West-Canada

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

  Nationale parken van West-Canada

 

IMG_71942

Bij deze individuele rondreis zit u zelf aan het stuur van uw huurauto of camper. Met een uitgebreid roadbook, brengt deze reis u langs de mooiste plaatsen van de Rocky Mountains.

Niets is zo makkelijk als reizen in de Canada. Je reist door een ander continent, maar onderweg heb je alle voordelen van de westerse wereld, uitstekende wegen, alle voorzieningen en een groot aanbod aan hotels, winkels en restaurants.

Bekijk hier het filmpje van onze eigen trip in de zomer :

 

Vancouver

Vlucht naar Vancouver, in het westen van Canada.  U pikt uw huurwagen op de luchthaven op en rijdt naar het hotel.

(Oppikken van een camper gebeurt de volgende dag pas)

Canada 002

Overnachting in hotel in Vancouver

Kelowna

U heeft de hele dag om de rit naar Kelowna ( 4u) af te leggen. Net buiten Vancouver ligt de historische site van Fort Langley. Het strategisch gelegen fort, tussen de Noordelijke Amerikaanse staten en de goudmijnen van Fraser Canyon, werd begin 19e eeuw gesticht als Britse handelspost.

In Kelowna, waar het klimaat warm en droog is,  krijgen we een eerste kennismaking met het rurale Canada en zijn we in dé wijnstreek van de regio. U kan wijnproeven of genieten van een wandeling rond het Okanagan meer.

DSCN8216

Overnachting in Kelowna

Mount Revelstoke

In het kleine spoorwegstadje vinden we ons eerste nationaal park: Mount Revelstoke.  De rest van de dag is er de tijd om in het park omhoog te rijden via  de Meadows in the sky parkway en een aantal wandelingen te doen of te genieten van de prachtige vergezichten. Van juli tot begin september staan de bergweiden van de Mount Revelstoke in bloei, hoog boven het stadje Revelstoke, een onvergetelijke aanblik. Hier groeien meer dan 100 soorten wilde bloemen, vooral rond de top.

Canada 074

Overnachting in Revelstoke.

 

Glacier National Park

Nog geen twee uur buiten Revelstoke vinden we het volgende nationaal park al: Glacier National Park. In dit park leert u iets over de spoorweggeschiedenis die Canada heeft gemaakt tot wat het nu is.  In het Glacier National Park bevinden zich prachtige ongerepte natuurgebieden met gletsjers, ruwe bergpieken, meren, mooie watervallen, bossen en weides met schitterende bloemen. In het park zijn ook vele zeldzame dieren te bespeuren zoals bevers, otters, berggeiten, dikhoornschapen en elanden.

IMG_69902

Yoho National Park

Even voorbij Golden  ligt Yoho National Park, het kleinste park  van de Canadian Rocky Mountain Parks World Heritage Site. We bezoeken er de majestueuze waterval Takakkaw Falls en het  prachtige Lake Emerald, waarvan de kleuren veranderen van smaragd naar turquoise. Ook dit park biedt ideale wandelgelegenheden.

IMG_70982

Canada 097

Later rijdt u Banff binnen, een stadje in het gelijknamige nationaal park.

Overnachting in Banff.

Banff National Park

U heeft twee dagen de tijd om één van de meeste bezochte plaatsen van Alberta en zelfs heel Canada te bezoeken.  Het Banff National Park is het oudste park van Canada en is een onderdeel van de Rocky Mountains en heeft een oppervlakte van 6641 km². Het nationale park van Banff, ook wel Parel van de Rockies genoemd, werd opgericht in 1885 en is UNESCO werelderfgoed dat jaarlijks acht miljoen bezoekers mag ontvangen.

In het park kan u optimaal genieten van de ongerepte natuur: gletsjers, bergen,  rivieren, en prachtige meren zoals lake Minnewanka. In dit park bestaat er de grootste kans om wilde dieren te spotten. Zo zijn er ongetwijfeld grizzlies en zwarte beren, elanden, wapiti herten en wie weet zelfs wolven te zien. Kortom, Canada op zijn best.

IMG_7720

In het visitor centre is alle info over wandelingen, fietstochten en boottochten in het park aanwezig. De rangers beantwoorden al uw vragen.  Er zijn ook enkele musea in het stadje, restaurantjes en souvenirshops te vinden.

Overnachting in Banff

Lake Louise

Het gebied van Lake Louise maakt deel uit van Banff National Park.  Vanaf het statige Fairmont chateau Lake Louise Hotel aan de rand van het meer starten verschillende wandelingen. Even hogerop ligt het nog mooiere Moraine Lake. Op de Kicking Horse river kan er geraft worden en paardrijden is ook mogelijk.

IMG_7274

Tegenover Lake Louise neemt een stoeltjeslift  u mee omhoog. Vanaf hier hebt u een adembenemend zicht over de omgeving en het meer. Vanuit de gondel is het heel gemakkelijk om zwarte beren en grizzlies te spotten van zeer kortbij (en vanop veilige afstand).

Overnachting in Banff

Kootenai National Park

Kootenay National Park grenst aan het zuiden van Banff NP. Dagtrip door de mooie vallei van de Kootenay rivier tot aan Radium Hot Springs, waar kan gebaad worden in natuurlijk verwarmd water, een heerlijke ervaring.

Bij Vermilion pass ligt de ‘Continental Divide’ van waaruit de waterwegen zich naar 2 verschillende oceanen verspreiden. Bij Marble Canyon kan u door een reuzachtige kloof wandelen.

Overnachting in Banff.

IMG_7571

 

Icefields Parkway 

Vandaag rijdt u over de Icefields Parkway van Banff naar Jasper, een weg die beide nationale parken verbindt. Gedurende 230km valt men van de ene verwondering in de andere zoals de machtige rivieren, prachtige gletsjermeren en hoge bergtoppen. Tijdens de hele rit is er weer veel kans om wilde dieren te zien. Korte wandelingen starten vanaf de parkings langs de weg vb. naar Mistaya Canyon, Hector lake, Peyto Lake,..

IMG_7502

Het hoogtepunt van deze schilderachtige route is het Columbia Icefield met de Athabasca gletsjer met een interessant bezoekerscentrum en de mogelijkheid om unieke wandeling tot bij de gletsjer of een tocht op de gletsjer.

Aankomst in het gezellige stadje Jasper. Hier liggen restaurants, winkels, musea en het Visitor Centre van het park, waar alle info over het gebied te verkrijgen is.

Overnachting in Jasper.

Jasper National Park 

Nog meer natuurlijke pracht in en rond Jasper, het centrum van het nationale park. Er zijn korte of lange wandelingen doorheen bergen en valleien, steeds nauwlettend op zoek naar wilde dieren.

Canada 128

Bij Maligne Canyon heeft de Maligne rivier door 10 000 jaar erosie een 49 meter diepe kloof gecreëerd.  Dit levert grillige rotsformaties en wilde waters op. Men kan een korte wandeling maken door één van de mooiste canyons van de Rockies over de loopbruggen die boven de rivier hangen.

IMG_7546

Overnachting in Jasper.

 

 Jasper –  Kamloops

Vandaag rijden we 450km, terug in de richting van Vancouver. Onderweg passeren we Mount Robson Provincial Park. Mt. Robson is, met 3945m, de hoogste berg in de Canadese Rockies.  Er is een mooie wandeling langs de rivier, steeds in de schaduw van Mt. Robson. Met wat geluk kunnen we op een zonnige dag de top bewonderen die meestal omhuld is door een dichte mist.

IMG_5062

We komen ook in de buurt van Wells Grey Provincial Park, een populair gebied voor watersporten, zoals kajakken, raften en kanovaren.

We overnachten in Kamloops.

IMG_8067

 

Whistler

Vanuit Kamloops rijden we zes uur terug richting Vancouver en de kust.  Er is de mogelijkheid om een andere route te nemen via Whistler, waar de winterspelen van 2010 plaatsvonden. Whistler is waarschijnlijk het bekendste en zeker het grootste skigebied van Noord-Amerika. In de zomer is in het stadje ook genoeg te beleven: er zijn vele trendy restaurantjes, bars en winkeltjes.

Vanuit Whistler neem je de Sky to Sea Highway naar Vancouver en onderweg passeer je de mooiste uitkijkpunten.

Neem in Vancouver de veerboot naar Vancouver Island.  Deze regio staat bekend om de walvissensafari, op zoek naar de orka’s op, een onvergetelijke ervaring. Vanuit de havens vertrekken dagelijks safari’s per boot naar de orkafamilies die in de buurt verblijven. Van kortbij kan u deze reusachtige en ongevaarlijke dieren aanschouwen.

IMG_6847

 

Overnachting op Vancouver Island

Vancouver Island

Vandaag doorkruist u het eiland van Oost naar West.

Aan de Westkust van het eiland ligt het PacificRim National Park.  Hier zijn er prachtige wandelingen te maken  aan de Stille Oceaan en in de regenwouden aan de kust. Korte trails brengen ons door de dichte wouden naar de prachtige stranden.

Overnachting in Pacific Rim NP

IMG_6681

Canada 049

Victoria

Vandaag richting naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia.

In het Royal British Columbia Museum komen we alles te weten over de geschiedenis van het eiland, de natuurhistorie en de indiaanse cultuur. Het Thunderbird park, gelegen langs het museum, heeft verschillende grote totempalen. Het opvallendste gebouw in de stad is Parliament building.

Butchart Garden is één van de grootste bloementuinen ter wereld gelegen in een voormalige groeve. De tuinen kregen al snel bekendheid waarna bezoekers uit alle delen van de wereld toestroomden.

IMG_6870

’s Avonds neemt u  de ferry terug naar Vancouver.

Overnachting in Vancouver.

Vancouver

IMG_8076

Vancouver is een van de aangenaamste steden om te wonen en dan ook ideaal om te bezoeken.

De stad heeft vele kleinere parken en mooie wandelpaden langs de haven of de kust.

Het oude centrum van Vancouver is helemaal opgeknapt. De oudste wijk,  Gastown, is een toeristische trekpleister: straten met kinderkopjes en oude lantaarns, Victoriaanse architectuur, vele boetiekjes, kunstgaleries, bars en restaurants. Granville Island is een grote markt waar vele straatartiesten hun kunsten opvoeren.

IMG_4912

Het Stanley park, gelegen op een schiereiland, is de groene long van de stad en werd vroeger bewoond door Musqeam en Squamish indianen. Hier zijn totempalen te bezichtigen,  het is er aangenaam wandelen, zwemmen en luieren op het strand.

Overnachting in Vancouver

Vancouver – Amsterdam/Brussel

Terugvlucht naar huis

reisroute:

SCENIC CANADA WEST

Scenic Canada West. 15 dagen/14 nachten.

Begin: Vancouver – Einde: Vancouver.

 • DAG 01: Aankomst Vancouver
 • DAG 02: Vancouver
 • DAG 03: Vancouver – Whistler
 • DAG 04: Whistler – Clearwater
 • DAG 05: Clearwater – Jasper
 • DAG 06: Jasper Bezoek
 • DAG 07: Jasper – Banff
 • DAG 08: Banff National Park Bezoek
 • DAG 09: Banff – Kelowna/Penticton
 • DAG 10: Kelowna/Penticton en omgeving
 • DAG 11: Kelowna/Penticton – Harrison Hot Springs
 • DAG 12: Harrison Hot Springs – Victoria
 • DAG 13: Victoria Bezoek
 • DAG 14: Victoria – Vancouver
 • DAG 15: Vancouver – inleveren huurwagen – terugreis (of verlenging)

andere routes:

the wild west

totem circle tours

 

 

magic in the mountains

scenic canada west

 

 

foto’s: www.baardmanfotografie.com