Slovenië

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

slovenië

Als je op zoek bent naar die perfecte groene en veilige oase, dan ben je hier aan het juiste adres. Slovenië is het groene hart van Europa, waar iedereen iets voor zichzelf kan vinden. Het is moeilijk om elders zo’n kleine regio te vinden die zoveel te bieden heeft. Vier verschillende werelden worden gecombineerd die voelbaar zijn in cultuur, gastronomie en natuurwonderen. Of u nu houdt van het bewandelen van platgetreden paden of liever van deze paden afwijkt, u zult overal waar u gaat adembenemende schoonheid op maat vinden.

route slovenie

Dag 1: Brussel- Ljubljana                          

heenvlucht. Oppikken huurwagen en rit naar het hotel

 

Dag 2 : Ljubljana                 

Stadsbezoek aan de hoofdstad. Ljubljana, dat schrijlings op de rivier de Ljubljanica ligt, wordt gekenmerkt door pittoreske bruggen en een markt, ontworpen door de beroemde architect Jože Plečnik. De stad van de duizend evenementen is omgeven door parken en beschermde natuurgebieden. 

Ga naar het kasteel van Ljubljana en geniet van de eindeloze uitzichten. Het duurt slechts drie minuten met de kabelbaan of twintig minuten te voet om het kasteel te bereiken.

slovenia

Verken de talrijke galerijen en musea van Ljubljana of neem deel aan enkele van de meest interessante rondleidingen. Spring op een fiets en ontdek de stad vanuit een ander gezichtspunt. Of leer over de smaken van Ljubljana tijdens een begeleide gastronomische stadstour.

 

Tivoli park  Geniet van wat openluchtrecreatie tussen de landelijke gazons, weilanden, rozentuinen en beboste gebieden van Tivoli Park.

dag 3 en 4: Bled en het meer

Bled, de meest populaire badplaats in Slovenië, wordt gekenmerkt door zijn iconische kerktoren en middeleeuws kasteel aan het gletsjermeer van Bled. Met de toren die oprijst vanaf het rotseiland, het fort dat uitkijkt over een rotsachtige klif en bergen die het decor vormen voor deze bergstad, trekt Bled toeristen uit alle lagen van de bevolking, maar vooral degenen die graag wandelen, fietsen, canyons, golfen , of paardrijden. Bezoek ook 1,6 km lange Vintgar kloof.

slovenië

slovenië

 

 

dag 5 en 6: Triglav national park

Bohinj ligt op een schilderachtige plek aan de voet van de Julische Alpen, in de buurt van het pittoreske meer van Bohinj. Het gebied staat nog steeds bekend om zijn drie bekende archeologische vindplaatsen, musea en fietsroutes naar het meer. Voor de meesten omvat een vakantie in Bohinj bezoeken aan de omliggende natuurlijke attracties, waaronder weiden vol bloemen en een breder landschap dat op maat is gemaakt om te fietsen, klimmen, wandelen.

slovenië

Triglav national park

wandel door de alpine berghellingen en valleien van Triglav National Park, doorkruist met een uitgebreid netwerk van goed gemarkeerde, gemakkelijk te volgen en goed beveiligde paden. Het gebied beschikt over meer dan 7.000 km aan gemarkeerde paden. U kunt ontspannen door gemakkelijke wandelingen te maken door de bossen en langs de oever van het meer, of door langzaam door weelderige weiden langs pittoreske dorpjes te rijden. Meer ervaren wandelaars kunnen zich wagen op langere en veeleisendere paden die naar de torenhoge toppen leiden.

slovenië
slovenië

De Vrsic  bergpas tussen Kranjska gora en Trente is een echte aanrader!

dag 7- 8 : Bovec en de Soca rivier

In het noordwestelijke deel van Slovenië kan je het hele jaar door een scala aan sporten en andere buitenactiviteiten doen. De toppen van de Julische Alpen vormen een prachtig decor voor elke Bovec-tour, terwijl de nabijgelegen gletsjermeren, hellingen en bossen dienen als een speeltuin voor spannende avonturen.

slovenië
slovenië
slovenië

Andere opties zijn een historisch pad dat inzicht geeft in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, evenals bunkers en loopgraven uit andere 20e-eeuwse conflicten

dag 9-10 : de kust

Rit richting de kust met onderweg bezoek van de tolmin kloof en de Skocjan grotten.

slovenië

Bezoek Piran, een mooi kuststadje, of vissershaventje Izola of ga luieren aan het strand. 

slovenië
slovenië
slovenië

Dag 11: terugvlucht

rit naar de luchthaven , inleveren huurwagen en terugvlucht naar huis