Marokko: Citytrip Marrakech

Individueel - Schrijf je nu in

5 daagse ervaring vol levendige kleuren, smaken, geuren, geluiden en unieke bezienswaardigheden in de okerstad Marrakech in Marokko

Prijzen en programma van Imagine Travel

Dag 1 : Brussel – Marrakech

Vertrek in Brussel. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in Riad Djemanna.

Dag 2 : Marrakech – bezoek aan de stad (o)

Ontbijt in het hotel. Afspraak met uw privégids voor de stadstour van Marrakech. De 2e keizerlijke stad na Fez. De stad werd in 1062 gesticht door Youssef Ibn Tachfine, de eerste koning van de dynastie der Almoraviden. Marrakech is vandaag de dag een zeer toeristische en aantrekkelijke stad vanwege de ambachten, het decor en de riads. Deze stad heeft ook een geschiedenis van meer dan 9 eeuwen. Zijn cultuur en geschiedenis zijn gevuld met verschillende dynastieën, veldslagen, stichtingen en culturele rijkdommen. Te bezoeken historische monumenten: het majestueuze silhouet van de Koutoubia (11e eeuw), vervolgens de Saadische graven (16e eeuw), het Bahia Paleis (19e eeuw) en de Wallen. Lunch ter vrije besteding (ter plaatse te betalen). Vervolg van het bezoek aan de Souks: dit zijn de ware economische longen van de rode stad, waar de ambachtslieden op vele terreinen nog de oude technieken gebruiken. Jemaa el Fna plein: Het levende hart van de stad, wereldwijd bekend om zijn voortdurende animatie. Terugkeer naar uw hotel of Riad.

Dag 3 : Marrakech – excursie naar het Atlasgebergte (o)

Ontbijt in het hotel. Afspraak met uw chauffeur/gids voor een prachtige excursie naar het dorp Asni, gelegen aan de voet van de Jebel Toubkal die culmineert op 4160 meter hoogte. Een indrukwekkend berglandschap. Een weelderige groene vallei die zich uitstrekt langs de wadi en kronkelt tussen de flanken van het Atlasgebergte. De berg Toubkal met uitzicht op kleine Berberdorpen en souks waar nog steeds ruilhandel wordt bedreven. Bezoek aan een ambachtelijke molen en theeproeverij bij de douar. Terug naar het hotel.

Dag 4 : Marrakech (o)

Vrije dag om de stad zelf verder te ontdekken of om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Dag 5 : Marrakech – Brussel (o)

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.