Lapland in groep 8 dagen

meerdere afreisdata 2023-2024 - Schrijf je nu in

Ontdekking van Lapland – Avonturenweek | 8 dagen

8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 31 december 2023 en 7, 14 & 21 januari en 11 februari 2024

Wil u kennis maken met het allerbeste wat Lapland te bieden heeft? Kies dan voor deze avonturenweek met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. U verblijft in Levi, één van de leukste en gezelligste dorpjes van Fins Lapland. Tijdens het 8-daags programma komen alle typische activiteiten aan bod en proeft u van de heerlijke lokale keuken. Verder bezoekt u ook het mooiste sneeuw- en ijshotel van Fins Lapland.

Alle excursies en uitstappen gaan door met een ervaren Nederlandstalige gids. Tijdens één van de avonden met een goede kans op het noorderlicht, krijgt u ook een noorderlichtpresentatie waarna u samen met u gids op zoek gaat naar het noorderlicht

programma

Dag 1: BRUSSEL – KITTILÄ – LEVI (L + D)

Vertrek vanuit Brussel in de vroege ochtend richting de luchthaven van Kittilä via een rechtstreeks vlucht of met een overstap in Helsinki.

Aankomst kort na de middag en transfer (15 min.) naar het skidorpje van Levi.

Lunch bij aankomst.

Bij aankomst in de vooravond bent u meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum van Levi en de skipistes liggen vlakbij. Vanuit het skidorpje kunt u tal van interessante excursies en safari’s maken.

In de namiddag wordt u uitgerust met de nodige warme thermische uitrusting (thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari). Deze kledij kan u behouden tot op het einde van het programma.

U verblijft in Levi in het gezellige Hullu Poro hotel
Het hotel beschikt over een buffetrestaurant waar ook het ontbijt geserveerd wordt

U verblijft in Levi in het gezellige Hullu Poro hotel.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Dag 2: SNEEUWSCOOTER (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Na een korte instructieles vertrekt u op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de dag wordt ook nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan.


Tijdens de sneeuwscootersafari zal u zo’n 35 km afleggen 

Vertrek voor een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken
Onderweg probeert u een vis aan de haak te slaan tijdens een partijtje ijsvissen

Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Tijdens 1 van de avonden zal uw gids een woordje uitleg doen over het magische noorderlicht. Na deze presentatie trekt u vervolgens te voet met uw gids op zoek naar een goed plaats om noorderlicht te observeren. Het noorderlicht is een natuurfenomeen en het zien er van hangt af van vele factoren. Afhankelijk van de voorspellingen zal de juiste avond ter plaatse meegedeeld worden.

Dag 3: HUSKY SAFARI en KOTA DINER (O + L + D)

Na het onbijt beleeft u één van de hoogtepunten van uw reis. Vanuit een nabijgelegen huskyboerderij maakt u een mooie huskysafari langsheen bossen en heuvels tussen wondermooie winterlandschappen. Eerst krijgt u instructies hoe u de slede dient te besturen. Hierna kan het avontuur van start gaan. De ene persoon zit in de slede, de andere persoon bestuurt de slede. Iedere slede wordt getrokken door 6-tal husky’s. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal.

Rond de middag wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht
Geniet van een mooie huskysafari langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen

Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. U maakt een tocht van 15 km (1u30). Voor of na de tocht wordt er ook nog een lunch voorzien op de huskyboerderij en kunt u luisteren naar de verhalen over het leven op de huskyboerderij. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de dieren en wordt u terug naar Levi gebracht (duur: 3u30).

Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet u van een Laps buffet waarbij allerlei lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen zoals ragout, gebraad en worsten op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef (korte transfer te voet).

Dag 4: SNEEUWSCHOENWANDELING (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

’s Morgens maakt u een begeleide sneeuwschoenwandeling in de natuur rondom van Levi. De tocht brengt u langs verharde paden en diepsneeuw. Bij een deugddoende kop warm bessensap geeft de gids onderweg uitleg hoe de natuur en de dieren overleven tijdens de koude wintermaanden (duur: 2u).

n de buurt van de rendierboerderij maakt u een mooie sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw
n de buurt van de rendierboerderij maakt u een mooie sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw

Lunchbuffet in het hotelrestaurant gevolgd door een vrije namiddag.

’s Avonds dinerbuffet in het hotelrestaurant.

Dag 5: RENDIER (O + L + D)

Na het ontbijt bezoekt u een lokale rendierboerderij per sneeuwscooter. De Sámi herder zal u verwelkomen en wat meer vertellen over de Sámi cultuur en het leven op de rendierboerderij tijdens de koffiebreak. U maakt een tocht van 1 km per rendierslede.

Tijdens een bezoek maakt u kennis met het leven op de rendierboerderij
Natuurlijk maakt u ook een tochtje van 1 km per rendier

In de namiddag kan u samen met uw gids een wandeling heuvelopwaarts maken. U wandelt naar een mooi uitzichtpunt. Bij helder weer kan u hier genieten van spectaculaire uitzichten op de wijde omgeving.

De lunch is voorzien in een panoramarestaurant. Voor wie wat minder goed te been is, wordt de skilift voorzien.

Korte transfer te voet naar een lokaal restaurant gekend voor z’n heerlijke steaks en uitgebreid vis- en zeevruchtenbuffet als voorgerecht. U geniet er van een 3-gangen diner. Bij uw steak kunt u zelf de saus en de aardappelbereiding kiezen en als dessert staat een heerlijke pannacotta op het menu.

Dag 6: VRIJE DAG (O + D)

ontbijtbuffet. Volledige dag vrije tijd. Ideaal om te skiën, langlaufen of om deel te nemen aan facultatieve activiteiten om zo uw programma te vervolledigen.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Dag 7: LEVI VRIJE DAG en SNOW VILLAGE (O + D)

Volledige dag vrije tijd. Ideaal om te skiën, langlaufen of om deel te nemen aan facultatieve activiteiten om zo uw programma te vervolledigen.

In de late namiddag wordt u met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is.

Het Snow Village is één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Laplands. U krijgt er een rondleiding en maakt ontdekt er prachtige ijssculpturen, Ice Rooms en Ice Suites, een heuse Ice Chapel, Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar waar u een welkomstdrankje zal worden aangeboden.

Het Snow Village is één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland
Geniet van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village

’s Avonds geniet u van een 3-gangendiner in het Ice Restaurant van het Snow Village. Een unieke ervaring. Na het diner wordt u per bus terug naar uw verblijfsplaats nabij Levi gebracht.

Overnachting in een Ice Suite – Optioneel

Overnachting in een Ice Room

Dag 8: LEVI – KITTILÄ – BRUSSEL (O)

Na het ontbijt inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check-out. Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

accomodatie

Hotel Hullu Poro ***+
Verblijf op basis van een gerenoveerde hotelkamer
met bad en balkon

Vertrek op zondagBezet door
1 pers.
Bezet door
2 pers.
Bezet door
3 pers.
31/12/23€ 3825€ 3085€ 2880
07/01/24€ 3100€ 2560€ 2405
14/01/24€ 3125€ 2585€ 2430
21/01/24€ 3150€ 2610€ 2455
11/02/24€ 3375€ 2835€ 2680


Hotel Hullu Poro ***+
Verblijf in een appartement met 2 aparte slaapkamers, woonruimte, kitchenette, sauna en 2 badkamers

Vertrek op zondagBezet door
4 pers.
Bezet door
5 pers.
Bezet door
6 pers.
31/12/23€ 3085€ 2890€ 2820
07/01/24€ 2560€2420€ 2100
14/01/24€ 2585€ 2445€ 2125
21/01/24€2610€ 2470€ 2150
11/02/24€ 2835€ 2695€2375

afbeeldingen, foto’s en reisroute zijn van Asteria Expeditions

RECHTSTREEKSE VLUCHTEN NAAR LAPLAND

IN SLECHTS 3U20 MET UW VOETEN IN DE SNEEUW

Onze troeven

  • Rechtstreekse vluchten in samenwerking met TUI Fly
  • Uitstekende vluchturen
  • Bagage gratis inbegrepen
    (1 x 20 kg ingecheckte bagage en 1 x 10 kg handbagage)
  • Gratis vervoer van skimateriaal *
  • Geen tijdsverlies door een overstap

Kies voor een van onze speciale afreisdata met rechtstreekse vluchten en start uw vakantie in alle comfort en zonder zorgen.