Nieuw-Zeeland

internationale groep - Schrijf je nu in

Kia Ora Begeleide rondreis in internationale groep per luxe bus

 

Nieuw-Zeeland

 

Naast de adembenemende natuur, heeft Nieuw-Zeeland nog veel meer te bieden. Mooie steden, een rijke cultuur en een zeer vriendelijke bevolking: wat wil een mens nog meer? Deze reis neemt u mee door de belangrijkste steden van Nieuw-Zeeland: Auckland, Wellington en Christchurch. Onderweg zal u getuige worden van het unieke schouwspel dat zich dagelijks op Nieuw-Zeeland afspeelt: de natuur die u zal blijven fascineren. Unieke rotsformaties, zandstranden, unieke grotten, prachtige meren, alpiene landschappen, … Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. 

 
 Op deze 17-daagse reis door Nieuw-Zeeland laten we u kennis maken met het land van Peter Jackson. De wereldberoemde regisseur, zelf geboren en getogen Nieuw-Zeelander, maakte van de gelegenheid gebruik om enkele prachtlocaties die zijn land rijk is, te vereeuwigen en om te toveren in zijn machtige verfilming van de ‘The Lord Of The Rings’. Het succes van deze trilogie heeft ervoor gezorgd dat de schitterende natuur van Nieuw-Zeeland steeds meer bezocht werd door toeristen, wat het land geen windeieren gelegd heeft. 
 

 

 

Dag 1 : Brussel – Auckland

 

Bij aankomst transfer naar het hotel. ’s Avonds maakt u kennis met uw reisleider en medereizigers tijdens de welkomstreceptie.

Dag 2 : Auckland – Bay of Islands

 

Reis langs de Hibiscus Coast naar de prachtige Bay of Islands. Maak een mooie cruise naar Cape Brett en, als het weer het toelaat, door de beroemde ‘Hole in the Rock’ formatie. De cruise terug naar Paihia gaat langs pittoreske eilanden en verlaten zandstranden.

 
 
Auckland - Bay of Islands

Dag 3 – Vrije tijd in Bay of Islands

 

Optioneel: u kan een veerboot nemen naar Russell, gaan zeilen op een groot schip, dolfijnen kijken in de baai of een rondje golf spelen.

Dag 4 – Bay of Islands – Auckland

Geniet van een ontspannen ochtend alvorens terug te rijden naar Auckland.

 Ontbijt en Diner
Bay of Islands - Auckland
 
 
 

Dag 5 – Auckland – Rotorua

Na een stadstour in Auckland bezoeken we de Waitomo grotten per boot. Bij aankomst in Rotorua maken we een stadsrondrit.

 

 Ontbijt en Diner
 
Auckland - Rotorua

 

Dag 6 – Rotorua

Vrije voormiddag met optionele activiteiten: Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park of Whakarewarewa Thermal Reserve. In de namiddag bezoek aan de Agrodome Sheep Show. ’s Avonds geniet u van een traditionele Hangi maaltijd in Tamaki Maori Village.

 

Dag 7 – Rotorua – Wellington

We stoppen bij de Huka Falls en rijden langs de oevers van Lake Taupo. We reizen verder over het Centraal Vulkanisch Plateau naar de hoofdstad Wellington.

 
 
 

Dag 8 – Wellington – Picton

Deze ochtend krijgt u een rondleiding in Wellington. Er zal tijd zijn om het parlementsgebouw en Te Papa Museum te verkennen. Vervolgens nemen we de Interislander ferry naar Picton.

 Ontbijt en Diner
Wellington - Picton

Dag 9 – Picton – Christchurch

Rit naar Kaikoura, waar u vaak walvissen van aan de kust kan spotten. Vervolgens reist u over de Canterbury Plains naar Christchurch.

 
 Ontbijt
Picton - Christchurch
Dag 10 – Christchurch – Omarama

’s Morgens vrije tijd om Christchurch te bezoeken. Nadien verder naar Lake Tekapo met bezoek aan de Church of the Good Shepherd. Optioneel: rondvlucht boven Mount Cook National Park.

 Ontbijt en Diner
Christchurch - Omarama
Dag 11 – Omarama – Dunedin

Uw dag begint langs de Waitaki rivier met de waterkrachtcentrale Waitaki Scheme en Benmore Dam. Reis door Oamaru, met zijn beroemde witte kalkstenen gebouwen, naar Dunedin. De namiddag is vrij om op Wildlife Cruise te gaan of een ritje met de historische Taieri Gorge Railway te nemen.

 Ontbijt en Diner
Omarama - Dunedin
 
Dag 12 – Dunedin – Te Anau

Na een vrije ochtend, rijdt u door Fiordland National Park naar de stad Te Anau waar u vanavond de glimwormgrotten kan bezoeken (optioneel).

 

 Ontbijt en Diner
Dunedin - Te Anau
Dag 13 – Te Anau – Queenstown

Reis door het Fiordland National Park. De Milford Sound cruise brengt u langs watervallen, valleien en Mitre Peak. Nadien reizen we verder naar Queenstown.

 

Ontdek Queenstown op eigen tempo. ‘s Avonds cruisen we over Lake Wakatipu aan boord van het oudste stoomschip van Nieuw-Zeeland, de TSS Earnslaw, naar Walter Peak High Country Farm voor een gastronomische barbecue met leuke show na het eten.

 Ontbijt en Diner
QueenstownDag 15 – Queenstown – Franz Jozef

De eerste halte is het historische Arrowtown. Vervolgens rit naar Cromwell om zijn sensationele steenvruchten te proeven. Daarna rit over de Haast Pass via Thunder Creek Falls naar Franz Josef Glacier. Optioneel: helikoptervlucht en wandeling op de gletsjer.

 

Bezoek aan de jade fabriek in Hokitika. Vervolgens rijden we naar Arthur’s Pass om aan boord te gaan van de TranzAlpine, één van de top treinreizen ter wereld. De spectaculaire tocht voert u door de zuidelijke Alpen terug naar Christchurch. Deze avond afscheidsdiner met de gids en medereizigers.

 

 Ontbijt en Diner
Franz Jozef - ChristchurchDag 17 – Vertrek uit Christchurch

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Christchurch gebracht.

 Ontbijt
Vertrek uit Christchurch
 

reisprogramma, foto’s en afbeeldingen van live to travel, Aalst