Lapland

individueel winter 2020-2021 - Schrijf je nu in

Winter in Fins Lapland  2020-2021

IMG_3728
individuele short break in het hoge noorden

Naar de sterrenhemel en misschien het noorderlicht kijken vanuit het comfort van uw eigen bed ? Met een huskyslede of een sneeuwscooter door het Lapse winterland suizen, Kerst vieren in het thuisland van de Kerstman, een rendierfarm bezoeken, een sneeuwschoenwandeling, verblijven in een traditionele blokhut, een glazen iglo of een huisje met een glazen dak,… in Lapland kan het allemaal.

b57526b6-ec0d-47fd-a243-5cdac99f4f4d-1

bekijk ons filmpje:

Arrangementen

Wij bieden uw meerdaagse arrangementen met focus op unieke ervaringen zoals het noorderlicht, een sledetocht met husky’s of rendieren, en zoveel meer…

Voor meer arrangementen of programma op maat contacteer ons.

IMG_3516

Mogelijke arrangementen op individuele basis:

 

 

Jeris Highlights of Lapland

8 dagen / 7 nachten in Jeris:

Ideaal voor families met kinderen

Hopen plezier voor avontuurlijke koppels of families op zoek naar een actieve vakantie in de sneeuw. Ontmoet in de prachtige Lapse natuur schattige husky’s, spring op een slede getrokken door een rendier, ervaar een opwindende sneeuwscootertocht, bezoek een heus sneeuwdorp en neem deel aan de zoektocht naar het Noorderlicht.
Hotel Jeris ligt slechts 45 minuten van de luchthaven van Kittilä. Het is een zeer comfortabel hotel met mogelijkheid om te verblijven in hotelkamers of blokhutten. De Jeris Spa met sauna en zwembad wachten op u.

 

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Hotel Jeris. Diner en overnachting in het hotel of in de gezellige blokhutten met douche, WC en sauna vlak bij Hotel Jeris.

Dag 2: Husky avontuur en Noorderlicht
Geniet van het mooie ontbijt voor uw vertrek naar de huskyboerderij. Daar kunt u kennis maken met de honden en krijgt u een korte rondleiding door de boerderij. Daarna maakt u een sledetocht van een 15 km met de honden (2 volwassenen per slede, kinderen in de slede van de gids). Na de lunch vertelt de gids u meer over het fascinerend natuurfenomeen: de aurora borealis en de wetenschap en de mythes rond dit verschijnsel. Diner in het hotel. Ga voor u gaat slapen zeker nog eens buiten om te genieten van de sterrenhemel en misschien het noorderlicht. Overnachting in een hotelkamer of blokhut.

Dag 3: Sneeuwschoenen en ijsvissen
Ontbijt in het hotelrestaurant. Vandaag start u met sneeuwschoenen, één van de oudste transportmiddelen van Lapland. Nadien wordt de lunch geserveerd in het hotel restaurant. Deze namiddag neemt uw gids u mee naar het meer waar u uw geluk kan uittesten tijdens het ijsvissen. Voor het diner kan u opwarmen  en relaxen in de sauna. Diner in het hotel. Later op de avond gaat u op uitstap met de Aurora Snow Train. U gaat op zoek naar het noorderlicht terwijl u rondrijdt in een verwarmde slede, onderweg wordt er gestopt voor warme drankjes en een snack bij het kampvuur. Overnachting in hotelkamer of blokhut.

Dag 4: Torassieppi Winter Village en rendieren
Na het ontbijt volgt een busrit van 10 minuten naar de rendierboerderij bij het Torasieppi Winter Village. U bezoekt het 100 jaar oude Lapse huis van een rendierhoeder die u alles vertelt over het leven van een rendier. U kan ook uw handigheid in het lassowerpen proberen en een kort ritje maken op een rendierslede in het Pallas-Ylläs nationaal park. Dan bezoekt u het verbazingwekkende Winter Village met zijn ijsrestaurant en bar en de indrukwekkende ijssculpturen. In het ijsrestaurant gebruikt u de lunch(als het weer het toestaat). Busrit terug naar het hotel. Vrije namiddag. Traditioneel diner rond het open vuur. Overnachting in het hotel/blokhut.

Dag 5: langlaufen en sneeuwscooter avontuur
Na het ontbijt gaat u langlaufen. De loipe start vlak bij het hotel en de gids zal u de basisbeginselen van het langlaufen bijbrengen. Lunch wordt geserveerd in het restaurant. In de namiddag ontmoet u de sneeuwscooter gids die u een briefing geeft over het rijden met een sneeuwscooter en over de veiligheidsmaatregelen. Dan is het tijd om de motoren te starten en de gids te volgen door de besneeuwde wouden, over bevrozen meren en moerassen. U legt ongeveer 30 km af met 2 volwassenen per sneeuwscooter. Diner in het hotelrestaurant.

Dag 6-7: Vrije dagen
Ontbijt in het hotelrestaurant. Tijdens deze vrije dagen worden de lunch en het diner geserveerd in het hotelrestaurant. U kan ook kiezen om een lunchpakket mee te nemen. U kan ontspannen in het hotel of gebruik maken van de Arctic Spa en de rooksauna of er op uit trekken met de sneeuwschoenen of langlaufski’s. De laatste avond wacht u een afscheidsdiner met Lapse specialiteiten in het hotel. Overnachting in het hotel/blokhut.

Dag 8: Afscheid
Ontbijt en dan is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Duur: 8 dagen / 7 nachten  
Vertrekdata: Elke zaterdag en zondag tussen 3/1 en 18/4/21
Prijs per persoon
3/1-19/3/21: € 1690
20/3-18/4/21: € 1480

inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä in aansluiting op lijnvluchten Finnair, 7 overnachtingen in vol pension(van diner dag 1 tot ontbijt dag 8), volledige thermische uitrusting(overall, sokken, laarzen, handschoenen, muts), 1 x inkom voor de Arctic Sauna World, programma zoals vermeld, 1 sneeuwscooter per 2 personen tijdens de sneeuwscootersafari, verzekering voor de sneeuwscooter met franchise van € 800/bestuurder, langlaufuitrusting en sneeuwschoenen voor 1 dag, een gekwalificeerde Engelstalige gids tijdens de excursies.

niet inbegrepen: internationale vluchten

meer info klik hier

9cc945c6-b286-4d4e-b598-3fce6fd9ae4b

 

aa4c98a2-ffa0-4d61-8b6c-241dc2a04410

Time out short break 

5 dagen / 4 nachten in Harriniva :

Husky en sneeuwscootersafari met overnachtingen

Speciaal kort pakket Zondag – Donderdag of Maandag – Vrijdag

Comfortabele accommodatie en goed Laps eten zijn de basiselementen van een succesvolle reis. De belangrijkste Lapse activiteiten – sneeuwscootersafari en huskysafari zijn inbegrepen – de rest kan u zelf nog invullen! Deze korte trip is ook geschikt voor beginners.

Dag 1 – Aankomst
Aankomst in de luchthaven van Kittilä, transfer naar Muonio. Overnachting in gezellige dubbele kamers of blokhutten met douche/WC in Harriniva, Jeris of Torasieppi. Diner in het hotel restaurant.

Dag 2 – Husky safari
Ontbijt in het hotel. De ochtend is vrij om zelf de omgeving te verkennen. In de namiddag maakt u kennis met de husky’s. De gids geeft uitleg over de hondenboerderij met wel 400 honden! Na rij- en veiligheidsinstructies start de husky safari (2 personen per slede, ongeveer 15 kilometer). Terugkeer naar het hotel. Sauna, diner en overnachting.

Dag 3 – Vrije dag
Ontbijt in het restaurant. Deze dag is vrij. U kan gaan skiën, een sneeuwschoenentocht ondernemen of een ander programma op voorhand bijboeken of aan de receptie (wildernis kookles, avond safari met rendieren om het Noorderlicht te zien,… Sauna, diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 – Sneeuwscooter safari
Ontbijt in het restaurant. ‘s Ochtends vrije tijd om op eigen houtje te gaan skiën of een andere activiteit bij te boeken. ‘s Middags ontmoet u de gids die u rij- en veiligheidsinstructies geeft voor de sneeuwscooter. De safari over bevroren meren en door besneeuwde bossen, toont u het prachtige gebied op zijn best. U rijdt ongeveer 30 kilometer, met 2 personen per scooter.  Na deze actieve dag wacht er een heerlijke sauna op u! Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 – Vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Prijs per persoon in dubbele kamer:
13/12-17/12/20, 21/3-18/4/21: € 685
3/1-19/3/21: € 755 

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers luchthaven Kittilä indien Finnair vluchten, 4 overnachtingen in dubbele kamer in Hotel Harriniva, Hotel Jeris of Torasieppi in half pension, dagelijks gebruik van hotelsauna tussen 17u en 19u (apart voor mannen en vrouwen). Sneeuwscootersafari (30km, 2 personen per scooter), husky safari (15km, 2 personen per team), thermische kledij. Verzekering voor de sneeuwscooter met eigen aansprakelijkheid voor max € 800. Een geldig rijbewijs is noodzakelijk voor het rijden met de sneeuwscooter.

niet inbegrepen: internationale vluchten

meer info klik hier

IMG_3731

 

 

Activiteiten in het hoge noorden:

Sneeuwschoenwandeling

U maakt een rustige sneeuwschoenwandeling in het nabijgelegen National Park Pallas. Een gids neemt je mee op een tocht door het park met de zuiverste lucht van Europa. Een picnic lunch is voorzien rond het haardvuur in een typische hut.

IMG_3476

 

220162ce-b158-4e89-b5ed-b8d26b21028f-1aurora excursie

op zoek naar het Noorderlicht met een gids

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

Sledetocht met husky’s

Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de slede in de sneeuw en de enthousiaste honden.

IMG_3547

IMG_3560


Rendiertocht

De rendierherder zal u wat meer vertellen over deze prachtige dieren. Natuurlijk staat ook een tocht met de slede op het programma.

IMG_3654

Sneeuwscootertocht

U wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken.

IMG_3532

Ijsvissen

De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. In deze periode van het jaar is de vis al heel wat actiever en is de kans reëel dat u werkelijk een vis zal vangen.

Langlaufen

Alle materiaal is voorhanden en na een korte uitleg kunt u zelf kennis maken met deze typische middelen van vervoer.

IMG_3510

Sauna

Tijd om te relaxen in de arctic spa met sauna, jacuzzi en een dip in het ijskoude water

IMG_3642

Type accommodatie:

Comfortabele hotelkamer

Aangenaam verblijven in een de warmte van een gezellig familiehotel in het centrum

IMG_3691

Gezellige chalet

Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. De accommodatie is ver weg van de stad gelegen aan een rivier, waar natuur centraal staat en hier is de kans groot om het wonderbaarlijke natuurfenomeen van het Noorderlicht waar te nemen.

IMG_3483

Iglo

Een overnachting in een iglo is een unieke ervaring! U slaapt in warme en comfortabele slaapzakken in een koude iglo. Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur constant met slechts enkele graden onder nul, terwijl het ‘s nachts buiten heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht, is er altijd een verwarmde ruimte beschikbaar.

IMG_3496

Aurora dome

U kan ook kiezen om in een glazen iglo te overnachten. Bij de standaard glazen iglo’s voor maximaal 3 personen beschikt kan u gebruik maken van de toiletfaciliteiten in een nabijgelegen gebouw. Deze unieke constructie laat u toe om vanuit uw bed de sterrenhemel te observeren en hopelijk ook het Noorderlicht.

IMG_3666

foto’s: www.baardmanfotografie.com