New York

citytrip - Schrijf je nu in

De bekendste stad van Amerika

Individueel verblijf op hotel of in een appartement

Individuele citytrip

 

Je wilt graag eens naar New York in de U.S.A. maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Dan is deze uitgewerkte individuele citytrip zeker iets voor jou. We besparen je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan. Wij reserveren ook musicals, fietstochten, alle bekende attracties, boottochten, transfers en zoveel meer.

IMG_0548

Een andere manier om New York te bezoeken met de familie? Verblijf in een appartement!

mogelijk programma:

Dag 1                    Brussel –  New York

Rechtstreekse vlucht naar in New York.

Transfer naar het centraal gelegen hotel in Manhattan en check-in.

IMG_5283-1

Vanavond wandeling over Times Square by night, laat je verrassen door de gigantische neon licht- reclames, de megawinkels en de sfeer die hier iedere avond heerst.

 

Dag 2                     New York City downtown

 

U vertoeft vandaag de hele dag downtown Manhattan en in het Financial District.

Neem de metro naar Brooklyn.  Van hieruit kan je een adembenemende wandeling maken over de Brooklyn Bridge met in het vizier de imponerende skyline van Manhattan.

Vandaag is er tijd voor het stadhuis van New York, Wall Street, de World Trade Center Winter Garden en natuurlijk…Ground Zero. De gloednieuwe toren bij ground zero, het ‘One world observatory’, kan sinds mei 2015 beklommen worden.

Deze namiddag afspraak met Lady Liberty. Neem de boot naar Liberty Island of Ellis Island voor een bezoek aan het museum.

IMG_5175-1

Dag 3                    New York City – Central Park

Start aan Dakota Building waar John Lennon werd vermoord om via Strawberry Fields dan Central Park in te duiken. Kuier rond in de groene long van de stad die een dermate rustgevend effect heeft dat je nauwelijks kunt geloven dat je in een wereldstad vertoeft!

Aan de overzijde van het park ligt het prachtige gebouw van Frank Lloyd Wright: het Guggenheim museum. Even verder op langs het park bevindt zich het Metropolitan museum of art.

guggenheim new york

Deze middag is er tijd om te flaneren op één van de meest bekende avenues ter wereld: Fifth Avenue! Vertrek vanaf het Plaza Hotel. Op Fifth Avenue vindt u de dure merkwinkels van Dior, Channel en Louis Vuitton. Bij FAO Schwarz vindt u de grootste speelgoedwinkel ter wereld. Maar u kunt ook eens binnenspringen in Niketown, de NBA winkel, de SONY-store, Trump Tower, …

 

Bezoek ook Rockefeller Center en de St Patricks Cathedral.

IMG_5056-1

baseball new york2

Dag 4                    New York City – High line

New York highline

Check-out uit het hotel. De koffers kunnen in de bagageruimte blijven. Deze voormiddag kan u één van de nieuwe attracties van New York bewandelen: de High Line. Het is een nieuw, smal stadspark dat over een lengte van bijna 2km op een hoogte van 7m bovenop een oude treinlijn is aangelegd in het Meat Packing District. Het is een voorbeeld van de herbestemming van industrieel erfgoed, met een hedendaags architecturaal tintje.  Houd ook halt in Chelsea Market.

 

IMG_5222-1

 

 

Namiddagvlucht van New York naar Brussel.

 

Dag 5                    aankomst Brussel

 Aankomst te Brussel in de ochtend.