Cruises met de World Explorer

meerdere afreisdata 2024-2025 - Schrijf je nu in

Reisroutes & programma’s van Rivages du Monde

Programma vaarroute 2024

Klik op de titel om het programma in detail te bekijkenAprilMeiJuniJuliAugustusseptemberOktober
Madeira en de archipel van de Azoren29      
De hoogtepunten van Ierland 15     
De mooiste Noorse Fjorden 30     
De Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap  6    
Expeditie Spitsbergen   8   
Ijsland, de Faeröer en de Shetlandeilanden   28   
Expeditie van Groenland naar Canada    27  
Cruise op de Saint-Laurent     8 
Curaçao, Aruba, Colombia en Panama     30 
Panama, Columbia, Ecuador en Peru      9
Van Lima tot Valparaiso      17
Het Chileense Patagonië      24

Programma vaarroute 2025

Klik op de titel om het programma in detail te bekijkenAprilMeiJuniJuliAugustusseptemberOktober
Wonderen van het Iberisch schiereiland29      
De hoogtepunten van Ierland 6     
De mooiste Noorse Fjorden 29     
De Noorse Fjorden, de Lofoten en de Noordkaap  5    
Expeditie Spitsbergen   8   
De wonderbaarlijke Noordpool   18   
Varen rond Ijsland    30  
De Inuit-dorpen van Groenland     18 
Ijsland en Schotland     8 
Atlantische kusten van Portugal naar Kaapverdië      30
De Kaapverdische eilanden      11

Welkom aan boord van de World Explorer

De World Explorer is een modern, milieuvriendelijk, ruim en gezellig cruiseschip. De eigentijdse, warme en geraffineerde inrichting zorgt voor een onvergetelijke luxecruise-ervaring. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan dit schip de meest afgelegen havens bereiken, waardoor uitzonderlijke routes mogelijk worden.

Klik hier om het interactief plan van het schip te ontdekken

Concept Rivages du Monde

Rivages du Monde biedt een uniek cruiseconcept met kleine, intieme schepen die plaats bieden aan 28 tot 180 passagiers. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer en persoonlijke aandacht. De cruises hebben Nederlandstalige of tweetalige (NL-FR) begeleiding, waardoor alles, van het dagprogramma tot de excursies, toegankelijk is voor Nederlandssprekende passagiers. De focus ligt op culturele verrijking, met sprekers die inzichten delen over de bezochte bestemmingen. Daarnaast biedt Rivages du Monde innovatieve routes en all-inclusive pakketten, inclusief vluchten, transfers en volpension aan boord.

Een modern cruiseschip

De nagelnieuwe World Explorer werd in 2019 gebouwd op de scheepswerven van Viana do Castelo in Portugal. Het schip vaart trots onder Portugese vlag en knoopt weer aan met de eeuwenoude Portugese maritieme traditie, die de basis heeft gelegd voor tal van ontdekkingsreizen. Dankzij zijn geavanceerde technologie kan de World Explorer in alle veiligheid de meest extreme gebieden op aarde bereiken, tot aan de Noordelijke IJszee toe. Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens, zodat uitzonderlijke routes naar buitengewone locaties kunnen worden uitgestippeld.

Een modern cruiseschip

Een gezellig cruiseschip

Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het cruiseschip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving. Dankzij geavanceerde technieken kan de World Explorer in alle comfort en zonder risico’s de meest afgelegen streken op aarde bereiken en zowel langs prachtige kuststreken varen als oceanen oversteken. Het compacte formaat, de elegantie, de charme en de moderniteit van de World Explorer passen perfect bij de wens van Rivages du Monde om unieke momenten van samenzijn te bieden.

Een gezellig cruiseschip
 
 

Een milieuvriendelijk schip

Een ruim cruiseschip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De World Explorer is uitgerust met hybridemotoren, waardoor in de havens alle bewegingen kunnen worden uitgevoerd met een minimale uitstoot van broeikasgassen. De Rolls-Royce-motoren zijn geoptimaliseerd voor een zo zuinig mogelijke werking. Wanneer halt wordt gehouden in de buurt van de kust, kan het schip dankzij zijn nieuwe systeem voor dynamische positionering ter plaatse blijven zonder het anker uit te werpen. Zo worden de ecosystemen en het plantenleven onder water beschermd. Bovendien kan het evenwicht van het schip dankzij de nieuwe stabilisatortechnologie perfect beheerst worden, om ook op volle zee het verbruik te beperken. Aan boord wordt alles in het werk gesteld om verspilling tegen te gaan (waterverbruik, geen plastic voor eenmalig gebruik, voorraadbeheer enz.). Alle informatie wordt bovendien digitaal verspreid via beeldschermen, wat ook het papierverbruik beperkt. Op die manier beantwoordt de World Explorer ten volle aan de vereisten die tot de basiswaarden van Rivages du Monde behoren.

Een milieuvriendelijk schip
 

Een ruim cruiseschip

Met zijn compacte afmetingen (126 m lang, 19 m breed) heeft de World Explorer meer weg van een luxejacht dan van een megacruiseschip. Toch is het schip binnenin bijzonder ruim en aangenaam. De passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau. Alle kajuiten liggen aan de buitenzijde en bieden veel plaats. De meeste hebben een oppervlakte van meer dan 20 m² en beschikken over een bureau/salon met panoramisch uitzicht. Twee van de dekken op het schip zijn volledig ingedeeld in gemeenschappelijke zones. Op dek 4 bevindt zich het omvangrijke onthaal, dat toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een bibliotheek, een winkel en een buitendek, waar het heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend) en een verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee jacuzzi’s. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste voorzien.