Oman met gids

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

Individuele rondreis

met lokale gids

Gegarandeerde afreis vanaf 4 personen.

 

Welkom in het betoverende Sultanaat Oman. Het veilige en gastvrije Oman hypnotiseert u met zijn aromatische soeks en verrast u met fantastische landschappen. Veel plaatsen in Oman hebben een plek verdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De levendige hoofdstad Muscat is een smeltkroes van gedenkwaardige plekken en belevenissen. Buiten de stad wordt het land alleen maar fascinerende met kleine stadjes in de bergen, bedoeïnendorpen, eeuwenoude forten en verkoelende wadi’s, de wonderlijke groene rivierdalen. Verder biedt Oman schitterende stranden en natuurreservaten, waar je zeldzame soorten schildpadden van dichtbij kan zien. Een reis door dit gastvrije land tussen Azië, Afrika en het Westen is een ongeëvenaarde ontdekkingstocht!

 

oman woestijn

Dag 1                vlucht naar Muscat    vrijdag

Transfer en intrek in het hotel in Muscat. Overnachting in Muscat.img_3472

 

Dag 2                Muscat

Na het ontbijt hebt u een vrije voormiddag in Muscat, de hoofdstad van Oman, die het verleden en het heden van het land weerspiegelt. Vrije tijd om te relaxen in het hotel, de hoofdstad verder te verkennen of om optionele excursies te maken.

Namiddag maken we een 2-uur durende cruise langs de kustlijn van Muscat.

Tijdens de stadstour bezoeken we het oude gedeelte van de stad, waarna fotostop bij het Paleis van Sultan Qaboos. Daarna is er nog tijd voor de Mutrah soek in Muscat.

img_3414

Overnachting  in Muscat.

img_3218

 

 

Dag 3               Jabal Shams

Voormiddag stadstour in Muscat met bezoek aan de grootste Moskee van het land en het natuurhistorisch museum.

We verlaten de hoofdstad en gaan naar het Jabreen kasteel met onderweg fotostop bij het Bahla fort (UNESCO) en in het rode stadje Al Hamra. 

nizwa

Verderop ligt Jebel Shams – Arabisch voor ‘berg van de zon’ – is de eerste top die elke ochtend het zonlicht voelt. Een natuurwonder dat in dit gebied niet mag worden overgeslagen , is Wadi Nakhar, beter bekend als de Grand Canyon van Oman vanwege de majestueuze uitzichten. De kloof is het beste te zien van een hoogte van 1950 meter, op een plek die bij de lokale bevolking bekend staat als ‘het plateau’. We maken een wandeling hier ( optioneel)

Overnachting in Jabal Shams

img_3772-2

Dag 4   Nizwa

Na het ontbijt vertrek naar het dorpje Misfat al Abriyeen. Onderweg in Al Hamra bezoek aan het museum. De oude bergstad Misfah ligt in een prachtige wadi vol dadelbomen. Een wandeling van 20 minuten langs de falaj (waterkanaaltjes) is gemakkelijk.

Verder naar de aantrekkelijke stad Nizwa, gelegen middenin een adembenemend bergachtig gebied. Op ontdekking door de stad Nizwa vandaag. Bezoek aan het machtige Nizwa fort, dat trots op de rots boven de stad uit troont. Tijd om naar de soek van Nizwa te gaan.

Check in in Nizwa

img_4058

 

Dag 5               Nizwa – Wahiba

 naar Sinaw om te snuisteren op de Sinaw markt. 

x

Wadi’s zijn rivierdalen in droge gebieden, met spectaculaire oases en natuurlijke jadegroene meertjes. Bij Wadi Bani Khalid zijn de poelen altijd gevuld met water en in de weekenden komen lokale Omani’s hier zwemmen en picknicken.img_3572

We rijden verder naar de woestijn. De Zeventig procent van Oman bestaat uit woestijnen en de grote woestijn Sharqiyah ligt in het hart van het land. We maken een jeeptocht door de zandduinen bij zonsondergang. Een nacht in de woestijn is een onvergetelijke ervaring.

img_3630

img_0235

Vandaag logeren we in het woestijnkamp Arabian Oryx Camp in Wahiba of gelijkwaardig.

 

Dag 6         Wahiba – Muscat

Ontbijt in het woestijnkamp en na wat tijd in de woestijn, vertrek naar de kust.

img_3617

Daarna rijden we langs de kustroute van  Sur naar de hoofdstad Muscat. Verkenning van het kuststadje Sur met zijn lokale vissersboten, soek en musea. We ontdekken hoe de lokale boten ( Dhows) vervaardigd worden. Onderweg stop bij Wadi Shab met mogelijkheid om te wandelen.

img_3271

Aankomst in Muscat

 

Dag 7                Muscat – Nakhl

We trekken de hoofdstad in en begeven ons naar de vismarkt, een traditionele fruitmarkt een lokaal museum.

We verlaten vervolgens de kust voor Nakhl, waar u de machtige vestiging bezoekt. Het zicht vanaf het fort biedt een prachtig panorama op de omgeving.

Even buiten de stad ontspannen we op in een oase met dadelplantage waarna terug naar Muscat.

 

Transfer tot aan het hotel in Muscat voor het oppikken van de bagage en vrije tijd tot terugvlucht.

optioneel: extra overnachting in Muscat voor de vlucht de volgende dag.