Puglia en Campania

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

Het zuiden van Italië

De route door Campania en Apulia brengt u zowel naar de drukste als de minst bezochte toeristische delen van Italië. In Campania bezoekt u de hectische stad Napels, de upper-class resorts in de buurt van Sorrento en Capri en de kust van Amalfi. Dan gaat het verder naar het meer verlaten deel van deze routing in de provincie Puglia, waar de dorre landschappen en oude middeleeuwse steden u zullen verbazen. Maar ook de prachtige kusten en bergachtige gebieden zijn van uitzonderlijke schoonheid en rust.

 

Bij deze uitgestippelde individuele rondreis reis je op eigen tempo, aan de hand van een roadbook, waarbij de accommodatie en excursies vooraf door ons gereserveerd zijn. Leun achteruit in de huurwagen, geniet van de indrukwekkende landschappen en val van de ene verbazing in de andere.

Individuele rondreis met wagen door het zuiden van Italië

14 nachten – 15 dagen

 

kaart puglia

  • Gebruik de dagen in Sorrento om het noordelijke deel van het Sorrentino schiereiland en het eiland Capri te bezoeken. Na vertrek uit Sorrento kunt u de kust van Amalfi bezoeken.
  • Paestum beschikt over prachtige stranden, maar vergeet vooral niet de archeologische bezienswaardigheid van Paestum met de prachtige Neptunus Tempel te bezoeken.
  • Om van het grootste gedeelte van de prachtige natuur op deze tour te kunnen genieten, adviseren wij u zoveel mogelijk de Autopistas te vermijden. De afstanden zijn niet al te lang.
  • Als u geïnteresseerd bent in dolfijnen bezoek dan in Taranto de Jonian Dolphin Conservation.
  • Tijdens uw reis van Viesta naar Lucera kunt u gedeeltelijk een omweg via het Parque Nazionale del Gargano maken.

Mogelijk programma:

Napels                                 2 nachten

Napels is de hoofdstad van de regio Campanië en de 3de meest bevolkte stad in Italië. Het historische centrum is vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het heeft één van de grootste historische centra in de wereld, en de trots van de stad zijn de 448 historische en monumentale kerken. In het centrum ligt het geothermisch veld van Solfatara. Bezoek op weg van Napels naar Sorrento de Vesuvius en de ruïnes van Pompeii. Het is slechts een korte route en er is voldoende tijd om deze hoogtepunten te bekijken.

IMG_4626

IMG_4526

IMG_4623

IMG_4514

Sorrento                             2 nachten

Sorrento, schilderachtig gelegen op een plateau boven de zee met een spectaculair uitzicht over de baai van Napels, is al sinds lange tijd een populaire toeristische bestemming. Het biedt een klassieke ‘mediterrane zomervakantie’ sfeer, zonder het Italiaanse karakter te verliezen. Het is verdeeld in Sorrento West en Sorrento Oost.

IMG_4558

Positano is een pittoresk stadje met een prachtig uitzicht op de kust, gelegen aan de beroemde kust van Amalfi in Campania, Italië. De stad zelf ligt in een enclave van een heuvel, die richting het water van de kust van Amalfi loopt. Bezoek de schoonheid van beide stranden van Positano.

IMG_4563

Amalfi ligt aan de monding van een diep ravijn, aan de voet van de Monte Cerreto en wordt omringd door dramatische kliffen en een mooi kustlandschap. Het is de belangrijkste stad aan de Costiera Amalfitana. Amalfi is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Paestum                             1 nacht

Paestum is samen met Capaccio en Capaccio Scalo een gemeente. De ruïnes van de oude stad Paestum liggen binnen deze grenzen. Het is een mooi dorp met een aantal interessante oude gebouwen. Het merendeel van de hotels vindt men in Paestum, in de buurt van de stranden.

IMG_4585

IMG_4591

Matera                                1 nacht

Matera is de hoofdstad van de provincie Matera. De stad ligt in een door de Gravina uitgeslepen kleine canyon. Bekend als “la Città Sotterranea”, is Matera een van de oudste bewoonde steden in de wereld. Het historische centrum is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

 

Taranto                              1 nacht

Taranto is een kustplaats in Apulië, de hoofdstad van de provincie Taranto. Het is een belangrijke commerciële haven en de belangrijkste Italiaanse marinebasis. De moderne stad is gebouwd op de oude Griekse stad waarvan nog slechts een paar ruïnes, met een deel van de stadsmuur resteren.

 

IMG_3120

Otranto                             1 nacht

 

Otranto is een historische kustplaats aan de Adriatische kust, in de regio Puglia. Het is een kleine plaats met een fijne sfeer en een goede bestemming voor een dag of voor een langer verblijf. Het blauwe water, witte gebouwen en rotsen om te duiken maken het tot een goede vakantieplaats.

 

Lecce                                      1 nacht

Lecce is het Barokke meesterwerk van Zuid-Italië. Het ligt in de regio Puglia, in de hak van de Italiaanse laars. Het wordt omgeven door een mooi landschap, kust en kleine steden. Lecce heeft een prachtig historisch centrum en bezoekers kunnen hier gemakkelijk een dagje doorbrengen.

IMG_3035

Ostuni is een mooie stad in Zuid Italië. De charmante witte huizen liggen verspreid over de top van drie heuvels en bieden uitzicht over de lager gelegen zee. Een doolhof van straatjes en steegjes leiden u door Ostuni. De fraaie witte gebouwen geven Ostuni de uitstraling van een Griekse stad.

IMG_2923

 

 

Alberobello

IMG_2866

 

Bari                                       2 nachten

Bari is een grote havenstad aan de Adriatische kust en hoofdstad van de regio Puglia. Het is geen grote bestemming, maar er is een vliegveld en wat bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De interessante delen van de stad kunnen allemaal te voet worden bezocht.

IMG_2788

Trani is een historische vissershaven in Apulië, tussen Bari en Barletta aan de Adriatische kust. Als u verblijft in Bari of in de buurt is Trani een leuke dagtrip. Het is ook een goed alternatief als uitvalsbasis om het gebied te bezoeken. Het heeft een leuk haventje.

IMG_2896

IMG_3157

 

Vieste                                2 nachten

Vieste is een stad in de provincie Foggia. Vieste heeft als jachthaven/vakantieplaats in Gargano de Blauwe Vlag voor het schone water ontvangen. Naast de stad liggen twee grote, rechte stranden. Het overige deel van de kust bestaat uit baaien en kleine, verborgen zandstranden.

IMG_2886

Lucera                                1 nacht

Lucera was een belangrijk Daunian centrum en een bondgenoot van Rome. Het oude centrum, rond de kathedraal, heeft vele interessante paleizen en kerken, een van de meest indrukwekkende kastelen van Puglia en een gezellig stadscentrum met oude bakstenen gebouwen en chique winkels.

Napels

Vertrek naar huis vanuit Napels

IMG_4670

Je reist graag in eigen tempo maar weet niet goed hoe er aan te beginnen? Dan zijn onze zorgvuldig uitgewerkte individuele rondreizen met voorgestelde route zeker iets voor jou. Ze besparen je een hoop opzoekwerk over wat je best kan bezoeken of waar het best kan overnachten, dat hebben wij reeds voor je gedaan.

Bij een uitgestippelde rondreis per huurwagen of camper wordt de accommodatie voor elke etappe vooraf voor jou gereserveerd. de klasse van hotel en vooral ook de ligging is bepalend voor de prijs. Bij reservatie van een selfdrive ontvang je steeds een roadbook met documentatie, routebeschrijving met reisafstanden en tips voor onderweg. Deze rondreis kan volledig op maat worden uitgestippeld.