Lapland

individueel winter 2022-2023 - Schrijf je nu in

Winter in Fins Lapland  2022- 2023

IMG_3728
individuele short break in het hoge noorden

Naar de sterrenhemel en misschien het noorderlicht kijken vanuit het comfort van uw eigen bed ? Met een huskyslede of een sneeuwscooter door het Lapse winterland suizen, Kerst vieren in het thuisland van de Kerstman, een rendierfarm bezoeken, een sneeuwschoenwandeling, verblijven in een traditionele blokhut, een glazen iglo of een huisje met een glazen dak,… in Lapland kan het allemaal.

b57526b6-ec0d-47fd-a243-5cdac99f4f4d-1

bekijk ons eigen filmpje:

Arrangementen

Wij bieden uw meerdaagse arrangementen met focus op unieke ervaringen zoals het noorderlicht, een sledetocht met husky’s of rendieren, en zoveel meer…

Voor meer arrangementen of programma op maat contacteer ons.

IMG_3516

 

aa4c98a2-ffa0-4d61-8b6c-241dc2a04410

voorbeeld arrangementen:

Time out short break 

5 dagen / 4 nachten in Harriniva : van 11/12/22 tot 15/04/2023

 

Husky en sneeuwscootersafari met overnachtingen

Speciaal kort pakket Zondag – Donderdag of Maandag – Vrijdag

individueel verblijf met georganiseerde activiteiten

Comfortabele accommodatie en goed Laps eten zijn de basiselementen van een succesvolle reis. De belangrijkste Lapse activiteiten – sneeuwscootersafari en huskysafari zijn inbegrepen – de rest kan u zelf nog invullen! Deze korte trip is ook geschikt voor beginners.

Dag 1 – Aankomst
Aankomst in de luchthaven van Kittilä, transfer naar Muonio. Overnachting in gezellige dubbele kamers of blokhutten met douche/WC in Harriniva of Jeris. Diner in het hotel restaurant.

Dag 2 – Husky safari
Ontbijt in het hotel. De ochtend is vrij om zelf de omgeving te verkennen. In de namiddag maakt u kennis met de husky’s. De gids geeft uitleg over de hondenboerderij met wel 400 honden! Na rij- en veiligheidsinstructies start de husky safari (2 personen per slede, ongeveer 15 kilometer). Terugkeer naar het hotel. Sauna, diner en overnachting.

Dag 3 – Vrije dag
Ontbijt in het restaurant. Deze dag is vrij. U kan gaan skiën, een sneeuwschoenentocht ondernemen of een ander programma op voorhand bijboeken of aan de receptie (wildernis kookles, avond safari met rendieren om het Noorderlicht te zien,sauna. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 – Sneeuwscooter safari
Ontbijt in het restaurant. ’s Ochtends vrije tijd om op eigen houtje te gaan skiën of een andere activiteit bij te boeken. ’s Middags ontmoet u de gids die u rij- en veiligheidsinstructies geeft voor de sneeuwscooter. De safari over bevroren meren en door besneeuwde bossen, toont u het prachtige gebied op zijn best. U rijdt ongeveer 30 kilometer, met 2 personen per scooter.  Na deze actieve dag wacht er een heerlijke sauna op u! Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 – Vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Prijs per persoon in dubbele kamer:
Elke zondag of maandag in periode 11/12-16/12/22 en 1/1- 24/3/23 met verblijf in Harriniva of 1/1-14/4/232 met verblijf in Jeris

Prijs per persoon in dubbele kamer:
11/12-16/12/22, 19/3-15/4/23: € 705
1/1-17/3/23 : € 795
Single toeslag: € 255

Toeslag vol pension: € 60/persoon

Korting 3de volw. op de kamer: € 60

Kinderen: 40 % kinderkorting 

Toeslag andere kamertypes/blokhutten op aanvraag

Inbegrepen in de prijs:  luchthaventransfers luchthaven Kittilä indien Finnair vluchten, 4 overnachtingen in half pension, dagelijks gebruik van hotelsauna tussen 17u en 19u (apart voor mannen en vrouwen). Sneeuwscootersafari (30km, 2 personen per scooter), husky safari (15km, 2 personen per team), thermische kledij.  Engelstalige gids tijdens de excursies, BTW en bijdrage Garantiefonds.

niet inbegrepen: internationale vluchten

IMG_3731

 

Tast of Lapland 5 dagen / 4 nachten

27/11- 22/12/22

Duik 100% in Lapland ! Geniet van de husky’s en de rendieren, maak een sneeuwscootersafari en beleef de typische Lapse winter. ’s Avonds ontdekt u de poolnacht op sneeuwschoenen en droomt u weg bij het kampvuur terwijl u wacht op dat magische fenomeen: het noorderlicht. 

Dag 1: aankomst
Aankomst in Kittilä en transfer naar het Harriniva hotel of Hotel Jeris in Muonio. Hier krijgt u thermische kleding ter beschikking. Diner en overnachting.

Dag 2: huskysafari en Arctic Sauna World
Na het ontbijt vertrekt u naar de husky boerderij, waar u een rondleiding krijgt en kennis maakt met superschattige puppy’s en de enthousiaste oudere dieren. Dan gaat u op een korte sledetocht (ongeveer 6 km) met de husky’s. De lunch gebruikt u in het hotel. In de namiddag ontdekt u de Arctic Sauna World in Jeris. Als u dapper genoeg bent waagt u zich in het het meer en probeert u het ijszwemmen dat bekend staat om zijn goede effecten op de gezondheid. Maar probeer zeker ook 1 van de 6 verschillende sauna’s. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 3: bezoek rendierboerderij en lunch ijsrestaurant/kota*
Ontbijt in het hotel. Op de rendierenboerderij komt u oog in oog te staan met deze iconische dieren, symbool van Lapland. U kan de rendieren voederen, een lapse lasso leren werpen en een korte sledetocht maken. Voor de lunch gaat u naar het ijsrestaurant of naar een traditionele kota (afhankelijk van het weer), waarna u terugkeert naar het hotel. Deze namiddag bent u vrij om de omgeving te verkennen of een bijkomende activiteit te boeken. Kerstdiner en overnachting in het hotel.

Dag 4: sneeuwscooters, sneeuwschoenen en kampvuur
Deze morgen staan er sneeuwscooters op het programma. Na een korte introductie, vertrekt u (2 personen per sneeuwscooter) voor een tocht van ongeveer 20 km. Voor de lunch keert u terug naar het hotel. Deze namiddag bent u vrij om de buurt te verkennen. Na het diner in het hotel, trekt u sneeuwschoenen aan en trekt u met een gids het bos in. Bij een kampvuur kan u genieten van een warm drankje terwijl u wacht om het noorderlicht te zien. Overnachting in het hotel.

Dag 5: vertrek
Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar Kittilä.

Harriniva Holiday Center of Hotel Jeris
Vertrekdata: elke zondag van 27/11-1/12/22 in Harriniva en 4/12,11/12 of 18/12 in Jeris.
Prijs per persoon in dubbele kamer: € 975, aankomst op 18/12 : € 1145
Single toeslag: € 235 
Korting 3de volw.: € 60
Toeslagen per kamer voor upgrade kamertype

Kinderen: 40 % kinderkorting

inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä indien Finnair vluchten, 4 overnachtingen in volpension, excursies beschreven in het programma, gratis koffie/thee gedurende de dag, Engelstalige gids tijdens de excursies, BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen.   

niet inbegrepen: vluchten

9cc945c6-b286-4d4e-b598-3fce6fd9ae4b

Best of northern lights

7 nachten – 8 dagen van van 1/1 tot 2/4/23

individueel verblijf met georganiseerde activiteiten

Droomt u ervan om het Noorderlicht te zien? Het is uiteraard wel een natuurfenomeen en het kan dus niet gegarandeerd worden, maar met dit programma is de kans dat u het ziet wel heel erg groot. Alle excursies starten om 20u30. Dus zijn de dagen vrij om te relaxen of eventueel dagactiviteiten bij te reserveren.

Dag 1 – Aankomst
Transfer van de luchthaven van Kittilä naar hotel Harriniva of Jeris. Van de receptie krijgt u een Northern Lights Alarm. Diner en overnachting.

Dag 2 – Aurora sneeuwscooter excursie
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen. ’s Avonds rijdt u per sneeuwscooter (2 personen per sneeuwscooter) naar de uitgelezen plaats om het noorderlicht te zien. Geniet van de heldere sterren en hopelijk het noorderlicht. Er worden warme dranken geserveerd. 

Dag 3 – Noorderlicht workshop en husky nacht avontuur
In de loop van de namiddag kan u kennis maken met de lokale gidsen die u alle informatie kunnen geven over de omgeving en de activiteiten. Zij zullen ook in een workshop het fenomeen van het noorderlicht toelichten. Vanavond brengt u een bezoek aan een huskyboerderij in de buurt. Kijk tijdens deze tocht van 9 km met de hondenslede uit naar een mooie aurora in de lucht.

Dag 4 – Rendier aurora ervaring
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Vanavond gaat u naar de lokale rendierboerderij. Daar neemt u een rendierslede waarmee u de donkere wildernis intrekt. Rond het kampvuur geniet u van een hete koffie en cake.

Dag 5 – Arctic Sauna World en Shamaan
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen of een extra excursie te boeken. Vanavond ontdekt u 4 verschillende soorten Finse sauna’s en maakt kennis met het winter zwemmen in het ijszwembad. Beide staan bekend om hun positieve effect op onze gezondheid. 

Dag 6 – Noorderlicht met sneeuwschoenen
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen.
Deze avond gaat u op sneeuwschoenen (één van de meest traditionele manieren van transport in Lapland) het bos in, weg van de lichtpollutie. Warme drankjes zijn voorzien.

Dag 7 – Afscheidsdiner en Aurora Snow Train
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Deze avond is het afscheidsdiner met Lapse specialiteiten. Vanavond is de laatste kans voor de Aurora Borealis. Dan gaat u er op uit voor de laatste jacht op het noorderlicht. Dit keer neemt u plaats in de Aurora Snow Train, een verwarmde en overdekte slede getrokken door een sneeuwscooter. Het doorzichtige dak en de doorzichtige wanden geven u een perfect uitzicht. Onderweg geniet u van warme drankjes aan een kampvuur.

Dag 8 – Vertrek
Ontbijt, gevolgd door transfer terug naar de luchthaven van Kittilä.

HARRINIVA of JERIS
Duur: 8 dagen/7 nachten
Vertrekdata: elke zaterdag of zondag van 1/1 tot 2/4/23 in Hotel Jeris of Hotel Harriniva
Prijs per persoon:
1/1-17/3/22: € 1720
18/3-2/4/22: € 1500
Single supplement: € 420

Korting 3de volw. op de kamer: € 105
Upgrade naar Wilderness plus diners: € 16/persoon/nacht

upgrades naar andere kamertypes en blokhutten zijn mogelijk

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä in aansluiting op Finnair vluchten, thermische kleding, noorderlicht alarm, 7 overnachtingen in vol pension, dagelijks gebruik van de sauna, programma zoals vermeld, 4 dagen huur van sneeuwschoenen of langlauf ski’s. BTW en bijdrage Garantiefonds reizen.

niet inbegrepen: vluchten

IMG_3666

Activiteiten in het hoge noorden:

Sneeuwschoenwandeling

U maakt een rustige sneeuwschoenwandeling in het nabijgelegen National Park Pallas. Een gids neemt je mee op een tocht door het park met de zuiverste lucht van Europa. Een picnic lunch is voorzien rond het haardvuur in een typische hut.

IMG_3476

aurora excursie

op zoek naar het Noorderlicht met een gids

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

Sledetocht met husky’s

Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de slede in de sneeuw en de enthousiaste honden.

IMG_3547
IMG_3560


Rendiertocht

De rendierherder zal u wat meer vertellen over deze prachtige dieren. Natuurlijk staat ook een tocht met de slede op het programma.

IMG_3654

U wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken.

Sneeuwscootertocht

IMG_3532

Ijsvissen

De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. In deze periode van het jaar is de vis al heel wat actiever en is de kans reëel dat u werkelijk een vis zal vangen.

Langlaufen

Alle materiaal is voorhanden en na een korte uitleg kunt u zelf kennis maken met deze typische middelen van vervoer.

IMG_3510

Sauna

Tijd om te relaxen in de arctic spa met sauna, jacuzzi en een dip in het ijskoude water

IMG_3642

Type accommodatie:

Comfortabele hotelkamer

Aangenaam verblijven in een de warmte van een gezellig familiehotel in het centrum

IMG_3691

Gezellige chalet

Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. De accommodatie is ver weg van de stad gelegen aan een rivier, waar natuur centraal staat en hier is de kans groot om het wonderbaarlijke natuurfenomeen van het Noorderlicht waar te nemen.

IMG_3483

Iglo

Een overnachting in een iglo is een unieke ervaring! U slaapt in warme en comfortabele slaapzakken in een koude iglo. Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur constant met slechts enkele graden onder nul, terwijl het ’s nachts buiten heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht, is er altijd een verwarmde ruimte beschikbaar.

IMG_3496

Aurora dome

U kan ook kiezen om in een glazen iglo te overnachten. Bij de standaard glazen iglo’s voor maximaal 3 personen beschikt kan u gebruik maken van de toiletfaciliteiten in een nabijgelegen gebouw. Deze unieke constructie laat u toe om vanuit uw bed de sterrenhemel te observeren en hopelijk ook het Noorderlicht.

foto’s: www.baardmanfotografie.com