Malta individuele trip

Individuele trip - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Imagine Travel

8-daagse reis Malta & Gozo: Classic Discovery

Dag 1 : Brussel – Valletta

Rechtstreekse avondvlucht naar Valletta. Onthaal door de lokale vertegenwoordiger. Privé transfer van de luchthaven naar het hotel in Valletta. Installatie in het 3*-hotel Osborne voor de komende 4 nachten.
 

Dag 2 : Valletta – Three Cities – Sliema

Na het ontbijt is er tijd voor een wandeling door de straten van Valletta en voor een bezoek aan de Sint-Janscokathedraal en zijn ongelooflijke interieur met goud en schilderijen. Daarna kunt u het Grootmeesterspaleis bezoeken met zijn indrukwekkend wapenarsenaal en collectie wapens die werden gebruikt door de Ridders van Malta. Vervolg uw wandeling naar de Upper Barrakka tuinen voor een proeverij van de traditionele Pastizzi (kaasgebak) met een glas Cisk Lager (Malta’s nationale bier) en een panoramisch uitzicht op de Grand Harbour, gevolgd door een boottochtje (via de Barrakka lift) naar de Three Cities (3 steden). Slenter er door de typische steegjes van de oude ommuurde steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Wandel ’s avonds naar de veerboot Valletta-Sliema voor een diner en wandeling op de promenade van Sliema. Terugkeer met de veerboot naar Valletta en overnachting in het hotel.
 

Dag 3 : Mdina – Dingli Cliffs – Wied iz-Zurrieq – Marsaxlokk

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor het ophalen van de huurwagen. Rit naar de vestingstad Mdina – de voormalige hoofdstad van Malta, vol charme, typische huizen en paleizen. Na een koffie met panoramisch uitzicht bij Fontanella Cafeteria, rijdt u naar de Dingli Cliffs voor een wandeling langs de westkust van Malta. Geniet van een snack in het interpretatiecentrum terwijl u geniet van het fantastische uitzicht op de kliffen. Ga verder met het verkennen van de zuidwestkust van Malta met een rit naar Wied iz-Zurrieq waar u kunt genieten van een boottocht naar de Blauwe Grot. Rij verder naar het pittoreske vissersdorpje met kleurrijke bootjes: Marsaxlokk voor een heerlijk visdiner in de haven. Terugkeer naar Valletta.
 
 
 

Dag 4 : Riviera Beach

Vrije dag voor bijvoorbeeld een rit naar Riviera Beach om te relaxen, gevolgd door een zonsondergang aan de rand van de kliffen. Sluit de dag af met een diner in Valletta Waterfront.
 

Dag 5 : Mellieha – Gozo

Ontbijt. Check out en rit naar de haven van Cirkewwa om de veerboot naar Gozo te nemen. Onderweg naar de haven van Cirkewwa bezoekt u de kleurrijke filmset Popeye’s Village in Mellieha. Veerboot vanuit Cirkewwa naar Gozo. Aankomst te Mgarr (de veerbootterminal van Gozo) en rit naar uw accommodatie. Installatie in het Duke Boutique Hotel voor de komende 3 nachten.
 
 

Dag 6 : Gozo – Victoria

Vrije tijd voor een bezoek aan Victoria (Rabat) en de Cittadella voor een fotografisch panorama van het hele eiland Gozo. De volgende locatie die u kunt bezoeken is de Dwejra site waar vroeger het Blauwe Raam (Azure Window) was en waar de eerste aflevering van Game of Thrones werd opgenomen. Op deze locatie kunt u ook andere natuurlijke bezienswaardigheden zien, zoals de Inland Sea, de Blue Hole en de Fungus Rock.
 

Dag 7 : Gozo – Zebbug

Geniet van een ochtendwandeling langs de zee, van de zoutpannen van Zebbug naar de Canyon van Wied il-Ghasri, gevolgd door een verfrissende duik in Ramla Bay Beach. Sluit de dag af met een zonsondergang bij de kliffen van Ta’ Cenc.
 
 

Dag 8 : Gozo – Mellieha – Brussel

Na het ontbijt vertrekt u naar de haven van Mgarr om de veerboot naar Malta te nemen. Rij van Cirkewwa Harbour naar de stad Mellieha voor een koffie en snack met een schilderachtig uitzicht op de Seaview Cafetaria. Verderzetting van de rit naar de luchthaven. Inleveren van de huurwagen en rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.
 
 

Hotel Osborne Valletta ***

Hotel Osborne Valletta is een charmant hotel gelegen in het hart van Valletta. Het hotel biedt comfortabele kamers met moderne voorzieningen en een prachtig uitzicht op de stad. Gasten kunnen genieten van een ontspannen verblijf en profiteren van de gunstige ligging nabij bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het hotel is perfect voor zij die de historische en culturele hoogtepunten van Valletta willen ontdekken.

The Duke Boutique Hotel ***

“The Duke Boutique Hotel Gozo” is een luxueus hotel gelegen in Victoria, de hoofdstad van het eiland Gozo in Malta. Het hotel biedt comfortabele kamers, uitstekende voorzieningen en een elegante ambiance. Het is de perfecte plek voor zowel een ontspannen vakantie als een zakelijk verblijf.
 

Excursie in int. gezelschap: Valletta + Sint-Janscokathedraal & AV-show. optioneel

Tijdens deze rondleiding door de levendige straten van Valletta ontdekt u de schoonheid en charme van de hoofdstad van Malta; een versterkte stad die in 1566 door de Ridders van Sint Jan werd gebouwd. De Orde van de Ridders van Sint Jan heerste 268 jaar over de eilanden en liet een unieke culturele en architecturale erfenis na waarvan Valletta het belangrijkste voorbeeld is. Valletta staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en met een geschiedenis die bijna 5 eeuwen beslaat, wordt het door velen beschouwd als een openluchtmuseum! Met zijn imposante vestingwerken en bastions, verbazingwekkende barokke paleizen, prachtige kerken, prachtige tuinen en prachtige architectuur variërend van barok uit het midden van de 16e eeuw tot modernisme, is Valletta ongetwijfeld een van de meest bijzondere en charmante steden die u ooit zult bezoeken.
Tijdens deze tour wandelt u door de levendige straten van Valletta en bewondert u de prachtige gebouwen en kenmerkende architectuur van de stad met een barok karakter en elementen van neoklassieke en moderne architectuur. Een bezoek aan de Upper Barrakka Gardens is een must, hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de imposante Grand Harbour.
Daarna bezoekt u de prachtige Sint Jansco-kathedraal gewijd aan St. John the Baptist, gebouwd door de Orde van de Ridders van St. John kort na het Grote Beleg van 1565 en voltooid in het jaar 1577, het is onbetwistbaar een van ’s werelds meest prachtige kathedralen.
Hier kunt u al haar rijkdommen bewonderen, de versierde interieurs, gebeeldhouwde stenen muren, beschilderde gewelfde plafonds, prachtige schilderijen, kostbare relikwieën, rijke barokke kunst en weelderige altaren.
Eén van de meest opmerkelijke kenmerken van de kathedraal is de indrukwekkende marmeren vloer die bestaat uit bijna 400 grafstenen van ridders en officieren van de Orde. Elke grafsteen is ingelegd met een gekleurde marmeren plaat met het wapenschild en de epitaaf van de nobele ridder of hoge officier.
Naast andere kostbare schilderijen herbergt de kathedraal ook ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ van de beroemde schilder Michelangelo Merisi da Caravaggio, dat wordt beschouwd als één van Caravaggio’s grootste meesterwerken en het enige werk is dat door de schilder is gesigneerd.
Voor het einde van deze halve dag tour, kunt u genieten van een must-see audio-visuele show. De bekroonde Malta Experience Audio-Visual Show vertelt het dramatische verhaal van de 7000-jarige turbulente geschiedenis van een kleine eilandnatie die bijna onvoorstelbare kansen heeft overwonnen om te overleven en welvarend te zijn. De audiovisuele show verrijkt je begrip van de eilanden, de mensen en de rijke geschiedenis door middel van prachtige beelden en een aangrijpend commentaar.
Tijdens de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen u voorzien van boeiende informatie en uw ervaring verbeteren door boeiende verhalen te vertellen.
De excursie wordt begeleid in de taal die u hebt geboekt (Engels of Frans), maar soms, afhankelijk van operationele omstandigheden, kan het commentaar worden gegeven door een meertalige gids.
Deze excursie is heel het jaar door mogelijk op maandag- en woensdagvoormiddag.
Prijs: 49 euro per persoon.

Excursie in internationaal gezelschap: Mdina & De Hoogtepunten van Malta. optioneel

Deze tour is ideaal voor die gasten die een aantal van Malta’s meest interessante hoogtepunten in slechts één dag willen bezoeken en ervaren. De excursie start met een bezoek aan de oude middeleeuwse stad Mdina, bekend om zijn weelderige paleizen en forten, middeleeuwse en barokke architectuur en eeuwenoud erfgoed. Deze majestueuze stad, ook wel bekend als Città Vecchia (de oude stad) of Città Notabile (de nobele stad), is ongetwijfeld een van de meest suggestieve bestemmingen van het eiland. Mdina diende als de hoofdstad van het eiland van de oudheid tot de middeleeuwen en is echt een betoverende stad! Een wandeling door de smalle straatjes, die in de afgelopen 1000 jaar niet veel zijn veranderd, is een must voor iedereen die de Maltese eilanden bezoekt. Het is ongetwijfeld een van Europa’s mooiste voorbeelden van een oude ommuurde/gefortificeerde stad. Verken deze historische stad met een ervaren lokale gids en duik in het rijke verleden van de stad terwijl je de middeleeuwse straatjes verkent. Maak een reis terug in de tijd en bewonder de prachtige palazzo’s en kerken in de unieke mix van middeleeuwse en barokke stijlen van de stad, evenals de spectaculaire panorama’s vanaf de hoge bastionmuren. We verlaten Mdina via de ‘Griekse Poort’ en gaan verder naar de catacomben van St. Cataldus, gelegen in Rabat, aan de rand van Mdina. Deze catacomben bevatten een van de beste voorbeelden van een agape-tafel, een rond platform uitgehouwen in de rotsen dat werd gebruikt voor vroegchristelijke begrafenisrituelen. Deze kleine catacomben dateren uit de late 2e tot de 3e eeuw en waren oorspronkelijk een Punische grafschacht. De graven in de catacomben zijn prachtige voorbeelden van overdekte graven, terwijl veel andere graven in de rotsen zijn uitgehouwen. Deze site vertegenwoordigt één van de vroegste archeologische bewijzen van het christendom op Malta. Daarna gaan we verder naar Dingli Cliffs, gelegen voor het dorp Dingli aan de westkust van Malta. Deze kliffen liggen ongeveer 253 meter boven de zeespiegel en vormen het hoogste punt van de Maltese eilanden. Het uitzicht op de terrasvormige velden eronder en het panorama van de uitgestrekte open zee met op de achtergrond het onbewoonde eilandje Filfla zijn werkelijk adembenemend! Gezien hun indrukwekkende hoogte kunnen de kliffen worden beschouwd als natuurlijke forten, omdat geen enkele aanvaller het eiland vanuit het westen kan benaderen. Op de rand, het hoogste punt van de Maltese eilanden, staat een prachtig klein kapelletje uit 1646, gewijd aan de heilige Maria Magdalena. Na de lunch brengen we een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton, gelegen in het dorp Attard. Deze prachtige tuinen werden in het begin van de 17e eeuw aangelegd door grootmeester Antoine de Paule als aanvulling op zijn zomerresidentie; San Anton Palace, dat aan de rand van de tuinen ligt en vandaag de dag dienst doet als residentie van de Maltese president. De tuinen zijn sinds 1882 geopend voor het publiek en hebben verschillende paden die worden omringd door fonteinen en vijvers die worden bewoond door eendenfamilies, zwanen, pauwen, pauwen en schildpadden. Ze bevatten een grote verscheidenheid aan bomen en bloemen uit de hele wereld, waaronder een verscheidenheid aan palmbomen, cipressen, jacaranda’s, araucia’s en andere exotische planten, waarvan sommige meer dan drie eeuwen oud zijn. Onze volgende stop is in de stad Ta’ Qali, waar we het Ta’ Qali Artisan Village zullen bezoeken. Dit dorp is gevestigd op een voormalig vliegveld van de Britse Royal Air Forces en is gerestaureerd tot een centrum voor plaatselijke ambachtslieden. Hier kun je de plaatselijke ambachtslieden bewonderen die met behulp van de eeuwenoude glasblaastechniek uitgebreide glaskunstwerken maken, op ingewikkelde wijze originele zilveren en filigreinjuwelen in elkaar zetten en nog veel meer. Met een enorme selectie van echte goederen gemaakt door lokale ambachtslieden en handwerkslieden, zoals schilderijen, traditioneel Maltees kant, gouden, zilveren en filigraan sieraden, lederwaren, meubels, keramiek en sierglas, is dit de perfecte plek om een aantal echte lokaal gemaakte aandenken op te halen die je zullen herinneren aan je bezoek aan Malta (geen koopverplichting). We eindigen onze tour met een bezoek aan de Basiliek van Maria Hemelvaart, beter bekend als de Rotunda van Mosta of de Koepel van Mosta, een rooms-katholieke parochiekerk en Basiliek in de stad Mosta. De kerk werd gebouwd tussen 1833 en de jaren 1860 naar neoklassieke ontwerpen. Het ontwerp van de huidige kerk is gebaseerd op het Pantheon in Rome. De kerk staat bekend om de op twee na grootste niet-ondersteunde koepel ter wereld en is tevens de grootste kerk van Malta. De kerk ontsnapte ternauwernood aan vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog toen de Duitse Luftwaffe op 9 april 1942 een bom op de kerk liet vallen. De bom doorboorde de koepel en drong de kerk binnen, maar explodeerde niet, waardoor meer dan 300 mensen die de vroege avondmis bijwoonden, gespaard bleven. Deze gebeurtenis werd door de lokale bevolking geïnterpreteerd als een wonder. Tijdens de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen u voorzien van boeiende informatie en uw ervaring verbeteren door boeiende verhalen te vertellen. De excursie wordt begeleid in de taal die u hebt geboekt (Engels of Frans), maar soms, afhankelijk van operationele omstandigheden, kan het commentaar worden gegeven door een meertalige gids. Deze excursie is heel het jaar door mogelijk op dinsdag- en vrijdag. Lunch is inbegrepen tijdens deze tour. Prijs: 59 euro per persoon.

Excursie in internationaal gezelschap: Gozo & Ggantija Tempels. optioneel

Gozo is een betoverend eiland, boordevol rijke geschiedenis in elke bocht. Tijdens deze volledige dagtour ervaart u het prachtige erfgoed van Gozo, bezoekt u belangrijke bezienswaardigheden, ontdekt u verborgen juweeltjes en geniet u van de indrukwekkende schoonheid en kenmerkende charme die dit kleine eiland te bieden heeft. Na een korte overtocht met de veerboot van twintig minuten bereiken we de haven van Mġarr, die meteen de toon zet voor de unieke sfeer van Gozo. Gozo is een idyllisch mediterraan eiland met schilderachtige vissersdorpjes en vredige baaien. Het pastorale landschap wordt gekenmerkt door groene, glooiende heuvels met een lappendeken van kleine boerderijen die afdalen naar zandstranden en kleine baaien. Hoewel de twee eilanden slechts door een acht kilometer lang kanaal worden gescheiden, zult bij het betreden van het eiland meteen merken dat Gozo een heel eigen karakter en sfeer heeft en veel landelijker en schilderachtiger is dan het eiland Malta. We beginnen onze tour met een bezoek aan de megalithische tempels van Ġgantija, die sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze indrukwekkende archeologische vindplaats dateert uit ca. 3600-2500 v.Chr., samen met de tempels van Ta’ Ħaġrat en Skorba op Malta. Men denkt dat de tempels van Ġgantija de op één na oudste vrijstaande monumenten op aarde zijn, na Göbekli Tepe in Turkije en ongeveer 1000 jaar eerder dan Stonehenge in Engeland en de piramides van Egypte! De etymologie van “Ġgantija” is afgeleid van het Maltese woord voor reus (“Ġgant”) omdat men geloofde dat de site was gebouwd door een ras van reuzen. Dit mythologische idee is logisch als u bedenkt dat de tempels zijn gebouwd van megalieten (massieve kalksteenblokken) van meer dan vijf meter lang en meer dan 50 ton zwaar. Na een bezoek aan de tempels van Ġgantija bezoeken we Victoria, de prachtige hoofdstad van Gozo. Victoria is niet alleen het geografische hart van Gozo, het is ook het centrum van de dagelijkse activiteit. Het weet de drukte van de markt en de winkels te combineren met een ontspannen en gezellige sfeer. Het is een geweldige plek om te zien hoe de eilandbewoners hun dag doorbrengen, vooral als het grote marktplein tot leven komt. In het hart van de stad ligt een andere majestueuze plek: het middeleeuwse fort dat plaatselijk bekend staat als ‘Iċ-Ċittadella’ (de citadel). Met zijn kenmerkende skyline en imposante militaire architectuur is dit oude, versterkte bouwwerk het belangrijkste oriëntatiepunt van Gozo, een baken dat vanaf het hele eiland zichtbaar is. Het gebied is al sinds de bronstijd bewoond en de plek waar nu de Citadel staat, was waarschijnlijk de acropolis van de Punisch-Romeinse stad Gaulos of Glauconis Civitas. Tijdens de middeleeuwen werd de acropolis omgebouwd tot een kasteel dat diende als toevluchtsoord voor de bevolking van Gozo. In de 15e eeuw begon zich buiten de muren een buitenwijk te ontwikkelen en dit gebied vormt nu de historische kern van Victoria. Het volgende bezoek is de prachtige zee-inham die bekend staat als Xlendi Bay. De baai ligt aan het einde van een diep, weelderig ravijn dat ooit een rivierbedding was en wordt omringd door pittoreske steile kliffen. De kleine maar levendige promenade van Xlendi is op elk moment van de dag druk, met een verscheidenheid aan cafés, restaurants en een handvol souvenirwinkels. Hoewel het in de zomer lijkt te barsten van de activiteit, blijft de baai van Xlendi een verfrissend rustige plek, zelfs op het hoogtepunt van het seizoen. De laatste stop is in Dwejra, gelegen aan de westkust van het eiland Gozo is dit gebied een geologisch en ecologisch toevluchtsoord. De verschillende omgevingen zijn een mix van geologie, landschap, fauna, habitats, kustlijn, zeegezichten, archeologie, flora en geschiedenis, waardoor een bezoek aan deze plek een ervaring is om nooit te vergeten. Dwejra staat ook bekend om zijn Inland Sea, een kleine baai omringd door hoge kliffen en verbonden door een indrukwekkende 65 meter lange natuurlijke tunnel die uitkomt in open zee, een werkelijk fascinerende natuurlijke formatie die ontzag oproept en een opvallende indruk achterlaat. Als het weer het toelaat hebt u de mogelijkheid om een korte boottocht te maken door de smalle tunnel en het omliggende gebied. De boottocht is optioneel, niet inbegrepen in de pakketprijs en kan alleen worden gedaan onder voorbehoud van weersomstandigheden. Tijdens de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen u voorzien van boeiende informatie en uw ervaring verbeteren door boeiende verhalen te vertellen. De excursie wordt begeleid in de taal die u hebt geboekt (Engels of Frans), maar soms, afhankelijk van operationele omstandigheden, kan het commentaar worden gegeven door een meertalige gids. Deze excursie is heel het jaar door mogelijk op donderdag- en zaterdag. Lunch is inbegrepen tijdens deze tour. Prijs: 68 euro per persoon.

Excursie in internationaal gezelschap: Hagar Qim Tempels & het Zuiden optioneel

Deze tour is ideaal voor gasten die Malta’s zuidelijke regio willen bezoeken en een aantal van de meest interessante hoogtepunten in slechts één dag willen ervaren. De excursie start met een bezoek aan een van Malta’s oudste steengroeven, die is omgetoverd tot een attractie voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het Limestone Heritage Park & Gardens, gelegen in het traditionele Maltese dorp Siġġiewi, is een unieke en innovatieve attractie die de schoonheid van de Maltese steen en zijn ongelooflijke 22 miljoen jaar geschiedenis belicht. Geniet van de kans om jezelf onder te dompelen in de eclectische geschiedenis van het eiland, door middel van een boeiende audiovisuele presentatie en een zeer informatieve audio-rondleiding, deze attractie biedt een immens inzicht in de meeslepende geschiedenis en brede cultuur van het eiland. Van hieruit bezoeken we het megalithische tempelcomplex van Ħaġar Qim, dat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het complex ligt aan de zuidelijke rand van het eiland op een heuveltop die uitkijkt over de zee en het eilandje Filfa. Deze tempels behoren tot de oudste religieuze plaatsen op aarde en worden door het Werelderfgoedcomité omschreven als “unieke architecturale meesterwerken”. Ze dateren van ca. 3600-3200 v.Chr. en zijn meer dan 5000 jaar oud, dus ongeveer 1000 jaar ouder dan de piramides van Egypte! De site bestaat uit een centraal gebouw en de overblijfselen van ten minste twee andere structuren. Het grote voorplein en de monumentale gevel van de centrale structuur volgen het patroon dat typisch is voor de Maltese prehistorische tempels. Langs de buitenmuur vind je enkele van de grootste megalieten die werden gebruikt bij de bouw van deze bouwwerken, zoals een 5,2 meter hoge steen en een enorme megaliet met een geschat gewicht van bijna 20 ton. Een ervaren gids geeft je een gedetailleerd inzicht in de tempels en hun boeiende geschiedenis. De volgende stop is Wied Iż-Żurrieq (Żurrieq Vallei) waar u de prachtige Blauwe Grot bezoekt en kunt genieten van het fantastische landschap en de adembenemende uitzichten die de hele site omringen. De Blue Grotto is een complex van zeven grotten langs de zuidkust van het eiland. Dit complex bestaat uit een enorme en zeer indrukwekkende hoofdboog van ongeveer 30 meter hoog en een systeem van 6 andere grotten, waaronder de Honeymoon Cave, de Cat’s Cave en de prachtige Reflection Cave. Vanwege de natuurlijke schoonheid, de betoverende structuur en de perfecte locatie, zoals Cutthroat Island (1995), The Count of Monte Cristo (2002) & Troy (2004), is deze uiterst populaire locatie opgenomen in talloze films die op Malta zijn opgenomen. Als het weer het toelaat heb je ook de tijd en de mogelijkheid om de grotten te bezoeken tijdens een van de boottochten die door verschillende lokale aanbieders worden georganiseerd. (niet inbegrepen in de pakketprijs). Na de lunch: bezoek aan het pittoreske vissersdorp Marsaxlokk. Het dorp is de grootste vissershaven van Malta en dat is al zo sinds de oudheid. Vandaag de dag wordt het grootste deel van de vis die op de eilanden wordt verkocht, gevangen door vissers uit dit dorp. Traditionele “luzzu’s” (felgekleurde traditionele vissersboten) en grotere vissersschepen liggen langs de beschutte haven in een kleurrijk schouwspel dat het onderwerp is geweest van talloze fotoshoots. Marsaxlokk is ook populair vanwege de vele heerlijke restaurants en leuke cafés langs de hele promenade en vanwege de charmante openluchtmarkt, waar een uitgebreid assortiment aan levensmiddelen en een breed scala aan duurzame goederen wordt verkocht, zoals vis, lokaal geproduceerde honing en fruitjam, traditionele zoetigheden en andere delicatessen, lokale wijnen en likeuren, souvenirs, kleding, schoenen, traditioneel kantwerk en handwerk, op maat gemaakte sieraden, accessoires en nog veel meer. Dit is de perfecte locatie om te genieten van een wandeling in de unieke omgeving van dit schilderachtige dorp waar u de lokale bevolking kunt ontmoeten, de Maltese manier van leven kunt ervaren en het prachtige uitzicht op zee kunt bewonderen terwijl u over de markt snuffelt, op zoek naar ‘die’ perfecte deal! Einde van de excursie met een bezoek aan Għar Dalam Cave; Malta’s oudste prehistorische vindplaats, die dateert uit ca. 5200 v. Chr. Għar Dalam (wat Grot der Duisternis betekent) is een 144 meter lange freatische buis en grot, of cul-de-sac, gelegen in de buitenwijken van het dorp Birżebbuġa. De grot bevat de botresten van dieren die aan het einde van het Laatste Glaciale Maximum op Malta zijn gestrand en uitgestorven, zoals de dwergolifant, het nijlpaard, de reuzenzwaan, het hert en de beer, die al duizenden jaren niet meer op de Maltese eilanden hebben geleefd. Het is ook hier dat het vroegste bewijs van menselijke bewoning op Malta, zo’n 7.400 jaar geleden, werd ontdekt. Vanwege het paleontologische en archeologische belang wordt deze plek gezien als een van Malta’s belangrijkste nationale monumenten. Tijdens de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen u voorzien van boeiende informatie en uw ervaring verbeteren door boeiende verhalen te vertellen. De excursie wordt begeleid in de taal die u hebt geboekt (Engels of Frans), maar soms, afhankelijk van operationele omstandigheden, kan het commentaar worden gegeven door een meertalige gids. Deze excursie is heel het jaar door mogelijk op vrijdag. Lunch is inbegrepen tijdens deze tour. Prijs: 63 euro per persoon.

Privé dagexcursie Valletta en de 3 Steden optioneel

Tijdens onze rondleiding door de levendige straten van Valletta ontdek je de schoonheid en charme van de versterkte stad die in 1566 door de ridders werd gebouwd. De Orde van Sint Jan heerste 268 jaar over de eilanden en liet een unieke culturele erfenis na waarvan Valletta het belangrijkste voorbeeld is. We genieten eerst van een adembenemend uitzicht op de Grand Harbour vanuit de Upper Barracca Gardens. Daarna bezoeken we St. John’s Co-kathedraal, inclusief de meesterwerken van Caravaggio in het Oratorium. De kathedraal herbergt één van de mooiste met marmer ingelegde vloeren ter wereld. Als je door Republic Street loopt, kom je langs het Grootmeesterspaleis en het onlangs gerestaureerde George’s Square. Ontdek het Grand Harbour gebied tegenover Valletta dat bekend staat als de Drie Steden – Vittoriosa, Cospicua en Senglea, waar de Ridders van Sint Jan zich voor het eerst vestigden in 1530. Langs Cospicua bereiken we Vittoriosa voor een wandeling door de smalle straatjes in de schaduw van historische gebouwen. Aan de waterkant van Vittoriosa nemen we een typische havenboot (dghajsa) voor een tocht langs de kleurrijke havenkreken. Vanaf de Senglea Garden, gelegen op het puntje van het schiereiland, genieten we van een prachtig 360° uitzicht over de Grand Harbour, inclusief het indrukwekkende Fort Sant Angelo vanwaar Grootmeester La Valette de verdediging van het eiland leidde tijdens het Grote Beleg van 1565. Vertrek mogelijk elke dag met Frans- of Engelstalige gids. Prijs op basis van 2 deelnemers met privé gids, privé transport incl. entrees: 360 euro p.p.

Privé dagexcursie Gozo optioneel

Na een korte overtocht van twintig minuten met de veerboot bereiken we de haven van Mgarr, die meteen de toon zet voor de unieke sfeer van Gozo. Hoewel beide eilanden qua geschiedenis veel op elkaar lijken, zul je zeker merken dat Gozo een eigen karakter heeft. Gozo, ook wel het eiland van Calypso genoemd, is veel groener en schilderachtiger dan Malta. Bezoekers zullen zeker onder de indruk zijn van het weelderige landschap en de serene sfeer van het eiland. Gozo staat bekend om zijn ambachten, vooral handgemaakt kant en gebreide kleding. Tijdens deze excursie leidt je gids je rond langs de Megalithische tempels van Ggantija, één van de oudste vrijstaande monumenten ter wereld, daterend van voor de piramides van Egypte. We bezoeken ook de binnenzee van Dwejra, de middeleeuwse vestingstad Cittadella en haar kathedraal – met haar opvallende skyline en imposante militaire architectuur is deze oude vestingstad het belangrijkste oriëntatiepunt van Gozo, een baken dat vanaf het hele eiland zichtbaar is. Daarna volgt een bezoek aan de fjordachtige baai van Xlendi en Dwejra. Vertrek mogelijk elke dag met Frans- of Engelstalige gids. Prijs op basis van 2 deelnemers met privé gids, privé transport incl. entrees: 380 euro p.p.

Privé dagexcursie Valletta en Mdina optioneel

Tijdens onze rondleiding door de levendige straten van Valletta ontdek je de schoonheid en charme van de versterkte stad die in 1566 door de ridders werd gebouwd. De Orde van Sint Jan heerste 268 jaar over de eilanden en liet een unieke culturele erfenis na waarvan Valletta het belangrijkste voorbeeld is. We genieten eerst van een adembenemend uitzicht op de Grand Harbour vanuit de Upper Barracca Gardens. Daarna bezoeken we St. John’s Co-kathedraal, inclusief de meesterwerken van Caravaggio in het Oratorium. De kathedraal herbergt één van de mooiste met marmer ingelegde vloeren ter wereld. Als je door Republic Street loopt, kom je langs het Grootmeesterspaleis en het onlangs gerestaureerde George’s Square. In de namiddag bezoeken we de middeleeuwse stad Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. De smalle, kronkelende straatjes, die dateren uit de Arabische periode, leiden naar de imposante bastions, die een panoramisch uitzicht over de eilanden bieden. Onderweg ontdek je verschillende bouwstijlen, waaronder de middeleeuwse Siculo-Normandische paleizen en andere barokke gebouwen van groot historisch belang. De tijd staat stil in deze ‘Stille Stad’, een paradijs voor filmmakers. We verlaten Mdina via de Griekse Poort en gaan verder naar de kliffen van Dingli. De excursie eindigt met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton in de buurt van het presidentieel paleis, die je van buitenaf kunt bewonderen. Vertrek mogelijk elke dag met Frans- of Engelstalige gids. Prijs op basis van 2 deelnemers met privé gids, privé transport incl. entrees: 360 euro p.p.

Privé dagexcursie “Taste of the West” optioneel

Tijdens onze rondleiding bezoeken we de middeleeuwse stad Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. De smalle, kronkelende straatjes, die dateren uit de Arabische periode, leiden naar de imposante bastions, die een panoramisch uitzicht over de eilanden bieden. Onderweg ontdek je verschillende bouwstijlen, waaronder de middeleeuwse Siculo-Normandische paleizen en andere barokke gebouwen van groot historisch belang. De tijd staat stil in deze ‘Stille Stad’, een paradijs voor filmmakers. We verlaten Mdina via de Griekse Poort en gaan verder naar de kliffen van Dingli. De excursie eindigt met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton in de buurt van het presidentieel paleis, die je van buitenaf kunt bewonderen. Later bezoeken we de Dingli kliffen, waar we ook een leuke les Ravioli-maken bijwonen en je kunt genieten van de vruchten van je werk voor de lunch. We sluiten de dag af met een bezoek aan Hagar Qim, Malta’s belangrijkste prehistorische vindplaats die dateert uit 3600 v.Chr. en uitkijkt over de wijde uitgestrektheid van de blauwe Middellandse Zee en het eilandje Filfla. Vertrek mogelijk elke dag met Frans- of Engelstalige gids. Prijs op basis van 2 deelnemers met privé gids, privé transport incl. entrees en lunch: 490 euro p.p.

Privé dagexcursie Mdina, Dingli Cliffs en de 3 Steden optioneel

We starten onze excursie met een bezoek aan de middeleeuwse stad Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. De smalle, kronkelende straatjes, die dateren uit de Arabische periode, leiden naar de imposante bastions, die een panoramisch uitzicht over de eilanden bieden. Onderweg ontdek je verschillende bouwstijlen, waaronder de middeleeuwse Siculo-Normandische paleizen en andere barokke gebouwen van groot historisch belang. De tijd staat stil in deze ‘Stille Stad’, een paradijs voor filmmakers. We verlaten Mdina via de Griekse Poort en gaan verder naar de kliffen van Dingli. De excursie eindigt met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton in de buurt van het presidentieel paleis, die je van buitenaf kunt bewonderen. In de namiddag ontdekken we het Grand Harbour gebied tegenover Valletta dat bekend staat als de Drie Steden – Vittoriosa, Cospicua en Senglea, waar de Ridders van Sint Jan zich voor het eerst vestigden in 1530. Langs Cospicua bereiken we Vittoriosa voor een wandeling door de smalle straatjes in de schaduw van historische gebouwen. Aan de waterkant van Vittoriosa nemen we een typische havenboot (dghajsa) voor een tocht langs de kleurrijke havenkreken. Vanaf de Senglea Garden, gelegen op het puntje van het schiereiland, genieten we van een prachtig 360° uitzicht over de Grand Harbour, inclusief het indrukwekkende Fort Sant Angelo vanwaar Grootmeester La Valette de verdediging van het eiland leidde tijdens het Grote Beleg van 1565. Vertrek mogelijk elke dag met Frans- of Engelstalige gids. Prijs op basis van 2 deelnemers met privé gids, privé transport incl. entrees: 340 euro p.p.