Kroatië yachting cruise

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Varen in Kroatië aan boord van het charmante jacht M/Y Adriatic blue is een blijvend genot: de muren van Dubrovnik, het paleis van Diocletianus in Split, kerktorens, baaien en hooggelegen dorpen… Om nog maar te zwijgen van de kustlijn, de mooiste in de Middellandse Zee.

  • Duur cruise: 10 dagen / 9 nachten
  • Vlucht inbegrepen vanuit Brussel
  • 100% Nederlandstalig
  • Vertrekperiode: mei tot september
  • Vol pension
  • Thema van de rondvaart: Zeilen

Ontdek: Kroatië, ADRIATISCHE ZEE

Gesproken talen aan boord: Nederlands

programma

Dag 1 BRUSSEL – ZAGREB – KRK (KROATIË)

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht. Aankomst in Zagreb. Ontvangst op de luchthaven en vertrek voor een korte rondleiding door de hoofdstad van Kroatië, tevens de grootste stad van het land. Zagreb werd ongeveer 1000 jaar geleden gesticht door de wil van koning Ladislaus, recht tegenover het Gradec-fort, dat tegenwoordig de historische wijk van het oude Zagreb is geworden. Naast dit goed bewaard gebleven middeleeuwse erfgoed heeft de stad veel religieuze en culturele gebouwen die dateren uit de Oostenrijkse overheersing, waardoor ze haar verankering in de culturele ruimte van Mitteleuropa onthult. Na het bezoek transfer naar het eiland Krk. Inscheping en installatie aan boord van de M/Y Casablanca. Gratis verkenning van Krk.
Diner aan boord.

Dag 2 RAB-ZADAR

Ochtendnavigatie naar het eiland Rab. Rab is een eiland met twee gezichten: een rotsachtige en woestijnachtige uitgestrektheid in het oosten en een landschap vol vegetatie, bossen en maquis in het westen. De Romeinen gaven de gelijknamige stad Felix Arba de bijnaam “Happy Rab”, en we begrijpen waarom. Met zijn stranden, zijn baaien, zijn geurige en groene sfeer, is Rab bedoeld voor rust en plezier. Zijn schoonheid en verschillende toeristische infrastructuren maken het een van de meest bezochte eilanden in de Adriatische Zee. Gratis wandeling door de straten van de stad. In de middag, voortzetting van de navigatie naar Zadar.
Gratis diner in Zadar. 

Dag 3 ZADAR – PLITVICE – SIBENIK

Bezoek in Zadar de oude stad met het Nationale Plein, het zenuwcentrum van de stad in renaissancestijl. Bezoek vervolgens de Sainte-Anastasie-kathedraal, een Byzantijnse kerk die aan het begin van de 13e eeuw in Romaanse stijl is herbouwd. Bezoek aan de Sint-Donatkerk, een waar monument in Karolingische stijl gebouwd in de vorm van een rotonde. Het bezoek wordt afgesloten met een wandeling langs de vestingwerken die voornamelijk in de 16e eeuw werden gebouwd. Excursie naar Plitvice Lakes National Park met lunch ter plaatse. In het binnenland is het een bijzonder interessante site. Dit grote park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, omvat een opeenvolging van 16 meren waarvan de configuratie vrij uniek is. Inderdaad, elk meer stroomt door een of meer watervallen in het volgende meer. In totaal, 92 watervallen op een hoogteverschil van 133 m! De helderheid van het water is ongelooflijk en zwemmen is verboden om deze prachtige plek te beschermen. Terug aan boord van de M/Y Casablanca in Sibenik. Natuurlijk beschermd door zijn grote baai en gedomineerd door een fort, is Sibenik de thuisbasis van een prachtige oude stad, vol met kerken, kloosters en paleizen. De majestueuze Saint-Jacques-kathedraal, beschouwd als het eerste gebouw van het renaissancetype dat buiten Italië is gebouwd, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Diner aan boord. 

dag 4 Trogir – Split

Ochtend zeilen richting Trogir. Trogir heeft zijn middeleeuwse karakter behouden, waardoor het een van de meest interessante steden aan de Adriatische kust is . Bezoek aan de de kathedraal Saint-Laurent, gebouwd in de 13e eeuw. Door de steegjes, uitzicht naar buiten op de verschillende monumenten en paleizen en op het benedictijnenklooster van Sint nicolaas. Aan het einde van de middag, navigatie richting Split.

Ontbijt en lunch aan boord. Gratis diner in Split.

dag 5 SPLIT

Vertrek voor een rondleiding. In 295 liet keizer Diocletianus zijn paleis bouwen in een uitgestrekte baai niet ver van Salone. Zo werd de stad Split geboren. Aan het einde van de 7e eeuw transformeerde Johannes van Ravenna, aartsbisschop van Split, het mausoleum van Diocletianus in een kathedraal. Na een lange Venetiaanse overheersing en de Napoleontische episode, werd de stad gehecht aan het Habsburgse rijk voordat het in 1918 het Koninkrijk van Serviërs, Kroaten en Slovenen integreerde. ’s Middags vrije ontdekking van Split of deelname aan de optionele excursie. ’s Avonds vaart u richting het eiland Hvar. Volpension aan boord.

OPTIONEEL:
MOSTAR (Bosnië-Herzegovina) (lange middag met lunch)
Prijs per persoon: € 95
Na de rondleiding door Split, vertrek per touringcar voor een excursie naar Mostar. Getekend door oorlog, is Mostar herboren sinds de wederopbouw van de “Oude Brug”. Gebouwd door de Turken meer dan 500 jaar geleden, is het het symbool van de stad. Het oude bruggebied van de oude binnenstad van Mostar staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Loop door de steegjes, bezoek het Turkse huis en de moskee. Lunchen in het restaurant. Keer terug naar Split.

Dag 6 HVAR – KORCULA

Ontdekking van Hvar. Een belangrijk strategisch en nautisch centrum sinds de oudheid, het eiland profiteert van een mild klimaat en weelderige natuur. Rondleiding door de stad om te genieten van de ontspannen levensstijl en het historische erfgoed te ontdekken. Veel renaissancegebouwen zijn nog steeds zichtbaar en twee bolwerken omringen de stad: het Franse fort Napoleon en het Venetiaanse fort Spagnola. Het centrale plein, het theater (de eerste in Europa gebouwd in 1612), het Franciscaner klooster en de kathedraal Saint-Etienne zijn allemaal opmerkelijke plaatsen die getuigen van de rijke geschiedenis van het eiland. In de middag zeilt u naar Korcula. ’s Avonds vrije wandeling door de steegjes van Korcula.
Ontbijt en lunch aan boord. Gratis diner.

Dag 7 KORCULA – SIPAN

Korcula, een stad in de vorm van een visgraat, is een van de belangrijkste versterkte locaties van de voormalige Republiek Ragusa (Dubrovnik). Volgens de legende werd het gesticht in de 12e eeuw voor Christus. AD door de Trojaanse held Antenor. Vanaf de 13e eeuw was het leven van de stad zeer gestructureerd en de grondwet die dateert uit 1214 zal van kracht blijven tot de bezetting door de Fransen onder het 1e keizerrijk. Korcula, bekend als het geboorte-eiland Marco Polo, dankt zijn reputatie aan zijn steenhouwers die hier het mooiste en meest ambitieuze monument hebben gemaakt met de San Marco-kathedraal met een prachtig schilderij van Tintoretto. Navigatie naar het eiland Sipan, het grootste van de Elafit-eilanden. Gratis ontdekking van het eiland in de avond.
Volpension aan boord.

Dag 8 Dubrovnik

Ochtend zeilen richting Dubrovnik. ’s Middags rondleiding door de oude binnenstad, langs het klooster en zijn romaans-gotische kloostergang, het paleis van de rector, ooit de zetel van de Republiek Dubrovnik en de barokke kathedraal. 

 

 

 

Dag 10 : Dubrovni – Brussel 

 

 

Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel. 

 

schip

De M/Y Adriatic Blue, een echt jacht dat verfijning, comfort en ontspanning combineert

De M/Y Adriatic Blue is een cruiseschip met een slank profiel, het kleine buitendek met directe toegang tot de zee geeft het een exclusief en uniek karakter. Dit gloednieuwe jacht, gebouwd in 2019, zal voldoen aan de eisen van klanten die op zoek zijn naar een bevoorrechte omgeving.

de hutten

De 18 hutten verdeeld over 4 dekken zijn allemaal exterieur. Ze zijn modern en comfortabel ingericht. Op het hoofddek hebben de dubbele hutten een oppervlakte van 15 m2 en hebben ze 2 patrijspoorten. In hutten 14 of 16 kan op aanvraag een extra bed worden geplaatst. Op het Bovendek hebben de Deluxe Sabord-hutten een oppervlakte van 12 m2 en hebben ze 2 ramen. De hutten op het hoofddek en het bovendek zijn uitgerust met twee aparte bedden (dicht bij elkaar, behalve hutten nr. 11 en 12 die een tweepersoonsbed hebben), de hutten op de dekken Panorama (24 m2) en Sun (16 m2) hebben een tweepersoonsbed. Alle hutten hebben een badkamer met douche, individuele airconditioning, een föhn en een kluisje.

Gemeenschappelijke ruimtes

Er staan ​​verschillende ruimtes tot uw beschikking: een elegante eetkamer voorzien van panoramische ramen en een loungebar op het Panoramadek. De Adriatische Zee biedt een attente en nette service en zal de fijnste fijnproevers tevreden stellen met smakelijke gerechten, water en wijn zijn bij elke maaltijd inbegrepen. Op het zonnedek, een gedeeltelijk overdekt terras met banken, fauteuils en tafels, evenals een buitenruimte met ligstoelen en een bubbelbad. Een platform uitgerust met 2 ladders biedt directe toegang tot de zee om te zwemmen. Wi-Fi-toegang aan boord is gratis voor alle passagiers.

 

Begeleiding

Bij uw aankomst op de luchthaven van Zagreb moet u naar de controle van uw nationale identiteitskaart, vervolgens naar de bagageband en tenslotte langs de douanepost. U wordt dan verwelkomd door uw Engelssprekende cruisegids-directeur, aangegeven door een bord van Rivages du Monde, die u naar uw transferbus naar het centrum van Zagreb zal leiden voor een oriëntatietour voordat u terugkeert naar de boot.

Conferenties aan boord

Om uw kennis te verdiepen, zal een spreker die gespecialiseerd is in de bestemming aan boord komen voor een conferentie gewijd aan de geschiedenis van Kroatië.

Activiteiten aan boord De M/S ADRIATISCHE BLAUW zal elke avond aanmeren, zodat passagiers zelf alle charmes kunnen ontdekken van de havens van Kroatië, waarvan de stadscentra in de buurt van de ligplaats liggen. ‘S Avonds heeft uw cruisedirecteur de mogelijkheid om u algemene kennisspellen aan te bieden, evenals de traditionele evenementen van de welkomstcocktail en het afscheidsdiner.

 
 
 
 
 
 

Foto’s, afbeeldingen, filmpjes en reisroute zijn van Rivages du monde