Riviercruise Douro 2024

meerdere afreisdata - Schrijf je nu in

De Douro rivier kronkelt langs ruwe en romantische landschappen. Het werk en het doorzettingsvermogen van de mens hebben de vruchtbare terrassen gevormd. Bedekt met wijngaarden produceert de regio wat haar faam maakt: porto en vinho verde.

Kom aan boord van de M/S Queen Isabel 5*, die plaats biedt aan 118 passagiers, en geniet van een pracht van een cruise langs de valleien van deze gouden rivier. Dit unieke landschap met vele dorpjes, wijngaarden en een verscheidenheid aan kerken en kloosters is Unesco werelderfgoed. Deze talrijke middeleeuwse en barokke parels vormden de rijkdom van het oude Portugese koninkrijk. Tijdens uw cruise maakt u een excursie naar Spanje om Salamanca te ontdekken, de thuisbasis van de oudste universiteit van Europa, opgericht in 1218. De talrijke seculiere en religieuze monumenten, de twee kathedralen en de Plaza Mayor maken het een waardevolle halte. Een bezoek aan Porto met haar bruggen en kleurrijke gevels dompelt u onder in het hart van de Portugese ziel.

concept 

Rivages du monde organiseert cruises voor Belgische passagiers met tweetalige (NL/FR) reisbegeleiding. Sommige afvaarten zijn 100% Nederlandstalig. 

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van rivier-, kust- en zeecruises verlopen onze cruises in een gemoedelijke sfeer, waarbij het delen van nieuwe ervaringen centraal staat.

Nederlandstalig

Het dagprogramma, de menukaarten, de aankondigingen, de activiteiten en de workshops alles wordt in het Nederlands aangeboden. Wanneer het technisch mogelijk is kan er ook naar een Nederlandstalige televisiezender gekeken worden. Alle excursies worden zoveel mogelijk begeleid door gidsen die Nederlands spreken. 

Boeiende voordrachten aan boord

Zorgvuldig uitgekozen gastsprekers zorgen ervoor dat uw bestemming geen geheimen meer zal hebben voor u. De reisleiders en de door Rivages du Monde uitgenodigde voordrachtgever praten allemaal Nederlands. 

Kleine schepen, groot comfort

Onze cruiseschepen bieden plaats aan 28 tot 180 passagiers. Dit zorgt voor een gemoedelijke, familiale sfeer.

Unieke vaarroutes

Aangepaste, kleinere schepen, kunnen in havens aanleggen waar de grote mastodonten niet geraken.

Excursies voor iedereen

Vaak varieert de moeilijkheidsgraad van de excursies, zodat er voor elk wat wils is.

Vaarroute

 
DAG 1
Brussel (België)
 

Lijnvlucht naar Porto. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia).

 
Porto (Portugal)
 

Inscheping aan boord van M/S Queen Isabel 5*. Welkomstcocktail en diner aan boord.

DAG 2
Regua (Portugal)
 

De M/S Queen Isabel vangt zijn vaart aan. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Aankomst in Regua in de vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro. In de namiddag, vertrek per autocar naar Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. Bezoek aan de kathedraal waarvan het geheel, ondanks de mengeling van vele bouwstijlen, bijzonder fascinerend is door haar schoonheid en grootsheid. U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. ’s Avonds, diner in een prachtig wijnlandgoed, de Quinta da Avessada, gelegen in het hart van de wijnstreek. Dit familiebedrijf produceert de bekende Moscatelwijn. De avond start met een aperitiefje temidden van de wijngaarden in een muzikaal kader, terwijl het uitzonderlijk mooie avondlicht zich over de wijngaarden werpt. Bezoek aan het wijnlandgoed onder leiding van de eigenaar, gevolgd door een typische landelijke maaltijd met zelf geproduceerde wijnen en dit alles opgeluisterd door lokale muzikanten.

Pinhao (Portugal)
 

Daarna terugkeer naar het schip in Pinhao, een belangrijk wijnbouwcentrum, gelegen aan de samenvloeiing van de Pinhaorivier en de Douro.

DAG 3
Vega Terron (Spanje)
 

In de voormiddag vaart het schip tot Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe en steile valleien van de Douro. De rivier werd verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel steekt dit middeleeuws dorp uit boven het plateau dat zich uitstrekt naar Spanje ten oosten en tot aan de Douro-vallei ten noorden. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

DAG 4
Vega Terron (Spanje)
 

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit, gesticht in 1215 op de patio de las Escuelas. Bezoek aan de nieuwe kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en beschermd een rijkelijk versierd gewelfd interieur. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder rond te kuieren door de smalle straatjes van deze historische parel.

Barca d’Alva (Spanje)
 

Terugkeer aan boord in Barca d’Alva en diner.

DAG 5
Regua (Portugal)
 

In de voormiddag vaart het schip doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek kader tussen de wijngaarden die zich verspreiden over elke centimeter land. Lunch aan boord. In de namiddag, bezoek aan een prachtig gelegen wijnlandgoed en wijnproeven. Vervolgens verder per bus richting Solar de Mateus, een elegant landhuis uit de 18e eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. Terugkeer aan boord en diner.

DAG 6
Porto (Portugal)
 

In de voormiddag vaart het schip richting Porto. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek per autocar voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht over de rivier. Het historische centrum prijkt op de Unesconwerelderfgoedlijst. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, en is één van de oudste monumenten van de stad. De kapel van het Heilig Sacrament, links van het transept, herbergt een prachtig altaar met een gebeiteld zilveren altaarstuk. Het bezoek aan de stad eindigt in één van de wijnkelders met proeverij. ’s Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

 
DAG 7 Guimaraes
 

‘s Morgens, vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordoosten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein), een opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuws geheel. Bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. Lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag, richting Braga om het uitzonderlijk erfgoed van de stad te ontdekken. Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’, is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal. ’s Avonds, diner en fado concert aan boord.

DAG 8
Porto (Portugal)
 

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.

Belangrijke nota: De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden naargelang de vluchturen, vaarroute of technische specificaties. Door weersomstandigheden kan een aanlegplaats geannuleerd of vervangen worden: dit kan enkel beslist worden door de Kapitein die altijd een oplossing zal zoeken zo voordelig mogelijk voor de passagiers.

 

het schip

M/S Queen Isabel is een prachtig schip, uniek op de Douro. Het is een luxueus en elegant schip dat plaats biedt aan 118 passagiers. U kan in alle comfort genieten van een schitterende vaart langs de Douro in combinatie met de Portugese levenskunst. Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om het Noorden van Portugal te ontdekken!

Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten en verdeeld over 3 dekken. Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privé balkon : 18 luxe kajuiten met een oppervlakte van 20 m², en 2 Suites met een oppervlakte van 30 m². De suites hebben ook een apart salon. Op het Bovendek bevinden zich 23 Luxe kajuiten van 15 m², met een groot schuifraam. Op het Hoofddek hebben de 13 kajuiten een oppervlakte van 15 m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden). Alle kajuiten zijn uitgerust met 2 aparte bedden die kunnen samengeschoven of uit elkaar gezet worden, individueel regelbare airconditioning, televisie, haardroger en kluis. Allen beschikken ze over douche en toilet.

De M/S Queen Isabel is een drijvend luxehotel ! Geniet volop tijdens het varen op het Zonnedek, met de vele ligstoelen en een zwembad met tegenstroom. Alle activiteiten gaan door in de gezellige bar/salon op het Panoramadek, vooraan het schip, met comfortabele zetels. Op hetzelfde dek bevindt zich ook een kleine winkel, waar u een aantal souvenirs kunt kopen. Het smaakvol ingerichte restaurant bevindt zich op het bovendek en biedt een uitstekende keuken aan, met alle dranken inbegrepen tijdens de maaltijden. De verfijnde maaltijden, geserveerd in één enkele dienst, aan mooi gedekte tafels, dragen bij tot de gezellige sfeer aan boord. Er is ook de ganse dag koffie en thee ter beschikking van de passagiers. Op het Hoofddek bevindt zich de fitnessruimte (vrije toegang) en een massagsesalon (betalend). 

standaardkajuit

Laat u inspireren door het filmpje over deze cruise: https://vimeo.com/channels/rdmbe/page:8

inspiratievideo

Reisroute, foto’s en beelden zijn van Rivages du monde

kajuit op het hoofddek: comfort kajuit met venster
Oppervlakte : 15m²
2 aparte bedden die kunnen samen gezet worden
Hoog venster dat niet geopend kan worden
Douche en toilet
Individueel regelbare airconditioning
Televisie
Haardroger

Bovendek: deluxe kajuit met schuifraam

Oppervlakte : 15m²
2 aparte bedden die kunnen samen gezet worden
Groot schuifraam
Douche en toilet
Individueel regelbare airconditioning
Televisie
Haardroger