrepen
    (1 x 20 kg ingecheckte bagage en 1 x 10 kg handbagage)
  • Gratis vervoer van skimateriaal *
  • Geen tijdsverlies door een overstap

Kies voor een van deze speciale afreisdata met rechtstreekse vluchten en start uw vakantie in alle comfort en zonder zorgen.