Pinxtos in Bilbao & San Sebastian

individueel verblijf - Schrijf je nu in

6-daagse rondreis in Bilbao & San Sebastian: gastronomische traditie in het Baskenland

Dag 1 : Brussel – Bilbao

 
Vlucht van Brussel naar Bilbao. Transfer naar hotel Barcelo Bilbao Nervion**** en overnachting.
 

Dag 2 : Bilbao

 
Ontbijt. Individueel bezoek aan het Guggenheim Museum. Er wordt een ingangsticket met audiogids klaargelegd aan de receptie van het hotel. Het Guggenheim Museum is één van de meest bezochte musea in Spanje. Naast moderne en hedendaagse kunstwerken van onder andere Picasso, Miro en Dali trekt vooral het indrukwekkend gebouw – ontworpen met een mix van materialen zoals titanium, glas en kalksteen – de aandacht. In de namiddag, individueel bezoek aan het historisch centrum Casco Viejo met tal van sfeervolle pleintjes en smalle straatjes. ’s Avonds individuele Pintxostocht doorheen Bilbao waar je in verschillende bars de befaamde Pintxos kunt proeven, de Baskische versie van de tapas.
 
Overnachting in hotel Barcelo Bilbao Nervion****.
 
 

Dag 3 : Bilbao

Ontbijt. Begeleide fietstocht doorheen Bilbao. In de namiddag individueel bezoek aan de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Europa. Vervolgens kun je met de kabelbaan naar de Artxanda heuvel van waaruit je een panoramisch zicht hebt op de stad.
 
 
 

Dag 4 : Bilbao – San Sebastian

Ontbijt. Transfer naar San Sebastian.
San Sébastian staat bekend als de meest gastronomische plek in Spanje. Er is geen enkel stad waar zoveel Michelinsterren per vierkante kilometer geteld worden. Lokale Spanjaarden genieten van het leven door mooie gerechtjes en heerlijke dranken met elkaar te delen. In de oude binnenstad vind je heel veel bars en restaurants. Dit is dan ook dé plek om te genieten van de heerlijke Baskische wijnen, verkoelende biertjes en natuurlijk de overbekende pinxtos. Pinxtos zijn kleine hapjes die in bars uitgestald staan. Voor deze hapjes betaal je in San Sébastian gemiddeld twee tot drie euro per stuk.
 

Overnachting in hotel Silken Amara Plaza****.
 

Dag 5 : San Sebastian

Ontbijt. Vandaag staat een begeleide wandeltocht in San Sebastian gepland, gevolgd door een pinxtostocht als diner.
 
 
Overnachting in Silken Amara Plaza****.
 

Dag 6 : San Sebastian – Bilbao – Brussel

Check-out en transfer naar de luchthaven van Bilbao voor uw terugvlucht Bilbao-Brussel.