Groepsreis Zuid-Afrika 2024

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Nederlandstalig

Voel je in de Zevende Hemel bij het zicht vanaf God’s window, sta oog in oog met de ‘Big Five’, maak kennis met de big chief in het Koninkrijk van de Swazi en treed in de voetsporen van Bartolomeo Dias bij een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. In 18 dagen word je helemaal ondergedompeld in de Zuid-Afrikaanse cultuur en natuur, en dat met het comfort van reizen in groep en de eigen moedertaal.

Dag 1 – Brussel – Johannesburg

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Johannesburg.

Brussel – Johannesburg
 

 Dag 2 – Aankomst Johannesburg – Pretoria – Bushveld

Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door de Afrikaanstalige gids die de reis zal begeleiden. We vertrekken naar Pretoria voor een bezoek aan het historische Voortrekker Monument, alvorens de rit naar de lodge verder te zetten. Hannah Game Lodge ligt in een prachtig privaat wildreservaat van meer dan 8.000 hectare. Na aankomst vult u de rest van de dag naar voorkeur in met een optionele 4×4 safari (ter plaatse te bekostigen) of eenvoudigweg relaxen in de lodge. ’s Avonds is het genieten van een heerlijk welkomstdiner.

 Hannah Lodge   3* Half pension
 
Aankomst Johannesburg – Pretoria – Bushveld
 

 Dag 3 tot 4 –  Panoramaroute & Kruger Nationaal Park

Vandaag bezoeken we de befaamde Panoramaroute met Blyde Rivier Canyon, God’s Window, Bourkes Luck Potholes en het mijndorpje Pelgrim’s Rust, alvorens naar de lodge aan het Kruger Park te rijden. De volgende ochtend worden we wakker met de geluiden van de bush en vertrekken in open 4×4’s op zoek naar de Big Five. ’s Namiddags tijd om te relaxen of om optioneel weer op safari te gaan.

 Overnachting Timbavati Safari Lodge of gelijkwaardig – Half pension
 
Kruger Nationaal Park
 

 Dag 5 – eSwatini (ex-Swaziland)

Na een lekker vroeg ontbijt, vatten we de tocht naar eSwatini aan. We steken de grens over naar het Koninkrijk van de Swazi en vertrekken ’s namiddags op excursie naar een authentiek stamdorp. Deze culturele ervaring in Matsamo brengt u in contact met de bewoners en laat u de lokale tradities en parktijken zien: van mandenvlechten tot het bereiden van maaltijden. We dineren en brengen de nacht door in Mlilwane Wildlife Sanctuary, een pionier op vlak van conservatie en ecotoerisme.

 Mlilwane Wildlife Sanctuary 4* of gelijkwaardig – Half pension
eSwatini (ex-Swaziland)

 Dag 6 – Bootsafari in St. Lucia

We steken opnieuw de grens over met Zuid-Afrika en banen ons een weg naar St Lucia, de toegangspoort tot het iSimangaliso Wetlands Park. Deze namiddag staat er een boottocht van twee uur op het programma, op nijlpaarden en krokodillen te gaan spotten. Het St Lucia estuarium herbergt namelijk de grootste concentratie nijlpaarden in Zuid-Afrika. Deze bootuitstap is afhankelijk van de weercondities. De dag eindigt met een smakelijk diner in de lodge.

 Amazulu Lodge     4*of gelijkwaardig –Half pension
 
St. Lucia
 

 Dag 7 Drakensberg

Vandaag hebben we een flinke afstand te overbruggen, met aanvang na het ontbijt. De schilderachtige route brengt ons naar Underberg, aan de voet van de zuidelijke Drakensbergen, een gebied van uitzonderlijke schoonheid langs de grens met Lesotho. Bij aankomst in het hotel is er tijd om zich op te frissen en te genieten van de faciliteiten van het hotel en de prachtige omgeving, gevolgd door het avondmaal.

Drakensberg

Dag 8 – Vrije tijd in de Drakensbergen

Deze dag is volledig naar wens in te vullen. Een dagje ontspannen in het hotel? Prima! Of wat dacht u van deelnemen aan een optionele activiteit (ter plaatse te bekostigen)? We hebben alvast twee aanraders: paardrijden of een 4×4 Sani Pass excursie. Tijdens die laatste neemt een expert u mee de grens over naar Lesotho langs de ruige bergpas en toont hij u de unieke fauna en flora, prachtige watervallen en een traditioneel Basotho-dorp. Nagenieten van een zalige dag kan tijdens het diner.

 Dag 9 – Port St. Johns

We vervolgen na het ontbijt onze reis naar Port St. Johns, een kuststadje aan de Zuid-Afrikaanse ‘Wild Coast’. Het enige wat u vandaag nog rest is tot rust komen in de lodge, genieten van het weidse strand of zich laten verwennen met een spabehandeling. Het diner hier is ook iets om naar uit te kijken!

 Umngazi River Lodge & Spa 4*    of gelijkwaardig Half pension
Port St. Johns
 

 Dag 10 tot 11 – Wildobservatie in Inkwenkwezi

De route leidt naar een eersteklas wildreservaat in de Oostkaap: Inkwenkwezi Private Game Reserve. Het reservaat ligt in een gebied van 100km² en omvat vijf verschillende vegetatietypen die een gevarieerde wildobservatie bieden. We brengen hier twee dagen en nachten door. Het verblijf is inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten volgens de planning van de lodge (4×4 safari’s, boswandeling en quadbiken).

 Inkwenkwezi Private Game Reserve 4*    Vol pension + activiteiten
Chintsa
 

 Dag 12 – Wandelen in Tsitsikamma

Via Port Elizabeth en een deel van de Tuinroute bereiken we Tsitsikamma in de vroege namiddag. Na aankomst staat er een korte wandeling gepland, met een stop aan de brug boven de machtige Stormsrivier. Optionele wandeltochten zoals de Goesa Trail of Fynbos Trail zijn mogelijk voor zij die dat wensen. Het hotel staat bekend om zijn voortreffelijke keuken, dus laat het diner smaken!

Tsitsikamma village inn 4*  of gelijkwaardig Half pension
 
Stormsrivier
 

 Dag 13 – Knysna & struisvogels in Oudtshoorn

Het ontbijt wordt gevolgd door de rit naar het mooie stadje Knysna, beroemd om zijn prachtige lagune en oesters. Aan het Knysna Waterfront is het heerlijk vertoeven met leuke winkeltjes en lekkere kopjes koffie. Van hieruit rijden we verder naar Oudtshoorn, in het hart van de Kleine Karoo. We bezoeken de Cango struisvogelboerderij, waar we een inzicht krijgen in de industrie en vlakbij de dieren komen. Genoeg om over na te praten bij het diner!

Swartberg Country Manor *   of gelijkwaardig  Half pension
 
Oudtshoorn
 

 Dag 14 – Montagu

De fraaie Route 62 voert ons door boerendorpjes zoals Calitzdorp en Ladismith naar Montagu. De lunchstop onderweg is inclusief, alsook het wijnproeven ’s namiddags op één van de vele pittoreske wijndomeinen in de buurt. In Montagu is het puur genieten van de vredige sfeer, vriendelijke dorpsbewoners en een lekker avondmaal in het hotel.

 Montagu Country Hotel 4*    of gelijkwaardig Half pension

Montagu

Dag 15 – Wijnlanden & stadstour Kaapstad

We leggen het laatste stuk van deze reis af via de Kaapse wijnlanden, waar een keldertour en wijnproeverij op ons wacht. Aankomst in Kaapstad, waar een lokale gids ons tijdens een stadstour meer zal vertellen over de historische gebouwen, monumenten en interessante weetjes. Als het weer en de tijd het toelaten, gaan we de Tafelberg op. Het diner is voor eigen rekening want er zijn tal van opties in de buurt van het hotel!

 Dag 16 – Volledige dag Kaapse Schiereiland

Vandaag verkennen we prachtige stranden, adembenemende uitzichten en historische kustdorpjes tijdens een dagtour op het Kaapse Schiereiland. Via de Atlantische kust reizen we naar Hout Bay voor een boottocht naar Seal Island. Van daaruit gaat het naar Simon’s Town en de pinguïns van Boulders Beach alvorens Kaappunt in het Good Hope Nature Reserve aan te doen. Als de Tafelberg de dag eerder niet kon, wordt dat vandaag opgenomen in het programma, afhankelijk van het weer. We keren terug naar het hotel in de late namiddag, waar het afscheidsdiner op ons wacht.

Kaapstad
 

 Dag 17 – Uitstap Stellenbosch & vertrek uit Kaapstad

Na het ontbijt vertrekken we voor een laatste uitstap naar de universiteits- en wijnstad Stellenbosch. We genieten van een stadstour, gevolgd door een wijnproeverij in één van de vele bekroonde wijndomeinen. Nadien is het tijd om naar de luchthaven te vertrekken en afscheid te nemen van de gids alvorens aan boord te gaan van de nachtvlucht naar Brussel (met tussenlanding).

 
Vertrek Kaapstad

 Dag 18 – Brussel

Aankomst in Brussel in de voormiddag.Na aankomst in Brussel is de reis op zijn einde gekomen. U keert huiswaarts met de herinnering aan een geweldige reis door Zuid-Afrika.

Brussel/Amsterdam