Finland, Lapland

individueel - Schrijf je nu in

Avonturenweek rond het Inarimeer – Inari

Prijzen en programma van het Noorderhuis

multi-avonturenweek
goede kansen op noorderlicht
alle hoogtepunten van Lapland

Aan de oevers van het immense Inari meer, ligt het uiterst gezellige Inari Wilderness Hotel. Door deze ligging is dit de ideale uitvalsbasis om het noorderlicht te observeren. Tijdens deze zevendaagse avonturenweek beleef je alle highlights van Fins Lapland. Je ontmoet de rendieren, krijgt een adrenalinekick tijdens het sneeuwscooteren, ervaart de stilte tijdens het sneeuwschoenwandelen en trekt erop uit met de enthousiaste husky’s. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je bovendien de kans om drie avonden op zoek te gaan naar het noorderlicht. Perfect voor zij die gezelligheid en avontuur wensen te combineren.

Dag 1 Heenreis

Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het sfeervolle Inari Wilderness Hotel (ongeveer 45min-1u. Verwelkoming en verdeling van de thermische uitrusting.

Diner en overnachting in de gezellige kamers, appartementen of blokhutten.

Dag 2: Bezoek rendierboerderij en avondlijke sneeuwschoenwandeling

Vandaag bezoek je een authentieke rendierboerderij. De rendierherder vertelt enthousiast over het belang van deze dieren voor de Samen.

Duurtijd: 2u

Terugkeer naar het hotel voor sauna en lunch. In de namiddag ben je vrij.

Na het avondmaal trek je sneeuwschoenen aan en ga je met de gids naar een van de noorderlichtkampen. Daar kan je hopelijk onder het magische noorderlicht genieten van een warm drankje aan het kampvuur.

Duurtijd: 2,5u

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen

Vandaag maak je een wandeling met sneeuwschoenen door de prachtige besneeuwde bossen rondom het hotel. Met een beetje geluk kan je er loslopende rendieren tegenkomen. Onderweg wordt een wildernislunch bereid rondom een open vuur.

Duurtijd: 4u

De rest van de dag ben je vrij. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 Huskysledetocht en avondlijke sneeuwscootersafari

Transfer naar de huskykennel waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Daarna vertrek je door besneeuwde bossen en over het uitgestrekte Inarimeer (2 personen per slede – geen single mogelijk). Er wordt geregeld gestopt voor foto’s of een drankje om bij op te warmen.

Duurtijd: 3u (inclusief transfers)

Een heerlijke lunch staat na twee uur klaar bij terugkeer evenals de warmgestookte sauna.

Na het diner maak je een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht. De afstand varieert naargelang de weersomstandigheden en wanneer het noorderlicht zich laat zien, wordt er uiteraard een stop gemaakt.

Duurtijd: 2,5 

Dag 5: Sneeuwscootersafari en noorderlichtkamp

Met een ervaren begeleider maak je vandaag een uitdagende sneeuwscootersafari door de bossen en over bevroren meren (twee personen per scooter). Een heerlijke wildernislunch wordt bereid rondom open vuur.

Duurtijd: 4u

Na het diner staat er nog een avondlijke excursie op het programma. Je gaat hiervoor naar een sfeervol noorderlichtkamp aan de oever van het Inarimeer ver weg van alle lichtvervuiling. Dit creëert optimale omstandigheden om het noorderlicht te kunnen observeren bij gunstige klimatologische omstandigheden. Je neemt plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids zodat je kan genieten van de prachtige sterrenhemel en wie weet wel het noorderlicht.

Duurtijd: 2,5u

Dag 6 Initiatie crosscountry skiën

Vandaag zal je er samen met de gids op uit trekken met langlaufski’s ook wel bekend als crosscountry ski’s. Met deze brede ski’s doorploeg je de diepe sneeuw en verken je de bossen en bevroren meren.

Nadien kan je relaxen in de sauna, er zelf op uit trekken in de omgeving op sneeuwschoenen of langlaufski’s (€ 30 per persoon per dag) of inschrijven op een van de facultatieve activiteiten zoals ijsvissen per sneeuwscooterslede of langlaufen met een gids.

Optionele activiteiten
IJsvissen per sneeuwscooterslede

Neem plaats in de slede achter de sneeuwscooter van de gids en geniet van de prachtige vergezichten over het meer. Na het kiezen van een geschikte locatie zal er met een ijsboor en gat in het dikke ijs worden gemaakt. Vervolgens gooi je je vishengel uit en hopelijk vang je de lunch voor de middag.

Begeleid langlaufen – Inari Wilderness Hotel

Na het overlopen van enkele tips and tricks en een kort oefenrondje, voel je al snel hoe stevig je op de latten staat. Samen met een ervaren gids test je je skills uit in de omgeving van het hotel en kan je genieten van het prachtige landschap.

Dag 7  Terugreis

Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Ivalo. Terugvlucht naar Brussel.