Het Wilde Westen van Amerika

Individuele selfdrive - Schrijf je nu in

Selfdrive met huurwagen of camper door de Rocky Mountains en Yellowstone National Park in de U.S.A.

usa-2010-550

Niets is zo gemakkelijk als reizen in de USA, met uitstekende wegen en alle westerse voorzieningen, uitstekende wegen, alle voorzieningen en een groot aanbod aan hotels, winkels en restaurants. Bij deze uitgestippelde individuele rondreis reis je op eigen tempo, aan de hand van een roadbook, waarbij de accommodatie en excursies vooraf door ons gereserveerd zijn. Leun achteruit in de huurwagen, geniet van de indrukwekkende landschappen en val van de ene verbazing in de andere. De afstanden kunnen iets langer zijn, maar het rijden op zich is een genot, het is er rustig rijden en iedere keer als je denkt het mooiste landschap gezien te hebben, verrast een volgend weids uitzicht je weer.

Voorbeeldprogramma:

dag 1                                    Brussel – Denver

Vlucht vanuit Brussel naar Denver. Pick up van de huurwagen op de luchthaven van Denver. Inchecken in het hotel en tijd om te wennen aan het uurverschil.

Overnachting in Denver

usa-2010-889

Dag 2                                   Rocky Mountain National Park

Bezoek aan Rocky Mountain National Park. De mooiste route in het park is Trail Ridge Road, een van de hoogst gelegen parkwegen in heel Amerika met overweldigende uitzichten over de alpiene toendra.

Overnachting in Estes

Dag 3                                    Mount Rushmore

Rit van Denver naar Rapid City in de staat South Dakota. Je beleeft een episode uit ‘Dances with wolves’.. deze wereldberoemde film is hier opgenomen. Stop bij Crazy horse; dit monument zal, wanneer het gereed is, de indiaan Crazy Horse voorstellen, zittend op een paard.

Verder naar Mount Rushmore National Monument, de busten van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln uitgehakt. Een wereldberoemd monument!

usa-2010-780

Overnachting in Rapid City

Dag 4                                    Badlands National Park

 

Daguitstap naar Badlands National Park, waar de rotsen zijn opgebouwd uit verschillend gekleurde, horizontale lagen. De bizarre vormen van de rotsen zijn voornamelijk veroorzaakt door watererosie.  Op de achtergrond strekt zich een glooiend prairielandschap uit.

Mogelijk extra bezoek: Wind Cave National Park.

Overnachting in Rapid City

usa-2010-730

Dag 5                                    Black Hills – Devil’s Tower

Verkenning van Black Hills National Forest met de beroemde Devils Tower national monument.

De Black Hills vormen een klein geïsoleerd gebergte dat boven de grasvlakten van de Great Plains uittorent. De bergen zijn veelal begroeid met bomen en worden daarom beschreven als een “eiland van bomen in een zee van gras.” De Black Hills werden voor de komst van de Amerikanen bewoond door Lakota-indianen.

Devil’s Tower is een grote monoliet van gesteente in het noordoosten van Wyoming. De monoliet is 386 meter hoog. De top bevindt zich op 1558 meter boven zeeniveau.

Overnachting in Sheridan, Wyoming.

 usa-2010-722

Dag 6                    Bighorn Mountains  – Cody

 Rit door de Bighorn Mountains tot Cody, de stad van Buffalo Bill, een westernstadje dat zichzelf uitroept tot ‘Rodeo capital of the world’.  Bij het Buffalo Bill Historical Centre, ontdek je alles over het leven van William Frederick Cody en over de indianen.

’s Avonds mag u het spektakel van een heuse rodeo niet missen!

Overnachting in Cody

USA 2010 798

Dag 7 – 9                             Yellowstone National Park

 

Yellowstone National Park is het oudste en één van de mooiste parken van de Verenigde Staten. Hier heb je niet alleen geisers, heetwaterbronnen en modderpotten, maar ook vind je er prachtige bossen, mooie alpenweiden, een schitterend groot meer en een grote canyon met watervallen. Daarnaast leven veel dieren in het park waaronder bizons, elanden, herten, zwanen, pelikanen, grizzly- en bruine beren.

usa-2010-543

Bezoek het Upper Geyser Basin met als highlight ‘The Old Faithful geyser’. Via wandelpaden bereik je alle geisers en kleurrijke ‘pools’. De Grand Prismatic Spring heeft een diameter van 110 meter en is daarmee op twee na de grootste heetwaterbron ter wereld.

 usa-2010-570

Bij de Grand Canyon van de Yellowstone rivier heb je een schitterend uitzicht op deze ravijn en op de beroemde watervallen Upper en Lower Falls. Bij de noordelijke ingang nabij Mammoth hot Springs kan je de kalkrotsen bezichtigen.

usa-2010-420

 ’s Avonds kan je wild spotten in Hayden valley. Met de verrekijker in de aanslag kan je hier uren spenderen zoekend naar dieren zoals wolven, coyotes, beren,…

 Overnachting in Yellowstone NP

 usa-2010-449

Dag 10 -11                                          Grand Teton National Park

 

Verlaat Yellowstone National Park en daal af naar het aangrenzende Grand Teton National Park. Dit park staat bekend om zijn hoge bergpieken en omvat een groot deel van de onderliggende vallei, de Jackson Hole.

usa-2010-299

De rangers nemen je mee over Jenny Lake naar Inspiration point, vanwaar u een mooi uitzicht hebt over het meer, of naar een ander meertje ‘ Swan Lake’ .

Overnachting in Grand Teton NP

 usa-2010-265

Dag 12 -13         Jackson Hole – Brussel

Uitchecken en rit van 45min – 57km naar Jackson Hole, inleveren van de huurwagen op de luchthaven.

Jackson Hole is een typisch Western stadje zoals je dat kan voorstellen bij plaatsjes in het Wilde Westen van de USA. In de winter is dit een populair skigebied, in de zomer kan je fijn kuieren door de straten vol met winkeltjes en restaurants.

Terugvlucht vanuit Jackson Hole naar huis en aankomst in België ’s anderendaags.

usa-2010-279

usa-2010-248

foto’s door www.baardmanfotografie.com