Lapland

individueel winter 2021-2022 - Schrijf je nu in

Winter in Fins Lapland  2021- 2022

IMG_3728
individuele short break in het hoge noorden

Naar de sterrenhemel en misschien het noorderlicht kijken vanuit het comfort van uw eigen bed ? Met een huskyslede of een sneeuwscooter door het Lapse winterland suizen, Kerst vieren in het thuisland van de Kerstman, een rendierfarm bezoeken, een sneeuwschoenwandeling, verblijven in een traditionele blokhut, een glazen iglo of een huisje met een glazen dak,… in Lapland kan het allemaal.

b57526b6-ec0d-47fd-a243-5cdac99f4f4d-1

bekijk ons filmpje:

Arrangementen

Wij bieden uw meerdaagse arrangementen met focus op unieke ervaringen zoals het noorderlicht, een sledetocht met husky’s of rendieren, en zoveel meer…

Voor meer arrangementen of programma op maat contacteer ons.

IMG_3516

 

 

aa4c98a2-ffa0-4d61-8b6c-241dc2a04410

voorbeeld arrangementen:

Time out short break 

5 dagen / 4 nachten in Harriniva : van 12/12/21 tot 15/04/2022

 

Husky en sneeuwscootersafari met overnachtingen

Speciaal kort pakket Zondag – Donderdag of Maandag – Vrijdag

individueel verblijf met georganiseerde activiteiten

Comfortabele accommodatie en goed Laps eten zijn de basiselementen van een succesvolle reis. De belangrijkste Lapse activiteiten – sneeuwscootersafari en huskysafari zijn inbegrepen – de rest kan u zelf nog invullen! Deze korte trip is ook geschikt voor beginners.

Dag 1 – Aankomst
Aankomst in de luchthaven van Kittilä, transfer naar Muonio. Overnachting in gezellige dubbele kamers of blokhutten met douche/WC in Harriniva, Jeris of Torasieppi. Diner in het hotel restaurant.

Dag 2 – Husky safari
Ontbijt in het hotel. De ochtend is vrij om zelf de omgeving te verkennen. In de namiddag maakt u kennis met de husky’s. De gids geeft uitleg over de hondenboerderij met wel 400 honden! Na rij- en veiligheidsinstructies start de husky safari (2 personen per slede, ongeveer 15 kilometer). Terugkeer naar het hotel. Sauna, diner en overnachting.

Dag 3 – Vrije dag
Ontbijt in het restaurant. Deze dag is vrij. U kan gaan skiën, een sneeuwschoenentocht ondernemen of een ander programma op voorhand bijboeken of aan de receptie (wildernis kookles, avond safari met rendieren om het Noorderlicht te zien,… Sauna, diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 – Sneeuwscooter safari
Ontbijt in het restaurant. ’s Ochtends vrije tijd om op eigen houtje te gaan skiën of een andere activiteit bij te boeken. ’s Middags ontmoet u de gids die u rij- en veiligheidsinstructies geeft voor de sneeuwscooter. De safari over bevroren meren en door besneeuwde bossen, toont u het prachtige gebied op zijn best. U rijdt ongeveer 30 kilometer, met 2 personen per scooter.  Na deze actieve dag wacht er een heerlijke sauna op u! Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 – Vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Prijs per persoon in dubbele kamer:
Elke zondag of maandag in periode 12/12-16/12/21 en 2/1-1/4/22 met verblijf in Harriniva of 2/1-15/4/22 met verblijf in Jeris en zondag in periode 2/1-1/4/22 met verblijf in Torassieppi.  
Prijs per persoon in dubbele kamer:
12/12-16/12/21, 20/3-15/4/22: € 685
2/1-18/3/22 : € 755 
Single toeslag: € 255

Toeslag vol pension: € 60/persoon

Kinderen: 40 % kinderkorting 

Inbegrepen in de prijs:  luchthaventransfers luchthaven Kittilä indien Finnair vluchten, 4 overnachtingen in dubbele kamer in Hotel Harriniva, Hotel Jeris of Torasieppi in half pension, dagelijks gebruik van hotelsauna tussen 17u en 19u (apart voor mannen en vrouwen). Sneeuwscootersafari (30km, 2 personen per scooter), husky safari (15km, 2 personen per team), thermische kledij. Verzekering voor de sneeuwscooter met eigen aansprakelijkheid voor max € 800. Een geldig rijbewijs is noodzakelijk voor het rijden met de sneeuwscooter.

niet inbegrepen: internationale vluchten

IMG_3731

 

Jeris Highlights of Lapland

8 dagen / 7 nachten in Jeris met vertrek op 19 of 26/12/21

Ideaal voor families met kinderen

individueel verblijf met georganiseerde activiteiten

Hopen plezier voor avontuurlijke koppels of families op zoek naar een actieve vakantie in de sneeuw. Ontmoet in de prachtige Lapse natuur schattige husky’s, spring op een slede getrokken door een rendier, ervaar een opwindende sneeuwscootertocht, bezoek een heus sneeuwdorp en neem deel aan de zoektocht naar het Noorderlicht.
Hotel Jeris ligt slechts 45 minuten van de luchthaven van Kittilä. Het is een zeer comfortabel hotel met mogelijkheid om te verblijven in hotelkamers of blokhutten. De Jeris Spa met sauna en zwembad wachten op u.

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Hotel Jeris. Diner en overnachting in het hotel of in de gezellige blokhutten met douche, WC en sauna vlak bij Hotel Jeris.

Dag 2: Husky avontuur en koekjes bakken
Geniet van het mooie ontbijt voor uw vertrek naar de huskyboerderij. Daar kunt u kennis maken met de honden en krijgt u een korte rondleiding door de boerderij. Daarna maakt u een sledetocht van een 9 km met de honden (2 volwassenen per slede, kinderen in de slede van de gids).( …) Lunch in het hotel. In de namiddag bakken we de traditionele Finse kruidenkoekjes. Diner in het hotel.

Dag 3: Sneeuwschoenen en elfen kota
Ontbijt. Vandaag start u met sneeuwschoenen, één van de oudste transportmiddelen van Lapland. En een ideale manier om de natuur te voet te verkennen. Nadien wordt de lunch geserveerd in het hotel restaurant. Daarna neemt de gids u mee naar een nabijgelegen typische “kota” waar u een eigen elf als aandenken maakt aan het open vuur. Het spekjes (marshmallows) roosteren is voorzien. Diner in het hotel.

Dag 4: Torassieppi Winter Villagerendieren en Aurora Snow Train
Na het ontbijt volgt een busrit van 10 minuten naar de rendierboerderij bij het Torasieppi Winter Village. U bezoekt het 100 jaar oude Lapse huis van een rendierhoeder die u alles vertelt over het leven van een rendier. U kan ook uw handigheid in het lassowerpen proberen en een kort ritje (3 km) maken op een rendierslede in het Pallas-Ylläs nationaal park.   Dan bezoekt u het verbazingwekkende WinterVillage met zijn ijsrestaurant en bar en de indrukwekkende ijssculpturen. In het ijsrestaurant gebruikt u de lunch(als het weer het toestaat). Busrit terug naar het hotel. Vrije namiddag. Diner in het restaurant. Later op de avond gaat u op uitstap met de Aurora Snow Train. U gaat op zoek naar het noorderlicht terwijl u rondrijdt in een verwarmde slede, onderweg wordt er gestopt voor warme drankjes en een snack bij het kampvuur. Terugkeer en overnachting in het hotel/blokhut.   Dag 5:  Sneeuwpret en sneeuwscooter avontuur “it’s snow time folks” Na het ontbijt  is er tijd voor de sneeuwschoenen, het langlaufen en rodelen. Kinderen kunnen onder begeleiding gebruik maken van de mini-sneeuwscooters. Lunch wordt geserveerd in het restaurant. In de namiddag ontmoet u de sneeuwscooter gids die u een briefing geeft over het rijden met een sneeuwscooter en over de veiligheidsmaatregelen. Dan is het tijd om de motoren te starten en de gids te volgen door de besneeuwde wouden, over bevroren meren en moerassen. U legt ongeveer 30 km af met 2 volwassenen per sneeuwscooter. Diner in het hotelrestaurant.
Dag 6: Bouwer of bakker ?
Ontbijt en lunch in het hotel. Vrije voormiddag. Deze periode vraagt om een feestelijke toets. Het bouwen en versieren van uw eigen peperkoekenhuisje in de namiddag hoort daarbij. Naargelang uw afreisdatum geniet u vanavond van het kerst- of oudejaarsdiner. U mag dan een bezoek van Santa (24/12) of aangepaste activiteiten (31/12) verwachten.     Facultatieve activiteit een bezoek aan Santa. Gedurende uw verblijf kan u met het gezin op de sneeuwscooterslede op zoek naar de hut van Santa. De elfjes leiden u ongetwijfeld op het goede pad. Een hartelijk welkom is verzekerd bij dit privébezoek. Volwassenen : € 110 ; kinderen € 66.   Dag 7: Vrije dag
Tijdens deze vrije dag kan u nagenieten in het hotel of nog een eigen activiteit binnen of buiten inplannen. Maaltijden worden geserveerd in het restaurant van het hotel.  Dag 8: Afscheid
Ontbijt en dan is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.   * Het programma wordt aangepast voor volwassenen zonder kinderen

Vertrekdata: 19 of 26/12/21 
Grootte groep: 2-22 personen.
Prijs per persoon in dubbelkamer 
€ 1770
€ 1105 voor kinderen 5-11 j. in de kamer met 2 volw.
Verblijf in een chalet op aanvraag
Single in hotelkamer: € 420
Upgrade 1ste of laatste nacht
naar een sneeuwiglo: € 60 per persoon
naar een aurora dome: € 120 per persoon(min. 2 pers.)

inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä in aansluiting op lijnvluchten Finnair, 7 overnachtingen in vol pension(van diner dag 1 tot ontbijt dag 8), volledige thermische uitrusting(overall, sokken, laarzen, handschoenen, muts), materiaal en activiteiten volgens programma , 1 sneeuwscooter per 2 personen tijdens de sneeuwscootersafari, verzekering voor de sneeuwscooter met franchise van € 800/bestuurder, een gekwalificeerde Engelstalige gids tijdens de excursies.

niet inbegrepen: internationale vluchten

9cc945c6-b286-4d4e-b598-3fce6fd9ae4b

Best of northern lights

7 nachten – 8 dagen van van 1/1 tot 15/4/22

individueel verblijf met georganiseerde activiteiten

Dag 1 – Aankomst
Transfer van de luchthaven van Kittilä naar hotel Harriniva of Jeris. Van de receptie krijgt u een Northern Lights Alarm. Diner en overnachting.

Dag 2 – Sneeuwscooter excursie
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen. ’s Avonds rijdt u per sneeuwscooter (2 personen per sneeuwscooter) naar de uitgelezen plaats om het noorderlicht te zien. Geniet van de heldere sterren en hopelijk het noorderlicht. Er worden warme dranken geserveerd. 

Dag 3 – Noorderlicht workshop en husky nacht avontuur
In de loop van de namiddag kan u kennis maken met de lokale gidsen die u alle informatie kunnen geven over de omgeving en de activiteiten. Zij zullen ook in een workshop het fenomeen van het noorderlicht toelichten. Vanavond brengt u een bezoek aan een huskyboerderij in de buurt. Kijk tijdens deze tocht van 9 km met de hondenslede uit naar een mooie aurora in de lucht.

Dag 4 – Rendier aurora ervaring
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Vanavond gaat u naar de locale rendierboerderij. Daar neemt u een rendierslede waarmee u de donkere wildernis intrekt. Rond het kampvuur geniet u van een hete koffie en cake.

Dag 5 – Arctic Sauna World en Shamaan
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen of een extra excursie te boeken. Vanavond ontdekt u 4 verschillende soorten sauna’s en leert u alles over de geschiedenis van de sauna traditie. Een lokaal drankje wordt geserveerd en een shaman voert een ceremonie uit om de krachten van de 4 elementen aan te roepen.  U geniet van een nachtelijke sauna, wat ontspanning en misschien een duik in het meer onder het noorderlicht.  

Dag 6 – Noorderlicht met sneeuwschoenen
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen.
Deze avond gaat u op sneeuwschoenen (één van de meest traditionele manieren van transport in Lapland) het bos in, weg van de lichtpollutie. Warme drankjes zijn voorzien.

Dag 7 – Afscheidsdiner en Aurora Snow Train
Overdag bent u vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Deze avond is het afscheidsdiner met Lapse specialiteiten. Vanavond is de laatste kans voor de Aurora Borealis. Dan gaat u er op uit voor de laatste jacht op het noorderlicht. Dit keer neemt u plaats in de Aurora Snow Train, een verwarmde en overdekte slede getrokken door een sneeuwscooter. Het doorzichtige dak en de doorzichtige wanden geven u een perfect uitzicht. Onderweg geniet u van warme drankjes aan een kampvuur.

Dag 8 – Vertrek
Ontbijt, gevolgd door transfer terug naar de luchthaven van Kittilä.

HARRINIVA of JERIS
Duur: 8 dagen/7 nachten
Vertrekdata: elke zaterdag of zondag van 1/1 tot 15/4/22 in Hotel Jeris en 1/1 tot 1/4/22 in Hotel Harriniva
Prijs per persoon:
1/1-18/3/22: € 1690
19/3-15/4/22: € 1480
Single supplement: € 420

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä in aansluiting op Finnair vluchten, thermische kleding, noorderlicht alarm, 7 overnachtingen in vol pension, dagelijks gebruik van de sauna, programma zoals vermeld, vrij gebruik van sneeuwschoenen en langlauf ski’s. Verzekering voor de sneeuwscooter 

niet inbegrepen: vluchten

IMG_3666

Activiteiten in het hoge noorden:

Sneeuwschoenwandeling

U maakt een rustige sneeuwschoenwandeling in het nabijgelegen National Park Pallas. Een gids neemt je mee op een tocht door het park met de zuiverste lucht van Europa. Een picnic lunch is voorzien rond het haardvuur in een typische hut.

IMG_3476

aurora excursie

op zoek naar het Noorderlicht met een gids

3dfbcb72-6097-4024-9a4c-282210eaf004

Sledetocht met husky’s

Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de slede in de sneeuw en de enthousiaste honden.

IMG_3547
IMG_3560


Rendiertocht

De rendierherder zal u wat meer vertellen over deze prachtige dieren. Natuurlijk staat ook een tocht met de slede op het programma.

IMG_3654

U wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken.

Sneeuwscootertocht

IMG_3532

Ijsvissen

De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. In deze periode van het jaar is de vis al heel wat actiever en is de kans reëel dat u werkelijk een vis zal vangen.

Langlaufen

Alle materiaal is voorhanden en na een korte uitleg kunt u zelf kennis maken met deze typische middelen van vervoer.

IMG_3510

Sauna

Tijd om te relaxen in de arctic spa met sauna, jacuzzi en een dip in het ijskoude water

IMG_3642

Type accommodatie:

Comfortabele hotelkamer

Aangenaam verblijven in een de warmte van een gezellig familiehotel in het centrum

IMG_3691

Gezellige chalet

Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. De accommodatie is ver weg van de stad gelegen aan een rivier, waar natuur centraal staat en hier is de kans groot om het wonderbaarlijke natuurfenomeen van het Noorderlicht waar te nemen.

IMG_3483

Iglo

Een overnachting in een iglo is een unieke ervaring! U slaapt in warme en comfortabele slaapzakken in een koude iglo. Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur constant met slechts enkele graden onder nul, terwijl het ’s nachts buiten heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht, is er altijd een verwarmde ruimte beschikbaar.

IMG_3496

Aurora dome

U kan ook kiezen om in een glazen iglo te overnachten. Bij de standaard glazen iglo’s voor maximaal 3 personen beschikt kan u gebruik maken van de toiletfaciliteiten in een nabijgelegen gebouw. Deze unieke constructie laat u toe om vanuit uw bed de sterrenhemel te observeren en hopelijk ook het Noorderlicht.

foto’s: www.baardmanfotografie.com