Monumentaal Spanje

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

9-daagse rondreis met huurwagen in centraal Spanje met bezoeken aan Madrid, Segovia, Avila, Salamanca, Caceres en Toledo.

Dag 1 : Brussel – Madrid

Vlucht Brussel-Madrid. Ontdek de vele leuke pleinen en wijken in Madrid zoals ‘La Latina’ een hotspot voor Madrilenen, ‘Plaza Mayor’ waar straatartiesten en muzikanten de vele fraaie monumentale gebouwen opfleuren en ‘Puerta del Sol’, een gigantisch plein met fonteinen en beelden en een belangrijke verkeersader in het drukke Madrid. Passeer ook eens langs het ‘Palacio Real’, het koninklijk paleis met vele majestueuze zalen en prachtig aangelegde tuinen. Overnachting in hotel Vincci Soho****.

madrid koninklijk paleis spanje

Dag 2 : Madrid

Madrid is de museumstad bij uitstek. In het ‘Museo del Prado’ zijn werken van ondermeer El Greco, Velazquez, Goya, Rubens en Rembrandt te bewonderen. Andere musea die samen met het Prado de gouden driehoek vormen zijn het ‘Museo Thyssen-Bornemisza’ en het ‘Museo Reina Sofia’, het museum voor hedendaagse en moderne kunst met als pronkstuk het wereldbefaamde werk Guernica. Nog wat tijd over? Kom even tot rust in het ‘Retiropark, een stille oase in het bruisende Madrid.

MADRID spanje

Dag 3 : Madrid – Segovia (90 km)

Ophalen van uw huurwagen. Traject naar Segovia gelegen op een rotsachtige bergtop. De stad is gedeeltelijk ommuurd en tot de meest opvallende monumenten horen ongetwijfeld het aquaduct van Trajanus, een prachtig Romeins bouwwerk bestaande uit 160 bogen en monumentale granieten blokken en het sprookjeskasteel Alcazar. Ook de gotische kathedraal en de vele Romaanse kerken bepalen de schoonheid van deze unieke stad. Overnachting in hotel Eurostars Plaza Acueducto****.

segovia
segovia madrid en castilië Spanje

madrid en castilië spanje

Dag 4 : Segovia – Avila (90 km)

Bezoek aan het hoog gelegen Avila, de stad met de best bewaarde middeleeuwse stadsmuren. Andere bezienswaardigheden zijn de vele kerkjes, kloosters en paleizen in deze bijzonder sfeervolle stad. Installatie in hotel Palacio de los Velada****.

avila madrid en castilië Spanje
AVILA CASTILIE spanje madrid en castilië
avila castilië spanje

Dag 5 : Avila – Salamanca (105 km)

Vervolgens naar Salamanca. Een universiteitsstad waar het gezellig druk is. Salamanca is één groot openluchtmuseum en is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het Plaza Mayor wordt er terecht bestempeld als het mooiste plein van Spanje. Ook de kathedraal, groots en monumentaal is een ware publiekstrekker. Overnachting in hotel Hospes Palacio de San Esteban*****.

madrid en castiliëspanje

Dag 6 : Salamanca – Caceres (210 km)

Traject van Salamanca naar Plasencia, gelegen in de regio Extremadura waar desolate velden, eenzame kudden schapen en grote stuwmeren het landschapsbeeld bepalen. U kunt een halte voorzien in Plasencia, een middeleeuwse stad met talrijke historische gebouwen zoals kerken, paleizen, herenhuizen en een indrukwekkende kathedraal. In de namiddag kunt u verder rijden naar Caceres, een ommuurde middeleeuwse stad vermeld op de monumentenlijst van de Unesco. Langs de weg kunt u boomgaarden met steeneiken en kurkeiken zien in uitgestrekte weilanden. Overnachting in hotel NH Palacio de Oquendo****.

Dag 7 : Caceres

Bezoek aan Caceres.

De talloze kantelen, hoge torens en kerken zijn enorm in trek bij de meer dan honderd ooievaars. De pittoreske pleintjes en terrasjes zijn uiterst sfeervol. In de namiddag bezoek aan Trujillo, een authentiek dorp met monumentale gebouwen uit de Renaissance.

Dag 8 : Caceres – Toledo (260 km)

’s Middags korte stop in Talavera de la Reina aan de rivier de Taag gelegen en bekend omwille van zijn keramiek. Verder naar Toledo, eveneens gelegen aan de Taag, een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het was de thuisbasis van de wereldbefaamde schilder ‘El Greco’. Installatie in hotel Eugenia de Montijo*****.

synagoge toledo spanje
toledo madrid en castilië Spanje

Dag 9 : Toledo – Madrid (90 km) – Brussel

Terugrit naar Madrid. Afleveren van de huurwagen en terugvlucht van Madrid naar Brussel.

rondreis Madrid en Castilië

 

Hotel Hospes Palacio de San Esteban *****

Ligging:

Ideale ligging in het historisch centrum van Salamanca, nabij de imposante kathedraal en het mooiste plein van Spanje het ‘Plaza Mayor’.

Logies:

51 mooie en functionele kamers met minibar, airco, WiFi, satelliet-TV, badkamer (haardroger).

Faciliteiten:

Buffetontbijt, restaurant, laundryservice, businessfaciliteiten, fitness, Turks
bad, terras, parking.

Imagine:

Dit 16de eeuws klooster werd in 2002 omgebouwd tot een imposant luxehotel bestaande uit een hoofdgebouw in het oorspronkelijk pand en een nieuw bijgebouw. Geniet van de luxe, de sereniteit en de authentieke sfeer.

NH Collection Caceres Palacio de Oquendo ****

Ligging:

Gelegen in het historisch stadscentrum van Caceres, een ommuurde middeleeuwse stad vermeld op de monumentenlijst van de Unesco.

Logies:

86 mooie, tijdloze kamers met satelliet-tv, minibar, airco, verwarming, telefoon, internet, safe, badkamer (haardroger).Unesco.

Faciliteiten:

Laundry- en roomservice, bar, restaurant, lounge, coffee shop, congresfaciliteiten.

Imagine:

Dit historisch paleishotel ademt de geschiedenis uit van weleer. Het luxueus interieur (in 2009 gerenoveerd) vormt een geslaagd contrast met de authentieke sfeer van dit mooie pand.

Palacio de los Velada ****

Ligging:

Gelegen in het historisch centrum van Avila, de stad met de best bewaarde
middeleeuwse stadsmuren.

Logies:

145 klassiek ingerichte kamers met satelliet-tv, telefoon, minibar, airco, verwarming, safe, tapijt, badkamer (haardroger).

Faciliteiten:

Café Claustro, restaurant El Tostado, bar, businessfaciliteiten, parking.

Imagine:

Dit 16de eeuwse historisch paleis werd in 1995 omgebouwd tot een mooi
4-sterrenhotel met behoud van originele elementen. Het hotel biedt aangename accommodatie in een impressionant kader.

Vincci Soho ****

Ligging:

In het centrum van Madrid op wandelafstand van het Spaans Parlement, de musea van de gouden driehoek en het Retiropark.

Logies:

177 mooie luxueuze kamers met internet, satelliet-tv, airco, verwarming, safe, telefoon, minibar, badkamer (haardroger).

Faciliteiten:

Bar, restaurant, businessfaciliteiten, laundry- en roomservice, parking.

Imagine:

De historische gevel en de originele structuur van dit gebouw werden behouden. Het interieur werd in 2006 volledig gerenoveerd.

Eurostars Plaza Acueducto ****

Ligging:

Gelegen aan de voet van het Romeins aquaduct in het historisch hart van Segovia. Ook het sprookjesachtige Alcazar is gelegen op wandelafstand van het hotel.

Logies:

70 mooi gedecoreerde kamers met meubels van wengé hout, parketvloer,
telefoon, safe, minibar, satelliet-tv, WiFi, airco, verwarming, badkamer (haardroger).

Faciliteiten:

Bar, bistro, lounge, businessfaciliteiten, garage.

Imagine:

Geniet van dit smaakvol, elegant hotel, ingericht met kwaliteitsproducten,
warme kleuren en materialen en mooie panoramische zichten op het indrukwekkend Romeins aquaduct.r

Reisprogramma, sommige foto’s en afbeeldingen zijn van Imaginetravel