Andalusië in vogelvlucht

Individuele trip - Schrijf je nu in

8-daagse rondreis met huurwagen in charme hotels met bezoeken aan o. a. Granada, Cordoba, Sevilla, Jerez de la Frontera en Malaga.

Dag 1 : Brussel – Malaga – Granada (130 km)

 
Vlucht van Brussel naar Malaga. Ophalen van uw huurwagen en traject naar Granada. Installatie in hotel Hospes Palacio de los Patos****+. Bezoek aan de benedenstad met de kathedraal en de koninklijke kapel waar de praalgraven van de katholieke koningen ondergebracht zijn.
 
 

Dag 2 : Granada

 
Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het Moorse meesterwerk ‘Alhambra’. Het Alhambra is een prachtig stukje geschiedenis waar u ongedwongen kunt wandelen in een doolhof van paleizen, koninklijke verblijven en prachtige patio’s. Bezoek eveneens de royale tuinen met fonteinen en exotische bloemen en planten van het El Generalife, het vroegere buitenverblijf van de Nasridenkoning. In de namiddag kan u de Moorse wijk ‘Albaicin’ met zijn vele stille steegjes en pittoreske patio’s ontdekken.
 
 
 

Dag 3 : Granada – Cordoba (205 km)

 
Na het ontbijt, vertrek naar Cordoba, de parel van de rivier Guadalquivir. De gehele stad is door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het bekendste monument is ongetwijfeld de ‘Mezquita’ waar 2 godsdiensten verenigd zijn. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Ook de ‘Juderia’, de jodenbuurt is uitermate authentiek en sfeervol en bestaat uit witgekalkte huisjes, kleurige bloemen en sfeervolle patio’s. Overnachting in hotel Hospes Palacio del Bailio****
 
 

Dag 4 : Cordoba – Sevilla (150 km)

 
Na het ontbijt, traject naar Sevilla, hoofdstad van Andalusië. In de namiddag bezoek aan de wijk ‘Barrio Santa Cruz’ gebouwd op de fundamenten van de voormalige joodse wijk. Het is er bijzonder sfeervol met de vele witgekalkte huisjes, sinaasappelbomen, bloemen, pittoreske kerkjes, pleintjes en patio’s. Vervolgens staat het Park van Maria Luisa en Plaza de España op het programma. Dit park werd aangelegd ter gelegenheid van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling. Het is hier echt een paradijs met arcades, fonteinen en bruggetjes. Overnachting in hotel Hospes Las Casas del Rey del Baeza****
 
 
 

Dag 5 : Sevilla

 
Bezoek aan de kathedraal en de voormalige Moorse minaret de ‘Giralda’. De kerk is gigantisch en is de op twee na grootste ter wereld. De Giralda verwijst naar het Moorse verleden van het nu zo katholieke Spanje. El Patio de los Naranjos ligt naast de kathedraal en deze mooie tuin werd door de moslims gebruikt voor rituelen. Na de lunch ontdekking van het Real Alcazar met zijn Arabisch geïnspireerde paleisruimtes die in de loop der eeuwen aangepast werd aan de invloeden van verschillende stijlperiodes.
 
 

Dag 6 : Sevilla – Jerez de la Frontera (90 km)

Na het ontbijt, traject naar Jerez de la Frontera, ook wel de stad van de sherry genoemd. Installatie in hotel Villa Jerez****+.
 

Dag 7 : Jerez de la Frontera – Malaga

Na het ontbijt vertrek naar Ronda. Bewonder in Ronda de ‘Puente Nuevo’ de brug met 3 bogen die over het ravijn gespannen is en die het stadje in tweeën splitst. De arena voor stierengevechten is de oudste en één van de best bewaarde van heel Spanje. Vervolgens verder naar Malaga. Bij aankomst installatie in het hotel H10 Croma Malaga****+ of Molino Lario****

Dag 8 : Malaga – Brussel

 
Ontbijt in het hotel. Afleveren van uw huurwagen en terugvlucht Malaga-Brussel.
 
 
 
Programma van Imagine Travel