Australië – Het wilde westen

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Live To Travel

Wat maakt deze reis bijzonder?

  • Door de desolate ruige natuur van het westen rijden
  • De prachtige onderwaterwereld van Ningaloo Reef
  • Kakadu’s rijke Aboriginal kunst en cultuur

Verken de adembenemende westkust van Australië, een reis per huurwagen van 20 dagen van Perth naar Darwin. Dit avontuur neemt u mee langs uitgestrekte, ongerepte stranden, het wonderlijke Ningaloo Reef en over de afgelegen, wilde landschappen van de Kimberley. Aanschouw een rijke onderwaterwereld, ervaar de diepgewortelde Aboriginal cultuur en beleef natuurwonderen zoals de Pinnacles en Shark Bay. Een ware ontdekkingstocht langs één van de meest ongetemde kustlijnen ter wereld.

 

Dag-tot-dag programma.

Dag 1: Aankomst in Perth en afreis naar Cervantes 250 km 3u

Pick-up van de huurwagen in Perth. Verlaat de stad in noordelijke richting naar het Nambung Nationaal Park, waar de woestijnsculpturen van Pinnacles gelegen zijn. Daarna gaat het verder naar Cervantes, de ideale locatie om te zwemmen, varen, windsurfen en verse kreeft te proeven.  

Overnachting: Pinnacles Edge Resort • Studio kamer 

Dag 2: De adembenemende landschappen van het Kalbarri Nationaal Park 380 km 4u30min

In Kalbarri Nationaal Park vindt u ravijnen, ruige kustkliffen en witte zandstranden. Kalbarri ligt daar waar de Murchison River uitmondt in de Indische Oceaan. Walvissen zwemmen met hun jongen langs de kust en u kunt dolfijnen zien spelen in de baai.  

Overnachting: Kalbarri Palm Resort • Palm studio 

Dag 3-4: Dolfijnen spotten in Shark Bay 400 km 5u

Verlaat Kalbarri en rijd richting Denham. Vervolg uw weg naar Monkey Mia, het centrum van de West-Australische Shark Bay en waar u wilde dolfijnen kan spotten. Er heerst een relaxte atmosfeer en natuurliefhebbers kunnen er een grote variatie aan diersoorten aanschouwen. 

Overnachting: RAC Monkey Mia Dolphin Resort • Garden view kamer 

Dag 5-6: Van Monkey Mia naar Coral Bay 520 km 7u30min

Coral Bay is een kleine nederzetting die door het Ningaloo Reef wordt afgeschermd van de Indische Oceaan. Ontdek het koraal en de vissen tijdens het snorkelen of vanuit een glasbodemboot. Misschien heeft u zelfs de mogelijkheid om te zwemmen met walvishaaien! 

Overnachting: Ningaloo Coral Bay Bayview • Bay lodge balcony kamer 

Dag 7-8: De prachtige watervallen van Karijini Nationaal Park 625 km 7u30min

Karijini National Park staat bekend om zijn kloven en prachtige watervallen. Er zijn wandelpaden voor beginners en gevorderden.  

Overnachting: Karijini Eco Retreat • Deluxe ecotent • Ontbijt  

Dag 9: De havenstad Port Hedland 395 km 5u30min

Port Hedland is een grote kustplaats op ongeveer 1.660 kilometer van Perth. Het is een ideale plek om te vissen, walvissen te spotten, krabben te vangen en schildpadden te zien nestelen. 

Overnachting: Hospitality Inn Port Hedland • Standaard kamer • Ontbijt 

Dag 10- 11: Broome, stad van de parelvissers 610 km 7u

Broome is uitgegroeid tot een smeltkroes van vele nationaliteiten. Bezienswaardigheden zijn Anastasias Pool, the Broome Court House, Chinatown, dinosaurusvoetsporen en Cable Beach.  

Overnachting: Seashells Resort Broome • 1 bedroom Spa Appartement  

Dag 12: Via Fitzroy River naar de Kimberley regio 395 km 4u

Steek de Fitzroy River over en reis via de Great Northern Highway verder naar de Kimberley regio. Vanwege de centrale ligging is Fitzroy Crossing een goede uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken.  

Overnachting: Fitzroy River Lodge • Motel kamer 

Dag 13: Halls Creek & Wolfs Creek Nationaal Park 290 km 3u

In Halls Creek kunt u de Chinese Wall en Old Halls Creek bezoeken, waar men aan het einde van de negentiende eeuw begon met goud zoeken. Ten zuiden van Halls Creek ligt het Wolf Creek Crater National Park, waar eeuwen geleden een meteoriet een krater van 50 meter diep en 850 meter breed achterliet.  

Overnachting: Kimberley Hotel Halls Creek • Deluxe kamer 

Dag 14-15: Purnululu (Bungle Bungles) National Paark 360 km 4u

Vanuit Halls Creek passeert u het Purnululu (Bungle Bungles) National Park. Verderop ligt Lake Argyle, het op één na grootste kunstmatige meer in Australië. Uit het meer steken 70 bergtoppen, waardoor het eruitziet als vreemde woestijnfjord. De volgende dag heeft u tijd om de omgeving te ontdekken. 

Overnachting: The Kimberley Grande • Terrace kamer 

Dag 16: Per kano of helikopter door de ravijnen van het Nitmiluk Nationaal Park 520 km 6u30min

De 13 ravijnen van Nitmiluk National Park werden 23 miljoen jaar geleden gevormd. U kunt het Katherine ravijn ontdekken per kano of helikopter.  

Overnachting: Contour Hotel Katherine • Standaard kamer 

Dag 17-18: Verkenning van Kakadu Nationaal Park 300 km 4u30min

Neem de Stuart Highway richting Darwin. Voorbij Pine Creek slaat u rechtsaf; deze Kakadu Highway zal u het National Park inleiden. Ontdek de Wetlands en de Aboriginal Art Sites. De Yellow Water Cruise in Cooinda en de Guluyambi Aboriginal Culture Cruise over de East Alligator River zijn aanraders. 

Overnachting: Mercure Kakadu Crocodile Hotel • Superior kamer  

Dag 19: De mystieke watervallen van Litchfield Nationaal Park 280 km 3u

In Litchfield zijn talloze watervallen die van de Tabletop Range naar beneden stromen. Er zijn ook regenwouden, magnetische termietenheuvels en historische plekken.  

Overnachting: Litchfield Outback Resort • Standaard kamer  

Dag 20: Einde van de reis in Darwin 100 km 1u

Voordat u naar Darwin rijdt kunt u het Litchfield Nationaal Park of het Territory Wildlife Park verkennen. ’s Avonds komt u in Darwin aan, de hoofdstad van de Northern Territory, waar u de huurwagen inlevert.