Citytrip Dublin & Belfast

individueel verblijf - Schrijf je nu in

7-daagse stedentrip naar Dublin & Belfast

Dag 1 : Aankomst in Dublin

Aankomst in Dublin (vlucht niet inbegrepen) en transfer naar uw hotel. Vandaag kan u de Hop on Hop off pass gebruiken en zo een eerste indruk krijgen van de Ierse hoofdstad. U kan de hop on hop off pass ook op een andere dag gebruiken.
 

Overnachting in het Ashling hotel of gelijkwaardig.
 

Dag 2 : Excursie Wicklow & Kilkenny

Vandaag staat een dagtrip vanuit Dublin naar Wicklow en Kilkenny op het programma. Deze dagexcursie brengt u tot in de Tuin van Ierland, want zo wordt County Wicklow genoemd. Deze prachtige kustregio ten zuiden van Dublin is een wandelparadijs en staat ook bekend om Glendalough, de 6de eeuwse kloosternederzetting. Vrije tijd voor lunch. Bezoek aan Kilkenny met z’n 12e-eeuws kasteel en brouwerijen. Het charmante stadje met z’n keienstraatjes en verborgen steegjes ademt Ierse gezelligheid uit.
 
 

Overnachting in Ashling hotel of gelijkwaardig.
 

Dag 3 : Van Dublin naar Belfast

Ontbijt en treinreis van Dublin naar Belfast.
Neem even de tijd om de sfeer van Belfast in u op te nemen en maken een wandeling doorheen het stadscentrum met z’n befaamde muurschilderingen. Stap binnen in het stadhuis, een iconisch gebouw uit 1906.

Overnachting in Ramada by Wyndham hotel of gelijkwaardig.
 

Dag 4 : Excursie naar Giant’s Causeway

Na het ontbijt gaat het richting Giant’s Causeway en Causeway Coast, UNESCO werelderfgoed en niet zonder reden. Dit spectaculair gebied is van groot geologisch belang. De zowat 40.000 karakteristieke basaltzuilen zorgen voor een dramatisch schouwspel dat tot veel legendes en verhalen heeft geïnspireerd. Vrije lunch.
 

Overnachting in Ramada by Wyndham hotel of gelijkwaardig.
 

Dag 5 : Titanic Belfast Experience

Ontbijt in het hotel. Ga langs de Maritime Mile richting Titanic Belfast museum en u voelt de geschiedenis van Titanic en het scheepskwartier binnensijpelen tot in de aderen. U passeert de helling waar de 269 meter Titanic te water werd gelaten. Wist u dat de helling met 22 ton zeep, olie en vet werd ingesmeerd hiervoor?

Het Titanic Belfast museum werd opgetrokken op de plaats van de scheepswerf waar het beroemde schip  en is uitgegroeid tot het belangrijkste Titanic-museum ter wereld. Het hoekige gebouw weerspiegelt de boeg van het schip en is met z’n 38 meter hoogte even hoog als de originele boeg.
Wie nog niet genoeg heeft van een museumbezoek kunnen we het Ulster Museum aanraden of misschien wilt u best eens weten hoe een gevangenis er binnenin uitzien? Dan moet u vast Crumlin Road Gaol bezoeken.
 

Overnachting in Wyndham by Ramada hotel of gelijkwaardig.
 

Dag 6 : Van Belfast naar Dublin

Na het ontbijt neemt u de trein terug naar Dublin. Indien u de Hop on hop off pass nog niet heeft gebruikt dan is dat nu het ideale moment. Vandaag kan u ook een van de vele bezienswaardigheden van Dublin bezoeken, zoals Trinity College en Book of Kells, Guinness Storehouse of St. Patrick’s Cathedral. In het Little Museum of Dublin keert u terug in de tijd en kan u ook meereizen in de geschiedenis van Ierland’s bekendste popgroep, U2.
 
 
Overnachting in het Ashling hotel of gelijkwaardig.
 

Dag 7 : Terugreis

Transfer van uw hotel naar de luchthaven van Dublin.