Oost-Canada

selfdrive rondreis - Schrijf je nu in


EAST CANADA DISCOVERY

Rondreis per huurwagen vanuit Montreal in 15 DAGEN

Cityhoppen tussen de bruisende metropolen Toronto, Montrael en Quebec en een bezoek aan de Niagara watervallen.

DAG 1: AANKOMST TE MONTREAL

Bij aankomst, ophaling van de huurwagen en intrek in het hotel.

DAG 2 : MONTREAL


Voormiddag sightseeing tour in deze moderne stad: Mount Royal, Place Jacques Cartier, het Olympisch dorp, de beroemde winkelstraten, de kathedraal Notre-Dame,…


DAG 3-4: QUEBEC 260 KM.

Volg de St. Lawrence rivier door schilderachtige dorpjes, voorbij Trois-Rivières en Cap-de-la-Madeleine tot in Québec, la “Belle des Belles” en wellicht de meest Franse stad van Canada.

Tijd voor uitgebreid bezoek aan deze charmante stad met o.a. De Citadel, Terrasse Dufferin, Place Royale,… Plan ook een bezoek aan l’Ile D’Orleans en voorzie een uitstap naar Ste. Anne-de-Beaupréen de waterval van Montmorency. 

de excursie cruise op de st. Laurent is inbegrepen

DAG 5: QUEBEC – LES LAURENTIDES 380 KM.

Langs de oevers van de St.Lawrence en via Cap de la Madeleine tot Joliette om zo de groene, bosrijke streek van de Laurentides te bereiken. Neem tijd voor een gezellige pick-nick aan het water of maak een fikse wandeling in de omgeving van het hotel.

DAG 6: LES LAURENTIDES – OTTAWA 220 KM.

Voorbij Ste. Adèle mag een halte aan St. Jovite en Mont Tremblant zeker niet ontbreken. Op weg naar Ottawa kan u een lunch voorzien in het prestigieuse kasteel van Montebello. Bij aankomst te Ottawa, huidige hoofdstad van Canada, eerste verkenning van de stad.

DAG 7: OTTAWA

Een juweeltje qua stad: bezoek het Parliament en de aflossing van de wacht, het Museum van de Munt, ga op ontdekking in de gezellige kunstateliers langs “Le Rideau” en laat u onderdompelen in deze typisch “Britse” sfeer.

DAG 8-9: HUNTSVILLE (ALGONQUIN PARK) 355 KM.

Vandaag volgt u de Ottawa rivier door een prachtig merengebied tot Algonquin Provincial Park. Dit natuurgebied van bossen, rivieren en meren wordt ongetwijfeld uw favoriete “plekje” tijdens deze trip.

Rust, relax… Ontspanning. Geniet van een flinke wandeling of huur een kano of fiets en ontdek een stukje sublieme natuur, …

DAG 10: HUNTSVILLE – NIAGARA FALLS 325 KM.

Reis deze ochtend eerst naar het historische “Sainte-Marie Among the Hurons” in Midland. Volg de oevers van Lake Simcoe en ontdek die regio waar veel Vlamingen toendertijd een nieuwe thuis vonden. Via Hamilton richting Niagara Falls. Vanavond kan u het kleurrijk lichtspel bewonderen.

DAG 11: NIAGARA FALLS – TORONTO 130 KM.

Bezoek aan de Horseshoe Falls, the Bridal Vail Falls, maak een boottocht met de “Maid of the Mist” of wandel in de ‘tunnels’ onder de falls. Plan ook een bezoek aan het historische Niagara-on-the-Lake. Daarna doorreis langs de oevers van Lake Ontario naar Toronto.

DAG 12: TORONTO

Bezoek aan deze bruisende metropool: Ontario Place en de waterkant, de CN Tower, de New City Hall, het indrukwekkende Eaton Shopping Center, Casa Loma, het fascinerende Ontario Science Center en veel meer!

DAG 13 TORONTO- KINGSTON 260 KM.

Geniet van een laatste wandeling en reis verder naar het historische stadje Kingston. Bezoek het oude stadscentrum en Old Fort Henry. Bij Gananoque kan u boottrips maken in het gebied van de Thousand Islands.

DAG 14: KINGSTON – MONTREAL 250 KM.

Een stap terug in de Canadese geschiedenis, hiervoor houdt u halt te Morrisburg in “Upper Canada Village”. Verder via Cornwall naar Montréal voor een laatste overnachting.

DAG 15: VERTREK UIT MONTREAL

Tijd voor een korte sightseeing tour, wat shopping en daarna op weg naar de luchthaven. Afgifte van de wagen en terugreis of eventueel verlenging naar keuze.

route