IJsland in de zomer

selfdrive - Schrijf je nu in

Individuele rondreis met huurwagen

     

Ijsland2011 450

Een reis door Ijsland, het land van de sagas, is tegenwoordig ook een ware ontdekkingsreis. Op het eiland in de Atlantische oceaan bewonder je de besneeuwde bergtoppen, enorme gletsjers, diepe fjorden, actieve vulkanen, bubbelende warmwaterbronnen, wilde rivieren, krachtige watervallen, hooglandwoestijnen, reusachtige lavastromen en opmerkelijke wildlife. Kortom, een rondreis door Ijsland is een confrontatie met wind, water, vuur en de oerkrachten van onze planeet.

Bezoek het nationale park van Skaftafell, ga walvissen spotten in Husavik, bezichtigeUnesco-werelderfgoed site Thingvellir National Park en wandel achter prachtige watervallen door. Al ooit midden in de natuur een warmwaterbad genomen? Stond u al ooit bij de krachtigste waterval van Europa? Beklom u al eens de grootste gletsjer van Europa? Op IJsland kan het allemaal!

 

Tijdens deze 11-daagse rondreis zit u zelf aan het stuur van uw wagen, de ultieme vrijheid op de prachtige wegen in IJsland. U rijdt zelf deze makkelijke route en u bepaalt uw eigen tempo. U krijgt van ons een roadbook, een wegenkaart en alle vouchers voor hotels en de huurwagen mee. Wij reserveren alles, u moet gewoon instappen en genieten van dit prachtige land! Deze reis en alternatieve routes worden ook uitgewerkt op maat naar uw wensen.

Ijsland2011 758

 

 

programma selfdrive op maat:

Deze grote tour van Ijsland neemt je mee op een onvergetelijk avontuur! Tijdens deze fly&drive roadtrip volgen we ringweg nr. 1 die volledig rond het eiland loopt. De hoogtepunten van dit unieke eiland liggen langs deze weg. De Ijslandse natuur levert de mooiste schouwspelen en plaatjes. De uitzonderlijkste en spectaculairste natuurparels kunnen gratis bezocht worden.

Dag 1 aankomst in IJsland

Vertrek in Brussel met een vlucht van Icelandair. Aankomst in Keflavik en oppikken van de huurauto.

 

Vandaag hebt u de mogelijkheid om te stoppen bij de Blue Lagoon.  Inchecken in het hotel in Hveragerdi

 Ijsland2011 141

 

Dag 2 Golden Circle: geisers en watervallen

Vandaag ontdekken we de klassieke highlights van IJsland. De drie bekendste hoogtepunten zijn Þingvellir, Gullfoss en Geysir en deze vormen samen de Golden Circle.

 

Iceland-12

Het nationale park Þingvellir is niet alleen prachtig om doorheen te wandelen, het is ook historisch gezien een zeer belangrijke plaats. 

Hotel in de regio van Borgarfjordur

 

Dag 3 Paarden en zeehonden

 

Op de tocht naar het noorden passeren we prachtige valleien, met hier en daar een boerderij of een watervalletje in de verte. Vandaag is een ideale gelegenheid voor een tocht op een echt IJslands paard door de prachtige natuur. 

Hotel in Noord-IJsland

Iceland-15

 

Dag 4  Walvissen spotten

Na het ontbijt vertrek in oostelijke richting. De Godafoss of ‘waterval van de goden’ is een mooie waterval van 12m hoog, gelegen tussen Akureyri en Myvatn. 

Iceland-16

 

Verder naar Husavik, bekend als de Europese hoofdstad van het whale watching.  Hier leven bultruggen, dwergvinvissen, dolfijnen en nog veel meer. Een walvissafari is een onvergetelijke ervaring!

Hotel in Noord-IJsland

 

Dag 5  en 6 Myvatn : lavavelden en warmwaterbronnen

Het gebied rond Mývatn is een brok natuur van de zuiverste vorm, met talloze kleine pareltjes: een ingedutte vulkaan hier, een meertje met bos daar, kokende modderpoelen en andere geologische natuurwonderen.

Ijsland2011 512

 

Hotel in Noord-IJsland

Ijsland2011 573

 

Dag 7  Hooglanden en Oost-fjorden

Vooraleer we naar het zuiden vertrekken via Oost-IJsland, maken we een stop aan de waterval Dettifoss. De krachtigste waterval van Europa is 44m hoog en 100m breed. 

Iceland

 

De tocht gaat verder door het binnenland van Oost-IJsland en langs de Oost-fjorden, dat dunbevolkt gebied is. 

Hotel aan de Oostkust

IMG_8017

 

Dag 8   Jokulsarlon gletsjermeer

 

Egilstadir is het eerste stadje dat we tegenkomen. Van hier uit kan je naar verschillende vissersdorpen aan de oostkust.

ijsland

Jökulsárlón ligt tussen het stadje Höfn en het nationale park Skaftafell en is het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Dit is één van de wonderen van de wereld! 

Iceland-8

 

Dag 9   Skaftafell nationaal park: gletsjertocht

Even verderop ligt Skaftafell Nationaal Park.  In het park zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld.

Iceland-11

Een populaire wandeling is die naar de waterval Svartifoss (zwarte waterval).

 

DSCN6757

Vanuit Skaftafell worden ‘s zomers ook gletsjerwandelingen georganiseerd op een uitloper van de Vatnajökull. Met stijgijzers, ijsbijlen en een klimgordel leer je in groep alles over gletsjers.

Hotel in Zuid-IJsland

Iceland-4

 

Dag 10: papegaaiduikers en zwarte stranden en Reykjavik

ijsland groepsreis

Het dorpje Vík, wat ’baai in het veendal’ betekent, is de meest zuidelijk gelegen plaats van IJsland.

Voor de kust in zee ligt Reynisdrangar: dit zijn zwarte basaltzuilen van zo’n 66 meter hoog. Op het zwarte strand en de steile kliffen van Vik geef je je ogen de kost aan de papegaaiduikers.

IJsland reis

 

Ijsland2011 244

Op de weg liggen ook Seljalandsfoss en Skógafoss, twee mooie watervallen.

ijsland reis

Op naar de hoofdstad. Bij een stadsbezoek aan Reykjavik zijn er enkele gebouwen die je niet mag missen. 

Ijsland2011 863

 

Aan het water wordt de aandacht getrokken door de schitteringen van Harpa, het ultramoderne concertgebouw. Verder in de stad te ontdekken: het parlementsgebouw, het stadhuis , het kunstmuseum Hafnarhus, een maritiem museum enz..

Overnachting in Reykjavik

 

Dag 11 vertrek

Vertrek in Keflavik. Aankomst Brussel

 

foto’s: www.baardmanfotografie.com

filmpje van Alex en Valerie