Mexico, Yucatan off the beaten track

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen & Programma van Sudamericatours

SELFDRIVE MEXICO (15 dagen/ 14 nachten)

CANCUN – HOLBOX – RIO LAGARTOS – VALLADOLID – COBA – CHICHEN ITZA – MERIDA – UXMAL – CAMPECHE – CALAKMUL – KOHUNLICH- LAGUNA BACALAR – TULUM

Gewaarborgd vertrek elke dagen met huurwagen (minimum 2 deelnemers)

Van de ruïnes van de verdwenen Maya beschavingen tot de witte zandstranden van de Caraïben, neemt deze reis je mee buiten de gebaande paden van het schiereiland Yucatan om zo de natuurlijke en architectonische wonderen van Mexico te ontdekken.
Een compleet en gevarieerde rondreis: te beginnen met het moderne Cancún, gevolgde door drie charmante koloniale steden Valladolid, Campeche en Mérida. Vervolgens bezoekt u de bekendste site van Uxmal en Chichén Itza, stille getuigen van de grootsheid van een verdwenen beschaving… alsook de biosfeer van Calakmul met een unieke flora en fauna. Ontspan je aan de prachtige Laguna Bacalar om vervolgens schildpadden en dolfijnen te ontdekken in het Sian Ka’an-reservaat.
In elke etappe van dit circuit wordt u overstelpt door de prachtige natuurlijke en culturele rijkdom van het schiereiland.
Dit alles in kleine charmante accommodaties en boetiekhotels op soms unieke locaties
Reis zorgeloos – wij boeken uw tussenstops in de hotelcategorie van uw keuze – en geniet volop van uw vakantie in het Maya-land.

DAG 1 : CANCÚN
Opname van de huurwagen aan de luchthaven.
Intrek en overnachting in het hotel.


DAG 2 : CANCÚN – ISLA HOLBOX
Vertrek met de huurwagen naar Chiquila. Overtocht (niet inbegrepen) naar het eiland Holbox in het hart van een wilde en ongerepte natuur. Wandel op Holbox langs de zandstraten waar de huisfronten in alle kleuren geschilderd zijn en geniet van de prachtige stranden.
Overnachting in het hotel.


DAG 3 : ISLA HOLBOX
Vrije dag.
Overnachting in het hotel.


DAG 4 : ISLA HOLBOX – RIO LAGARTOS
Boottocht naar Chiquila en terughalen van de huurwagen
Vertrek met de huurwagen naar Rio Lagartos, een vissersdorpje in het noorden van het schiereiland Yucatán. Daar neemt u een kleine boot voor een overtocht door het natuurpark Rio Lagartos en Las Coloradas (niet inbegrepen), waar zich belangrijke zoutwerken bevinden. Het roze water biedt een ongelooflijk spektakel. U zult ook flamingo’s en krokodillen kunnen observeren.
Overnachting in het hotel.


DAG 5 : RIO LAGARTOS – EK’BALAM – X’CANCHE- VALLADOLID
Vertrek met de huurwagen naar Valladolid. Onderweg, vrij bezoek van Ek’Balam. Ek’Balam is een historische Maya stad op zo’n 30 kilometer rijden van Valladolid. Ek Balam bestaat uit maar liefst 45 gebouwen en het meest indrukwekkende gebouw is de Acropolis, een gigantisch hoge tempel met oude winkels en gebouwen er tegenaan gebouwd. De Acropolis is prachtig gerestaureerd en je kunt deze beklimmen. In het gebouw zou de tombe van de oude heerser van Ek Balam liggen, Ukit Kan Le’k Tok. Vervolgens, mogelijk bezoek aan de Cenote van X’Canche. Dit kun je of met de auto of met de fiets doen en op het einde is er een zipline mogelijk in het water. Verder naar Valladolid, kleine koloniale stad die op 40km van Chichen-Itza is gelegen. Vrij bezoek aan de kerk van San Bernardino de Siena en het klooster van Sisal. Ze worden als de oudste Christelijke gebouwen van Yucatan beschouwd.
Overnachting in het hotel.


DAG 6 : VALLADOLID – COBA – VALLADOLID
Vertrek per huurauto naar de site van Coba, de grootste van de Maya-ceremoniële centra. De Nohoch Mul of de Grote Piramide, is met zijn 42 meter het hoogste gebouw op het schiereiland Yucatec. De gebouwen en het platform van de Cobá-groepen zijn de meest indrukwekkende bouwwerken op de site.
Vertrek vervolgens naar het weinig bekende natuurgebied Punta Laguna, een prachtig natuurreservaat rond een meer waar u regelmatig slingerapen kunt observeren, een boottocht kunt maken, ziplinen en afdalen in rappel in een Maya-cenote.
Dit alles midden in een Maya-gemeenschap
Overnachting in het hotel.


DAG 7 : VALLADOLID – CHICHEN ITZA – MÉRIDA
’s Morgens, vrij bezoek aan Chichen-Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is ongetwijfeld de tempel van Kukulcan, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen. Vertrek met de huurwagen naar Merida. Onderweg, vrij bezoek aan Izamal. Vroeger was Izamal een religieus centrum, dat gewijd was aan de oppergod van de Maya’s en aan de zonnegod. Er zijn ook dozijnen tempels en piramides die aan hen waren gewijd. Verder naar Mérida en vrij bezoek aan de stad met zijn koloniale wijken in Franse, Italiaanse en Moorse stijl.
Overnachting in het hotel.


DAG 8 : MÉRIDA – DZIBILCHALTUN – PUERTO – PROGRESO – TIXKOKOB – MÉRIDA
Vertrek met de huurwagen richting Puerto Progreso. Onderweg vrij bezoek aan het Nationale Park en site van Dzibilchaltun. Een regio bekend voor zijn weelderige natuur en mooie cenotes. De naam Dzibilchaltun zelf betekent ‘schrijven op platte stenen’.
Het opvallendste gebouw is de Tempel van de Zeven Poppen, genoemd naar zeven magische poppetjes die er in de vloer zijn gevonden. En ook de cenote die op de site gelegen is, is zeker een bezoek waard.
Vervolgens verder naar Puerto Progreso, bekend voor zijn pier, de langste van heel Mexico (7 km) waar u in de buurt van het strand kan lunchen (vrij). Op de terugweg, halte in het kleine stadje Tixkokob, bekend voor zijn hangmatten.
Overnachting in het hotel.


DAG 9 : MÉRIDA – UXMAL – CAMPECHE
Vertrek met de huurwagen naar de site van Uxmal. De naam van deze site betekent «gebouwd in drie etappes». Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen van Uxmal zijn : de piramide van de Slang, het Paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de nonnen… Uxmal is verbonden aan Kabah door een weg. Verder naar Campeche.
Overnachting in het hotel.


DAG 10 : CAMEPCHE – KOHUNLICH
Vertrek met de huurwagen naar Kohunlich, een prachtig jungle gebied tussen de archeologische sites
Overnachting in het hotel.


DAG 11 : KOHUNLICH
Vrije dag in volpension in het Explorean hotel Kohunlich in de Mexicaanse jungle. het hotel biedt verschillende excursies aan die zijn inbegrepen in de prijs (boottochten, minitrekking in de jungle, fietstochten, kajakken enz …)
Overnachting in het hotel.


DAG 12 : KOHUNLICH – LAGUNA BACALAR
Vertrek met de huurwagen naar de laguna Bacalar. Mogelijkheid om de San Felipe vestiging te bezoeken.
Deze lagune is ook bekend als de lagune van zeven kleuren vanwege zijn ongelooflijke blauwe, groene en turquoise kleuren. Met een lengte van 42 km en slechts 2 breed, bestaat de lagune uit zeven verschillende cenotes die vroeger zijn samengevloeid. Aan het uiteinde van de lagune, duidelijk herkenbaar door zijn ronde en donkere aspect, ontdekt u nog een wonder van de natuur. Het is een magische plek, populair bij de duikers, de Cenote Azul (blauwe cenote),een zeer diepe cenote waar ze de bodem nog niet van hebben gevonden
Overnachting in het hotel.


DAG 13 : LAGUNA BACALAR – TULUM
Vertrek met de huurwagen naar Tulum. Dit oord is gelegen op 120 km ten zuiden van Cancún. Het is een oord met een indrukwekkende schoonheid die uit de Maya periode dateert. Het is het enige oord gelegen aan de blauwe wateren van de Caraïben. Het was één van de enige maya-steden die nog bewoond was wanneer de Spaanse verovering begon in de zestiende eeuw. Bezoek aan de tempel van de schilderijen, de tempel van de vliegende god
Overnachting in het hotel.


DAG 14 : TULUM – SIAN KA’AN – TULUM

Vertrek met de huurwagen naar de Sian Ka’an Biosfeer. Begin met een vrij bezoek aan de oude Mayastad Muyil in de Sian Ka’an Biosfeer, een UNESCO werelderfgoed. Maak vervolgens een boottocht over de wateren van de Chunyaxche Lagoon door de mangrove-moerassen en de Maya-kanalen. Laat u drijven en laat u meevoeren door de rivier die u zal begeleiden in een unieke eco-tour. Een prachtige reis in deze biosfeer die nog weinig bezocht is!
Overnachting in het hotel.


DAG 15 : TULUM – CANCUN
Vertrek met de huurwagen naar de luchthaven van Cancun.
Teruggave van de huurwagen aan het bureau van de verhuurder in Cancun