Actief Tanzania

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Live To Travel

Wat maakt deze reis bijzonder?

  • Kanovaren op Little Momela Lake
  • Het dorp Mto wa Mbu per fiets verkennen
  • Een natuurwandeling langs de Ngorongoro krater

Wie over een Tanzaniaanse safari praat, heeft het over het zien van grote kuddes gnoes, geeuwende nijlpaarden in waterpoelen of slapende leeuwen in bomen, en dat vanuit een robuuste 4×4. Tijdens deze 9-daagse reis laat u die wagen af en toe aan de kant. U strekt de benen tijdens een wandelsafari, een boomtopwandeling of een kratertocht, u verkent een plaatselijk dorp al fietsend en gaat kanovaren. Ideaal voor de actieve reiziger die het noorden van Tanzania op een andere manier wil ervaren!

Dag-tot-dag programma.

Dag 1: Aankomst in Arusha

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. U kan de omgeving verkennen of uitrusten in de lodge. 

Overnachting: African View Lodge • Halfpension

Dag 2: Kanovaren in Arusha Nationaal Park

Na het ontbijt rit naar Arusha Nationaal Park, waar u op wandelsafari gaat. Op deze manier neemt u het wildleven waar vanuit een ander perspectief. ’s Namiddags vaart u per kano op Little Momela Lake, de ideale kans om dieren langs de oever te observeren. Onderweg naar de lodge speurt u de horizon af op zoek naar wild. 

Overnachting: African View Lodge • Volpension

Dag 3: Wandel tussen de boomtoppen aan Lake Manyara

Rit naar Lake Manyara Nationaal Park, gelegen aan de voet van de Great Rift Valley. Voor of na de lunch maakt u met een lokale gids een korte wandeling door de boomtoppen van het park, op de Manyara Treetop Walkway. U maakt ook een safaririt in het kleine park, kijk vooral omhoog in de bomen, want Lake Manyara is bekend voor zijn boomklimmende leeuwen. 

Overnachting: Isoitok Camp Manyara, Rustic tent • Volpension

Dag 4: Couleur locale met Masai & fietsend door Mto wa Mbu

’s Ochtends ontmoet u uw Masai gids, die u meeneemt naar een traditionele boma voor een introductie tot de levenswijze en rituelen van de stam. Het ontbijt wordt gevolgd door een wandeling met uw Masai gids, waarbij u een beter inzicht krijgt in de natuurlijke medicijnen die ze dagelijks gebruiken. Na een traditionele lunch in Mto wa Mbu verkent u dit stadje per fiets. U rijdt er door een groene en vruchtbare omgeving, langs bananenplantages en boerderijen. Leer bij over de plaatselijke cultuur en ervaar het dagelijkse leven van Tanzania.  

Overnachting: Isoitok Camp Manyara • Rustic tent • Volpension

Dag 5: Richting Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt reist u verder naar de eindeloze vlaktes van de Serengeti, wereldberoemd voor de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s. U gaat op safari onderweg naar uw verblijfsplaats.  

Overnachting: Kenzan Tented Camp • Volpension

Dag 6: Safari’s door de eindeloze Serengeti

Vandaag geniet u van een volledige dag safari in het park, uw gids maakt zeker wel eens een stop aan de rock kopjes, gigantische rotsformaties die door katachtigen gebruikt wordt als observatiepost of schuilplaats. Optioneel kan u deze ochtend deelnemen aan een magische ballonsafari. 

Overnachting: Kenzan Tented Camp • Volpension

Dag 7: Wandelen langs de Ngorongoro kraterrand

Na het ontbijt trekt u opnieuw zuidwaarts. U geniet van een laatste safari in het park onderweg naar de Ngorongoro Conservation Area. U houdt halt op de rand van de krater. Hier neemt een lokale ranger u mee op natuurwandeling op de kraterrand. Tijdens deze 2 uur durende wandeling ontdekt u de diverse vegetatie van het gebied en ziet u in de verte de dieren op de kraterbodem. Vergeet uw verrekijker niet! Daarna rit naar de lodge in de Karatu Highlands. 

Overnachting: Baghayo Garden Suites • Volpension

Dag 8: Safari in de Ngorongoro krater

’s Ochtends rit naar de toegangspoort tot Ngorongoro, waarna u afdaalt naar de bodem van de krater voor een volledige dag safari. De krater is een ingestorte vulkaan met een diepte van 600m, waar het bulkt van de wilde dieren en vogelsoorten.  

Overnachting: Baghayo Garden Suites • Volpension

Dag 9: Vertrek vanuit Arusha

Op weg naar Arusha maakt u een stop om te lunchen. Indien de tijd dit toelaat, kunt u stoppen bij een lokale markt alvorens u naar de luchthaven gebracht wordt. U keert huiswaarts of kan uw safari verlengen met een strandverblijf op Zanzibar.