Eigen groepsreis Peru

van 13 tot 28 november 2024 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis in het Nederlands 

o.l.v. Eddy Willems

colca      

Prachtige berglandschappen en wouden, mysterieuze overblijfselen die getuigen van een indrukwekkend verleden en eeuwenoude tradities maken van Peru één van de boeiendste landen het continent. Verscheidene beschavingen hebben hun stempel gedrukt op de inwoners, maar het is vooral de Incacultuur die de reiziger niet onberoerd zal laten. Wij brengen u naar het hart van het Zonnerijk om u deze betoverende wereld te laten ontdekken.

 Dag 1:           Amsterdam – Lima

Transfer naar Amsterdam. Vlucht naar Lima.

Na aankomst op de luchthaven van Lima volgt de transfer naar het Casa andina classic Miraflores

overnachting

img_2339

 

Dag 2  Lima

Halve dag citytour in Lima met o.a. bezoek aan de cathedraal

Namiddag wandelen we in Miraflores vanuit ons hotel naar Parque del amor en Kennedy park;

overnachting in Lima

Dag 3     Paracas – Ballestas eilanden – Nasca

Om 6 uur ’s morgens vertrekken we per bus naar Paracas waar we om 10 uur inschepen voor een boottocht naar de Ballestas eilanden, ook wel de kleine Galapagos eilanden genoemd vanwege de uitbundige aanwezigheid van maritieme zoogdieren en vogels.

De eilanden zijn bevolkt door duizenden robben, zeeleeuwen en talrijke vogelsoorten zoals albatrossen, pinguïns en jan-van-genten.

In de namiddag vertrekken we naar Nasca. Onderweg brengen we nog een bezoek aan de oase van Huacachina.

img_2067

Optioneel “voor de liefhebbers” : zandbuggy tour 30 $

Aankomst in Nasca in de late namiddag. Overnachting in Hotel Casa Andina

http://casa-andina.com/destinations/nasca/classic-nasca/?lang=en

ballestas

Dag 4        Nasca – Arequipa

Na het ontbijt begeven we ons met de bus naar de luchthaven van Nazca voor één van de hoogtepunten van onze reis. “een vlucht over de Nascalijnen”.

Met de lunchbox vertrek per privébus naar Arequipa na de nazcavlucht.

Diner onderweg en overnachting in Hotel Casa andina classic

img_0254

nasca

Dag 5       Arequipa

De bijnaam van Arequipa is ¨witte stad¨. Arequipa wordt omringd door spectaculaire bergen waaronder de bekende vulkaan El Misti. De stad heeft vele prachtige gebouwen die gemaakt zijn uit licht gekleurd vulkanisch gesteente dat ´sillar´ heet.lima

Vervolgens bezoeken we het centrum van deze mooie stad. Ingesloten door sierra’s en woestijnen, werd het koloniaal patrimonium hier het best bewaard. Naar klassiek Spaans model is het oude centrum gebouwd rond het belangrijkste plein, de Plaza de Armas, waar de hidalgo’s of Spaanse edelen kwamen paraderen. De gebouwen rondom het plein vormen markante voorbeelden van koloniale architectuur.

We lunchen in een typische picantería.

Bezoek aan het klooster van Santa Catalina.

arequipa peru

Diner en overnachting in Hotel Casa andina classic

Dag 6      Arequipa – Colca Canyon

Ten noorden van Arequipa, in een ruig bergland, heeft de Río Colca een immense kloof uitgeslepen in de vulkanische gesteenten van de Andes. Lunch onderweg.

In de namiddag doen we het rustig aan. U krijgt de mogelijkheid om te genieten aan de thermale warmwaterbronnen van Chivay waar u heerlijk kan relaxen.

img_2199

We dineren en overnachten in Casa Andina chivay

   pisaq

 

Dag 7     Colca Canyon – Puno

In de vroege ochtend rijden we naar Cruz del Condor waar u een fabelachtig uitzicht hebt op de Colca Canyon en de Colcarivier die meer dan 1000 m lager stroomt. Op deze plaats kunt u de condors bewonderen die opstijgen uit de kloof. Een unieke ervaring! Geniet van het schitterende panorama dat het Andesgebergte biedt. Na de lunch verder door naar Puno op de  ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis doorheen fantastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen en kleine meren waar flamingo’s leven.

img_0734

Tegen het einde van de namiddag aankomst te Puno

Avondmaal en overnachting in Puno in casa andina

cocla-canyon

Dag 8     Puno – Titicacameer

Na een vroeg ontbijt maken we een boottocht naar de Uros eilanden en nadien naar het eiland Taquile in het Titicacameer.

Taquile heeft een bevolking van ongeveer 1700 mensen. Het hoofddorp van het eiland ligt op 3950 meter. Het hoogste punt van het eiland is 4050 meter

img_2347

De bewoners leven er volgens oude gebruiken die ze door de eeuwen heen hebben weten in stand te houden. Zo wil de traditie van de Taquilenen dat iedere man en vrouw breit.

Diner en overnachting in hotel Casa Andina

titcaca

Dag 9      Puno – Cusco

Vertrek naar Cusco over de altiplano.

Onderweg zullen we verschillende keren stoppen om te genieten van het prachtige landschap met de typische lama’s en alpaca’s.

Vervolgens is een halte voorzien in La Raya, het hoogste punt van uw reis, op 4335 meter. Middagmaal onderweg.

img_2473

In de namiddag bezoek aan Raqchi ook bekend als de tempel van Wiracocha, een belangrijke Incatempel op de altiplano. Vooraleer toe te komen in «de navel van de wereld» wordt nog het kapelletje van het dorp Andahuaylillas bezocht.  Aankomst in Cusco op het einde van de namiddag.

Avondmaal en overnachting Hotel Casa Andina

 altiplano

Dag 10      Cusco

Bij de ontdekking van Cusco door de Spaanse conquistadores, beschreven zij die als een stad van goud en licht.

Na het ontbijt duiken we de stad in en passeren er aan de mooiste plekjes. Het oud gedeelte van Cusco vormt een vreemd samengaan tussen Inca- en koloniale architectuur. De muren die de Inca’s bouwden waren zo massief, dat de Spanjaarden er nooit in slaagden om ze volledig te slopen. Zij besloten dan maar om hun eigen gebouwen bovenop de oorspronkelijke muren te bouwen.

img_2400

Aansluitend nemen we de lunch in een lokaal restaurant.

In de namiddag bezoeken, vrijblijvend, we het ngo-onderwijsproject Añañau in Cusco, waar Ellen Bosch uit Genk verantwoordelijk is. De organisatie werd in 2014 opgericht en ze werkt met kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar oud die in situaties van extreme armoede en onstabiele familiesituaties leven in het district San Jeronimo. http://www.ananau.org/

ananau peru

Diner en overnachting in Hotel Casa Andina

cusco

Dag 11     Pisac – Ollantaytambo – Heilige Vallei

De naar boven slingerende weg brengt ons naar de archeologische site van Pisac. Door de onherbergzaamheid van de bergflanken lieten de Inca’s de bergen en rotsen met rust en legden ze enorme terrassen aan, waarop de nederzettingen werden gebouwd. Eenmaal boven maken we een unieke wandeling en wacht ons een nieuw hoogtepunt: de zeer goed bewaarde Zonnetempel. Het uitzicht is werkelijk verbluffend.

Na de lunch begeven we ons naar Ollantaytambo.  De terugrit leidt ons langsheen de rivier tot in het plaatsje Urubamba.

Avondmaal en overnachting in Hotel San Agustin Urubamba

 chivay

Dag 12    Chincero – Maras – Aquas Calientes

 

We verlaten Urubamba en rijden verder naar Maras waar we het oogverblindende wit van de ontelbare “Salineras”, de zogenaamde zoutterrassen, ontdekken.

maras

Van hieruit gaat het verder naar Chinchero. Met zijn eeuwenoude huizen, historische kerk en traditioneel geklede bewoners is het zonder twijfel het meest typische dorp van de hele omgeving.

Namiddag nemen we de trein naar Aguas Calientes.

Avondmaal en overnachting in Hotel Mama Sara in Aguas Calientes

Dag 13     Machu Picchu – Cusco

Vertrek naar de archeologische site van Machu Picchu (“oude berg” in de quechua taal). Bezoek aan deze wereldberoemde mytische Incastad. Deze site is zonder twijfel de indrukwekkendste van het continent mede door het feit dat hij nooit ontdekt is door de conquistadores en natuurlijk ook door zijn prachtige ligging aan de toegangspoort van het Amazonewoud.Middagmaal in Aguas Calientes.

Terugkeer naar het station van Aguas Calientes om de trein te nemen richting Ollantaytambo. Per bus terug naar Cusco.

Avondmaal en Overnachting in Hotel Casa Andina in Cusco

machu-picchu

 

Dag 14      Lima

Vrije voormiddag in Cusco. Lunch in Cuzco. Vlucht van Cusco naar Lima. 

Avondmaal en overnachting in het Mariot Fairfield hotel in Lima

 

Dag 15      Lima Amsterdam

Voormiddag vrije tijd.

Namiddag bezoeken we het Nationaal Archeologisch Museum (LARCO). Dit is één van de beste musea in Peru. Hier kan je o.a. twee beroemde bewerkte stenen Obelisken bewonderen van ongeveer 3000 jaar oud, de Estela Raymondi en de Tello Obelisk

lunch en transfer naar de luchthaven

Intercontinentale vlucht van KLM naar Amsterdam.

afbeelding1

Dag 16          Amsterdam

Aankomst Schiphol waarna transfer terug naar Genk.

Lima, Peru Cusco, Cusco, Peru Machu Picchu, Machu Picchu, Machupicchu, Cusco 08680, Peru Calle Aguas Calientes, Contamana, Loreto, Peru Maras, Cusco, Peru Chinchero, Cusco, Peru Ollantaytambo, Cusco, Peru Pisac, Cusco, Peru Cusco, Peru Lago Titicaca, Puno, Peru Puno, Peru Colca, Ayacucho, Peru Arequipa, Peru Nazca, Ica, Peru Islas Ballestas, Reserva Nacional de Paracas, San Andrés, Ica 11600, Peru Paracas, Lima, Lima Province, Peru Lima, Lima Province, Peru