Namibië

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis in het Nederlands in 14 dagen

groep maximum 18 personen

Wilt u tijdens de groepsreizen in Namibië langs de droge Kalahariwoestijn reizen, trekken doorheen de witte zoutvlaktes van Etosha National Park, klimmen op de kleurige rotsformaties van Damaraland, ploeteren op de duinen van de Sossusvlei of flaneren op de Independence Avenue in Windhoek?

Reizen in groep naar Namibië is kiezen voor één van de mooiere natuurbestemmingen in zuidelijk Afrika. Dit uitgestrekte en dunbevolkte gebied is ook een van de veiligst bereisbare landen ter wereld. Het land heeft bovendien gemiddeld 300 dagen zon pet jaar waardoor je het hele jaar door op reis kan gaan naar Namibië.

DSC_6399

Dag 1: Frankfurt – Windhoek

Bus vanuit België, met verschillende opstapplaatsen, naar Frankfurt vanwaar u vertrekt met een nachtvlucht van Air Namibia.

Dag 2 :Windhoek – Kalahari

’s Ochtends komt u aan in Windhoek, zonder jetlag! Bij aankomst wordt u verwelkomd door de lokale gids. We rijden in zuidelijke richting naar de Kalahari. In de namiddag vertrekken we met open jeeps doorheen de rode duinen voor een aperitief bij zonsondergang.

Overnachting in Hotel Kalahari Anib Lodge of gelijkwaardig incl. Ontbijt en Diner

DSC_6263

Dag 3 tot 4: Kalahari – Namib woestijn

De reis gaat verder naar de Namib Woestijn. De volgende ochtend verkennen we de betoverende omgeving rond Sossusvlei, Dooivlei, Duin 45 en de Sesriem Canyon.

Overnachting in Hotel Taleni Desert Camp of gelijkwaardig incl. Ontbijt en Diner

_DSC4304

_DSC4265

Dag 5: Namib woestijn – Swakopmund

We rijden door de woestijn naar de Atlantische kust en komen aan in Swakopmund, een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. In de namiddag heeft u tijd om de stad te verkennen.

Overnachting in Hotel The Delight of gelijkwaardig incl. Ontbijt en Diner

DSC_6350

Dag 6: Swakopmund

In de vroege ochtend vertrekken we op zeesafari in Walvisbaai op zoek naar zeehonden, dolfijnen, pelikanen en flamingo’s. Geniet van verse oesters en een glaasje ‘fonkelwyn’ aan boord. De rest van de dag vrij voor ontspanning of optionele activiteiten zoals een quadtocht.

Overnachting in Hotel The Delight of gelijkwaardig incl. Ontbijt en Diner

DSC_4581

DSC_6457

Dag 7: Swakopmund – Damaraland

Vandaag vertrekken we vroeg naar Damaraland, Een ruw maar prachtig gebied in Namibië. We bezoeken een versteend woud met 280 miljoen jaar oude fossielbomen en rijden langsheen spectaculaire rotsformaties richting twijfelfontein. We beëindigen onze dag met een bezoek aan de ‘Organ Pipes’, zandsteenformaties in de vorm van orgelpijpen.

Overnachting in Hotel Damara Mopane Lodge of gelijkwaardig incl. Ontbijt en Diner

 DSC_6683

Dag 8: Damaraland – Palmwag

Na het ontbijt rijden we naar Palmwag, een kleine oase aan de Uniab rivier in het Noordwesten van Damaraland. In dit gebied leven de zeldzame woestijnolifanten.

Overnachting in Hotel Grootberg Lodge of gelijkwaardig incl. Ontbijt en Diner

DSC_6931

Dag 9: Palmwag

Vandaag rijdt u naar de Kunene regio, een afgelegen gebied ten zuiden van de Kunene rivier waar de Himba’s leven, één van de laatste stammen in Afrika die vasthouden aan hun traditionele levensstijl. In de namiddag ontmoeten we de Himba’s bij bezoek aan een traditioneel dorp onder begeleiding van een gids.

Overnachting in Hotel Grootberg Lodge of gelijkwaardig incl. Ontbijt en Diner

DSC_6675

Dag 10 tot 11: Palmwag – Etosha NP

Etosha Nationaal park is één van de grootste en belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. Zebra’s, springbokken, leeuwen, olifanten, giraffen,….en zoveel meer zijn hier talrijk aanwezig. Bij aankomst in de namiddag heeft u tijd om te ontspannen in de lodge. De volgende ochtend vertrekken we op safari in open jeeps voor een hele dag (inclusief picnic).

Overnachting in Hotel Toshari Lodge of gelijkwaardig  incl. Ontbijt en Diner

DSC_6828

DSC_7014

Dag 12 :Etosha NP – Erindi Game Reserve

Dit reservaat is beroemd voor zijn hoge concentratie aan wild.

Overnachting in vol pension in Erindi Private Game Reserve

DSC_7231

Dag 13: Erindi Game Reserve – Windhoek

Relaxte voormiddag vooraleer we naar de luchthaven van Windhoek vertrekken. Nachtvlucht met Air Namibia van Windhoek naar Frankfurt.

IMG_0049

Dag 14:Aankomst Frankfurt

Bus naar België met verschillende afstapplaatsen.