Jordanië

Individuele rondreis - Schrijf je nu in

Het land van de Dode Zee, verborgen steden en Bijbelse plaatsen. Op reis in Jordanië rijdt men op een dromedaris door de woestijn van Wadi Rum, wordt men  overdonderd door de schoonheid van de verborgen stad Petra, dwaalt men  rond in de hoofdstad Amman en bekijkt men het heilige mozaïek in Madaba. In dit boeiende land is er heel wat te beleven.

Je reist graag in eigen tempo maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Dan zijn onze zorgvuldig uitgewerkte individuele rondreizen met vastgelegde route zeker iets voor jou. Ze besparen je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan. We bieden privéreizen aan, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen busje met chauffeur en, als u dat wilt, uw eigen gids. Elke rondreis is op maat aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook verschillende landen combineren.

JORDANIË RONDREIS LANGSHEEN KONINKLIJKE SCHATTEN

8-daagse individuele rondreis met privé wagen en chauffeur. Vertrek: dagelijks. Minimum 2 deelnemers.


Dag 1:                       Brussel-   Amman

Vertrek naar Amman. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Landmark*****.

  

Dag 2:                      Amman – Woestijnkastelen – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,… Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten.
Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

DSCN4247

Avondmaal en overnachting in Amman.

Dag 3:                           Amman – Jerash – Ajlun – Amman (o-m-a)

Na het ontbijt dagexcursie naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus.
DSCN4272
In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala’at ar-Rabad (gedeeltelijk gerestaureerd). Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving.
DSCN4282
Terugkeer naar Amman voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4:             Amman – Madaba – Mt. Nebo – Kerak – Petra (o-m-a)

Ontbijt. Vertrek naar Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar
mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Ook hier kan u prachtige mozaïeken uit de 6de eeuw bewonderen. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de waterreservoirs zien. Middagmaal tijdens de bezoeken. Doorreis naar Petra.
Installatie in uw hotel Petra Guesthouse****

DSCN4105

Dag 5:                              Petra (o-m-a)

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid.DSCN4104

DSCN4115 - kopie

Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert.

Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.

Dag 6:                      Wadi Rum-   Dode Zee

(o-m-a)

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum.

DSCN4142Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn.

wadi rumNa het middagmaal doorreis naar de Dode Zee.

Installatie in hotel Movenpick Dead Sea*****.

Dag 7:                          Dode Zee

(o-a)

DSCN4199

Vrije dag. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.
dode zee

Dag 8:                 Amman – Amsterdam/Brussel

(o)

Na het ontbijt trekken we naar de luchthaven van Amman voor onze terugvlucht.

DSCN4125

Programma van Imagine Travel