Spanje – Andalusië per trein

Individuele treinreis - Schrijf je nu in

Een 11-daagse rondreis per trein doorheen het zonnige zuiden van Spanje met verblijf in charme hotels.

Dag 1 : Brussel – Malaga

 
Vlucht naar Malaga en transfer naar uw hotel. U overnacht de volgende twee nachten in Barceló Malaga**** of Soho Boutique Bahia ***+.
 
 

Dag 2 : Malaga

 
Na het ontbijt in het hotel kan u Malaga verkennen. Deze stad wordt wel eens over het hoofd gezien, maar heeft echter heel wat te bieden. Bezoek onder andere het Moors Alcazaba, de indrukwekkende kathedraal en het Romeins theater. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in o.a. het Picassomuseum en het Carmen Thyssen Museum. ’s Avonds is het er ook heerlijk ronddwalen in de oude visserswijk.
 
 

Dag 3 : Malaga – Granada

 
Na het ontbijt in uw hotel neemt u vandaag de trein naar Granada. U overnacht de volgende twee nachten in hotel Catalonia Granada**** of Villa Oniria****. (transfer naar het station is niet inbegrepen)
 

Dag 4 : Granada

 
Vandaag hebben wij voor u een bezoek aan het Moorse meesterwerk Alhambra met gids voorzien. Het Alhambra is een prachtig stukje geschiedenis waar u ongedwongen kunt wandelen in een doolhof van paleizen, koninklijke verblijven en prachtige patio’s. Hierna kan u nog de Moorse wijk ‘Albaicin’ met zijn vele stille steegjes en pittoreske patio’s ontdekken.
 

Dag 5 : Granada – Cordoba

 
Na het ontbijt in uw hotel neemt u vandaag de trein naar Cordoba, de parel aan de rivier Guadalquivir. U overnacht de volgende twee nachten in Soho Boutique Cordoba**** of Macia Alfaros****. (transfer naar het station is niet inbegrepen)
 
 

Dag 6 : Cordoba

 
De gehele stad is door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het bekendste monument is ongetwijfeld de ‘Mezquita’ waar 2 godsdiensten verenigd zijn. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Ook de ‘Juderia’, de voormalige joodse wijk, is uitermate authentiek en sfeervol en bestaat uit witgekalkte huisjes, kleurige bloemen en sfeervolle patio’s. Optioneel geleid bezoek mogelijk aan Cordoba (mits supplement).
 
 

Dag 7 : Cordoba – Sevilla

 
Na het ontbijt in uw hotel neemt u vandaag de trein naar Sevilla. U overnacht de volgende drie nachten in Catalonia Santa Justa**** of San Gil****. (de transfer naar het station is niet inbegrepen)
 
 

Dag 8 – 9 Sevilla

 
Na het ontbijt in uw hotel trekt u eropuit om Sevilla te ontdekken. Een van de blikvangers is de kathedraal en de voormalige Moorse minaret de ‘Giralda’. De kerk is gigantisch en is de op twee na grootste ter wereld. De Giralda verwijst naar het Moorse verleden van het nu zo katholieke Spanje. Daarnaast is ook het Real Alcazar, met zijn Arabisch geïnspireerde paleisruimtes en prachtige tuinen, beslist de moeite waard. Wandel ook zeker eens door de ‘Barrio Santa Cruz’, gebouwd op de fundamenten van de voormalige joodse wijk. Het is er bijzonder sfeervol met de vele witgekalkte huisjes, sinaasappelbomen, bloemen, pittoreske kerkjes, pleintjes en patio’s. Vervolgens kan u verder gaan naar het Park van Maria Luisa en Plaza de España. Dit park werd aangelegd ter gelegenheid van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling. Het grandioze Plaza de España is een halfcirkelvormig gebouw dat met typische materialen is afgewerkt. Optioneel geleid bezoek mogelijk aan Sevilla (mits supplement).

Dag 10 Sevilla – Malaga

 
Na het ontbijt keert u per trein terug naar Malaga. Overnachting in Barceló Malaga**** of Soho Boutique Bahia***+. (de transfer naar het station is niet inbegrepen)

Dag 11 Malaga – Brussel

 
Ontbijt in het hotel en vrije tijd tot uw terugvlucht naar Brussel. (transfer naar de luchthaven is niet inbegrepen)
 
 
Programma van Imagine Travel