Jordanië in groep

internationale groep - Schrijf je nu in

jordanie

Klassieke rondreis. 8-daagse rondreis in internationaal gezelschap in superior hotels

Vertrek elke zondag. Minimum 2 deelnemers.

Dag 1 : Brussel – Amman

Vertrek vanuit Zaventem of Brussel Zuid voor de aansluitende Royal Jordanian vlucht naar Amman. Bij aankomst, onthaal en transfer naar uw hotel Landmark (superior).

Dag 2 Amman – Mt. Nebo – Madaba – Shobak – Petra (o-m-a)

Dit via de Koninklijke Weg naar de Neboberg waar je een prachtig zicht hebt op de omgeving. Vanop deze plaats aanschouwde Moses het Beloofde land. Hier kunt u ook prachtige mozaïeken uit de 6e eeuw bewonderen. Hierna rit naar het Grieks-orthodoxe St-Georges kerkje van Madaba, gekend om zijn kaart van het oude Palestina in mozaïek. Verder naar de ruïne van het kruisvaarders kasteel Shobak gelegen op een heuvel, dat ten tijde van de Kruisvaarders gekend was als Krak de Montreal. Aankomst in de namiddag te Petra en installatie in uw hotel Movenpick (superior).
jordanie petra
 

Dag 3 : Petra (o-m-a)

Na het ontbijt, bezoek aan de Stad der Nabateeërs. Deze site is uniek naar omvang en schoonheid. Alvorens Al-Khazneh te bereiken, wandelt u doorheen een 2km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert. Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.
 
jordanie petra

Dag 4 : Petra – Wadi Rum (o-m-a)

In de voormiddag bezoek aan Little Petra (Beidah), dit was een voorstadje van Petra. Minder indrukwekkende bouwwerken maar nog steeds leuk om te bezoeken. Rit naar Wadi Rum. Middagmaal. In de namiddag jeepsafari van 2u doorheen het unieke rotswoestijnlandschap, het land van Lauwrence of Arabia. Jeeps brengen u naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn.
Installatie in het Wadi Rum Loxotel (UFO tents) of Sun City (Martian tents). Een unieke belevenis!
jordanie
wadi rum Jordanië

Dag 5 : Wadi Rum – Bethanie – Dode Zee – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek langs de woestijnroute met onderweg bezoek aan de doopplaats Bethanie, erkend bedevaartsoord. Hier heeft Johannes de Doper Christus gedoopt. Rit naar de Dode Zee. Middagmaal en vrije tijd. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. In de namiddag terugrit naar Amman en installatie in uw hotel.
dode zee
jordanie

Dag 6 : Amman – Jerash – Ajlun – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek naar Jerash, de best bewaarde ruïnestad in het Midden-Oosten. Nergens anders in het Midden-Oosten hebben de Romeinen ons zo’n impressionante bouwwerken nagelaten. U bezoekt onder andere de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus en de Tempel van Zeus. Hierna rijdt u verder tot aan Ajlun. De attractie van het stadje is Qala’at ar-Rabad. Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving. Middagmaal tijdens de bezoeken. Terugkeer naar Amman.
jordanie

Dag 7 : Amman – woestijnkastelen – Amman (o-m-a)

Ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar men een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,… Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

Dag 8 : Amman – Brussel (o)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht en aansluiting naar Brussel Zuid of Zaventem.

Programma van Imagine Travel