Italië Emilia Romagna

individuele rondreis - Schrijf je nu in

De Smaken van Emilia-Romagna
 
8-daagse rondreis met (huur)wagen langs de hoogtepunten van Emilia-Romagna.

Tussen de rivier de Po, de Adriatische Zee en de Apennijnen ligt Emilia-Romagna, een vruchtbare Italiaanse regio met prachtige kunststeden: Bologna, de oudste universiteitsstad van Europa en Parma, de elegante kunst- en muziekstad. Drie middeleeuwse pelgrimsroutes doorkruisten ooit de streek, honderden kastelen liggen in de heuvels voor de Apennijnen en de keuken van Emilia Romagna is wereldberoemd, met talloze soorten pasta, parmezaanse kaas, parmaham en aceto balsamico.

Bologna.

bologna

Stadsbezoek Bologna

Na het ontbijt volgt een bezoek aan Bologna, de hoofdstad van Emilia Romagna, een welvarende en bruisende stad die dikwijls wordt overgeslagen door de toeristen die op weg zijn naar Firenze en Rome.

 

Geheel ten onrechte, zoals u zult merken. Deze stad heeft haar uitzicht verworven in de 17de en 18de eeuw toen 40 km lange arcaden in rode baksteen langs de straten werden gebouwd. We beginnen ons bezoek op de Piazza Maggiore, de grote markt van de stad. Deze vormt een erg mooi harmonisch geheel met de Piazza del Nettuno waarop een mooie fontein staat en de Piazza di Porta Ravegnana die twee hoge en scheve middeleeuwse torens herbergt. 

Bologna is min of meer het culinaire centrum van Italië. Trattoria’s, osteria’s en pasticceria’s weten zowel de Italianen als de toeristen te verleiden.  

Overnachting in Bologna

 

Strada dei vini e dei sapori

In de ochtend, bezoek aan het Ferrari museum.

De tocht gaat verder richting ‘strada dei vini e dei sapori’. Dit is ook het belangrijkste productie-gebied voor de Parmaham evenals Parmigiano kaas en Colli di Parma wijnen. Bezoek met uitgebreide degustatie aan de kaasmakerij.

Hierna tijd voor een bezoek aan Castello di Torrechiara en een wijdomein, uiteraard om te degusteren van heerlijke Italiaanse wijnen en te proeven er van lekkernijen.

Overnachting in Parma.

Stadsbezoek Parma

In de voormiddag bezoeken we de prachtige historische binnenstad van Parma. Adelijke geslachten zoals de Sforza’s, Farnese’s en Bourbon’s maakten van Parma een belangrijk artistiek centrum. Het absolute hoogtepunt van de Parmezaanse Renaissance is de kathedraal.

Wandeling in Sabbioneta, één van de belangrijkere kunstcentra van Lombardije. 

Nog een bezoek aan één van de producenten van Il Culatello di Zibello en heerlijk avondmaal.

overnachting in Parma.

Milaan

Verder naar Milaan voor een stadsbezoek. De rijke geschiedenis van de dynamische, prestigieuze metropool weerspiegelt zich in het gevarieerde artistieke en architecturale patrimonium zoals de gotische Duomo, de Galleria Vittorio Emmanuele II en het beroemde Teatro alla Scala. Legendarische namen als Leonardo da Vinci en Maria Callas zijn onlosmakelijk verbonden met Milaan. 

Het is ook een droombestemming voor wie houdt van mode, design en shoppen.

terugvlucht naar huis

Ferrara & omgeving

Ga op ontdekking langs de mooie pleinen, middeleeuwse straten en majestueuze paleizen van Ferrara. Ook een uitstap naar de Valli di Comacchio, een aaneenschakeling van lagunes in de Po-delta, behoort tot de mogelijkheden. Overnachting in uw hotel.

Reisroute, foto’s en afbeeldingen van imaginetravel en tailor made travel